Prava ljubav godine ne broji? ili...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pseudobeket

#901 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

Meni tu nema ništa čudno. A te priče o sazrijevanju, koliko su tačne toliko i ne pale. Najbitnije od svega je da se par razumije, da podržava jedno drugo u svojim nastojanjima i da budu uvijek zajedno, što bi se reklo u dobrim i lošim trenutcima, i naravno bitna je tolerancija, a najbitnije od svega je povjerenje, bez povjerenja nema dalje nikakve priče.
mentol girl

#902 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

pseudobeket wrote:Meni tu nema ništa čudno. A te priče o sazrijevanju, koliko su tačne toliko i ne pale. Najbitnije od svega je da se par razumije, da podržava jedno drugo u svojim nastojanjima i da budu uvijek zajedno, što bi se reklo u dobrim i lošim trenutcima, i naravno bitna je tolerancija, a najbitnije od svega je povjerenje, bez povjerenja nema dalje nikakve priče.
Ja kao da slusam svog momka :D ...
pseudobeket

#903 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

Niko od vas ne može znati šta će on uraditi ili reći za par godina, to ovisi samo o njemu samom, a ove proročke riječi, te ovo će te ono će samo govori o onome ko ih piše, koliko god to realno bilo.
pseudobeket

#904 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

U vezi sam pet godina i znam šta govorim.
bubavi1

#905 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

pseudobeket wrote:Meni tu nema ništa čudno. A te priče o sazrijevanju, koliko su tačne toliko i ne pale. Najbitnije od svega je da se par razumije, da podržava jedno drugo u svojim nastojanjima i da budu uvijek zajedno, što bi se reklo u dobrim i lošim trenutcima, i naravno bitna je tolerancija, a najbitnije od svega je povjerenje, bez povjerenja nema dalje nikakve priče.
Niko mi nece potvrditi da je par u 20 godinama zreo za brak. jest mozda na selu, a u danasnjim vremenima s problemima u kojem zivimo, s losom ekonomijom itd, nemoze par s 20 godina bez ikakvog poslovnog iskustva, opstati, voljeli se do vasione ili ne. samo godine ce svoje pokazati, a opet ponavljam, neka zivi tu ljubav bez razmisljanja o nekom braku itd doci ce to sve na svoje kada bude vreme, kada budu zreliji! a dotle...protecice jos vode ispod mosta.

Sad djevojka je mogla napisati da je njemu tek 17 a njoj 22, pa bi odgovori bili isti, i opet bi rekao da tu , trebaju biti zreli, a na osnov tih godina, nemogu definitivno!!
Last edited by bubavi1 on 10/05/2009 14:34, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#906 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by Ridjobrki »

mentol girl wrote::D :D :D mene niko ne razumije :-) i jos niko nije napisao nesto normalno, i dao odg na moje pitanje cccccc :x
Neshvaćena si, pomiri se sa tim. A odgovor si došla tražiti na potpuno pogrešnom mjestu. :-D :-D :-D Ustvari, najpogrešnijem mogućem. Osim ako se i Žuži Jelinek nije registrovala a da mi je to promaklo...

Ako ti treba neki software ili pjesma, ako ti neka pumpa na Renaultu šteka, ako želiš jebat majku nekom, ako želiš udomiti mače, bistriti politiku ili tako nešto onda dođeš na forum sa-x i riješiš problem. Ovako... :roll:

:sax:

Ah, da: ili ako ti ne treba ništa od navedenog već se samo želiš malo zajebavat' dođeš na sa-x, baš ovako k'o i ja...
mentol girl

#907 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

Ridjobrki wrote:
Ah, da: ili ako ti ne treba ništa od navedenog već se samo želiš malo zajebavat' dođeš na sa-x, baš ovako k'o i ja...
Ko je rekao da se ja zaj******?? Ako imaš šta reći normalno reci, a ako imaš neki "otrcani" komentar posalji mi ga PP pa cu ti odgovoriti.. :skoljka:
pseudobeket

#908 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

Niko ne govori o braku. Vrijeme uvijek pokaže, a ja ti mogu dokazati da brakovi u 20-tim, za koje ti vjeruješ da mogu samo na selu opstati, postoje i opstaju. Moj prijatelj se sa 25 oženio, prijateljica sa 24, pa na fakultetima samo koliko ima udatih i oženjenih i to čak sa djecom i sve funkcioniše.
neprilagodjena

#909 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by neprilagodjena »

mentol girl wrote:Da li su godine bitne za pravu ljubav, da li imate predrasude sto se tice kao mog slučaja, ja starija od momka godinu i sve super funkcioniše, slažete li se sa mnom da je mladje sladje ili...hmmm?? :-) :-D
Sta mislite,koja je idealna razlika izmedju muskarca i zene?
Posto zene ranije sazrevaju,da li to znaci da treba da traze starijeg muskarca,ili je najbolje biti sa muskarcem koji je vrsnjak??Mozda mladji?
Kakva su vasa iskustva......

"Zar ne znas da prava ljubav godine ne broji, zar ne vidis da mi tvoja mladost lepo stoji, ne sudi po ambalazi videces na kraju, da i ove ruke moje milovati znaju" ;)
Nisam bila u situaciji da sam starija od momka.

Hajd jednu a dvije godine bi i moglo ali vise uhhhhhh,osjecala bi se kao njegova starija sestra :lol: :lol:
mentol girl

#910 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

neprilagodjena wrote:
mentol girl wrote:Da li su godine bitne za pravu ljubav, da li imate predrasude sto se tice kao mog slučaja, ja starija od momka godinu i sve super funkcioniše, slažete li se sa mnom da je mladje sladje ili...hmmm?? :-) :-D
Posto zene ranije sazrevaju,da li to znaci da treba da traze starijeg muskarca,ili je najbolje biti sa muskarcem koji je vrsnjak??Mozda mladji?

"Zar ne znas da prava ljubav godine ne broji, zar ne vidis da mi tvoja mladost lepo stoji, ne sudi po ambalazi videces na kraju, da i ove ruke moje milovati znaju" ;)

Hajd jednu a dvije godine bi i moglo ali vise uhhhhhh,osjecala bi se kao njegova starija sestra :lol: :lol:
O tome sam i pisala, ma samo je godinu dana razlike ;) nista strasno :thumbup:
Ridjobrki

#911 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by Ridjobrki »

mentol girl wrote:
Ridjobrki wrote:
Ko je rekao da se ja zaj******?? Ako imaš šta reći normalno reci, a ako imaš neki "otrcani" komentar posalji mi ga PP pa cu ti odgovoriti.. :skoljka:
Ko je rekao da sam ja rekao da se ti zaj*****? Ja kažem da se ja zaj*****, baš kao što se da naslutiti...

Ccc, tako mlada a već nepismena... :D :D :D
pseudobeket

#912 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

Postoji li neki zrelometar ili pokazivać zrelosti koji određuje da li je neko podoban i sposoban i zreo za brak?!
bubavi1

#913 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

pseudobeket wrote:Niko ne govori o braku. Vrijeme uvijek pokaže, a ja ti mogu dokazati da brakovi u 20-tim, za koje ti vjeruješ da mogu samo na selu opstati, postoje i opstaju. Moj prijatelj se sa 25 oženio, prijateljica sa 24, pa na fakultetima samo koliko ima udatih i oženjenih i to čak sa djecom i sve funkcioniše.
Nemoj ti uporedjivati zene vec od 24-25 sa djevojkama koje tek izlaze u kafani od svojih 19-22god, i imaju momka od 20.. to nije isto! opet ponavljam, momak od 20 do 30 se puno mjenja, vec od 20 do 25 nisu isti, normalna stvar da sa 25 je puno zreliji, zaposljen vec odavno, skolu zavrsio itd, spreman za nesto ozbiljnije, dok sa 20 jos su oko playstation, niti skole zavrsene, niti posla osim po kaficima...razlika je velika. Ta romansa je ok, ne kritikujem ;)
neprilagodjena

#914 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by neprilagodjena »

mentol girl wrote:
neprilagodjena wrote:

O tome sam i pisala, ma samo je godinu dana razlike ;) nista strasno :thumbup:
Onda to nije nista :) sem naravno ako se on ponasa kao da mu je 14 godina :lol:
Ako je sve ok,onda tu nema nista lose sto si ti godinu a dvije starija ;-)
bubavi1

#915 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

pseudobeket wrote:Postoji li neki zrelometar ili pokazivać zrelosti koji određuje da li je neko podoban i sposoban i zreo za brak?!
Postoji, idi na strane stranice pa pogledaj u kojim godinama se muskarac ili zena vjencaje, pa ces vidjeti da postoji velik paralel izmedju socijalnog stanja( poslovno stabilan, skola itd) i godine braka.
mentol girl

#916 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

Ridjobrki wrote:
mentol girl wrote:
Ridjobrki wrote:
Ko je rekao da sam ja rekao da se ti zaj*****? Ja kažem da se ja zaj*****, baš kao što se da naslutiti...

Ccc, tako mlada a već nepismena... :D :D :D
OK ajd ubjedio si me, ti si upravu ovo je forum za zajebanciju, a ja sam nepismena!!zadovoljan :D :D ?
pseudobeket

#917 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

bubavi1 wrote:
pseudobeket wrote:Niko ne govori o braku. Vrijeme uvijek pokaže, a ja ti mogu dokazati da brakovi u 20-tim, za koje ti vjeruješ da mogu samo na selu opstati, postoje i opstaju. Moj prijatelj se sa 25 oženio, prijateljica sa 24, pa na fakultetima samo koliko ima udatih i oženjenih i to čak sa djecom i sve funkcioniše.
Nemoj ti uporedjivati zene vec od 24-25 sa djevojkama koje tek izlaze u kafani od svojih 19-22god, i imaju momka od 20.. to nije isto! opet ponavljam, momak od 20 do 30 se puno mjenja, vec od 20 do 25 nisu isti, normalna stvar da sa 25 je puno zreliji, zaposljen vec odavno, skolu zavrsio itd, spreman za nesto ozbiljnije, dok sa 20 jos su oko playstation, niti skole zavrsene, niti posla osim po kaficima...razlika je velika. Ta romansa je ok, ne kritikujem ;)

Ajd bar se u nečemu slažemo. Meni je evo da kažem 26 godina i igram Play Station još uvijek evo do 3 generacije PS-a stigoh. Izgleda po tebi kao da momci i od 25 ne izlaze po kafanama, koncertima itd.
mentol girl

#918 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

pseudobeket wrote:
bubavi1 wrote:

Ajd bar se u nečemu slažemo. Meni je evo da kažem 26 godina i igram Play Station još uvijek evo do 3 generacije PS-a stigoh. Izgleda po tebi kao da momci i od 25 ne izlaze po kafanama, koncertima itd.
Ja vjerujem da cu raditi neke stavri i sa 25 i sa 30 sto sam radila, sa 18, a to ce biti te kafice, koncerti i ostala normala! Da bi brak opstao godine nisu mjerilo!!
bubavi1

#919 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

pseudobeket wrote:
bubavi1 wrote:

Nisi me skroz shvatila ;) kada sam spominjao kafic, to je kao posao. Normalno da se u svaka doba izlazi, hvala Bogu.
Za Playstation, to je slika bila za one mladje, koje provode puno vremena na igricama, ili s rajom fudbala i zapustaju drugog.
Ridjobrki

#920 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by Ridjobrki »

mentol girl wrote:
OK ajd ubjedio si me, ti si upravu ovo je forum za zajebanciju, a ja sam nepismena!!zadovoljan :D :D ?
A cura draga ohani malo, ne svađamo se - družimo se i hajkamo... Postaviš temu koja je magnet za forumske dežurne zajebante i zajebantice i dok se okreneš ima je na 10 stranica nijedne pametne ne'š pročitat'. Tako to ide. I, svega ti, kakav si ti pametan odgovor i očekivala? Teme o ljubavi su uvijek šašave kao što je i ljubav sama i uvijek ovisi samo o dva faktora: Njemu i Njoj. Nema tu mjesta nikakvim generalizacijama i općim mjestima, nema tu ljubavnih savjeta i sličnih stvarima, svaka ljubav, svaka veza, svaka simpatija je slučaj za sebe.

Prema tome, moje mišljenje o tvom pitanju je isto ono koje imam o svakom sličnom pitanju i formulisano je jednim Murphyjevim zakonom koji kaže:

People mostly deserve each other.

Ne znam šta bih ti drugo pametno rekao...
pseudobeket

#921 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by pseudobeket »

bubavi1 wrote:
pseudobeket wrote:Postoji li neki zrelometar ili pokazivać zrelosti koji određuje da li je neko podoban i sposoban i zreo za brak?!
Postoji, idi na strane stranice pa pogledaj u kojim godinama se muskarac ili zena vjencaje, pa ces vidjeti da postoji velik paralel izmedju socijalnog stanja( poslovno stabilan, skola itd) i godine braka.

Kao stranci su sad uvijek u pravu i kompetentni su pa donijeli pravila kad se treba vjenčavati i raditi ostale stvari. Sve je to individualna stvar i nema tog "stručnjaka" koji će reći "u 26 si spreman za brak" i sli. Ne zaboravite da je sve individualno. Ako se par od 20-22 godine osjeća spremnim i zrelim za brak nek se vjenča, a ako nije spreman nek se vjenča u 30-tim godinama, stvar je individualna.
bubavi1

#922 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

Ridjobrki wrote:
mentol girl wrote:
A cura draga ohani malo, ne svađamo se - družimo se i hajkamo... Postaviš temu koja je magnet za forumske dežurne zajebante i zajebantice i dok se okreneš ima je na 10 stranica nijedne pametne ne'š pročitat'. Tako to ide. I, svega ti, kakav si ti pametan odgovor i očekivala? Teme o ljubavi su uvijek šašave kao što je i ljubav sama i uvijek ovisi samo o dva faktora: Njemu i Njoj. Nema tu mjesta nikakvim generalizacijama i općim mjestima, nema tu ljubavnih savjeta i sličnih stvarima, svaka ljubav, svaka veza, svaka simpatija je slučaj za sebe.

Prema tome, moje mišljenje o tvom pitanju je isto ono koje imam o svakom sličnom pitanju i formulisano je jednim Murphyjevim zakonom koji kaže:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ja bi jos ovo dodao od poznatog Jerry Springer "Take care of yourself, and each other."
mentol girl

#923 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

Ridjobrki wrote:
mentol girl wrote:

Uredu je ba...:)..Jeste takva tema, ali neki malo ozbiljniji savjet bi dobrodosao, ne samo meni nego svima;)... I like this "People mostly deserve each other".
bubavi1

#924 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by bubavi1 »

pseudobeket wrote:
bubavi1 wrote:

Kao stranci su sad uvijek u pravu i kompetentni su pa donijeli pravila kad se treba vjenčavati i raditi ostale stvari. Sve je to individualna stvar i nema tog "stručnjaka" koji će reći "u 26 si spreman za brak" i sli. Ne zaboravite da je sve individualno. Ako se par od 20-22 godine osjeća spremnim i zrelim za brak nek se vjenča, a ako nije spreman nek se vjenča u 30-tim godinama, stvar je individualna.
sad kazem da je sve do zrelosti!! u nekim kulturama su zreli u 16, a u drugim u 35!! u BIH je ostalo ono staro da se svijet mlad vjencavao ali i broj vjencanja opada i godine u kojem se vjencava povecavaju..
mentol girl

#925 Re: ***mladje je sladje**;)

Post by mentol girl »

pseudobeket wrote:
bubavi1 wrote:

Ja se ne bih mogla udati sa 22 godine nema šanse, moje drugarice već sa stomacima hodaju okolo, meni je to ne shvatljivo!! Ipak na prvom mjestu je fax pa onda ostalo... :thumbup:
Post Reply