Prašina
- braca
#1 Prašina
Malo sam pregledao podforume, pa kako nisam nasao odgovarajuci, postavih ovo ovdje.
Elem, odkud ovolika prašina po nasim stanovima? Razgovarao sa sa dosta ljudi i svi se susrecu sa istim problemom: prašina koja pada po pokucstvu od niodkuda. Ja zivim u jednoj uslovno receno novogradnji, a sto je vazno imamo one dvoslosjne prozore koji fantasticno dihtuju, stan se odrzava i cisti redovno, u cipelama se ne ulazi, no i pored toga prašina se tovari po stvarima i namjestaju kao da zivimo na gradilistu.
Odakle "dolazi"? Postoji li kakavk uredjaj "prašina-eliminator", poput onih koji povecavaju ili smanjuju vlaznost prostorije, sam da u ovome slucaju "jede" parasinu, ali efikasno. Jednostavno, ne moze se nacistiti koliko se "pojavljuje".
Elem, odkud ovolika prašina po nasim stanovima? Razgovarao sa sa dosta ljudi i svi se susrecu sa istim problemom: prašina koja pada po pokucstvu od niodkuda. Ja zivim u jednoj uslovno receno novogradnji, a sto je vazno imamo one dvoslosjne prozore koji fantasticno dihtuju, stan se odrzava i cisti redovno, u cipelama se ne ulazi, no i pored toga prašina se tovari po stvarima i namjestaju kao da zivimo na gradilistu.
Odakle "dolazi"? Postoji li kakavk uredjaj "prašina-eliminator", poput onih koji povecavaju ili smanjuju vlaznost prostorije, sam da u ovome slucaju "jede" parasinu, ali efikasno. Jednostavno, ne moze se nacistiti koliko se "pojavljuje".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Prašina
ja vjerujem da je meni prašina u sobi preko knjiga i stripove
a u stanu preko obuće
a u stanu preko obuće
-
Gospoda Ministarka
- vozač
#4 Re: Prašina
znaš kako moja žena kaže, mora bit prašine, da neću ko kakva "anamo ona" puć itison iz ćoška u ćošakbraca wrote:Malo sam pregledao podforume, pa kako nisam nasao odgovarajuci, postavih ovo ovdje.
mora ba bit prašine, pogotovo ako ti je parketa više nego prostirke, a i ako se živi u stanu i što je još važnije ako je trka kroz stan, a kod mene toga nikad ne fali, ne može proći ni 5 dana, a "mace" se kotrljaju po ćoškovima
- muha_sa
#5 Re: Prašina
sacekaj koji dan--nek se nakupiGospoda Ministarka wrote:Sarajevo zaista ima problema sa prasinom, to sam ja primjetila prije par mjeseci. Predes krpom po povrsini za 15min vec se na toj istoj povrsini nalazi manja kolicina prasine.
pozdravministarkodjevojko
- Bloo
- Globalna šefica
#6 Re: Prašina
hmm koliko ja znam dosta naše prašine je naša koža
tj ljuspice kad se perutamo
te ćilimi
- vozač
#7 Re: Prašina
e jebi ga jarane, pa da mi toliko koža opada bio bi providan ko selotejpBloo wrote:hmm koliko ja znam dosta naše prašine je naša kožatj ljuspice kad se perutamo
te ćilimi
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8 Re: Prašina
Sarajevo je nevjerovatno leglo prašine, a evo zašto.
Sarajevo je grad koji nestaje, tone pod smradom. Prašina koja nastaje iz sakupljenog smrada na ovako malom prostoru potpuno nas prekriva laganim slojem koji se pretvara u zemlju. Za nekoliko decenija negdje pri vrhu Trebevića stajaće tabla sa natpisom "Ovdje je nekada bilo Sarajevo - Iskopajte ga prvom prilikom".
Sarajevo je grad koji nestaje, tone pod smradom. Prašina koja nastaje iz sakupljenog smrada na ovako malom prostoru potpuno nas prekriva laganim slojem koji se pretvara u zemlju. Za nekoliko decenija negdje pri vrhu Trebevića stajaće tabla sa natpisom "Ovdje je nekada bilo Sarajevo - Iskopajte ga prvom prilikom".
- 2407
#9 Re: Prašina
Jest vala, prasina ima to je nevjerovatno
Neki dan gledam jedne carape na podu i kontam otkud meni sive carape
hmmmm... pridjem im okrenem, kad ono one sive od prasine

Neki dan gledam jedne carape na podu i kontam otkud meni sive carape
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Prašina
Sto jes jes, ima je po svakom cosku, ne prodje ni sat kako se ocisti, opet.

- muha_sa
#11 Re: Prašina
samo ih kontra okreneš i sljedecu heftu pronosaš2407 wrote:Jest vala, prasina ima to je nevjerovatno![]()
Neki dan gledam jedne carape na podu i kontam otkud meni sive carapehmmmm... pridjem im okrenem, kad ono one sive od prasine
![]()
![]()
![]()
-
mimsy
#12 Re: Prašina
nema veceg meraka neg uzeti krpu kad se ono dobro nafatamuha_sa wrote:sacekaj koji dan--nek se nakupiGospoda Ministarka wrote:Sarajevo zaista ima problema sa prasinom, to sam ja primjetila prije par mjeseci. Predes krpom po povrsini za 15min vec se na toj istoj povrsini nalazi manja kolicina prasine.![]()
pozdravministarkodjevojko
- 2407
#13 Re: Prašina
To ko s gacamamuha_sa wrote:samo ih kontra okreneš i sljedecu heftu pronosaš2407 wrote:Jest vala, prasina ima to je nevjerovatno![]()
Neki dan gledam jedne carape na podu i kontam otkud meni sive carapehmmmm... pridjem im okrenem, kad ono one sive od prasine
![]()
![]()
![]()
-
mimsy
#14 Re: Prašina
Meni je dosta pomoze usisivac na vodeni filter,sa njim svu kucu usisam svaki dan,10 min posla...i cini mi se da je nema toliko.Manje pada na namjestaj.Nisam sad ni preveliki rob.Ne volim kad se valja po podu,al i ne fatam svaku prasku u letu.Dok je ne vidim sve je super 
- headbanger
#15 Re: Prašina
bil se ti udalamimsy wrote:Meni je dosta pomoze usisivac na vodeni filter,sa njim svu kucu usisam svaki dan,10 min posla...i cini mi se da je nema toliko.Manje pada na namjestaj.Nisam sad ni preveliki rob.Ne volim kad se valja po podu,al i ne fatam svaku prasku u letu.Dok je ne vidim sve je super
- Bloo
- Globalna šefica
#16 Re: Prašina
meni nije jasno otkud mi u wcu prasina, nema prozora samo zid i plocice i wc solja...otkuuuuuud
- cappy_tempo
#17 Re: Prašina
mali zeleni ubace dok spavasBloo wrote:meni nije jasno otkud mi u wcu prasina, nema prozora samo zid i plocice i wc solja...otkuuuuuud
- 2407
#18 Re: Prašina
Pa kad nestane vode a ti odvrnes slavinu ono prasina umjesto vode izletiBloo wrote:meni nije jasno otkud mi u wcu prasina, nema prozora samo zid i plocice i wc solja...otkuuuuuud
Kruzenje vazduha, hodanje, donosenje na carapama, papucama, odjeci....
- black
#19 Re: Prašina
ah ta prashina od kuda ona u sarajevu, treba je vratiti odakle je doshla

-
mimsy
#20 Re: Prašina
headbanger wrote:bil se ti udalamimsy wrote:Meni je dosta pomoze usisivac na vodeni filter,sa njim svu kucu usisam svaki dan,10 min posla...i cini mi se da je nema toliko.Manje pada na namjestaj.Nisam sad ni preveliki rob.Ne volim kad se valja po podu,al i ne fatam svaku prasku u letu.Dok je ne vidim sve je super
- muha_sa
#21 Re: Prašina
slažem se, samo da ispravimblack wrote:ah ta prashina od kuda ona u sarajevu, treba je vratiti odakle je doshla![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#22 Re: Prašina
cappy_tempo wrote:mali zeleni ubace dok spavasBloo wrote:meni nije jasno otkud mi u wcu prasina, nema prozora samo zid i plocice i wc solja...otkuuuuuud
znam za patuljke što mi kradu čarape...al za male zelene prašinare nikad čula
- muha_sa
#24 Re: Prašina
djeS ti seHkoseka wrote:ma...ne mogu...jos kad sunce prostre svoje zrake po povrsinamalimun_junior wrote:samo je treba ignorisat
- vozač
#25 Re: Prašina
seka wrote:ma...ne mogu...jos kad sunce prostre svoje zrake po povrsinamalimun_junior wrote:samo je treba ignorisat
posmatraj stvari sa vedrije strane, barem ti je sunčan stan