vec 2 mjeseca stoje u podrumu od zgrade u kojoj stanujem 2 madraca 2x 190cm x 90cm na kojima je neko napisao "wird abgeholt" (bit`ce odneseno). prosao milion puta kraj njih jer mi je garaza ispod zgrade i nikad mi nisu zapeli za oko dok me nije "hauswart" (domar) nije uputao da neznam slucajno kome pripadaju. svaki put kazem naravno : nemam pojma i razgulim dalje...!
sinoc dolazim kuci sa posla ulazim u podzemnu garazu kad tamo "plavi orkestar" (policija) i jedan od komsija stoji sa njima. naravno, pozdravim i nastavim dalje.... na hodniku sretnem jednog od komsija koji sve znaju (svaka zgrada ima barem jednog takvog) i sprica mi ovu pricu:
posto se niko 9 sedmica nije javio ili odnjeo ta dva madraca vlasnik zgrade je slucaj prijavio policiji, policija je to uzela u svoje ruke i stupila u kontakt sa svim radnjama u krugu od 50 km koje prodaju madrace.
sad pitanje:
naravno to je odvratno sto je uradio i nebranim ga ali dali je ok da se nemozes vise sakriti nigdje. da si svugdje kao na dlanu. da si pracen na svakom cosku ?