Kako će teško neko kupiti namještaj, kuhinju, veš mašinu, šporet... kao poklon, ili dati protivvrijednost takvih stvari u novcu, onda najbolje reći da se ne donose pokloni i ne daje novac. Pegle i tostere svi mogu sebi priuštiti, neće to puno pomoći kada se mladenci kuće. Tako da kada već ulaziš u brak trebalo bi da si se pripremio/la kako ćes se skućiti. A u tom slučaju ti pokloni i novac i ne trebaju, tako da ti ništa ne očekuješ, gosti ništa ne moraju i svi se mogu opušteno zabaviti.
Onaj ko može i hoće daće svakako, ko ne može ili neće i ne mora. Neće kuća zbog toga propasti. Ionako će ozbiljna pomoć u kućenju doći od nekoliko ljudi iz porodice i najbližih prijatelja. Od poznanika i onih koji su pozvani reda radi (ljudi sa posla itd) ništa ne treba ni očekivati.
Ma, u stvari, svadbe i trebaju biti samo sa rodbinom i najbližim prijateljima, svi ostali su višak.
Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
-
Hakiz
-
suspect_zero
#152 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Hakiz wrote:Kako će teško neko kupiti namještaj, kuhinju, veš mašinu, šporet... kao poklon, ili dati protivvrijednost takvih stvari u novcu, onda najbolje reći da se ne donose pokloni i ne daje novac. Pegle i tostere svi mogu sebi priuštiti, neće to puno pomoći kada se mladenci kuće. Tako da kada već ulaziš u brak trebalo bi da si se pripremio/la kako ćes se skućiti. A u tom slučaju ti pokloni i novac i ne trebaju, tako da ti ništa ne očekuješ, gosti ništa ne moraju i svi se mogu opušteno zabaviti.
Onaj ko može i hoće daće svakako, ko ne može ili neće i ne mora. Neće kuća zbog toga propasti. Ionako će ozbiljna pomoć u kućenju doći od nekoliko ljudi iz porodice i najbližih prijatelja. Od poznanika i onih koji su pozvani reda radi (ljudi sa posla itd) ništa ne treba ni očekivati.
Ma, u stvari, svadbe i trebaju biti samo sa rodbinom i najbližim prijateljima, svi ostali su višak.
Upravo tako, ako dobiješ sve na gotovo izgubi se ona draž kada od svoje plate kupuješ u domaćinstvo
- Secer_033
#153 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

2 KM i lijep poklon.
- Secer_033
#154 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Nije meni problem kad mladenci traze pare, zapad me naucio
jest mi glupo bilo u pocetku ali bolje to nego gledati hrpu tanjira, serpi i mikrovalni.
Nesto naj, naj, najgore sto sam vidjela na vjencanjima su otvorene kutije upakovane u providnu foliju. Masnica je uredno tu, ali nek se vidi ko je sta dao...

Nesto naj, naj, najgore sto sam vidjela na vjencanjima su otvorene kutije upakovane u providnu foliju. Masnica je uredno tu, ali nek se vidi ko je sta dao...