Pranje benzinskog motora

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
atko

#1 Pranje benzinskog motora

Post by atko »

polo 99 benzin

Jel neko prao? Imao problema?

Jedan mehanicar mi rece da to ne radim ni za zivu glavu, da poludi kompjuter i elektronia da se vrlo tesko upali poslije toga bla bla...
whow

#2 Re: Pranje benzinskog motora

Post by whow »

atko wrote:polo 99 benzin

Jedan mehanicar mi rece da to ne radim ni za zivu glavu, da poludi kompjuter i elektronia da se vrlo tesko upali poslije toga bla bla...
Ja sam se jednom izradio. Oprao motor na G-III 97 godiste poslije toga se palila lampica za ulje i masina podrhtavala . Nikad vise .Bolje prljav i ispravan nego cist i sjeban.
atko

Post by atko »

Hm, pa koliko je to zezanje trajalo?

U svakom slucajuhvala za info, sve manje i manje zelim da perem motor.
whow

Post by whow »

atko wrote:Hm, pa koliko je to zezanje trajalo?

U svakom slucajuhvala za info, sve manje i manje zelim da perem motor.
Dok ga nisam prodao :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Vala...ja u proljece i u jesen operem...nista mu...:)...valjda sto je Ford :D.Elektronika je zalivena a svi kontakti su zasticeni tako da vlaga nema pristupa :).
LeKo

Post by LeKo »

Odradis suho pranje motora i nema problema !
Any

#7 Re: Pranje benzinskog motora

Post by Any »

atko wrote:polo 99 benzin

krpicu i windex uruke i polako samo osvjezis povrsno :)
atko

Post by atko »

Motor je bio pravo cist, ali mehanicar koji je mjenjao permant je prolio po motoru vise od pola litra i to se sad osjeti narocito kad je toplije vrijeme pa se motro vise grije a preko toga se sad i prasina nafatala ...

Moracu to malo nekako ocistiti, klasicno pranje otpada jer ocigledno da u sa to nezna niko uraditi kako treba nije to nemoguca misija.

Sto kazete ili suho pranje ili krpu u ruke :lol:
LeKo

Post by LeKo »

Nema druge !!!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam prao motor u 3D u Nedjaricima, odlicno odrade posao, ja mislim da je kostalo desetak maraka. Plus ti na motor nakon pranja navuku nekakvu "plasticnu" zastitu, tako da zadrzava sjaj otprilike pola godine.
E sada, sto se tice struje i kontakata, ja nisam imao problema, ali raja opcenito savjetuju da se pranje motora ne radi ovim metodama (pogotovu starijih motora, bez zastitnog poklopca i sa svim vitalnim dijelovima koji su izlozeni).
Moja ti je najbolja preporuka da uzmes neko sredstvo za pranje motora koje mozes naci u auto shopovima, krpu u ruke i laganini se zadaj na posao.
janje_

Post by janje_ »

ne znam jel to kad nas ima, ovdje se na par mjesta motor moze prati sitnim komadicima leda. i to ga pravo dobro opere.
Any

Post by Any »

janje_ wrote:ne znam jel to kad nas ima, ovdje se na par mjesta motor moze prati sitnim komadicima leda. i to ga pravo dobro opere.
daleko je to od nas :D
Mislilac

Post by Mislilac »

Krpu u ruke i budi sam svoj majstor.

A majstoru koji je prolio permant po motoru, ne idi više. Smotan je.

Prao sam i ja jednom motor na satrom peugeotu 305 dizel, ništa specijalno nisu uradili. Niti se primijetilo.

A sad, vozim feliciju dizelku, pa kad perem autom krpicu u ruke, i lagano dosupne dijelove obrišem prvo valžnom spužvom, pa suhom krpom. I čist je ko suza.

A ako se motor "uprlja" (ulje, i ostala maziva...) vrijeme je za novo auto ili veeeeliki servis.
Post Reply