Pravi muškarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DonDavudes

#1 Pravi muškarac

Post by DonDavudes »

Pravi muškarac pije crnu kahvu, bez mlijeka, bez šlaga, bez čokoladice, bez šećera. Ako je već šećeri ide do kraja i pije tako slatku kahvu da kašikica u njoj ostane zabodena. Prezire Neskafe, ništa manje od bezalkoholniotg piva. Jede mnoho hljeba. Fronette izbjegava kao i ljude koji ih konzumiraju. Kafda mu blagajnica u samopš'osluzi uz kuplje3nu robu pruži markice za nagradnu igru, s mržnjom je pogledai, odlučnije nego Tito Staljinu, hladno kaže: «Ne!».

Pravom muškarcu se smuči kada mali, sirotinjski, iskompleksirani narodi oponašaju velike i moćne. Bilo da je vjernik ili ateist, pravi muškarac prezire nevouvedene mode, poput Valentinova, Majčinog dana i ostalik komercijalnih dana.

Pravi muškarac prezire one koji su sa zadovoljstvom prihvatili stranu jezičku penetraciju pa govore brand, ultimativno, event, fukin dobro, jebeno zabavno i sl. S druge strane, pravi muškarac, nije ni pretjerani patriota, on je solo igrač, vuk samotnjak čije su pobjede i porazi osobni, a ne kolektivni. Ne treba mu toplina i sigurnost stada, bilo da je riječ o narodu ili navijačkoj skupini.Pravi muškarac se nikad ne žali na nogometno suđenje.

Pogrešno je uvjerenje da pravi muškarac nikad ne plače. Istina je da i on pusti suzu, ali iznimno, samo nekoliko puta u životu, u najemotivnijim situacijama poput završne scene u filnu «Hrabro srce» ili nakon poraza bh. reprezentacije protiv Danske.

Pravi muškarac je veliki borac protiv turizma. Čvrsto je uvjeren da turizam polahko, ali sigurno kvari duh nacije razvijajući s jedne strane ponizni ulizivački duh konobara, kurvi, turističkih aniomatora , a s druge strane gramizivost besčutnih stanodavaca.....

....Unatoč činjenici da sve ostale uljeze nemilosrdno kažnjava pravi muškarac nebi nikad zgazio mrava, niti mu na bilo koji način ugrozio tjelesni integritet, premda mu se, u onoj priči o cvrčki i mravu, mav podobro zamjerio.

Bez obzira na to je li bogat ili siromašan, pravi muškarac se koloni žena kojima su jako važni nopvac i materijalne stvari. Dakele, kloni se većine žena. On zna da je opsjednutost novcem obilježje sirotinje. Kada ženska počne govoriti o lovi i autima, on kao podlogu već čuje kako joj krče crijeva. Ako već sama nije sirotica koju od rođenja treniraju za lov na bogatog ženika, površnom analizom najbližih joj predaka, pravi muškarac nepogrešivo ustanovljava da je tu neko bio crna bijeda i da taj atavistički i sirotinjski strah da se jednog dana ne umre od gladi i snažni impuls za pukim preživljavanjem u pripadnicima budućih generacija pervertirao u vlaženje na zlatne kartice i skupi automobil. Ako mu se dogodi da ga njuh prevari i da izađe s takvom ženskom, čim je detektira, odvešće je negdje da se dobro naždere, odmah je otpratiti kući, zahvaliti joj i izbrisati je iz mobitela i pamćenja.

Zaključujete da je pravi muškarac na neki, feministicama i vegeterijancima odbojan, način – IDEALIST.

Piše: nino Raspudić
Sa hrvatskog preveo: Don Davudes :D

IMA LI KOD NAS PRAVIH MUŠKARACA
:? :? :? :?
DonDavudes

Post by DonDavudes »

prava žena: poznaje se po jednoj jedinoj osobini: svi9đa joj se pravi muškarac :D 8)
hey

Post by hey »

posle ovog ja zasigurno ne zelim idealnog muskarca :D
jarane radi li on ista po cefu il sve po shnitu
DonDavudes

Post by DonDavudes »

on sve radi po svom ćejfu
a nemoj shvatiti tekst pretjerano ozbiljno
iako se meni sviđa ovaj portret, nije miš ali nije ni macho seljak
hey

Post by hey »

Don, ma gde ozbiljno, samo sma ga do pola procitala, al cini mi se onu polovinu u kojoj ne vidim svog dilbera
nego ti nama reci kakav si ti muskarac...ono ..komparacija sa textom :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

jedna prava žena, samo da znam :D
meni je nabolji dio onaj za mrava, kada mu se mrav zamjerio :lol: :lol: :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

nije o meni riječ.
mada ima mnogo zajedničkih crta :D
eto
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#8 Re: Pravi muškarac

Post by horns&drums »

DonDavudes wrote:Sa hrvatskog preveo: Don Davudes :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

i, horns, sta kazes?
hey

Post by hey »

ja do mrava i ne stigoh da proitam, sta ces "ne drzi me mesto"
poslednja dva pasusa su ok....
ono za turizam...hehe... i ono oko kafe...heh...meni nekako smesno kad vidim muskarca kako srce iz one male soljice kafu, samo cekam kad ce pocetiti gatati
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

DonDavudes wrote:i, horns, sta kazes?
Ne nadjoh se ni u 10%

Sad si me zabrinuo... :D :D
Tisina

Post by Tisina »

e pa sad znam sto posto da ne volim prave muskarce, samo inklinirane.. :D
kako se ovakvo sto moze bilo kome svidjeti?

gdje je tu ceif?

:)
hey

Post by hey »

Tisina wrote:e pa sad znam sto posto da ne volim prave muskarce, samo inklinirane.. :D
kako se ovakvo sto moze bilo kome svidjeti?

gdje je tu ceif?

:)
to i ja pitah
vidis h&d ne zabrinjavaj se ;)
scilencio misli da su oni sa 10% ovih osobina pravi ....;)
p.s. nemoj da ko sta zameri, il bijem
hey

Post by hey »

kome je upuceno ovo pitanje?
onako svima, dzematile, jel?
nekako ja kontam o pravim zenam govore muskarci, al pravi :D
regina

Post by regina »

odlično done.........ja volim prave muškarce....kao što već rekoh :)
hey

Post by hey »

ma jok, nije sovinisticki, samo ko bi to sve postigao....
nista definitivno nisam prava zena....nesto mi sad lakse jos uvek sam samo prava devojka :D
Tisina

Post by Tisina »

stochar wrote:dzematile... prava zhena slusa svoga muzha, zna smotat' pitu (sve vrste inkluding osim standardnih i polaganu te pitu od jabuka), zna napraviti baklavu ili minimum hurmasice, kad muzh dodje nervozan s posla da mu vode preko mashica a onda ga utjesi zagrljajem i seksom (pozeljno je da zna sve tehnike). prava zhena ne tracha puno po komshiluku, slusa svekrvu i hizmeti joj, prava zhena zna sta muzhu treba u svako doba dana i noci, doceka ga uvijek vruch ruchak na stolu bez obzira kad dodje (specijalna vjeshtina koju nane prenose s koljena na koljeno). prava zhena je, prava zhena...

(sovinistichki, zar ne?) :-D
pa rekla sam ja davno da se vjerovatno necu ni udati :)

samnom niko ziv ne moze izaci na kraj a od tog opisa sam sto svjetlosnih godina daleko:) jednako kao i od pravog muskarca :)
RPM

Post by RPM »

... muskarci su kao i automobili, nikad ne znas sta im fali dok ne legnes pod njih ... :D
lejlica

Post by lejlica »

nit sam se nasla u pravoj zeni, nit mi se svidja pravi muskarac... izgleda i ja sama samujem do kraja zivota :D
krava

Post by krava »

ne postoji PRAVI muskarac,

postoji samo onaj koji je PRAVI za tebe!

8-)
hehehe
tempora

Post by tempora »

Sve mi zene vjerujemo u postojanje pravoga muskarca. Samo niti jedna od nas ga nikada nije vidjela. :-) Ali to nas ne sprjecava da i dalje pricamo o tome! 8-)
Deluxe

Post by Deluxe »

to i ja pitah
vidis h&d ne zabrinjavaj se
scilencio misli da su oni sa 10% ovih osobina pravi ....
p.s. nemoj da ko sta zameri, il bijem
A na kojih 10% se tačno misli (onih sa početka, u sredini, ili pred kraj... ili možda od svega pomalo)

Ja možda nisam 100% pravi ali sam zato Deluxe muškarac :D
ana_karenjina

Post by ana_karenjina »

hej stochare meni tvoj opis prave žene više sliči na opis prave majke ?! :P
ana_karenjina

Post by ana_karenjina »

majka treba biti zajedničkom djetetu - a suprugu - ŽENA sa svim ljepotama što imenica nosi...u jednom dijelu je to i majka,ali ne kompletnom...gdje bi stala i ljubavnica i prijateljica i sestra i partner i "bitch"i ...etc. (po mojem skromnom razmišljanju) :) - i nema veze sa emancipacijom :-) ..jerbo ako sam ja njemu majka, onda i on treba meni biti otac?! :D kakav li sex donosi takav brak ?????? :-D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ninu sam imao priliku da upoznam...

stvarno je lud, i on i onaj njegov haver (zaboravio sam ime) ...

ja nisam pravi muskarac. Ja sam Jebach, Svemirski_Jebach.

Drago mi je.

:D :lol: :lol:
Post Reply