Prava ljubav godine ne broji? ili...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
gavrilo

Post by gavrilo »

pitt wrote:ne moze......jesi ti vidio onu formulu sto je danas postirala za godine? ja mogu samo od 20.5 pa navishe :oops:
nisam... :roll:

ali ja mogu od 18 pa navise... :D ... i sat vremena i jos duze :D
anais_nin

Post by anais_nin »

zoom66 wrote:
jah...:-)...ima l' shta ljepshe od kavade?....:D:D:D

shto se mene tiche, pregovori su svrsheni..:D...pao sam na karpuze...:D:D:D
ima, ima, neko ko zna sta su kavade :lol: :D
znaci karpuze ti dosle glave :lol: :lol: :lol: dobro eto pregovori zavrseni, i sta sad? :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:ne znam da li je tema vec otvorena... ali da li su godine problem kada je taslacenje u pitanju? :roll:
pa izmedju ostalog i o tome diskutujemo...da li imate razlicite kriterije za emocionalne i fizicke veze po pitanju godina? :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:
gavrilo wrote:ne znam da li je tema vec otvorena... ali da li su godine problem kada je taslacenje u pitanju? :roll:
pa izmedju ostalog i o tome diskutujemo...da li imate razlicite kriterije za emocionalne i fizicke veze po pitanju godina? :D
da 8-)

... a ti si ono bas taman :roll: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:
da 8-)

... a ti si ono bas taman :roll: :D
za koje od to tvoje? :lol: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:
gavrilo wrote:... a ti si ono bas taman :roll: :D

Image

ic ap tu ju...
Zadig

Post by Zadig »

Da li su vam bitne godine partnera? Da li biste mogli izlaziti, imati vezu s nekim dosta starijim ili dosta mladjim?

Zanima me da li bi zenski dio populacije ikad izlazio sa mladjim muskarcem i da li negdje postavljate granicu? I obrnuto muskarci i starije zene?

Da li vam je i koliko to uopste bitno?

Na vrh
dugo sam razmisljao o svemu ovome.....
Moj problem je (kada sam bio malko mladji) da imam bilo kakav intelektualni odnos sa nekim ko je mladji od mene. To se naravno mijenja sto sam stariji.
sto sam stariji, sve vise vjerujem da ako je osoba dovoljno pametna, i ako ima dovoljno substance, da more biti mladja i 15 godina od mene i da nam bude ljepo (normalno, ne sada, jer bi onda bas bila klinka). Jedini problem bih mozda vidio ako bi recimo bio blizi po godinama njenom ocu nego njoj, pa bi mi malo ofirno bilo da se upoznajem sa njim, jer predpostavljam kako bi se ja u toj situaciji kao otac osjecao. Ali ako bi je volio, nebi mi to predstavljalo problem. Problem bi mi bio samo ako drmam malu, a onda da me predstavlja roditeljima. Za ljubav treba stisnuti zube, boli me k. za javnost, ja zivim za sebe, ne za carsiju.

Sto se tice ona starija, ja mladji, to nikada nije bio problem. Kada sam bio jednom mladjan, imao sam vezu za zenom starijom 8-9 godina od mene. Jedne sekunde mi nista nije smetalo, i tako mi je ljepo bilo s njom i da nije bilo sudbe koja nas je bacila na 2 razlicita kraja svijeta (ona za hong kong, a ja za sjevernu ameriku), ko zna...mozda bi sada jos bio sa njom.
Nikada nisam nikoga upoznao cija licnost mi je tako odgovarala....

8)
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:
gavrilo wrote:... a ti si ono bas taman :roll: :D

Image

ic ap tu ju...
oko moje on sve meni prepusta :lol: :D eduuuuuuuuuuuuuuuuuu ovako se to radi :D hahahhaa nego kako sam se zbunila trebalo je da pise "za koje od to DVOJE"? :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:oko moje on sve meni prepusta :lol: :D eduuuuuuuuuuuuuuuuuu ovako se to radi :D hahahhaa nego kako sam se zbunila trebalo je da pise "za koje od to DVOJE"? :lol:
mislim mozemo mi prvo da isprobamo taslacenje... pa ako bude valjalo... 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

Zadig wrote:Sto se tice ona starija, ja mladji, to nikada nije bio problem. Kada sam bio jednom mladjan, imao sam vezu za zenom starijom 8-9 godina od mene. Jedne sekunde mi nista nije smetalo, i tako mi je ljepo bilo s njom i da nije bilo sudbe koja nas je bacila na 2 razlicita kraja svijeta (ona za hong kong, a ja za sjevernu ameriku), ko zna...mozda bi sada jos bio sa njom.

8)
Image
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote: Sto se tice ona starija, ja mladji, to nikada nije bio problem. Kada sam bio jednom mladjan, imao sam vezu za zenom starijom 8-9 godina od mene. Jedne sekunde mi nista nije smetalo, i tako mi je ljepo bilo s njom i da nije bilo sudbe koja nas je bacila na 2 razlicita kraja svijeta (ona za hong kong, a ja za sjevernu ameriku), ko zna...mozda bi sada jos bio sa njom.
ali isto tako mislim da ima veze u kojem zivotnom periodu se ljudi sretnu...ta razlika od 8-9 godina nije ista u 20tim, i recimo u 30tim....

ja sam malo kroz zajebanciju provukla pricu o svom iskustvu sa mladjim muskarcem...steta stvarno jer je jedna od najdivnijih osoba koje sam ikad upoznala...ali 7 godina je u ovim godinama po meni velika razlika...mi smo probali da imamo vezu, momak je stvarno pravo interesantan, nacitan, dosta je zreo, nije bas ni neizivljen, ali nemam pojma ja sam cijelo vrijeme imala osjecaj da bi mu neka dublja veza sa mnom uskratila neki normalan tok odrastanja....i jeste pomalo tuzno sto sam svjesna toga da je on bio koju godinu stariji vjerovatno bih se zacopala u njega :sad:

isto tako sam bila s druge strane medalje...moj prvi ozbiljni momak je bio 11 godina stariji od mene...meni je tada bilo 17 i njemu je to u pocetku bio problem...iz ove perspektive i sada kad sma ja u godinama u kojima je on bio kad smo se upoznali, malo bolje razumijem njegovu kontu....mi smo poslije skoro 2 godine veze sporazumno raskinuli na par mjeseci jer je on zelio da ja imam normalan zivot u skladu sa mojim godinama, da ne ostanem neizvljena i da mi se romanticna/emotivna iskustva u tim nekako najkriticnijim godinama ne svedu samo na njega...sto se na kraju pokazalo kao ispravno jer na kraju balade sam se ja opet njemu vratila...nemam pojma da li bismo i dan danas bili skupa da je sve bilo kako treba, ali na kraju balade vezu su nam prekinule okolnosti a ne nas dvoje... :sad:
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:oko moje on sve meni prepusta :lol: :D eduuuuuuuuuuuuuuuuuu ovako se to radi :D hahahhaa nego kako sam se zbunila trebalo je da pise "za koje od to DVOJE"? :lol:
mislim mozemo mi prvo da isprobamo taslacenje... pa ako bude valjalo... 8-)
gavro koliko puta sam ti rekla NE UCITI OD EDUA, NE, NE I NE....uprska ga ti pravo :lol: prvo ide romantika pa tek onda taslacenje, drmanje, guslanje itd :lol:
Zadig

Post by Zadig »

vrlo cesto se je i sjetim.....

kako sam samo volio njenu licnost, to je bilo smjesno....
kakva sloboda uma i duha je bila sa njom, potpuno oslobodjena materijalno ljudskih mana kao sto su ljubomora, zavist, kontrola, nepovjerenje....

eh...

nasli smo ja i ona jednom davno...nasu definiciju ljubavi.
Kako sam joj ja ono rekao kako je neki pjesnik tamo davno napisao:

"walk me where thy "love" has no form or name
but unlimited stream of connections
wild fears in us tame...."

to je bila ujedno i posljenja rijec koju sam joj rekao....
jednog jutra, na velikom ogledalu njenog kupatila, dok je ona spavala....
Zadig

Post by Zadig »

dosta je zreo, nije bas ni neizivljen, ali nemam pojma ja sam cijelo vrijeme imala osjecaj da bi mu neka dublja veza sa mnom uskratila neki normalan tok odrastanja....i jeste pomalo tuzno sto sam svjesna toga da je on bio koju godinu stariji vjerovatno bih se zacopala u njega
cudno je da si preuzela odgovornost za njega....bas kao sto je neko drugi za tebe....
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:gavro koliko puta sam ti rekla NE UCITI OD EDUA, NE, NE I NE....uprska ga ti pravo :lol: prvo ide romantika pa tek onda taslacenje, drmanje, guslanje itd :lol:
cekaj ti si pitala za sta si ti taman... nemoj da mi izvlaci rijeci iz konteksta :P :D

meine ruh ist hin
mein herz ist schwer
ich finde sie nimmer
und nimmer mehr :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:
dosta je zreo, nije bas ni neizivljen, ali nemam pojma ja sam cijelo vrijeme imala osjecaj da bi mu neka dublja veza sa mnom uskratila neki normalan tok odrastanja....i jeste pomalo tuzno sto sam svjesna toga da je on bio koju godinu stariji vjerovatno bih se zacopala u njega
cudno je da si preuzela odgovornost za njega....bas kao sto je neko drugi za tebe....
mozda zato sto sada u kasnim 20tim shvatam koliko toga ucimo u ovom periodu i koliko god on zreo bio, nekako bih se osjecala da mu kradem to razdoblje kada se formira kao licnost...ma najbolnije od svega je bilo sto se on stvarno zaljubio, znam da ce sada biti sprdanja na taj racun, ali nije nimalo zabavno nekome srce slomiti :sad:

Zadigi by the way, prelijepa ljubavna prica :)
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:gavro koliko puta sam ti rekla NE UCITI OD EDUA, NE, NE I NE....uprska ga ti pravo :lol: prvo ide romantika pa tek onda taslacenje, drmanje, guslanje itd :lol:
cekaj ti si pitala za sta si ti taman... nemoj da mi izvlaci rijeci iz konteksta :P :D

meine ruh ist hin
mein herz ist schwer
ich finde sie nimmer
und nimmer mehr :roll:
ja ti ne znam njemacki :D haj sad prevedi :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:ja ti ne znam njemacki :D haj sad prevedi :D
posto je kontekst bitan idi u gradsku biblioteku i uzmi göthes faust pa procitaj 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:znam da ce sada biti sprdanja na taj racun, ali nije nimalo zabavno nekome srce slomiti :sad:
hoce, da znas da hoce ... :oops:

de da i tebe pomilujem ... Image
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:znam da ce sada biti sprdanja na taj racun, ali nije nimalo zabavno nekome srce slomiti :sad:
hoce, da znas da hoce ... :oops:

de da i tebe pomilujem ... Image
o bago meni ko to o meni brine :D nego i ti si mladji, de ti pripazi to svoje srce da i tvoje ne slomijem :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:o bago meni ko to o meni brine :D nego i ti si mladji, de ti pripazi to svoje srce da i tvoje ne slomijem :D
ti moje srce ... :-? niko mi do sad nije srce slomio ... :wink:

pripazi ti ... 8-)
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
ti moje srce ... :-? niko mi do sad nije srce slomio ... :wink:
za sve ima prvi put :D a uz to....vrijeme bi vise bilo :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:za sve ima prvi put :D a uz to....vrijeme bi vise bilo :D
pa hajde onda vec jednom... cekam te 8-)

Image
flora.sa

Post by flora.sa »

oprostite što upadam :D ...ali samo želim da kažem da su mi ovi smile-ići od druga Gavra :D jako simpatični... :D

koji je stariji, i koliko??? :D
gavrilo

Post by gavrilo »

flora.sa wrote:oprostite što upadam :D ...ali samo želim da kažem da su mi ovi smile-ići od druga Gavra :D jako simpatični... :D
:)
koji je stariji, i koliko??? :D
ti si valjda starija od mene godinu dana... :roll: ako to mislis...
Post Reply