Pracenje potrosnje - Frizerski salon

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ofo-ono

#1 Pracenje potrosnje - Frizerski salon

Post by ofo-ono »

Pozz !

Sorry ako je pogresan podforum, nije mi imalo smisla da ga stavim u drugi.

Ovako, zanima me da li postoji kakva tabela ili neki prosjek, ili nesto tome slicno gdje se moze popratiti, odnosno uporediti potrosnja materijala sa otkucanim pazarom za taj dan?
Posto nisam od tog "faha", nije mi to struka, a moram popratiti tu potrosnju. Cisto da se vidim da li radnik u frizerskom "krade", odnosno odradi nesto a ne prijavi kroz kasu.

Primjer, da jedna ona farba ima x ml, sa tih x ml prosjecno se potrosi y ml na jedno farbanje...

Znam da je to nemoguce 100% utvrditi, prvenstveno na uslugama gdje se ne trosi materijal, ali samo da imam kakvu takvu evidenciju.

Zahvalan. :)
pedeset

#2 Re: Pracenje potrosnje - Frizerski salon

Post by pedeset »

Uh to je malo teže ali ima više metoda. Uvedeš kameru nek radnica ipak zna da je na oku i kad nisi tu (ona nezna da li ti to kod kuće gledaš), nipošto nemoj zaposliti neku poznanicu/poznanika, tu će te najprije glava zaboliti. Uzmi nekoga mladog sa biroa, ove iskusnije te pokradu i kad si tu a kamoli kad nisi.
A ovo za farbu sve i da ima nešto što mjeri mililitre, nisi siguran jer radnica može unijeti svoju farbu, tako da može koristiti svoj materijal u tvom salonu. I možda najbolji savjet bi bio da ih često nenajavljeno posjećuješ (ako nisi u mogućnosti pošalji nekog svog) i moraš ih bukvalno tjerati da sve provlače kroz kasu, makar samo dvije dlake ošišal. Valjda sam ti malo pomogao, pozz.
dobar osjecaj

#3 Re: Pracenje potrosnje - Frizerski salon

Post by dobar osjecaj »

Tesko. Krade se na svemu. Koji frizerski salon izdaje fiskalne racune? Ja rijetko ikad igdje dobijem racun a u ovim koje sam najcesce posjecivala, svaki put mi bubnu neku drugu cijenu i nikad ne kontam sta zapravo placam.
Kemal Malovčić

#4 Re: Pracenje potrosnje - Frizerski salon

Post by Kemal Malovčić »

Ja se šišam za 6 maraka na ćasu.
Post Reply