Pravila BH Eurosonga
Moderator: _BataZiv_0809
-
noua
#1 Pravila BH Eurosonga
clanak 3 pravilnika kaze:
"Autor ima pravo predložiti izvođača koji bi izveo njegovu pjesmu na BH Eurosongu 2005. Pjesme će biti izvedene uživo na snimljenu glazbenu matricu. Izvođači moraju biti državljani BiH i ne mogu biti mlađi od 16 godina na dan 19. svibnja/maja 2005. godine. JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a."
Jasno pise da izvodaci u mnozini moraju biti drzavljani BiH. Nije frka, barem meni, sto je cura iz Hrvatske, nego sto se pravila, koja su sami napravili, ne postuju. Isti bi problem bio i da su momci iz GDH-a pobjedili...
Slobodno saljite kritike ako mislite da nije u redu na adrese organizatora... Imate imena i adrese na http://www.pbsbih.ba pod BH Eurosong 05... provjeravaju oni email redovno, ne brinite se.
Zao mi Tinke... citava BiH bi iza nje stala meni se cini... A ovako, opet podjela...
"Autor ima pravo predložiti izvođača koji bi izveo njegovu pjesmu na BH Eurosongu 2005. Pjesme će biti izvedene uživo na snimljenu glazbenu matricu. Izvođači moraju biti državljani BiH i ne mogu biti mlađi od 16 godina na dan 19. svibnja/maja 2005. godine. JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a."
Jasno pise da izvodaci u mnozini moraju biti drzavljani BiH. Nije frka, barem meni, sto je cura iz Hrvatske, nego sto se pravila, koja su sami napravili, ne postuju. Isti bi problem bio i da su momci iz GDH-a pobjedili...
Slobodno saljite kritike ako mislite da nije u redu na adrese organizatora... Imate imena i adrese na http://www.pbsbih.ba pod BH Eurosong 05... provjeravaju oni email redovno, ne brinite se.
Zao mi Tinke... citava BiH bi iza nje stala meni se cini... A ovako, opet podjela...
-
shmajser
Sto ne mogu ovih losih gubitnika s jabukama
Tinka je bila prva liga kad je izgubila, nije se sjebala vec je bila dostojanstvena, zacudjujuce dobro reagirala, faca joj je bila super, isto ono "Joj sranja sto me snadje" ali se cak i smijala svojoj nesreci, sto se Igore Vukojebicu za tebe ne moze reci.
Kako bolan nebio mozes vise da lazes...ccc. Vidim jos je nisi prebolio a kako izgleda nikad i neces
ALi to nije danasnja tema niti si ti ikome vise interesantan.
Nego, drugovi i drugarice,
- Sta je nama sad raditi s ovim lopovlukom u pravilniku i ne postovanju vlastitog zakona PBS?
- Kako se pravi onaj chain email letter?
- Mnogi su, ukljucujuci i moju malenkost, napisali socno pismo PBS ljudima i sve im fino reko sta mislim i sta cemo uraditi jer nas opet kradu pretplatu za neke splacine
- Organizacija za njihova smaknuca je vec uveliko pocela
- Ideje?
Kako bolan nebio mozes vise da lazes...ccc. Vidim jos je nisi prebolio a kako izgleda nikad i neces
ALi to nije danasnja tema niti si ti ikome vise interesantan.
Nego, drugovi i drugarice,
- Sta je nama sad raditi s ovim lopovlukom u pravilniku i ne postovanju vlastitog zakona PBS?
- Kako se pravi onaj chain email letter?
- Mnogi su, ukljucujuci i moju malenkost, napisali socno pismo PBS ljudima i sve im fino reko sta mislim i sta cemo uraditi jer nas opet kradu pretplatu za neke splacine
- Organizacija za njihova smaknuca je vec uveliko pocela
- Ideje?
-
Katastrofa
Sad su na potezu mediji, TV, pjevaci i ostali ljudi koji su direktno ponizeni te veceri onom javnom blamazom. Mi smo svoje rekli, kao i gradjani svih dijelova BiH, sad su na redu "visi nivoi", pravnici i slicne struktureshmajser wrote:- Sta je nama sad raditi s ovim lopovlukom u pravilniku i ne postovanju vlastitog zakona PBS?
-
shmajser
VRIJEME JE DA KONACNO I U OVOJ ZEMLJI PROGOVORI NAROD!
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Mislim da je sad mozda i najbitnije Senadu Hadzifejzu posalati emailove o ovim problemima i rjesenjima. Emisija mu je u subotu, covjek je uvijek podrzavao sa-x, sigurno ce nas objaviti ako mu svi danas posaljemo emailove o tome sta mislimo o krsenju zakona i pravilnika i laganju i namjestaljci da nas predstavljaju nekakve 3 s kojima niko ziv u BiH ne suosjeca. Evrovizija je ipak nesto drzavnog karaktera i one se 3 tu nikako ne uklapaju.
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Mislim da je sad mozda i najbitnije Senadu Hadzifejzu posalati emailove o ovim problemima i rjesenjima. Emisija mu je u subotu, covjek je uvijek podrzavao sa-x, sigurno ce nas objaviti ako mu svi danas posaljemo emailove o tome sta mislimo o krsenju zakona i pravilnika i laganju i namjestaljci da nas predstavljaju nekakve 3 s kojima niko ziv u BiH ne suosjeca. Evrovizija je ipak nesto drzavnog karaktera i one se 3 tu nikako ne uklapaju.
[email protected]
-
sponzorusa
ja sam vec poslala.
ove ce 3 sigurna sam 100% biti diskvalifikovane, evo se vec i u dnevnim novinama pojavilo ovo sto smo mi ovdje prvi otkrili! cijeli narod se zacudjujuce konacno ujedinio.
pravila su prekrsena i neko mora odgovarati, a one poslati nazad odakle god da su dosle.
ove ce 3 sigurna sam 100% biti diskvalifikovane, evo se vec i u dnevnim novinama pojavilo ovo sto smo mi ovdje prvi otkrili! cijeli narod se zacudjujuce konacno ujedinio.
pravila su prekrsena i neko mora odgovarati, a one poslati nazad odakle god da su dosle.
-
shmajser
Pozdrav kolegici s faksasponzorusa wrote:ja sam vec poslala.
-
sponzorusa
vidjela sam te malocas u sali. slatka kapicashmajser wrote:
Pozdrav kolegici s faksa
-
anna25
SRAMOTA JE ZA BOSNU I HERCEGOVINU KAD JE ŽIRI SASTAVLJEN OD MUZIČKI NEPISMENIH LJUDI KOJI PORED TOGA NE ZNAJU PROČITATI PRAVILA EUROSONGA I RAVNATI SE PREMA NJIMA.UOSTALOM KOJA JE BILA SVRHA NASTUPANJA STRANIH DRŽAVLJANA AKO NE MOGU POBIJEDITI?????ALI BOSNA JE DOKAZ DA KO HOĆE I KAKO HOĆE MOŽE DA RADI........ DA SAM NA TVOM MJESTU TINKA JA BI PODIGLA TUŽBU,A ONI KOJI SU BILI U ŽIRIJU PLATILI BI MI ITEKAKO!!!!!KRALJICE BORI SE ZA NAŠU BOSNU I HERCEGOVINU JER JE APSURDNO DA ODU NJIH TRI KOJE APSOLUTNO NEMAJU NIŠTA SA NAŠOM DRŽAVOM!!!!!! 
-
shmajser
Mashallah.anna25 wrote:SRAMOTA JE ZA BOSNU I HERCEGOVINU KAD JE ŽIRI SASTAVLJEN OD MUZIČKI NEPISMENIH LJUDI KOJI PORED TOGA NE ZNAJU PROČITATI PRAVILA EUROSONGA I RAVNATI SE PREMA NJIMA.UOSTALOM KOJA JE BILA SVRHA NASTUPANJA STRANIH DRŽAVLJANA AKO NE MOGU POBIJEDITI?????ALI BOSNA JE DOKAZ DA KO HOĆE I KAKO HOĆE MOŽE DA RADI........ DA SAM NA TVOM MJESTU TINKA JA BI PODIGLA TUŽBU,A ONI KOJI SU BILI U ŽIRIJU PLATILI BI MI ITEKAKO!!!!!KRALJICE BORI SE ZA NAŠU BOSNU I HERCEGOVINU JER JE APSURDNO DA ODU NJIH TRI KOJE APSOLUTNO NEMAJU NIŠTA SA NAŠOM DRŽAVOM!!!!!!
-
richo
ja zaista mislim da je najveci problem ovdje sto idu hercegovke a ne bosanke i sto sve tri imaju i hrvatsko drzavljanstvo! zaista!
mislim stvarno ste pretjerali...i ja sam navijala za igora vukojevica al ebi ga sad! sta ste se okomili na cure?
ja uopce nemam nis protiv njih,drago mi je da nije tinka pobjedila!navijala sam za igora,nema veze sto nije,al nek i tinka nije pa taman da nas ukrajinke predstvljale!
mislim stvarno ste pretjerali...i ja sam navijala za igora vukojevica al ebi ga sad! sta ste se okomili na cure?
ja uopce nemam nis protiv njih,drago mi je da nije tinka pobjedila!navijala sam za igora,nema veze sto nije,al nek i tinka nije pa taman da nas ukrajinke predstvljale!
-
kvadrat
U jad se zavila, pogledaj si jos jadnijeg posta i razmisljanja kukumavcericho wrote:ja zaista mislim da je najveci problem ovdje sto idu hercegovke a ne bosanke i sto sve tri imaju i hrvatsko drzavljanstvo! zaista!
-
Savrsena
Slazem se! Izgleda da se svi plase Tinke, pa kontaju, bolje i ove tri, nego Tinka, jer Tinka zaista vrijedi kao umjetnica, a ove tri su "bezopasne"anna25 wrote:JA NE KONTAM ZAŠTO STE PROTIV TINKE!CURA SUPER IZGLEDA,PJEVA JOŠ BOLJE!NEMAM NIŠTA PROTIV IGORA ALI BRATE DRAGI NIJE ZA EUROSONG,KAKO TO NE SHVAĆA TE!!!!I NIJE IMALA KONKURENCIJU DEFINITIVNO!!!!!!
-
mr_kravitz
#16 ma svaka cast ljudi!
E samo da cestitam ljudima koji su u organizaciji te peticije,i uopce ljudima koji su da se istinski predstavi nasa drzava a ne da dodju neki anonimusi i podrede to pod licni interes!!!Hajmo Bosno i Hercegovino!!!
-
Hera
Ocigledno se sve kod nas moze desiti. Fashion Week rade frizeri i vizazisti iz Beograda kojima se plate enormne sume, honorari, hotel. Nacionalne izbore Miss i slicno vode voditelji iz Hrvatske. Pa jesmo li mi totalno nesposobni da sami odradimo ista? Kakvu poruku ovo salje mladima koji pokusavaju izgraditi neku buducnost? Da koliko god dobri bili moze doci neko iz susjedne nam drzave kome cemo rado ustupiti mjesto.. Sramota!!
-
Hera
problem je u pravilima koje je direkcija sama napisala i kasnije ih prekrsila. jasno i glasno se kaze da svi natjecatelji moraju biti bih drzavljani. i ne pokusavaj ovo prebaciti na nacionalno prepucavanje nemaju bosnjaci nikakve veze sa ovim. pravila su prekrsena. one godine kada je dino pjevao sa francuskinjom pravila nisu bila takva. end of discussion.
- hary
Pa što onda nije stajala sa strane ko statua i pjevala prateći vokal, već od njih 3 ona najviše skakala. A tak će vjerovatno bit i u Kievu. Ko koga ovdje...?richo wrote:ta cura sto nema drzavljanstvo je prijavljena kao prateci vokal i ajde majke vam okanite se toga!
-
spirit
dakle ...da li je Beatris koja nas je prestvaljala sa Dinom imala bosansko drzavljanstvo...
Mozda pjesma nije nesto (ali ni druge na eurosongu ove godine nisu ) ali bar cemo biti zapazeni sa ABBA stilom koji je ove godine nesto kao IN (ufff kako mrzim ovu rijec)... etno nije vise u folu, a Tinka ...pa dobra je za nastupa u Colseumu , za eurosong vrlo dosadna i anemcina (mada je volim)...
Mozda pjesma nije nesto (ali ni druge na eurosongu ove godine nisu ) ali bar cemo biti zapazeni sa ABBA stilom koji je ove godine nesto kao IN (ufff kako mrzim ovu rijec)... etno nije vise u folu, a Tinka ...pa dobra je za nastupa u Colseumu , za eurosong vrlo dosadna i anemcina (mada je volim)...
-
Gollum
I dobro je da je tako, zamisli nekog sa 99 da vodi izbore za missHera wrote:O Nacionalne izbore Miss i slicno vode voditelji iz Hrvatske.!!
Hera wrote: Pa jesmo li mi totalno nesposobni da sami odradimo ista?!!
Nismo nesposobni nego danas studira ko ima nekog da ga pogura, a isto tako je i sa zaposlenjem. U BiH ima sigurno sposobnih mladih ljudi ali oni vecinom rade kao konobari po kaficima sa zavrsenim faxom ili planiraju otici odavde
Poruka da za mnoge ovdje nema mjesta i bice ga sve manjeHera wrote:Kakvu poruku ovo salje mladima koji pokusavaju izgraditi neku buducnost?!!
Da, kada ipak dodje dur guzici i vidi se da jedna demodirana Segmentina Srna nije tip za voditeljicu izbora za Miss onda se vade pare pretplatnika i dovodi se Mirko Fodor. Nego, ne ustupamo mi nikome dragovoljno mjesto, jednostavno ti ga neko uzima na silu represijama, zakonima, rodbinskim vezama... Samo 1% ljudi ce uspjeti zahvaljujuci svojoj pameti, ostalih 99% su osudjeni na stelu.Hera wrote:Da koliko god dobri bili moze doci neko iz susjedne nam drzave kome cemo rado ustupiti mjesto.. Sramota!!
Sto se tice pjesme, nemam pojma kakva je, no da se osudjuje nastup samo zato sto je pjevacica (ili jedna od koliko citam) iz Hrvatske-suludo je.
To znaci da kada ti dodjes u Dubrovnik ili Porec, oni iz Hrvatske imaju prednost u redu za telefonsku govornicu ili ce konobar prije posluziti raju iz Hrvatske nego tvoju raju? Ili tu do izrazaja dolazi tvoj sarm s kojim ces otvoriti vrata kako u Hrvatskoj tako i u Venecueli? Razmisli.
I meni bi bilo drago da je Tinka pobijedila, nju ipak znam ali sada je gotovo sve vec. Kada je Selma Bajrami govorila o nepravilnostima izbora i mogucim lobijima svi su sutjeli, od Tinke do Deena nadajuci se da ce se ipak uvuci u guzu organizatorima. E sada kada su popusili foru, sada se javlja s nekakvim tuzbama i sranjima...Pravi budalu od sebe samo (a pametna je cura, sto je najgore, valjda joj menadzeri rekli da mora tako...)