elem imam 2 kape i sal i sve je vuneno, cime i kako to oprati posto mi se ne pali masina radi ovoga...
moze li malo tople vode + deterdzent kojim inace perem u vec masini ?
smije li se voona peglati (da opeglam ovaj šal ?)
hvalaaaaa
Moderator: anex
kukud2 wrote:i evo mene ponovo sa pitanjima za mlade i malo starije domacice (otherside, burek in space obratite paznju - reklama :lol)
elem imam 2 kape i sal i sve je vuneno, cime i kako to oprati posto mi se ne pali masina radi ovoga...
hvalaaaaa
Za vunu koristi Perwoll ili neki sličan proizvod koji ima znak vune na sebi! I na ruke domaćice!d2 wrote:zanimljivo, nikad mi ne bi palo napamet da ovo trazim na netuhvala ti dobra vilo nas koji ne znaju oprati kapu i sal

tebe će bit bolje oženiti nego svaki dan pomagati sa savjetima....d2 wrote:i evo mene ponovo sa pitanjima za mlade i malo starije domacice (otherside, burek in space obratite paznju - reklama :lol)
hvalaaaaa
te prekrivači,te vuna.....pa kuke...kad počinješ sa zimnicom da počnemo sakupljati tegle i receptemišica wrote:tebe će bit bolje oženiti nego svaki dan pomagati sa savjetima....d2 wrote:i evo mene ponovo sa pitanjima za mlade i malo starije domacice (otherside, burek in space obratite paznju - reklama :lol)
hvalaaaaasamo da ne nađeš za neku pa da onda ona traži savjete...
![]()
![]()
sad za sad vise nemam dilemaotherside wrote:pih...ovo je kratko trajalo![]()
edit: da nema još šta za pranje?
hvala !!!vesna55 wrote:I da dodam na prethodne postove.
Vunu prati ručno, naravno u malkoj ili hladnoj vodi.
A ako nemate Perwol ili neki specijalan deterdžent, može bilo koji šampon.
I na kraju mali savjet.
Nemojte cijediti vunenu odjeću. Isključivo na ravnu podlogu da se okapa.
U zadnju vodu dodati bijeli ocat/sirće, Tokom sušenja miris sirćeta izhlapi, a odjevni predmet od vune dobije pravu mekoću, punoću sjaj
kad se ozenim doci ce ona na forum sa pitanjima - kako nahraniti ovog vjecito gladnog stvoramišica wrote:tebe će bit bolje oženiti nego svaki dan pomagati sa savjetima....d2 wrote:i evo mene ponovo sa pitanjima za mlade i malo starije domacice (otherside, burek in space obratite paznju - reklama :lol)
![]()
![]()
Loulou wrote:![]()
![]()
Al' opet, ko radi, treba i savjete...Tako da...vrlo pohvalno
e njoj ćemo maksuzile otvoriti stalnu temu:"kako nahraniti gladnog stvora"d2 wrote:kad se ozenim doci ce ona na forum sa pitanjima - kako nahraniti ovog vjecito gladnog stvoramišica wrote:tebe će bit bolje oženiti nego svaki dan pomagati sa savjetima....d2 wrote:i evo mene ponovo sa pitanjima za mlade i malo starije domacice (otherside, burek in space obratite paznju - reklama :lol)
![]()
![]()
pa daj nam koji receptd2 wrote:da samo znas koliko sam spageta napravio za rucak / veceru
d2 wrote:recept... evo
1. skuhas spagete
2. uzmes barilin umak za spagete
3. pomjesas to dvoje
gotovo !
a sta kazes ?