Poziv na zajedničko putovanje
Moderator: anex
- LaLuna
#26 Re: Poziv na zajedničko putovanje
.
Last edited by LaLuna on 17/05/2016 21:55, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Pa sta te ima podsjecat kad je to na avataruMatijevic_Vlado wrote:Jedno pitanje Koje nije u vezi teme.
Jel samo mene Mr Hankey podsjeca na neciji avatar?
EDIT: Sad vidim da nije
Postavljacu teme-zelis zensko povest da odmoris mozak?
Dobar si
- Bluemore
#28 Re: Poziv na zajedničko putovanje
postavljac fakat vuce na christiana grey-a
predvidjam zanimljivo druzenje i putovanja
predvidjam zanimljivo druzenje i putovanja
- Euridika
- Globalna šefica
#29 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Zanimljiva ideja, ali imaš par konceptualnih fula. Taman i da nađeš adekvatnu žensku osobu za ova druženja, ona teško mogu ostati baš tako nonšalantna i neobavezujuća, taman i da ne bude ništa na muško-ženskoj relaciji. Tebi je polazna osnova da s tom osobom ne misliš graditi neki dublji odnos, da vaša interakcija bude zabavna, opuštena, bez razmjene nekih ličnih informacija. A to je skoro pa nemoguće izvesti na putovanjima. Ne idete vi popiti kafu 2 sata u kafić, malo proćaskati, pa onda svako svojim putem. Išli biste na cca dvodnevna, trodnevna putovanja i provodili bi jako puno vremena skupa, i tu je nemoguće nonstop pričati o općim stvarima, na neutralnom terenu, a da vrlo brzo ne istrošite teme za razgovor. Posebno što bi vas bilo samo dvoje (ili pretežno samo dvoje), pa ne možete baš računati na stalni dotok novih općenitih tema. Ovo bi se vrlo brzo pretvorilo u jedno vrlo monotono, bezrazgovorno putovanje ili bi otišli u drugu krajnost - zbližavanje: prijateljsko (ako to postoji između muškarca i ženeProlaznik wrote:Vjerujem da je ovo pravi podforum za ovu temu. Malo je neobična i nadam se da me nećete pogrešno shvatiti. Bitno je da postigne svoju svrhu a ničije me mišljenje ne zanima. Odmah stavljam do znanja svima da se na takve postove neću osvrtati.
Pa da krenem redom. Dugo godina vozim motor i povremeno putujem na razne ture. Najčešće vozim sam jer volim nesputanu slobodu. Obilazim razna zanimljiva mjesta. Ove godine namjeravam da obilazim Jadran. U planu mi je da svaki mjesec napravim po jednu turu u toku produženih vikenda.
Zašto pišem sve ovo? Ukratko: Tražim punoljetnu, slobodnu, žensku osobu bilo koje starosne dobi koja bi mi na tim putovanjima pravila društvo.
Ako sam ovim privukao tvoju pažnju sada idem malo detaljnije. Prvo i najvažnije: Od osobe koju bi poveo sa sobom ne tražim za uzvat ništa. Dobro si pročitala. Ne tražim sex, vezu, avanturu... Sigurno se pitaš, u čemu je fol? Mora biti nešto. Previše dobro zvuči da bi bilo istinito.
Ništa od toga! Ali stvarno. Ja jednostavno tražim samo dobro društvo jer mi je postalo bez veze i pomalo dosadno da sam putujem.
Nudim sve troškove plaćene ali nikakav luksuz. To znači, troškove putovanja, smještaj po pansionima, hrana, piće... Imam za tebe svu potrebnu moto opremu.
Najvažnije i presudno za tebe. Da bih te poveo tražim da si punoljetna, pozitivna, vedrog duha, raspoložena, nasmijana i potpuno otvorena za ovakvu ideju. Dakle, tražim samo dobru vibraciju i veselu atmosferu. Nakon povratka u Sarajevo svako ide svojim putem do slijedeće ture. Ako ne želiš opet da ideš, nema problema. Nemam predrasuda i ništa me drugo o tebi ne zanima. Vjerujem da nisam previše zahtjevan.
Ture bi sam planirao a termine dogovarao sa tobom kako bi oboje uklopili u poslovne i ostale obaveze.
A sada ukratko o meni. U 40-tim sam godinama, slobodan i nemam nikakvih porodičnih obaveza. Više o meni nije bitno. Nisam opterećen ničim i sa mnom je lako.
Dakle, ako te ovako nešto zanima a ispunjavaš moje kriterije pošalji mi privatnu poruku. Opiši svoj karakter, ono što voli da radiš i zašto smatraš da bi baš tebe trebao da odaberem. Ne zanima me tvoja slika, kolike su ti mjere i slično jer sam već naveo da ne tražim avanturu ni vezu. Ako mi se učiniš zanimljivom pozvao bih te na kafu i upoznavanje da vidiš da sam normalan a ne neki manijak.
Prva tura bi išla krajem maja ako nam vrijeme bude išlo na ruku. Do tada bi mogli napraviti par kraćih izleta da vidiš kako bi to izgledalo ako se prije nisi nikada vozila na motoru.
I za kraj, zamišljam da bi to ovako nekako trebalo da izgleda
http://www.masterfile.com/image/en/866- ... Station-on
Dalje, malo sam skeptična po ovom pitanju da si ti finansijer, a da druga strana nema nikakvih obaveza osim da pravi društvo. Ne mislim da lažeš, već da bi ovdje većina žena sebi stavila upitnik - kako je to moguće izvesti. Evo sve i da prihvatim ovakvu postavku, ja bih uvijek razmišljala o tom da sam nekom teret, da moram pristati na sve uslove finansijera, da nemam pravo tražiti izmjene uslova kako ja hoću (jer ne učestvujem u troškovima). Npr. ti želiš praviti samo jednu stanku na putu, a ja bih htjela barem 3 (banalizujem primjer samo radi ilustracije).
Ja na ovo ne bih mogla pristati. Odnosno, ako bih na put išla s nepoznatom osobom (s nekim s kim nisam pravo bliska), ne bih dozvolila da mi ta osoba plaća troškove. Ne bih se drukčije mogla opustiti. A onda - ako već plaćam svoj dio troškova (što jeste korektno, da se razumijemo), onda ću birati sebi smještaj i ishranu kako želim. Naravno da bih se pokušala dogovoriti sa saputnikom o tim stvarima, da nađemo neko zajedničko rješenje, ali šta ako nismo baš toliko kompatibilni u tom segmentu (a ne moramo biti po početnim uslovima), a recimo fino se zezamo kao raja.
Ovakvih dilema je masa, da ne spominjem ovdje da se dotične kandidatkinje mogu predstaviti kao fine, a ispasti nekakve šizike pobjegle iz ludare, kleptomanke, općenito problematične osobe i sl. Sve u svemu, prevelik rizik za upustiti se sa (skoro) potpunim strancem.
Za kraj, ne ispunjavam uslove, nisam slobodna.
- Euridika
- Globalna šefica
#30 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Ho'š da kažeš da je nemoguće?_BataZiv_0809 wrote:Postavljacu teme-zelis zensko povest da odmoris mozak?
- Prolaznik
#31 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Pošto si se potrudila da mi detaljno izneseš sve dileme i moguće probleme red je da ti se javim i dam svoje mišljenje (iako ne ispunjavaš usloveEuridika wrote: Zanimljiva ideja, ali imaš par konceptualnih fula. Taman i da nađeš adekvatnu žensku osobu za ova druženja, ona teško mogu ostati baš tako nonšalantna i neobavezujuća, taman i da ne bude ništa na muško-ženskoj relaciji. Tebi je polazna osnova da s tom osobom ne misliš graditi neki dublji odnos, da vaša interakcija bude zabavna, opuštena, bez razmjene nekih ličnih informacija. A to je skoro pa nemoguće izvesti na putovanjima. Ne idete vi popiti kafu 2 sata u kafić, malo proćaskati, pa onda svako svojim putem. Išli biste na cca dvodnevna, trodnevna putovanja i provodili bi jako puno vremena skupa, i tu je nemoguće nonstop pričati o općim stvarima, na neutralnom terenu, a da vrlo brzo ne istrošite teme za razgovor. Posebno što bi vas bilo samo dvoje (ili pretežno samo dvoje), pa ne možete baš računati na stalni dotok novih općenitih tema. Ovo bi se vrlo brzo pretvorilo u jedno vrlo monotono, bezrazgovorno putovanje ili bi otišli u drugu krajnost - zbližavanje: prijateljsko (ako to postoji između muškarca i žene) ili emotivno.
Dalje, malo sam skeptična po ovom pitanju da si ti finansijer, a da druga strana nema nikakvih obaveza osim da pravi društvo. Ne mislim da lažeš, već da bi ovdje većina žena sebi stavila upitnik - kako je to moguće izvesti. Evo sve i da prihvatim ovakvu postavku, ja bih uvijek razmišljala o tom da sam nekom teret, da moram pristati na sve uslove finansijera, da nemam pravo tražiti izmjene uslova kako ja hoću (jer ne učestvujem u troškovima). Npr. ti želiš praviti samo jednu stanku na putu, a ja bih htjela barem 3 (banalizujem primjer samo radi ilustracije).
Ja na ovo ne bih mogla pristati. Odnosno, ako bih na put išla s nepoznatom osobom (s nekim s kim nisam pravo bliska), ne bih dozvolila da mi ta osoba plaća troškove. Ne bih se drukčije mogla opustiti. A onda - ako već plaćam svoj dio troškova (što jeste korektno, da se razumijemo), onda ću birati sebi smještaj i ishranu kako želim. Naravno da bih se pokušala dogovoriti sa saputnikom o tim stvarima, da nađemo neko zajedničko rješenje, ali šta ako nismo baš toliko kompatibilni u tom segmentu (a ne moramo biti po početnim uslovima), a recimo fino se zezamo kao raja.
Ovakvih dilema je masa, da ne spominjem ovdje da se dotične kandidatkinje mogu predstaviti kao fine, a ispasti nekakve šizike pobjegle iz ludare, kleptomanke, općenito problematične osobe i sl. Sve u svemu, prevelik rizik za upustiti se sa (skoro) potpunim strancem.
Za kraj, ne ispunjavam uslove, nisam slobodna.
Pošto si jedan od fokusa stavila na finansiranje i pravo na (su)odlučivanje onda da kažem da to u mom slučaju ne znači da time kupujem tvoju slijepu poslušnost i da moraš da radiš kako ja odučujem. Neko mora napraviti inicijalni plan i odrediti mjesta za spavanje. Poslije toga bi ti predstavio moju zamisao i pitao te za mišljenje. Otvoren sam za svaku sugestiju i primjedbu. U svemu smo ravnopravni. Samo putovanje je prvenstveno odmor i ako sam ja u stanju to Budimpešte da odem u jednom komadu i da stajem samo da sipam gorivo siguran sam da neko drugi to nije u stanju. Prema tome ja se prilagođavam potrebama onoga koji putuje sa mnom bilo na motoru, bilo kao saputnik. NIje mi prvi put da to radim i imam već dosta iskustva. Isto je sa svim ostalim mogućim pitanjima oko hrane, kada se ustaje i gdje se ide, šta se radi kad smo tamo...
Nismo na trkama i u vojsci. Poenta ovoga je da se odmaramo i da se vratimo zadovoljni sa lijepim uspomenama. Pošto sam vrlo fleksibilan po svim pitanjima do sada se niko nije žalio na moje društvo na takvim putovanjima.
Ako saputnik želi da sufinansira dio troškova zbog te lijepe geste da se ne osjeća kao parazit, ja neću to odbiti.
Za teme i priču se ne bojim. Svi imamo toliko iza sebe života i iskustva da bi mogli danima pričati o nekim zanimljivim situacijama i scenama. I ne mora se stalno pričati. Stavi slušalice, otiđi na plažu i uživaj. Ne bježim ni od ličnih tema. A bože moj, odrasli smo ljudi. Šta da smo se upoznali negdje u nekom kafiću pa odlučili da počnemo da izlazimo? Zašto bi to bilo prihvatljivo a približavanje na ovakvom putovanju ne?
Kao što ti možeš imati dilemu da sam ja neki psiho koji vreba, isto tako i ja mogu razmišljati. Ali ja sam po prirodi pozitivac ali oprezan i nikada ne bi nekoga poveo a da ga prije toga nisam upoznao. Zato sam spomenuo one kafe i kratke izlete upoznavanja prije puta. Jeste da postoji mogućnost da se neko pretvara ali zar nije moguće da i dobri poznanici u drugačijim okolnostim ne fukncionišu kako treba? To je jednostano mali rizik koji sam spreman da prihvatim. Nema situacije 100% sigurne a možda upravo ta neizvjesnost daje mali osjećaj avanture.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Poslala sam drugarici link na ovu temu, mislim da bi ti ona bila idealna suputnica 
- Euridika
- Globalna šefica
#33 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Zbog ove vrlo smjele ponude i iskrene namjere (koliko mogu prosuditi po ovim komentarima na forumu), bilo bi mi drago da uspiješ naći pravo društvo.Prolaznik wrote:Pošto si se potrudila da mi detaljno izneseš sve dileme i moguće probleme red je da ti se javim i dam svoje mišljenje (iako ne ispunjavaš uslove). Ja te u potpunosti razumijem i o svemu tome sam debelo razmišljao prije nego što sam postavio ovaj poziv.
Pošto si jedan od fokusa stavila na finansiranje i pravo na (su)odlučivanje onda da kažem da to u mom slučaju ne znači da time kupujem tvoju slijepu poslušnost i da moraš da radiš kako ja odučujem. Neko mora napraviti inicijalni plan i odrediti mjesta za spavanje. Poslije toga bi ti predstavio moju zamisao i pitao te za mišljenje. Otvoren sam za svaku sugestiju i primjedbu. U svemu smo ravnopravni. Samo putovanje je prvenstveno odmor i ako sam ja u stanju to Budimpešte da odem u jednom komadu i da stajem samo da sipam gorivo siguran sam da neko drugi to nije u stanju. Prema tome ja se prilagođavam potrebama onoga koji putuje sa mnom bilo na motoru, bilo kao saputnik. NIje mi prvi put da to radim i imam već dosta iskustva. Isto je sa svim ostalim mogućim pitanjima oko hrane, kada se ustaje i gdje se ide, šta se radi kad smo tamo...
Nismo na trkama i u vojsci. Poenta ovoga je da se odmaramo i da se vratimo zadovoljni sa lijepim uspomenama. Pošto sam vrlo fleksibilan po svim pitanjima do sada se niko nije žalio na moje društvo na takvim putovanjima.
Ako saputnik želi da sufinansira dio troškova zbog te lijepe geste da se ne osjeća kao parazit, ja neću to odbiti.
Za teme i priču se ne bojim. Svi imamo toliko iza sebe života i iskustva da bi mogli danima pričati o nekim zanimljivim situacijama i scenama. I ne mora se stalno pričati. Stavi slušalice, otiđi na plažu i uživaj. Ne bježim ni od ličnih tema. A bože moj, odrasli smo ljudi. Šta da smo se upoznali negdje u nekom kafiću pa odlučili da počnemo da izlazimo? Zašto bi to bilo prihvatljivo a približavanje na ovakvom putovanju ne?
Kao što ti možeš imati dilemu da sam ja neki psiho koji vreba, isto tako i ja mogu razmišljati. Ali ja sam po prirodi pozitivac ali oprezan i nikada ne bi nekoga poveo a da ga prije toga nisam upoznao. Zato sam spomenuo one kafe i kratke izlete upoznavanja prije puta. Jeste da postoji mogućnost da se neko pretvara ali zar nije moguće da i dobri poznanici u drugačijim okolnostim ne fukncionišu kako treba? To je jednostano mali rizik koji sam spreman da prihvatim. Nema situacije 100% sigurne a možda upravo ta neizvjesnost daje mali osjećaj avanture.
Možda bi jednostavnije bilo da za početak idete u malo većoj grupi (4-6 ljudi), ali shvatam da je tvoj izbor samostalno putovanje, uz eventualno jednog saputnika. Ima to svoju draž, naravno, i rizik je dio čari, ali ovo je Balkan, a ne Amerika
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#34 Re: Poziv na zajedničko putovanje
al ce se tu

-
Zoya
#35 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Seks je precijenjen. Jebo seks. Za avanturiste dušu dalo.
Skroz fer ponuda od tebe. Mozeš steći prijatelja za života na taj način.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#36 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Ma prolazniče, zavuk'o bi ti njega, prije nego sto bi potrosio prvi rezervoar goriva.
Al' slusaj, svega ima na ovom dunjaluku, pa sam ubjedjen da ima negdje srodna dusa, koja ce pristati na tvoj prijedlog.
Al' slusaj, svega ima na ovom dunjaluku, pa sam ubjedjen da ima negdje srodna dusa, koja ce pristati na tvoj prijedlog.
- SpecialOffer
#37 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Totalna glupost.
- Prolaznik
#38 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Lijepo je vidjeti da ima sexom neisfrustriranih i neizživljenih ljudi koji ovaj moj poziv vide upravo onako kako treba.Zoya wrote:Seks je precijenjen. Jebo seks. Za avanturiste dušu dalo.
- Prolaznik
#39 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Euridika wrote: Zbog ove vrlo smjele ponude i iskrene namjere (koliko mogu prosuditi po ovim komentarima na forumu), bilo bi mi drago da uspiješ naći pravo društvo.
Možda bi jednostavnije bilo da za početak idete u malo većoj grupi (4-6 ljudi), ali shvatam da je tvoj izbor samostalno putovanje, uz eventualno jednog saputnika. Ima to svoju draž, naravno, i rizik je dio čari, ali ovo je Balkan, a ne Amerika. Kod nas se sve analizira i teoretizira, a elana i energije za djelovanje nema skoro niko. Nažalost.
Neki dan slušam na radiu neki zagrebački reper poziva djevojke iz HR i BiH da prijave na zajednički put oko svijeta biciklom !?! Totalna avantura. Lik nema nikakav plan osim da svaki dan prepedala 100 km. Para ima za prvih 7 dana a za ostalo će se snalaziti. I slušam intervju na radiu, ima prijava iz HR da ne zna kako će uopšte da odabere saputnicu
Ovo tvoje što sam boldirao je na našu veliku žalost mentalna stega koju imamo u glavama i sputava nas da živimo život slobodno i nesputano. Nismo ni svjesni šta propuštamo. Ja nisam takav. Poziv je tu na stolu. Ne očekujem ništa ali opet... ako uspijem biće mi drago da imam još jedno zanimljivo iskustvo u životu.
- annoy
#40 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Meni je autor teme bas simpatican i nadam se da ce naci druzicu za putovanje 
- vješalica
#41 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Iako naglasavas da nekim stvarima nema mjesta na putu,opet bi se desile ukoliko nalete. Zar ne?
Ne moras ti nuditi,moze se neko ponuditi.
Ne moras ti nuditi,moze se neko ponuditi.
- walter kurtz
- Euridika
- Globalna šefica
#43 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Vrlo malo ljudi može živjeti život ovako. Ili obaveze ili vrijeme ili finansije te ograniče. Većinom to ostanu samo snovi...Prolaznik wrote:Ovo tvoje što sam boldirao je na našu veliku žalost mentalna stega koju imamo u glavama i sputava nas da živimo život slobodno i nesputano. Nismo ni svjesni šta propuštamo. Ja nisam takav. Poziv je tu na stolu. Ne očekujem ništa ali opet... ako uspijem biće mi drago da imam još jedno zanimljivo iskustvo u životu.
- Euridika
- Globalna šefica
#44 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Jel se to nudiš?walter kurtz wrote:Pratim![]()
- walter kurtz
#45 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Ako ce mi ga popusiti jos zasto neEuridika wrote:Jel se to nudiš?walter kurtz wrote:Pratim![]()
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#46 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Ovdje najvece sanse da ide ima mescini Mrs. Hankey tj. Vjesalica 
-
Klitemnestraaa
#47 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Ja sam za Novu Godinu isto tako išla na putovanje s nepoznatom osobom. Ostavila sam oglas na putoholičarima da bih negdje za Novu, a moja ekipa neće nigdje i javio mi se lik i mailove smo razmijenili i dogovorili se da ću biti kod njega 2 dana, prvi dan obilazak Zagreba, drugi dan obilazak Zagorja i treći idemo u Rijeku za Novu i četvrti kod njega kući. Nismo znali niti izgled jedan drugoga niti išta. Čuli se preko fejsa isto, ali slika je slika. Sve smo troškove podijelili. Moram reći da mi je bilo odlično i da sam se super provela. Mogao je biti neki psycho, ali nekako svi ljudi koji se prijavljuju na putoholicare i traže partnera/icu mi djeluju otvoreno i liberalno i ako tako može funkcionirati vani, zašto ne bi ovdje?
Mi samo smišljamo kako će nas neko oteti, ubiti, silovati iz neke koristi i ne kontamo da neki ljudi jednostavno imaju avanturistički duh i hoće da uživaju bez ikakve koristi.
Za one radoznale, na kraju nije bilo seksa, nije mi se svidio u fizičkom smislu pa nismo išli nikako u tom pravcu, ali ostali smo prijatelji i imam divne uspomene na Zagorje.
Mi samo smišljamo kako će nas neko oteti, ubiti, silovati iz neke koristi i ne kontamo da neki ljudi jednostavno imaju avanturistički duh i hoće da uživaju bez ikakve koristi.
Za one radoznale, na kraju nije bilo seksa, nije mi se svidio u fizičkom smislu pa nismo išli nikako u tom pravcu, ali ostali smo prijatelji i imam divne uspomene na Zagorje.
-
Klitemnestraaa
#48 Re: Poziv na zajedničko putovanje
I da, zaboravih najvažnije, ne ispunjavam kriterije, mlada sam. 
- Prolaznik
#49 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Interesantna priča. Drago mi je da si imala lijepo iskustvo.Klitemnestraaa wrote:I da, zaboravih najvažnije, ne ispunjavam kriterije, mlada sam.
Mlada si kažeš? Nisam nigdje postavio donju granicu osim punoljetnost. Pošto si već putovala sama onda si sigurno punoljetna. Dakle ispunjavaš taj kriterij.
-
Dr Baltazar
#50 Re: Poziv na zajedničko putovanje
Al je ona postavila gornjuProlaznik wrote:Interesantna priča. Drago mi je da si imala lijepo iskustvo.Klitemnestraaa wrote:I da, zaboravih najvažnije, ne ispunjavam kriterije, mlada sam.
Mlada si kažeš? Nisam nigdje postavio donju granicu osim punoljetnost. Pošto si već putovala sama onda si sigurno punoljetna. Dakle ispunjavaš taj kriterij.