Pozivnice za vjencanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- beautyfool
#1 Pozivnice za vjencanje
Treba mi ideja za tekst koji ce stajati u pozivnici za vjencanje, bila bih vam jako zahvalna da mi date neke prijedloge.

- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- beautyfool
Moze i poezija moze i romantika a moze i klasika samo da nije nista pretjerano, nesto jednostavno, simpaticno i pismeno.
-
tempora
Ako se ne varam, vjencanje je ipak nesto tako licno, sto se ne moze preuzeti sa kojekakvih drugih pozivnica ili biti napisano od strane drugih ljudi.Moze, ali takve pozivnice ipak smatram sterilnim i umjetnim te iste nemaju nikakve veze sa mladencima vec su cista forma.Ako ipak imas problem srociti pozivnicu a da ona predstavlja vas mladence, obrati se najblizima, koji vas poznaju kako bi pozivnici dala sto licniju notu.beautyfool wrote:Moze i poezija moze i romantika a moze i klasika samo da nije nista pretjerano, nesto jednostavno, simpaticno i pismeno.
Ovo je samo misljenje, koje naravno ne trebas prihvatiti.Sretno sklapanje braka!
- lady midnight
mozhe ovo:
osoba XY i osoba AB vas uz pomoc sax-forumasha pozivaju da prisustvujete ceremoniji sklapanja braka tog i tog dana na tom i tom mjestu...
nakon uobichajeno dosadnog i zamornog zakonskog dijela veselja, ochekuje vas luda feshta sa mladenicma prepunim vlastite autentichne duhovitosti i dovitljivosti.
iz dubine dushe i od sveg srca,
Vashi
AB, XY i sa-x
osoba XY i osoba AB vas uz pomoc sax-forumasha pozivaju da prisustvujete ceremoniji sklapanja braka tog i tog dana na tom i tom mjestu...
nakon uobichajeno dosadnog i zamornog zakonskog dijela veselja, ochekuje vas luda feshta sa mladenicma prepunim vlastite autentichne duhovitosti i dovitljivosti.
iz dubine dushe i od sveg srca,
Vashi
AB, XY i sa-x
- vjesticanametli
-
lamija_SA
Evo draga par prijedloga na ovoj stranici.
Ja mislim da su ok i da se može nešto probrati, a ima ih dosta!
Ako ipak nista ne nadjes da ti odgovara, javi pa da dalje tražimo.
http://www.pozivnice.com/project/home.aspx?gettext=all
- beautyfool
tempora wrote:Ako se ne varam, vjencanje je ipak nesto tako licno, sto se ne moze preuzeti sa kojekakvih drugih pozivnica ili biti napisano od strane drugih ljudi.Moze, ali takve pozivnice ipak smatram sterilnim i umjetnim te iste nemaju nikakve veze sa mladencima vec su cista forma.Ako ipak imas problem srociti pozivnicu a da ona predstavlja vas mladence, obrati se najblizima, koji vas poznaju kako bi pozivnici dala sto licniju notu.beautyfool wrote:Moze i poezija moze i romantika a moze i klasika samo da nije nista pretjerano, nesto jednostavno, simpaticno i pismeno.
Ovo je samo misljenje, koje naravno ne trebas prihvatiti.Sretno sklapanje braka!
Naravno da je vjencanje nesto licno ali ipak pozivnice bar po mom misljenju su cista formalnost .Pozivnice nebi trebale odavati neke licne ili intimne osjecaje ili stvari, mozda i moze neki stih ili nesto slicno tome ali na nivou formalnosti iz razloga sto te pozivnice idu i u ruke ljudi koji su dosta stariji i zbog nekog postovanja prema njima to treba svesti na neki pismeni nivo.
U svakom slucaju hvala na odgovoru i hvala na cestitci
-
lamija_SA
I ja se nekako slažem da pozivnice trebaju biti pismene, eventualno koji stih. I to bas iz tog razloga sto cesto idu veoma razlicitim skupinama u ruke. Nestp pismeno i lijepo da izmami smjesak svakoga ko procita, a ne da rekacija bude "pa ukusi se razlikuju".
Na kraju krajeva, intimu sacuvajte za prvu bracnu noc!
Na kraju krajeva, intimu sacuvajte za prvu bracnu noc!
- beautyfool
Naravno da moguvjesticanametli wrote:![]()
![]()
![]()
mogu li forumasi organozovati vjencanje
- beautyfool
Hvala na linku, pokusat cu mozda nesto iskombinovati s tog linka a nebi bilo viska ako bi mi mogla naci jos neke idejelamija_SA wrote:Evo draga par prijedloga na ovoj stranici.
U svakom slucaju hvala puno
- bug
#15 Re: Pozivnice za vjencanje
"i wish you were here, pozdrav iz dubaija"beautyfool wrote:Treba mi ideja za tekst koji ce stajati u pozivnici za vjencanje, bila bih vam jako zahvalna da mi date neke prijedloge.
-
dia81
#17 Re: Pozivnice za vjencanje
a neka pjesma: znam da je na vjencanju Ljupke Gojić i onog nogometaša bila pjesma tonija i erata - sigurni...
- beautyfool
#18 Re: Pozivnice za vjencanje
Hvala na prijedlogu kao i ostalimadia81 wrote:a neka pjesma: znam da je na vjencanju Ljupke Gojić i onog nogometaša bila pjesma tonija i erata - sigurni...
Zavsili smo s tekstom, pozivnice smo dali na printanje
Pozdrav