Pozivam vas da zajedno prestanemo pusiti...!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Ocemo li prestati pusiti?

jupi majo, super ideja, ti si legenda, ja od danas prestajem
3
25%
majo, moram priznati da si me zamislila i ozbiljno pocinjem razmisljati o tome
2
17%
ne mislim da je vrijeme da prestanem pusiti i necu
3
25%
ne pusim
4
33%

Total votes: 12

_MaYa_

#1 Pozivam vas da zajedno prestanemo pusiti...!

Post by _MaYa_ »

Ljudi imam geeeeenijalnu ideju

naime ide ovako :) prestajemo pusiti ...tj ja danas prestajem pusiti jako sam cvrsto odlucila da mi se nece ponoviti noc od sinoc ...tj dosla sam s vamna smrdila sam kaooooooo fuuuuj prsti kosa, osdjeca, usta bljaaaak sva sam bila gadna, ujutro sam stala pod tus i molilaboga da nestane sav taj smrad jer sam se gadila sama sebi...pogotovo kadpijes pa ne da pusis nego za sat ode kutila ko nista

stofga ljui ja prestajem pusiti a kako sve djelim s vama dragi forumasi :-) odlucih da i ovaj radostan dan u mom zivotu podijelim s vama...

predlazem da onaj ko odluci prestati pusti samnom...neka se slobodno svaki put kad mu padne na pamet cigara ovdje izjada, (jooooj meni evo sad :( ) neka vodi mali dnevnih nepusenja ovdje na forumu

ocemol' ljudi? zajedno smo jaci ajmo ajmo :)
w!t@

Post by w!t@ »

bravooo mayo...
samo ja vise nemam tih problema, jer sam hvala bogu prestao pusiti u 8 mjesecu prosle godine...
nisam od tada zapalio 3-4 cigare, ove godine nisam ni jednu i osjecam se finooo...
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Svaka ti cast!
To se zove karakter :D
Sada nema povlacenja...
Evo ti jedan zanimljiv filmic o posljedicama pusenja :D

Smoking kill :shock:

http://www.giochionline.org/animazioni/no-smoking.php
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

ja sam odlucila da zelim prestati pusiti, danas nisam zapalila niti jednu cigaru al tro je bilo lako jer sam sinoc previse pa mi se gadilo....ali sad ide ono najteze...jesti a ne zapalit, :) iskreno sad me jako jako...imam ogromnu zelju da zapalim...ai necu idem da spavam takko cu zaboraviti

ne treba meni filmic ja vidim da meni pusenje skodi ja covjece smrdim na cigare...zar to nije odvratno? ja smrdim kao pepeljara...i to strpam zvaku u usa ne pomaze...ja sam pusacica i to ce se od danas promjeniti...

nikad nebi zeljela biti jedna od onih koji koji puse cijeli zivot, one spapunjate osusene zene, ruznih zutih zubi i zadaha odvratnog....fuuuuj i uvjek cigara u ustima i onaj hrapavi glas...sve je to od cigara , a koza je tako siva i mrtva....:(

ne zelim patit cu ali pusiti necu...ne ztznam od kud mi odjednom oviliko snage i zelje da prestanem ali samo mi je doslo znaci da je vrijeme

ali ljudi su skroz cudni, znate kako je kad boli zub? usred noci zaboli...patis mucis se cekas jutro i zub moras izvaditi jer je propao cekjuci tebe da odes da ga popravis na vrijeme....pa sad je vrijeme da se prestane pusiti jer ako nista, ne zelim biti niciji teret....mog prijatelja mama umrla je od raka pluca, cak je na solji pusila...:( odvratno...
dinash

Post by dinash »

@maya

i ti se cudis sto ti prestaje lizati.
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

jos nesto kutija cigara kosta 3KM sto znaci ako sam pusila kutiju u dva dana...to je onda super :) imat cu tri marke gratis svaki drugi dan sto znaci 50KM mjesecno cu imati gratis :) bas fino...mogu znaci svaki drug dan kupiti hehe 2 tiketa za bingo pa mozda se i obogatim :lol: eee ode ja u kocku...ne necu zapocinjati s kockom :) recimo da stavljam u banku tri marke svaki dan....do ljeta cu skupiti za ljetovanje...hmmm nije losa ideja :) cak mi se i svidja

a plus eeej a znate sta je najveci problem? sto sam ja tek sad skontala da mi iz usta smrdi na cigare...aaaal fuj gadim se sama sebi,togase prijenisam sjetila ,da mozda kad s nekim pricam a onaj smrad iz usta....bulj u facu neciju (posebno ako je nepusac)
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Mix duhanskog i alkoholnog zadaha iz usta moje bivše drage i mene je doveo do toga da kada smo se, poslije derneka, dohvatili jedno drugoga doživimo rigoleto poljubac. Ona je rigala.

Nadam se da sam ti još više zgadio cigarete&alkohol.

Majo, ti si moj guru zdravog življenja!

Moj 108. dan nepušenja!!!
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

dobro je ljudi danas je dan broj 2 :) za sad sve tece po planu a sad slijedi izazov

idem s kolegicom na kafu s njom inace ispusim onako kutiju zajedno na toj famoznoj kafi dok prepricavamo dogadjaje koji su nam se desili preko vikenda :)

uffff al ce biti tesko ali :) nadam se da cu izdrazati :)

neeeeeece me to unistiti :roll:
stidljiv

Post by stidljiv »

Cigare...alkohol...i jos Bog zna sta...nasta vas to podsjeca?? :roll: :D 8-)
pitt

Post by pitt »

Mayo, ja presto ima 3 sedmice bez ikakvih pomagala. :D:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prestati pusiti?

Mozda dijaspora, ali ovdje u Bosni teeeeesko.... :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

e moze se reci da nisam ispusila jos niti jednu cigaru....sad idem van i obukla sam usmrdjenu majicu od preksinoc...povraca mi se kad je pomirisem ali to mi je dobro jer ce me podsjecati na onaj osjecaj kad se PREPUSIM DA DA dragi moji

svasta sam u stanju napraviti samo da se odreknem tog smrada

neopisiva je zelja da popusim cigaru neopsiva

sad idem na pice...samo na kratko :) ali u stanju sam da kupim kutiju i da stoji cisto da je tu da je vidim... slucaju zelje da ne panicim bar da nema cigara...

:( ideteze nego sto sam mislila...

javim vam se i danisam ja iz dijaspore :D
pitt

Post by pitt »

sad idem van i obukla sam usmrdjenu majicu od preksinoc.
Ja cure peksina tito mili :D:D:D:D:D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

e moze se reci da nisam ispusila jos niti jednu cigaru....sad idem van i obukla sam usmrdjenu majicu od preksinoc...povraca mi se kad je pomirisem ali to mi je dobro jer ce me podsjecati na onaj osjecaj kad se PREPUSIM DA DA dragi moji

svasta sam u stanju napraviti samo da se odreknem tog smrada

neopisiva je zelja da popusim cigaru neopsiva

sad idem na pice...samo na kratko :) ali u stanju sam da kupim kutiju i da stoji cisto da je tu da je vidim... slucaju zelje da ne panicim bar da nema cigara...

:( ideteze nego sto sam mislila...

javim vam se i danisam ja iz dijaspore :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

usmrdjena maica nije pomogla

ispusila sam 2 i pol cigare

ali i to je pocetak...

a jebiga :( nemojte me sad kritizirati

aaa jebote pitt nisam pesin ... al maicasmrdi na duhan i bilo mi to nekako...kad pomirisem ono gade mi se cigare...al nije pomoglo

znaci danas 2 i pol...:(
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prestati pusiti?! Ma nista lakse. Pa ja sam prestajao 100 puta!

(MARK TVEN)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

danas? sam super niti jednu :) a ? a di je aplauz hahaha

ma zezam se, pila sam kafu 2 puta u gradu i svi puse, a ja masem rukama smrdi mi dim hehehe :) e al je kul ne pusiti

:) aaa haaaa ljudi moji napredujem jos 5 dana i bicu izlijecena :) premda jos nosam onu kutiju, neka je...ako zatreba :)

jupiiiiiiiii

al cudan mi je osjecaj u grlu pece me, pa sve nesto....nekako mi cudno grlo kao da se rastapa hehe
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

danas isto nisam pusiala...

steta sto mi se niko nije pridruzio :( jer ovo stvarno djeluje

8-)
hananah

Post by hananah »

Pusila sam, pusim i pusicu :D

:x Cigarete pokvarenjaci, cigarete :x
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

a dan br.5

uf malo kriticno, tuzna sam a kad sam tuzna tugu utapam u cigarima...

i jadikovanju

:(

nadam se da cu se izboriti :( :(
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

eto ljudi sve se moze kad se hoce....

mozes jesti a da ne zapalis,

piti kafu i ne pusiti

pose... se i poslje tog leci i ne zapalit cigaru

joooj kako mi samo smrde ljudi koji puse, al kako je to loooooše :(

usla sam u 6 dan jos 14 i mislim da sam izljecena

drzite mi fige molim vas, dajte malo podrske :) il nemojte ma kako god :)

samo da uspijem
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ja jos nisam skontao da li si ti odlucila da zelis prestati pusiti ili si odlucila da ces prestati pusiti
Zio

Post by Zio »

nije kriza poslije kafe, nije poslije jela, nije poslije seksa...
problem su crnjaci, desi ti ti se neka golema nesreca i prvo za cim posegnes, ako si (bio/la) pusac, je cigara.cini nam se kao da nesto olaksa ili smiruje zivce.koliko se ljudi kod nas propusilo i sta se samo kod nas smeca popusilo u ratu (kad se samo sjetim turskog kontingenta sa "tokat" ili "izmir")

u svakom slucaju podrzavam tvoju namjeru i nastojanje.ako je tesko prestati veoma je lako smanjiti.[/url]
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

danas mi je dan 6

osjecam da bi cigaru

ali najvise zbog ova dva zadnja posta

:? ipak hvala...bosanski mentalitet se ne mjenja nikad ti niko nece pomoci...samo ce te sjebati....
hananah

Post by hananah »

vidi Maje, vodi dnevnik bas kao Brigita :D, samo nemoj da se udebljas Majo, pa sta ces onda :( Nije zdravo pusiti, ali nije zdrava ni debljina :(
Post Reply