Otto_13 wrote:Otto je vidovit , savijam kasike pogledom
Prag "bola" ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- HadiRa
#451 Re: Prag "bola" ?
- HadiRa
#452 Re: Prag "bola" ?
Euridika wrote:Zavisno ko je otac...Otto_13 wrote:Sa varanja na porodiljskopa dobro ima logike
ojj tegobe
- HadiRa
#453 Re: Prag "bola" ?
nisi valjda berenice..berenice wrote:U mojoj situaciji i iz trenutne perspektive, varala ne bih, niti bih muzu oprostila prevaru.
Ali nije uvijek bilo tako. U prvom postu na ovoj temi sam rekla da nisam bila u takvoj situaciji - imala sam brak pred ocima, ne vanbracnu vezu.
Moram priznati da sam jako iskusna sto se tice varanja. Meni se prastalo, a i ja sam prastala. Poslije toga, nista vise nije isto. Ako nekoga zanima, ne kajem se, jer moje zivotne staze su bile kakve su bile.
Mogu samo reci da gorak okus nije prava rijec..
kako mislis nije isto.. sta se promijeni ?
- HadiRa
#454 Re: Prag "bola" ?
uhh da.. vama se sve smije oduzeti samo ne slobodaperfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.berenice wrote: Razmislila sam i dosla do zakljucka da je bilo preslo u naviku. Haman bolest. A navike se tesko mijenjaju. Ali cak i to je moguce.
Mislim da je navika bila, jer sam isla linijom lakseg otpora, tj. ono: nisam ja bitna, ni ono sto hocu i sto zelim, bitno je da je Bosna mirna, sto hohpohono rece.. Godine su prosle od tada, ali ostavlja to traga nevjerovatnog. Nije zivot zaebancija.
Rijetko cemo dobiti bitku sa samim sobom ako je nasa licnost suprotna od onoga sto drugi ocekuju da budemo.
inace radite ovo:
Last edited by HadiRa on 30/09/2015 22:33, edited 1 time in total.
- HadiRa
#455 Re: Prag "bola" ?
pa nisam te jos vidjela za stolom sa priborom za rucavanjeOtto_13 wrote:HadiRa wrote:Otto_13 wrote:Otto je vidovit , savijam kasike pogledom
zar to nisi do sada primjetila ?
- perfekcionista1
#456 Re: Prag "bola" ?
pa nije bas da odmahHadiRa wrote: uhh da.. vama se sve smije oduzeti samo ne sloboda![]()
inace to radite![]()
- berenice
#457 Re: Prag "bola" ?
Ni slicna ebenoj Vodoliji, ja vjerujem, pa makar samo u svog boga. Ali kurceva Venera mi je u Vodoliji. Mere bit da je to. Zvijezde su krive!perfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.berenice wrote: Razmislila sam i dosla do zakljucka da je bilo preslo u naviku. Haman bolest. A navike se tesko mijenjaju. Ali cak i to je moguce.
Mislim da je navika bila, jer sam isla linijom lakseg otpora, tj. ono: nisam ja bitna, ni ono sto hocu i sto zelim, bitno je da je Bosna mirna, sto hohpohono rece.. Godine su prosle od tada, ali ostavlja to traga nevjerovatnog. Nije zivot zaebancija.
Rijetko cemo dobiti bitku sa samim sobom ako je nasa licnost suprotna od onoga sto drugi ocekuju da budemo.
- Euridika
- Globalna šefica
#458 Re: Prag "bola" ?
Ček, ček... Si i ti Vodolija?perfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.
Ah, šta nas je na forumu...
- berenice
#459 Re: Prag "bola" ?
Jesam moja Hadira, jesam. Nista me ne cmakaj, ne volim to. Recu ti i onako.HadiRa wrote:nisi valjda berenice..berenice wrote:U mojoj situaciji i iz trenutne perspektive, varala ne bih, niti bih muzu oprostila prevaru.
Ali nije uvijek bilo tako. U prvom postu na ovoj temi sam rekla da nisam bila u takvoj situaciji - imala sam brak pred ocima, ne vanbracnu vezu.
Moram priznati da sam jako iskusna sto se tice varanja. Meni se prastalo, a i ja sam prastala. Poslije toga, nista vise nije isto. Ako nekoga zanima, ne kajem se, jer moje zivotne staze su bile kakve su bile.
Mogu samo reci da gorak okus nije prava rijec..
kako mislis nije isto.. sta se promijeni ?
Nije isto nista. Sve postane samo forma. Griznja savjesti ti postane temelj odluka naspram osobe koju si prevarila.
Razliciti su razlozi za prevaru. U mom slucaju, samo ja sam naebala bila. To se oteeeeglo i opet sam ja morala reci da ide.
Druga situacija: on sebi htio dokazati nesto, ali nije mislio da ce se zaljubiti u mene... Za mene mrtav, iako ga ko Svevisnjeg volim.
Nije isto, postane proracunato, distancirano, inatli, svakakvo, samo ne lijepo.
-
nightvision
#460 Re: Prag "bola" ?
zato su ljudi prije bili pametni. nastancaju po petero-sestero djecurlije da se zena nema kad okrenuti oko sebe a kamoli razmisljati kako ce gdje noge rasiriti.
- berenice
#461 Re: Prag "bola" ?
Ti i ja smo davno apsolvirali. Postujemo se, valjda. Nemoj glupavih komentara, ne prilici, dusu sam otvorila, ne noge.nightvision wrote:zato su ljudi prije bili pametni. nastancaju po petero-sestero djecurlije da se zena nema kad okrenuti oko sebe a kamoli razmisljati kako ce gdje noge rasiriti.
-
nightvision
#462 Re: Prag "bola" ?
Nije ovo licno tebi upuceno, mada jeste izazvano tvojim ranijim otvaranjem duse.berenice wrote:Ti i ja smo davno apsolvirali. Postujemo se, valjda. Nemoj glupavih komentara, ne prilici, dusu sam otvorila, ne noge.nightvision wrote:zato su ljudi prije bili pametni. nastancaju po petero-sestero djecurlije da se zena nema kad okrenuti oko sebe a kamoli razmisljati kako ce gdje noge rasiriti.
Bas je vise generalno neki moj zakljucak povodom svog tog varanja. U redu, normalno da ga je uvijek bilo i uvijek ce biti, ali kako kazu, besposlen pop i koze krsti, jel. Hocu reci, ljudi kad imaju vremena za budalastinje onda ce budalastinju i napraviti.
- berenice
#463 Re: Prag "bola" ?
Sta te cudi otvaranje duse? Pa, na forumu smo, pobogu. Nije fejsbuk.nightvision wrote:Nije ovo licno tebi upuceno, mada jeste izazvano tvojim ranijim otvaranjem duse.berenice wrote:Ti i ja smo davno apsolvirali. Postujemo se, valjda. Nemoj glupavih komentara, ne prilici, dusu sam otvorila, ne noge.nightvision wrote:zato su ljudi prije bili pametni. nastancaju po petero-sestero djecurlije da se zena nema kad okrenuti oko sebe a kamoli razmisljati kako ce gdje noge rasiriti.![]()
Bas je vise generalno neki moj zakljucak povodom svog tog varanja. U redu, normalno da ga je uvijek bilo i uvijek ce biti, ali kako kazu, besposlen pop i koze krsti, jel. Hocu reci, ljudi kad imaju vremena za budalastinje onda ce budalastinju i napraviti.
Moram ti reci da nisi upravu. Nema veze to jedno s drugim. Mogu ja biti zaposlena, ali dusa, a bogami i ckapi, trazi svoje.
Jebogati, tjeras me da lajem!
-
nightvision
#464 Re: Prag "bola" ?
berenice wrote: Sta te cudi otvaranje duse? Pa, na forumu smo, pobogu. Nije fejsbuk.
Moram ti reci da nisi upravu. Nema veze to jedno s drugim. Mogu ja biti zaposlena, ali dusa, a bogami i ckapi, trazi svoje.
Jebogati, tjeras me da lajem!
ama nekako me zacudilo ovako otvaranje duse od zemskinja na forumu. znam da nema osnova, ali eto ipak jeste. cini mi se da vise zemskinja priznade da vara nego muskinja.
-
nightvision
#465 Re: Prag "bola" ?
i kako nema veze jedno s drugim? nekako bas ima logike ono sto ja rekoh i to sto ti rece. ako dobije ckapi svoje sto trazi vrlo vjerovatno ce da bude vise djecurlije prisutno, sto vise dobija - to vise djecurlije - to manje vremena za budalastinju.
a onda se podrazumijeva da i musko ima pune i ruke i gace posla.
elem u ovaj moderan vakat ispade bas sve naopako.
a onda se podrazumijeva da i musko ima pune i ruke i gace posla.
elem u ovaj moderan vakat ispade bas sve naopako.
- Ommadawn
#466 Re: Prag "bola" ?
Da se pribiljezimEuridika wrote:Ček, ček... Si i ti Vodolija?perfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.
Rijetko cemo dobiti bitku sa samim sobom ako je nasa licnost suprotna od onoga sto drugi ocekuju da budemo.![]()
![]()
Ah, šta nas je na forumu...
- Ommadawn
#467 Re: Prag "bola" ?
Nije da sad vjerujem u horoskop, vrlo sam skeptican po tom pitanju. Eto Vodolije se smatraju humanistima, Anders Behring Breivik je Vodolija pa ubi 80 ljudi odjednom. Ali to sto kazes sloboda...ima neke veze. Kad smo stupali u vezu a kasnije i u brak, rekao sam zeni lijepo "Necu te prevariti. Ali kad hocu da idem s jaranom na pivo, kad hocu negdje sam na putovanje, kad hocu da idem sam do trafike - pusti me, nemoj mi stajati na putu, nemoj me drzati. A ti idi gdje god hoces, kad god hoces ja ti necu stati na put. A ako me prevaris, nemoj se ni vracati. Ja znam da ja necu. Ni prevarit ni vracat se."HadiRa wrote:uhh da.. vama se sve smije oduzeti samo ne slobodaperfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.berenice wrote: Razmislila sam i dosla do zakljucka da je bilo preslo u naviku. Haman bolest. A navike se tesko mijenjaju. Ali cak i to je moguce.
Rijetko cemo dobiti bitku sa samim sobom ako je nasa licnost suprotna od onoga sto drugi ocekuju da budemo.![]()
inace radite ovo:![]()
- madner
#469 Re: Prag "bola" ?
Pa Brevik jeste humanista. Covjek se zabrino za Svedsko drustvo i pokusao je nesto uraditi po tom pitanju.Ommadawn wrote:Nije da sad vjerujem u horoskop, vrlo sam skeptican po tom pitanju. Eto Vodolije se smatraju humanistima, Anders Behring Breivik je Vodolija pa ubi 80 ljudi odjednom. Ali to sto kazes sloboda...ima neke veze. Kad smo stupali u vezu a kasnije i u brak, rekao sam zeni lijepo "Necu te prevariti. Ali kad hocu da idem s jaranom na pivo, kad hocu negdje sam na putovanje, kad hocu da idem sam do trafike - pusti me, nemoj mi stajati na putu, nemoj me drzati. A ti idi gdje god hoces, kad god hoces ja ti necu stati na put. A ako me prevaris, nemoj se ni vracati. Ja znam da ja necu. Ni prevarit ni vracat se."HadiRa wrote:uhh da.. vama se sve smije oduzeti samo ne slobodaperfekcionista1 wrote:Moze biti da si vodolija ili nesto slicno vodoliji. Kod vodolija nekonvecionalnost dodje do izrazaja veoma brzo. Sto vise postavis ogranicenja vise ce ih prekrsiti.
inace radite ovo:![]()
I Hitler je bio humanista, plaho se sekirao za Njemce i lose uticaje na iste itd...
- sheilak
#470 Re: Prag "bola" ?
ma, jok, nije te povrijedila.direktni wrote:Svi znamo da varanje nije najgora radnja koja se može desiti onome ko vara i prevarenom. Ima dosta gorih stvari u životu, ali varanje za sobom povlači niz drugih negativnih radnji. Onaj ko vara... laže, obmanjuje, manipulira...dovodi u konfliktne situacije sebe sa porodicom i okolinom. Ljuti se kada ga neko nazove pravim imenom, a za svoje radnje uvijek ima ili traži opravdanje, izgovore... Prvo vara sebe, djecu, porodicu, pa sve ostale.
Varanje produkuje laž, a laž produkuje propast jedne veze/porodice. Varanje u vezi ostavlja manje posljedice od varanja u braku. U ovom slučaju pod varanjem ne podrazumijevam sam tjelesni odnos između Ž/M.
Jedina pozitivna stvar kod ovakvih osoba (prevaranti, lažovi) je ta što postaju besmrtni. Na njihova vrata nikada neće zakucati Melek Smrti, jer je on zadužen za uzimanje duše. Nemate razlog da se plašite Azraila - jer vi nemate dušu. Vaša besmrtnost će se i dalje prepričavati po kuolarima, a sa vama će veći ološ i od vas samih ispirati svoja prljava usta pričama kako ste prevarili ženu/muža, svoju djecu...kako ste bili u stanju lagati-šutjeti; lagati-trpjeti; lagati izgovore.
Nemojte pomisliti da je moj stav porodila rezigniranost. Ne, moj stav je porodila osoba koja je lagala prešućujući višegodišnju istinu s ciljem da djeci razvali porodicu. Halali joj Bože, da i njoj Azrail svijetla obraza pokuca na vrata.
al, direktni, tako si patetican. pa tebe dusa prevarit. i ostavit.
edit. morala sam dodat smajlija.
Last edited by sheilak on 01/10/2015 10:13, edited 1 time in total.
- madner
#471 Re: Prag "bola" ?
Eki to, zene ne vole patetiku? 
- sheilak
#472 Re: Prag "bola" ?
a jbg ne ovoliko.
koja suza, koja druga kap
, sve ok. al nemojte na fazon werthera. niko ga nije volio.
koja suza, koja druga kap
- sheilak
#473 Re: Prag "bola" ?
i da dodam, hadira fakat kao radio moderatorka u nekoj "svojoj" emisiji. 
- perfekcionista1
#474 Re: Prag "bola" ?
De vi nemojte majke vam mile o Breiviku na ovoj temi, i jos vrijedjati nas vodolije pominjuci njega u tom kontekstu
Ni ja ne vjerujem u ove dnevne horospke ili mjesecne sta ja znam gdje se prorice kakvo ce biti stanje u tvom zivotu, ali mislim da ima nesto specificno kod svakog od vodolija(tako i ostali znakovi) sto nas razlikuje od ostalih. Specifican karakter koji potiscemo ili pustimo na slobodu, ali on je tu.
Ni ja ne vjerujem u ove dnevne horospke ili mjesecne sta ja znam gdje se prorice kakvo ce biti stanje u tvom zivotu, ali mislim da ima nesto specificno kod svakog od vodolija(tako i ostali znakovi) sto nas razlikuje od ostalih. Specifican karakter koji potiscemo ili pustimo na slobodu, ali on je tu.
-
Sunny-7
#475 Re: Prag "bola" ?
Bas, Hadira - talk show hostsheilak wrote:i da dodam, hadira fakat kao radio moderatorka u nekoj "svojoj" emisiji.