Poznate ličnosti grada Sarajeva
-
mh_design
#1 Poznate ličnosti grada Sarajeva
Ako ima već neka slična ili ista tema slobodno recite. Ovako, nisam Sarajlija ni 1%, ali nakon tri godine u Sa osjetim neku ljubav prema ovom gradu.
Zanima me koliko ima poznatih Sarajevskih ličnosti (Sarajevskih legendi) da im je Sarajevo stalno mjesto stanovanja ili da su ako ništa veći dio godine u Sarajevu? Nećemo sada ko je PakŠu, ko je izdao Sarajevo, ko je pravi Sarajlija...Da li viđate negdje po Sarajevu npr: Elvisa Kurtovica, Zenu, Cicka, Seju i sličnu raju koji su na svoj obilježili prijeratno Sarajevo? Ne samo prijeratnu raju, i u današnje vrijeme neke poznate ličnosti. Sada, ni ja ne znam ko je baš legenda, a ko nije (posebno u današnje vrijeme)...ali, mislim da ćete skontati šta mislim.
Zanima me koliko ima poznatih Sarajevskih ličnosti (Sarajevskih legendi) da im je Sarajevo stalno mjesto stanovanja ili da su ako ništa veći dio godine u Sarajevu? Nećemo sada ko je PakŠu, ko je izdao Sarajevo, ko je pravi Sarajlija...Da li viđate negdje po Sarajevu npr: Elvisa Kurtovica, Zenu, Cicka, Seju i sličnu raju koji su na svoj obilježili prijeratno Sarajevo? Ne samo prijeratnu raju, i u današnje vrijeme neke poznate ličnosti. Sada, ni ja ne znam ko je baš legenda, a ko nije (posebno u današnje vrijeme)...ali, mislim da ćete skontati šta mislim.
-
todd_smith
#2 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Memo.
Legenda grada i jos vaznije Marijinog Dvora.
Legenda grada i jos vaznije Marijinog Dvora.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Mislim da je covjek krenuo sa nekom normalnom, ozbiljnom namjerom da sazna ko su legende grada.
A ne likovi tipa Meme i sl. Nema smisla odmah na početku od teme praviti sprdacinu
Evo od mene za početak.
Asim Ferhatović Hase
Davorin Popović Pimpek
Mirza Delibasic Kinđe
Dzevad Begić Đilda
...
A ne likovi tipa Meme i sl. Nema smisla odmah na početku od teme praviti sprdacinu
Evo od mene za početak.
Asim Ferhatović Hase
Davorin Popović Pimpek
Mirza Delibasic Kinđe
Dzevad Begić Đilda
...
-
mh_design
#5 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
To znam! Nego zanima me ko su zive legende današnjeg Sarajeva koje još uvijek možemo sresti na ulici, u prodavnici, kaficu i sl.sime_cipol wrote: ↑20/11/2019 15:26 Mislim da je covjek krenuo sa nekom normalnom, ozbiljnom namjerom da sazna ko su legende grada.
Evo od mene za početak.
Asim Ferhatović Hase
Davorin Popović Pimpek
Mirza Delibasic Kinđe
Dzevad Begić Đilda
...
- Henry Chinaski
#6 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
I ja sam odmah na početku shvatio da se pitanje odnosi na poznate, pozitivne likove koji se svaki dan mogu sresti na ulici.
Nadam se da je ovo gore sa Memom sprdačina jer je lik sramota za sredinu kakva Sarajevo želi da bude. Turbofolk-reality slikar koji je na nivou lokalnog "piva ispred granapa" zabavljača mahalske raje.
Sad se mogu sjetiti Kugle koji se često može vidjeti u gradu, a nema mu se šta prigovoriti.
Nadam se da je ovo gore sa Memom sprdačina jer je lik sramota za sredinu kakva Sarajevo želi da bude. Turbofolk-reality slikar koji je na nivou lokalnog "piva ispred granapa" zabavljača mahalske raje.
Sad se mogu sjetiti Kugle koji se često može vidjeti u gradu, a nema mu se šta prigovoriti.
- Hajvan
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#8 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Ubo si temu, svaka cast.sime_cipol wrote: ↑20/11/2019 15:26 Mislim da je covjek krenuo sa nekom normalnom, ozbiljnom namjerom da sazna ko su legende grada.
Evo od mene za početak.
Asim Ferhatović Hase
Davorin Popović Pimpek
Mirza Delibasic Kinđe
Dzevad Begić Đilda
...
- Hajvan
#10 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Srdjan Radanovic
-
Alles-Tamam
#11 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Buba i Jala
-
milojicabrzi
#13 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Ćiro je glumio u par Kustinih filmova, pa u Nadrealistima, ali nije išlo da napravi neku veću karijeru, npr. Deni De Vito je od svoje visine napravio holivudski lik...
Drago mi je da je živ, pitao sam se šta je sa njim, znao sam ga viđati oko Predsjedništva BiH...
Drago mi je da je živ, pitao sam se šta je sa njim, znao sam ga viđati oko Predsjedništva BiH...
-
moimoi
#14 Re: Poznate ličnosti grada Sarajeva
Cicak je umro ima 3-4 godmh_design wrote: ↑20/11/2019 14:51 Ako ima već neka slična ili ista tema slobodno recite. Ovako, nisam Sarajlija ni 1%, ali nakon tri godine u Sa osjetim neku ljubav prema ovom gradu.
Npr. Darku Ostojica aka Minka mozes cesto sresti po gradu. Ibro Spahic ….
Last edited by moimoi on 28/04/2025 17:03, edited 1 time in total.