Poziv na linč?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pasiflora

#1 Poziv na linč?!?

Post by Pasiflora »

*** SPAM *** - Liberalno Demokratska Stranka BiH je ogorčena plakatima koji su se pojavili na sarajevskim ulicama a na kojima stoji "Smrt pederima". Poziv na ubijanje ljudi zbog njihove seksualne orjentacije ne može biti djelo nekoga ko se predstavlja zaštitnikom vjere i vjerskih načela.

Podsjećamo da su upravo muslimani na svojoj koži osjetili najstrašnija stradanja, da su proganjani i masovno ubijani samo zbog svog opredjeljenja, i to vjerskog. Upravo zbog toga muslimani moraju pokazati najveći stepen tolerancije i štititi druge i drugačije.

Držimo da su pozivi na linč homoseksualaca djelo neodgovornih i instruiranih pojedinaca koji imaju za cilj Sarajevo predstaviti netolerantnom i neciviliziranom sredinom iz koje će dolaziti slike pretučenih mladića i djevojaka kakve smo gledali iz Beograda, Zagreba i Moskve. Takav film mi ovdje nećemo dozvoliti, niti sada, niti ikada.

Liberali pozivaju građane da ne nasjedaju na provokacije od strane pojedinaca koji više nemaju pravo pričati o moralu, a vjerske institucije da se prvo obračunaju sa svojim službenicima koji seksualno iskorištavaju maloljetne djevojčice i dječake.

Takođe, pozivamo na zajedničku borbu protiv seksualnog iskorištavanja 14-godišnjaka koje je prema našem krivičnom zakonu dozvoljeno, i u tome tražimo konkretnu podršku i vjernika, i svih slobodnih građana, i političara koji umjesto da mijenjaju takve zakone raspravljaju o uskraćivanju ljudskih prava.

Press služba
LDS BiH

(24sata.info)

Htjela sam da vidite ovo. Mada se vjerovatno radi o predizboroj, slazem se sa svime sto pise u ovom textu, pogotovo sa boldiranim.
Sto se mene tice, admin moze ovo i zakljucati ukoliko zeli izbjeci jos jednu vulgarnu raspravu.
ja.neron

#2 Re: Poziv na linč?!?

Post by ja.neron »

Liberalno Demokratski Levati... stvarni naziv
SiSaJuMe

#3 Re: Poziv na linč?!?

Post by SiSaJuMe »

Svi smo mi pederi, samo je neko probao a neko nije. :-D
diplkrim

#4 Re: Poziv na linč?!?

Post by diplkrim »

Mislim da je ovo okupljanje uopšte neprimjereno jednoj civilizaciji a kamoli jednom Sarajevu.
Sad treba još i pedere podržavat ,a zna se da je peder peder nema ga se šta podržat.. ali i svaka svjetska religija o tome ima stav, a ako je čovjek vjernik šta mu može biti važnije od ispravnog načina življenja.
mostarac

#5 Re: Poziv na linč?!?

Post by mostarac »

diplkrim wrote:Mislim da je ovo okupljanje uopšte neprimjereno jednoj civilizaciji a kamoli jednom Sarajevu.
Sad treba još i pedere podržavat ,a zna se da je peder peder nema ga se šta podržat.. ali i svaka svjetska religija o tome ima stav, a ako je čovjek vjernik šta mu može biti važnije od ispravnog načina življenja.
a sta mislis da neko izlijepi plakate sa natpisom "SMRT VJERI I VJERNICIMA".
Kako bi tad reagovao?
Moras shvatiti da nisi sam i da ima ljudi razlicitih misljenja. Tebi je vjera nesto sto je tebi jako vazno, a meni simbol najveceg zla koje je ikad snaslo covjecanstvo i zla koje je prolilo vise ljudske krvi nego sva ostala zla zajedno. Sve je to do nacina na koji se gleda to sve. Dakle kako bi tebi bilo da neko izlijepi plakate "SMRT VJERI" ili pretpostavljam da si musliman "SMRT MUSLIMANIMA"
neprilagodjena

#6 Re: Poziv na linč?!?

Post by neprilagodjena »

Nemogu da razumijem da neko uopste moze napisati tako nesto :roll: :roll: pa sta god da je ipak je to ljudsko bice :roll: :roll:
b.boja

#7 Re: Poziv na linč?!?

Post by b.boja »

@diplkrim, ipak mislim, da tvoja vjera vise ljubi, slavi, zivot, nego ovo sto ti napisa.
travar

#8 Re: Poziv na linč?!?

Post by travar »

sitno wrote:*** SPAM *** - Liberalno Demokratska Stranka BiH je ogorčena plakatima
Vjerujem da su ogorčeni :lol:
Jel' se ono izbori približavaju :D
sffovac

#9 Re: Poziv na linč?!?

Post by sffovac »

travar wrote:
sitno wrote:*** SPAM *** - Liberalno Demokratska Stranka BiH je ogorčena plakatima
mozda su ih oni i lijepili, jer su prvi stigli prokomentarisat :lol: :lol: :lol:
cudni su putevi biracki
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: Poziv na linč?!?

Post by mIRCerka »

nista od ulaska u EU :D
travar

#11 Re: Poziv na linč?!?

Post by travar »

sffovac wrote:
travar wrote:
mozda su ih oni i lijepili, jer su prvi stigli prokomentarisat :lol: :lol: :lol:
cudni su putevi biracki
Možda je i to :D , ali ovi fazoni "mi smo ogorčeni", "mi najstrožije osuđujemo", "mi se zgražamo nad tim i tim"... :-?
Haj dobro od starih prd*** iz ustaljenih stranki, ali kad čuješ od neke anonimne tek sastavljene, eh onda tek vidiš da ovdje nema budućnosti!
Čuj "mi smo ogorčeni" aaaaaaaahhhhh :x
Drvosjeca iz Dejcica

#12 Re: Poziv na linč?!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Smrt konstitutivnim pederima! Je li ovo prihvatljivije? Da li se homoseksualne osobe dijele na Srbe, Hrvate i Bosnjake? Imaju li oni svog Ronhila i Siladzica? :(
mIRCerka

#13 Re: Poziv na linč?!?

Post by mIRCerka »

travar wrote: Možda je i to :D , ali ovi fazoni "mi smo ogorčeni", "mi najstrožije osuđujemo", "mi se zgražamo nad tim i tim"... :-?
Haj dobro od starih prd*** iz ustaljenih stranki, ali kad čuješ od neke anonimne tek sastavljene, eh onda tek vidiš da ovdje nema budućnosti!
Čuj "mi smo ogorčeni" aaaaaaaahhhhh :x
to su prepisali iz NASA STRANKA dopisa
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Poziv na linč?!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mIRCerka wrote:nista od ulaska u EU :D
Eh, Slovenci protjeraju cigane k'o onomad 43' pa nikom nista. :x Zasto zbog obicnih plakata dizati toliku frku, budala koji smisle takve parole je uvijek bilo.
d2

#15 Re: Poziv na linč?!?

Post by d2 »

diplkrim wrote:Mislim da je ovo okupljanje uopšte neprimjereno jednoj civilizaciji a kamoli jednom Sarajevu.
covjek bi mozda trebao biti prvo covjek pa onda vjernik jer nije vjeru dobio rodjenjem kao sto je zivot dobio rodjenjem, da li je nastala prvo vjera ili je nastao prvo zivot ?

ubiti nekoga zato sto je peder je jednako ubiti nekoga zato sto je crn, zut, bijel, druge vjere, zato sto je danas rucao sarmu a mi smo protiv sarme i slicno...

meni neshvatljivo a vi kako hocete, to je privatna stvar svakog bica i nema niko nista sa tim, ni drzava, ni religija ni svako od vas ponaosob

moje misljenje, ujedno i EOD od mene, rekao sam sve sto sam imao na ovu temu.
mostarac

#16 Re: Poziv na linč?!?

Post by mostarac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eh, Slovenci protjeraju cigane k'o onomad 43' pa nikom nista. :x Zasto zbog obicnih plakata dizati toliku frku, budala koji smisle takve parole je uvijek bilo.
Hitler je imao clansku kartu nacionalsocijalista sa brojem 7.
Nesto sto je danas minorna pojava sutra to i ne mora biti. Svako putovanje zapocinje prvim korakom
mIRCerka

#17 Re: Poziv na linč?!?

Post by mIRCerka »

kao dipl krim tvoje je da stitis ljudska prava SVIH LJUDI, a ako homoseksualce ne smatras ljudima, onda si ljudino u pogreshnoj branshi i kuku nama svima sa takvim kriminalistima
Lace

#18 Re: Poziv na linč?!?

Post by Lace »

mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hitler je imao clansku kartu nacionalsocijalista sa brojem 7.
Nesto sto je danas minorna pojava sutra to i ne mora biti. Svako putovanje zapocinje prvim korakom
pih pa ko je onda imao broj 1...mora da je bio glavni shef...iz sjene :D
Libido

#19 Re: Poziv na linč?!?

Post by Libido »

Mislim da je mnogima jasno ko stoji iza ovoga...font slova je jako poznat :D
diplkrim

#20 Re: Poziv na linč?!?

Post by diplkrim »

Što MIRCERKO ,,?? da nisi možda i ti jedna od "njih" pa ih braniš..
Jasamo imam svoj stav, i on se zna, sad ako to nekoga boli šta ću mu ja ..ali mislim da imam ispravan stav sa velikom većinom čovječanstva..
mIRCerka

#21 Re: Poziv na linč?!?

Post by mIRCerka »

diplkrim wrote:Što MIRCERKO ,,?? da nisi možda i ti jedna od "njih" pa ih braniš..
Jasamo imam svoj stav, i on se zna, sad ako to nekoga boli šta ću mu ja ..ali mislim da imam ispravan stav sa velikom većinom čovječanstva..
Postovani diplomirani whatever..jesam, peder sam. Sta cemo sad?
DaysleepeR

#22 Re: Poziv na linč?!?

Post by DaysleepeR »

diplomirani kriminalista

eto ko ce nas cuvat sutra

po***em ti se u šapku
mIRCerka

#23 Re: Poziv na linč?!?

Post by mIRCerka »

cisto da se podsjetimo kako se komuniciralo na SA temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... r#p2090062

zivi bili pa nesto naucili, da ne lete banovi opet bezze.
Hvala
Umjetnik a

#24 Re: Poziv na linč?!?

Post by Umjetnik a »

diplkrim :thumbup:
BHG

#25 Re: Poziv na linč?!?

Post by BHG »

diplkrim wrote:Što MIRCERKO ,,?? da nisi možda i ti jedna od "njih" pa ih braniš..
a sta cemo sa stavom cetnika i ustasa koji su ubijali iz svojih vlastitih uvjerenja? e moj drote....nisi djaba to.... :roll:
Locked