Donnie Smith wrote:
Zatucano je što on ne poznaje nikog koga bi pozvao, poveo na taj put... već mora juriti po forumima nepoznate ženske. Mislim, gdje si bio dosad, na šta si potrošio tolike godine života da nemaš druga, drugaricu, radnog kolegu, rođaka...partnericu!... s kojim ćeš negdje otići, nego nešto anonimno, neki konkursi, neke probe, neka tajnovitost. Seksualna strana nebitna, desi se, ne desi, jaka stvar, ali, općenito tražiti partnere po oglasima, forumima, FB i drugim društvenim mrežama, čak i na PIK-u - je
AKo se desi slučajno, spontano, kroz neku debatu, prepisku - pa se rodi interes, ok, ali ti s namjerom odeš negdje da tražiš sebi ženu, curu, partnetku za kafu ili seks - po meni, i ne vrijediš ništa. #paćenik
Neki si psihopata s kojim niko neće da se druži. A zašto neće. Pa sigurno ima 990 razloga najmanje. Aj zdravo. Pa nek' sam i ja za tebe zatucana, jest me i briga
Odi sam negdje, to je avantura, pa ako si u stanju, priđi nekoj ženskoj, nagovori je da joj se svidiš, da nastavi put s tobom. Avantura je otići na neko novo mjesto s nekim poznatim. Avantura je svakako i kad dvoje nepoznatih ljudi, udruženih u zajedničkom poduhvatu odu negdje, ali meni je to nekako, nakaradno ako ide na ovaj način. Šta ja znam, staromodna sam

Covjek je lijepo naveo da ima drusto, ali da hoce nekoga novog, i pri tom objasnio i zasto hoce nekog novog. Ti opet ovo okreces na iskljucivo ''TRAZIM ZENU DA JE JE**M'' jer, valjda, ne mozes da zamislis da neko ima drugacije ideje.
I po cemu je to lose traziti partnera za bilo sta online, za razliku od uzivo? Pa svakako ce se na kraju vidjeti uzivo, samo ovako vec moze da isfiltrira osobe koje ovakve stvari ne zanimaju. Puno lakse nego sjediti u kaficu i prilaziti jednoj po jednoj, objasnjavati sve i pitati je li zainteresirana. Nesto mi se cini da bi tek tad bio vidjen kao neki psiho.
A ti perfekcionisto, postovi dovoljno govore o tome kakva si osoba. Ja nisam rekao da SVI koji se ozene to urade radi drustvenog pritiska, ali mnogi da, licno poznajem takvih koliko hoces. Na kraju svega brak iz navike, djeca bez pretjerane brige o njima.. i niko sretan. Poenta je da ljudi treba da zive kako zele i mogu. Ako neko pronadje osobu sa kojom zeli zasnovati porodicu i porodicni zivot ce ga uciniti sretnim - samo naprijed. Isto tako postoje ljudi koji ne zele (opcenito, ne govorim o pokretacu teme) i ni u tom nema nista lose, njihov zivot - njihova stvar. Samo u tvojoj glavi ocito postoji misao da svi koji sa 40 i vise nisu ozenjeni sa djecom su propali u zivotu. Otvori malo um, opameti se, pa ces shvatiti da postoje razliciti ljudi, sa razlicitim zeljama, inspiracijama, interesovanjima, ciljevima itd.. i da ne zive svi isto, i da je to sasvim OK. Mozda ces tad uraditi nesto da i sam budes sretniji, pa ces biti manje sujetan.