Pozoriste
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
xape
#1 Pozoriste
Mislim da je ovo preslo svaku mjeru.Rade se kojekakve gluposti tipa trznih centara,dzamiju u Radakovu grade vec 5 godina premjestajuci je cca 10 metara svakih mjesec dana kad vide da tlo nije pogodno za to.Da ne spominjem da preko puta u Lukovom polju ima dzamija,sto u crkvicama blizu ima dzamija(nedavno izgradjena).Ima se para za renoviranje potocke dzamije(ajd dobro za to im svaka cast,stvarno fino izgleda) dok nam pozoriste trune.Pozoriste je postalo glavni pis-poligon u sred grada.Da napomenem rijec je o jednom od najboljih pozorista na Balkanu.Rad naseg najboljeg arhitekte Ugljena(mislim na BiH).Nadajmo se da ce novi direktor Nedzad Fejzic nesto promjeniti nabolje,mada poznajuci njegovu sklonost kapljici - tesko.
Zna li neko ima li nazanake o tome da ce se nesto raditi na pozoristu?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Muzej napreduje...podrumske prostorije su zavrshene...sad se postavljaju stubovi prizemlja.Almy radi od jutra do mraka...sve pohvale imaju
.
-
Bobi
- Forum administrator
Ma radi se josh svashta....rekonstrukcija Titove ulice od Carine do Kamenog mosta(sve su digli dva metra ispod povrshine
)...novi poslovni prostori na 3 sprata kod ulaza u trzhnicu su pri kraju...
Josh kad krene integralna proizvodnja u Mittal Comp. i dok proradi industrijska zona ...ih...ima da budemo najjachi...
.
Josh kad krene integralna proizvodnja u Mittal Comp. i dok proradi industrijska zona ...ih...ima da budemo najjachi...
-
xape
izvini ali onaj trzni centar je potpuni promasaj,dobro bolje od postojece pijace,ali ono je rugloBobi wrote:Ma radi se josh svashta....rekonstrukcija Titove ulice od Carine do Kamenog mosta(sve su digli dva metra ispod povrshine)...novi poslovni prostori na 3 sprata kod ulaza u trzhnicu su pri kraju...
Josh kad krene integralna proizvodnja u Mittal Comp. i dok proradi industrijska zona ...ih...ima da budemo najjachi....
-
_BosanaC
Zivio sam cetiri godine i radio u Zenici, i to je bilo mozda i najljepse razdoblje u mom zivotu. Do sada
A ima mnoge stvari koje drugi gradovi u BiH nemaju niti ce s ovim stepenom urbanizacije. Da je nekako od Zenice i Sarajeva napraviti jedan grad, to bi bio Hong Kong Evropski 
-
xape
lijep je to grad,samo mnogi nece to da prihvate_BosanaC wrote:Zivio sam cetiri godine i radio u Zenici, i to je bilo mozda i najljepse razdoblje u mom zivotu. Do sadaA ima mnoge stvari koje drugi gradovi u BiH nemaju niti ce s ovim stepenom urbanizacije. Da je nekako od Zenice i Sarajeva napraviti jedan grad, to bi bio Hong Kong Evropski
ono kamberovice je najvece blago koje jedan grad moze imati
-
Ze Dijaspora
Ej Kamberovce.. Kad vidim kako se ovi iz ZE vlade ponasaju prema nasem Kamberovcu uvati me muka. Kao sto velis rijetko koji grad ima nesto tako slicno.
A nase pozoriste je zaboravljeno. Sve dok su vaznije Dzamije i ostali objekti s kojima ce neko iz ZE vlade strpat koji dinar u svoj DZEP, pozoriste i ostali kulturni objekti ce tonut.
Pozdrav.
A nase pozoriste je zaboravljeno. Sve dok su vaznije Dzamije i ostali objekti s kojima ce neko iz ZE vlade strpat koji dinar u svoj DZEP, pozoriste i ostali kulturni objekti ce tonut.
Pozdrav.
-
xape
Sarajevo mrze oni koji uglavnom nikada nisu bili tamo_BosanaC wrote:Jedino sto mi nikad nije bilo jasno jeste ta Zenicka mrznja prema Sarajevu i svemu sto ima veze sa Sarajevom... To je jedini minus... A ne radi se nista da budu barem upola ekonomski kao Sarajevo.
p.s osim naravno na kojekakvim utakmicama i gostovanjima,
raja koja studira u sarajevo,ima sasvim normalan odnos prema sarajevu
-
Ze Dijaspora
Mrznja Zenicana prema Sarajevu ?
Posto nezivim u Zenici nemogu da ista kazem kako je sad posljeratni odnos ta dva grada. Prije rata je bilo rivalstva al mrznje nije. Vise je to bilo u fazono PAPCI mi ovo a vi ono. Zenicani su ljuti jer im je Sarajevo sjebalo Sporski centar Kamberovic polje tim sto su sporski objekti koji su bili planirani u Zenici realizovani u Sarajevu. A Sarajevo nije moglo podnijet cinjenicu kao Muzicki Centar tih vremena da je Bijelo Dugme, Zabranjeno Pusenje i drugi Sarajevski muzicati VISILI u Zenici. Sto birekli Pekli zanat u Zenici. I tako se pravilo neko rivalstvo a ne mrznja. Eh Bila su to ljepa VREMENA kad je covjek uzivo.
Pozdrav.
Posto nezivim u Zenici nemogu da ista kazem kako je sad posljeratni odnos ta dva grada. Prije rata je bilo rivalstva al mrznje nije. Vise je to bilo u fazono PAPCI mi ovo a vi ono. Zenicani su ljuti jer im je Sarajevo sjebalo Sporski centar Kamberovic polje tim sto su sporski objekti koji su bili planirani u Zenici realizovani u Sarajevu. A Sarajevo nije moglo podnijet cinjenicu kao Muzicki Centar tih vremena da je Bijelo Dugme, Zabranjeno Pusenje i drugi Sarajevski muzicati VISILI u Zenici. Sto birekli Pekli zanat u Zenici. I tako se pravilo neko rivalstvo a ne mrznja. Eh Bila su to ljepa VREMENA kad je covjek uzivo.
Pozdrav.
-
_BosanaC
U vrijeme dok sam ja zivio tamo (a to nije bilo uopste davno) ljude uhvati nekakva gorcina kada se Sarajevo spomene. Iako ima i ta mjesta - vjerovatno nikada nisu bili u Sarajevu, barem mnogi od njih.
A sportsko rivalstvo i generalno rivalstvo izmedju gradova postoji svugdje, pa zasto bi Zenica bila izuzetak u tome
A sportsko rivalstvo i generalno rivalstvo izmedju gradova postoji svugdje, pa zasto bi Zenica bila izuzetak u tome
-
mexx25
#15 Re: Pozoriste
Dzamije finansiraju ljudi kojih pozirište ne interesujexape wrote:Mislim da je ovo preslo svaku mjeru.Rade se kojekakve gluposti tipa trznih centara,dzamiju u Radakovu grade vec 5 godina premjestajuci je cca 10 metara svakih mjesec dana kad vide da tlo nije pogodno za to.Da ne spominjem da preko puta u Lukovom polju ima dzamija,sto u crkvicama blizu ima dzamija(nedavno izgradjena).Ima se para za renoviranje potocke dzamije(ajd dobro za to im svaka cast,stvarno fino izgleda) dok nam pozoriste trune.Pozoriste je postalo glavni pis-poligon u sred grada.Da napomenem rijec je o jednom od najboljih pozorista na Balkanu.Rad naseg najboljeg arhitekte Ugljena(mislim na BiH).Nadajmo se da ce novi direktor Nedzad Fejzic nesto promjeniti nabolje,mada poznajuci njegovu sklonost kapljici - tesko.
Tako ovi sto ih pozorište interesuje neinteresuju ih dzamije
-
xape
#16 Re: Pozoriste
ociglednomexx25 wrote: Dzamije finansiraju ljudi kojih pozirište ne interesuje
p.s nemojte spominjati moderatora jer ce vam obrisati post pod izlikom da raspravljate o radu moderatora(sto je po pravilima zabranjeno)
-
Blahy
#17 Re: Pozoriste
Pretvorite jednu dzamiju u pozoriste-svakako pravite cirkus od drzave sa kojekakvim peticijama po ulicama bh gradovaxape wrote:Mislim da je ovo preslo svaku mjeru.Rade se kojekakve gluposti tipa trznih centara,dzamiju u Radakovu grade vec 5 godina premjestajuci je cca 10 metara svakih mjesec dana kad vide da tlo nije pogodno za to.Da ne spominjem da preko puta u Lukovom polju ima dzamija,sto u crkvicama blizu ima dzamija(nedavno izgradjena).Ima se para za renoviranje potocke dzamije(ajd dobro za to im svaka cast,stvarno fino izgleda) dok nam pozoriste trune.Pozoriste je postalo glavni pis-poligon u sred grada.Da napomenem rijec je o jednom od najboljih pozorista na Balkanu.Rad naseg najboljeg arhitekte Ugljena(mislim na BiH).Nadajmo se da ce novi direktor Nedzad Fejzic nesto promjeniti nabolje,mada poznajuci njegovu sklonost kapljici - tesko.
ti primitivni muslimanimexx25 wrote: Dzamije finansiraju ljudi kojih pozirište ne interesuje
-
mexx25
sta je tu nejasno kad se pravi pozorište niko nepita Muslimane
Tako isto kad se prave dzamije sto ce nekopg pitat iz pozorista
Nijedna dzamija nije napravljena iz drzavnog budzedta a pozoriste je svako napravljeno od drzave zato nemojte ovo dvoje sporedit nije ista kategorija
apopro pozorište:
POSERI SE NA NJEGA kad si to zadnji put otišo i šta to tamo ima dobro dranje živo i onako nemogu se dogovorit ko ce bit direktor kad je se covjek nudio da bude direktor nisu mu dali a sad ga mole kad su propali da ovaj dodje da bude direktor necu ga imenovat.
citat covjeka:
Kad sam htio da spasim pozorište u zenici nisu mi dali i sad kad su ga doveli do nule hoce da ja vracam na mjesto stvari koji su oni usrali tipicno Zenicani
Nijedna dzamija nije napravljena iz drzavnog budzedta a pozoriste je svako napravljeno od drzave zato nemojte ovo dvoje sporedit nije ista kategorija
apopro pozorište:
POSERI SE NA NJEGA kad si to zadnji put otišo i šta to tamo ima dobro dranje živo i onako nemogu se dogovorit ko ce bit direktor kad je se covjek nudio da bude direktor nisu mu dali a sad ga mole kad su propali da ovaj dodje da bude direktor necu ga imenovat.
citat covjeka:
Kad sam htio da spasim pozorište u zenici nisu mi dali i sad kad su ga doveli do nule hoce da ja vracam na mjesto stvari koji su oni usrali tipicno Zenicani
-
xape
de saberi semexx25 wrote:sta je tu nejasno kad se pravi pozorište niko nepita Muslimane
apopro pozorište:
citat covjeka:
napisi bar jednu suvislu recenicu a ne gomilu nabacanih i nepovezanih gluposti
-
Bobi
- Forum administrator
Frki, ne divljaj mi na podforumu
...znash shta ima novo...nove(nizhe cijene adsl-a)
.
-
_BosanaC
Htjeo je reci:
Drug moj, manje u dzamiju vise u pozoriste, ako nista budes pismeniji.mexx25 wrote:sta je tu nejasno kad se pravi pozorište niko NE PITA Muslimane
Tako isto kad se prave dzamije sto ce neko pitatI iz pozorista (ovo garant ni on ne zna sta treba znaciti).
Nijedna dzamija nije napravljena iz drzavnog budze(d)ta a pozoriste je svako napravljeno od drzave zato nemojte ovo dvoje (s)poredit nije ista kategorija (jebo tacke).
apopro pozorište: (ko pogodi - karton pive!)
POSERI SE NA NJEGA kad si to zadnji put otiš(a)o i šta to tamo ima dobro dranje(?) živo i onako ne_mogu se dogovorit(i) ko ce bit(i) direktor kad je (se) covjek nudio da bude direktor nisu mu dali a sad ga mole kad su propali da ovaj dodje da bude direktor necu ga imenovat(i).
citat covjeka:
Kad sam htio da spasim pozorište u zenici nisu mi dali i sad kad su ga doveli do nule hoce da ja vracam na mjesto stvari koji su oni usrali tipicno Zenicani (vjerovatno Zenicki)