Kupujete li robu zato što je određenog branda i ne marite za cijenu ili možda izaberete i neku jeftiniju alternativu.
Tu može biti mala zamka jer vaš omiljeni proizvod možda više ne proizvodi određeni brand nego neko drugi po nalogu...
Npr neki dan sam kupio keks od Podravke i cijena je bila povoljna ali pogledam na pakovanje kad ono za Podravku proizvodi neka srbijanska lijeva firma naravno i ukus je bio bljak.
Ista stvar sa Ledo paniranim štapićima od ribe. Sitnim slovima piše za Ledo proizvodi Suarez i sinovi Španija ili Tailand.
Ja ću ubuduće dva puta razmisliti prije nego ikada ponovo kupim šta od Leda ili Podravke.
Primjera ima sigurno jš ali ta dva su mi upala u oci.
Proizvođaćima se ne isplati razvijati vlastite proizvode nego kupuju već gotove gdje stignu...
Heheh za par godina kupiš Golfa koji je proizveden u Kini za potrene Volkswagena i sve legalno ko fol ispunjava njihove norme ali ti vidiš to nije to....
Poznati brandovi
Moderator: anex
-
omar little
#2 Re: Poznati brandovi
Welcome to globalized economy
And free markets

-
Amar_
#3 Re: Poznati brandovi
Sumnjam da ti vise od poznatih brendova iko ista proivodi...
Sada se sve svodi na jacanje imidza odredjenog brenda, a proizvodnja je se vec davno premjestila u zelje istocne i jugoistocne Azije...
Sada se sve svodi na jacanje imidza odredjenog brenda, a proizvodnja je se vec davno premjestila u zelje istocne i jugoistocne Azije...
-
zito23
#4 Re: Poznati brandovi
Dobro predhodnik veli,sve se mjenja
i ja sam volio nekada rižnu čokoladu,ali već dugo su mi bljak-okusa (pogotovo naše-nema više lijepih Sarabon),ali neki dan sam bio u Travniku i u samousluzi između ostalog pronađem Pionir-Subotica(nekad sam ih volio).
Otvorim jednu i osjetim onaj stari ukus,vratim se i kupim paketić.
Ništa nije kao što je bilo,a kako bi i moglo biti kad nazor usvajamo od zapada sve što nevalja(lopovluke,ljubav na njihov način,porodični život itddd)
I da ne zaboravim Amazonku s 27 (hoćemo i fakultete za tri god,a pogotovo tehničke-studij u učionicama)!!!
i ja sam volio nekada rižnu čokoladu,ali već dugo su mi bljak-okusa (pogotovo naše-nema više lijepih Sarabon),ali neki dan sam bio u Travniku i u samousluzi između ostalog pronađem Pionir-Subotica(nekad sam ih volio).
Otvorim jednu i osjetim onaj stari ukus,vratim se i kupim paketić.
Ništa nije kao što je bilo,a kako bi i moglo biti kad nazor usvajamo od zapada sve što nevalja(lopovluke,ljubav na njihov način,porodični život itddd)
I da ne zaboravim Amazonku s 27 (hoćemo i fakultete za tri god,a pogotovo tehničke-studij u učionicama)!!!