Poštovani forumaši, imam jedan problem sa Euroherc osiguranjem, pa bih zamolio nekoga ako ima iskustva sa njima da ih iznese ovdje ili da mi da savjet šta da radim u ovom mom slučaju.
Radi se o tome da imam kasko osiguranje i da sam uplaćivao pola godine redovno a onda je nastala šteta koja odprilike iznosi vrijednost cijele polise kasko osiguranja. Nisam zvao policiju jer nije bilo potrebe, mogu je nazvati bilo kada i reci da mi se to desilo prije desetak minuta (napuknuće šajbe). Otišao sam do poslovnice i rekao sam da imam štetu i pitam ih imam li potrebu nastaviti plaćat rate, svakako će to oni meni morati vratiti jer je šteta ista kao i polisa i pitao sam treba li zapisnik. Rekli su mi da ne treba i da ne moram uplaćivati ako ću kompenzirati štetu za narednu registraciju. Prije 13 dana sam otišao u poslovnicu da napismeno prijavim štetu jer bliži se kraj polise osiguranja i oni su je uredno zaprimili i rekli da će mi poštom dostaviti njihovu ponudu za 7 dana. Otad je prošlo 13 dana a još nikakve ponude nisam dobio. Bio sam u petak kod njih rekli mi da dodjem u ponedjeljak jer nema nekog lika koji meni treba, danas sam našao njega a on mene šalje nekom trećem kojeg naravno danas nije bilo tu.
Mene sad zanima mogu li oni mene izmanipulisat ako ne dostavim policijski izvještaj prije nego li mi istekne polisa kasko osiguranja a ističe u četvertak 26. 4. ?
Šta treba da uradim da me ne bi napravili budalom ? Mogu li ostati bez prava na naknadu štete zato što nemam izvještaj i zato što sam prestao plaćati polisu u pola godine?
Hvala!
Pravilnik o kasko osiguranju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Josko Domorocki
#2 Re: Pravilnik o kasko osiguranju
Zvacete sigurno,ako si sve u roku vrsio uplate (vjerovatno si izabrao rate,umjesto kesh na startu).Mislim da ces se javiti sa autom u Hrasno gdje imaju tehnicku poslovnicu u okviru BSO (odmah iza Robota u Hrasnom) slikace to i naravno tu ce s dobiti vise info sta dalje.. Ako trazis dobar savjet odi u drugi osig.kucu pa tamo vidi sta kazu po tom pitanju.. Mada Euroherc je cuo sam najjaaci po pitanju organizacije i usluga.. Sretno