Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post Reply
Bodkin

#676 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:
Ovo je haznadar pisao?
Nisam, ali dozivio sam da su jednom kopirali moj tekst sa foruma i vjerujem i jednu ideju. Nebitno.

Tekst je za potpisati,... sasvim fino objasnjava i fenomen zvan fgr i crvenu i zelenu krajnost.
Samo sto ja nigdje jos nisam cuo da neko spominje bosnjake kao poturice osim srpskih nacionalista dok to ti redovno nabijas fgr. Izmedju ostalog naravno.

Jedino objasnjenje je da si i sam tako mislio nekad dok si se identifikovao kao jugosloven/ljevicar sta vec pa sad imas potrebu da lovis vjestice
Bodkin

#677 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:Jos da na svakoj temi dijasporu ne spominje nesudjeni dijaporas drug Bodkin, koji je is SAD-a nogiran, pa hajde - sto su ti kompleksi. :D
Ja nigdje nisam dijasporu spomenuo. A ti vidim nastavljas sa preskakanjem terapije pa ideje same dolaze. Cuj nogiran :lol:
hAZNADAR

#678 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

_Scarlett_ wrote:Sve na stranu, FGR u Hrvatskoj je slican onom u Bosni. Vise puta sam citala neke clanke, cula izjave hrvatskih FGRovaca kako je jednostavno cinjenica da "Srbi bolje jebu", da Hrvatice vise vole Srbe nego Srpkinje Hrvate itd.

Takodje je kod njih ljevicarstvo uslo u mainstream u medijima, za razliku od Srbije. Hrvatski mediji su opsjednuti izvjestanjem o govoru mrznje protiv Srba u njihovoj zemlji, dok se o govoru mrznje prema manjima u Srbiji mnogo manje prica (ne zato sto njihovi ljevicari o tome ne pricaju, vec zato sto su oni u Srbiji toliko u manjini u odnosu na vecinu).

Kad god osvane neki grafit protiv Srba u Hrvatskoj, Index svrsava.

Prije neki dan je neko na vrticu u Novom Sadu napisao "od Kosova do Irana bice mrtvih muslimana" i nije uopste bila neka vijest.
Slican jeste ali isti nije.
Balkanski fgr ce kolektivno kukati na seljake opcenito, primitivizam po gradu, turbofolk,.... furati ljevicu u politici,... ali razlike u nekim stvarima koje ovdje kacimo ipak postoje.
Bodkin

#679 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

Jebote tito, ljudi imaju vremena da prate grafitnu scenu u hr i sr. Ludilo :D
hAZNADAR

#680 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/128 ... aoQ3bh2tU8

Ovo je haznadar pisao?
Nisam, ali dozivio sam da su jednom kopirali moj tekst sa foruma i vjerujem i jednu ideju. Nebitno.

Tekst je za potpisati,... sasvim fino objasnjava i fenomen zvan fgr i crvenu i zelenu krajnost.
Samo sto ja nigdje jos nisam cuo da neko spominje bosnjake kao poturice osim srpskih nacionalista dok to ti redovno nabijas fgr. Izmedju ostalog naravno.

Jedino objasnjenje je da si i sam tako mislio nekad dok si se identifikovao kao jugosloven/ljevicar sta vec pa sad imas potrebu da lovis vjestice
Samo krajnosti i samo ekstreme,.. nemoj misliti da si negdje u zlatnoj sredini i normali.

Poturice, nazadni islam,... je samo default prosle drzave kojeg su nastavili samo Srbi i bosanski fgr. Izmedju ostalog.

Uostalom u tom tekstu SB, na linku imas par dobrih citata:

Dovoljno je samo spomenuti "istaknutu intelektualku“ koja hladno javno objavljuje kako uživa u restoranu „Kula“ u Lukavici jer tamo nema Arapa i dijaspore ili ideologa jedne od stranaka ljevice koji u svojim filozofskim djelima razvija teze kako je odricanje od islamskog naslijeđa neophodni preduslov za bošnjačku emancipaciju.

Čitava ta lijeva garnitura svoje korijene svakako ima u bivšem komunističkom sistemu. Bili su to čitav režim i država koji su pod svojom šapom imali sve institucije – od političkih preko medija do univerziteta. Vladajuća ideologija s ateizmom kao sastavnim dijelom kod svih naroda i narodnosti neblagonaklono je gledala na vjerski utjecaj i ispoljavanje religijskih osjećanja, no Bošnjaci su pritom bili pod dvostrukim pritiskom, s obzirom da je u skladu s klasnom teorijom i njihovo osmansko naslijeđe posmatrano kao opresorsko i tuđinsko.

Odricanje od islamske vjere i osmanskog kulturnog naslijeđa za njih je bila ne samo potvrda moralne ispravnosti i uklopljenosti u novi poredak, nego i vlastite emancipiranosti i progresivnosti – odrekli smo se svoje primitivne i zaostale kulture i tradicije da bismo postali napredni i obrazovani građani.

To ti je pored uobicajene carsijske averzije prema seljacima, dosljama, ekstremnoj emigraciji(dijaspori), i mahalske zavisti - sve zajedno u paketu prilicno solidan opis fgr.
Last edited by hAZNADAR on 03/10/2019 16:08, edited 2 times in total.
_Scarlett_

#681 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

hAZNADAR wrote: Balkanski fgr ce kolektivno kukati na seljake opcenito, primitivizam po gradu, turbofolk,.... furati ljevicu u politici,... ali razlike u nekim stvarima koje ovdje kacimo ipak postoje.
Ne govorim o seljastvu, primitivizmu itd. Doduse, imas taj sloj "liberala" (ne bih rekla ljevicara) u Hrvatskoj kojima su svi "Balkanci" (tu ne vole da ubroje sebe) primitivci i Srbija, Sumadija itd. im je sinonim za papanluk, primitivizam, turbofolk.

Ali u ovom slucaju govorim o tim "provokatorskim" temama - da idu dotle da "idoliziraju" Srbe ("srpski muskarci su fakat muzevniji od nasih", "nase djevojke vole Srbe") itd.

Ili recimo navijanje protiv svoje zemlje. Zbog tog "gradjanskog nacionalizma" bosnjackih FGRovaca, nema bas kod nas to da je FGRovcima drago kad Bosna izgubi u sportu. Likovanje, nasladjivanje, zluradost itd. kad Hrvatska izgubi sam vidjela kod hrvatskih FGRovaca. "Eto im kad pjevaju ustaske pjesme" itd.
_Scarlett_

#682 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bodkin wrote:Jebote tito, ljudi imaju vremena da prate grafitnu scenu u hr i sr. Ludilo :D
Tebi cu nalijepiti ovaj komentar kad bude osvanuo grafit "Srbe na vrbe" (ili tome slicno) u Sarajevu :D

"Buoze, i to imas vremena pratiti" :D

Nego, je li istina da si morao otici iz SAD?
hAZNADAR

#683 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

_Scarlett_ wrote:
hAZNADAR wrote: Balkanski fgr ce kolektivno kukati na seljake opcenito, primitivizam po gradu, turbofolk,.... furati ljevicu u politici,... ali razlike u nekim stvarima koje ovdje kacimo ipak postoje.
Ne govorim o seljastvu, primitivizmu itd. Doduse, imas taj sloj "liberala" (ne bih rekla ljevicara) u Hrvatskoj kojima su svi "Balkanci" (tu ne vole da ubroje sebe) primitivci i Srbija, Sumadija itd. im je sinonim za papanluk, primitivizam, turbofolk.

Ali u ovom slucaju govorim o tim "provokatorskim" temama - da idu dotle da "idoliziraju" Srbe ("srpski muskarci su fakat muzevniji od nasih", "nase djevojke vole Srbe") itd.

Ili recimo navijanje protiv svoje zemlje. Zbog tog "gradjanskog nacionalizma" bosnjackih FGRovaca, nema bas kod nas to da je FGRovcima drago kad Bosna izgubi u sportu. Likovanje, nasladjivanje, zluradost itd. kad Hrvatska izgubi sam vidjela kod hrvatskih FGRovaca. "Eto im kad pjevaju ustaske pjesme" itd.
Poznajem recio Zagreb jako dobro gdje cesto navratim, gdje sam se skolovao i gdje imam silu prijatelja,... nebih bas rekao da je tako. Recimo da imamo razlicita iskustva.
_Scarlett_

#684 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

hAZNADAR wrote:
Poznajem recio Zagreb jako dobro gdje cesto navratim, gdje sam se skolovao i gdje imam silu prijatelja,... nebih bas rekao da je tako. Recimo da imamo razlicita iskustva.
Mislim da je glavna razlika u tome sto je motivacija kod hrvatskih FGRovaca provokacija i zluradost. Hrvati nemaju sada neki osjecaj za Srbe da su "superiorni". Kod bosnjackih FGRovaca je pozadina kompleksi.
_Scarlett_

#685 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Usput, ti si se skolovao prije (pretpostavljam) par decenija. Hrvatska danas i hrvatska tada nije uopste ista. Ljevica sada puno vise kontrolise medije tamo, nacionalnog naboja ima puno manje nego prije samo 10 godina, a kamoli 20, 30.
LBVIEW

#686 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:Jos da na svakoj temi dijasporu ne spominje nesudjeni dijaporas drug Bodkin, koji je is SAD-a nogiran, pa hajde - sto su ti kompleksi. :D
Ja nigdje nisam dijasporu spomenuo. A ti vidim nastavljas sa preskakanjem terapije pa ideje same dolaze. Cuj nogiran :lol:
Mozda sad ne, ali hinjski plijesces iz prikrajka. :wink:
Kako mi se cini, sam si to jednom rekao, da Fudo nije u Banovicima potvrdio bi.
hAZNADAR

#687 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

_Scarlett_ wrote:
hAZNADAR wrote:
Mislim da je glavna razlika u tome sto je motivacija kod hrvatskih FGRovaca provokacija i zluradost. Hrvati nemaju sada neki osjecaj za Srbe da su "superiorni". Kod bosnjackih FGRovaca je pozadina kompleksi.
Mislim da je u pitanju opcenito zrelost jedne nacije i politike u pitanju. Srbi i Hrvati su imali jedan razvojni put a mi drugi gdje se ne moze reci da smo i sada osvjesceni, zreli,... Pa je stoga i prirodno da se eho starog sistema jos cuje ili da se ljudi u ocaju nakace na neko staro dobro vrijeme. Proci ce jos par generacija dok bosnjastvo ne preboli svoje djecije bolesti.
U Hrvatskoj je malo drugacija prica,.. svi su Hrvati gdje se njihova ljevica na srecu nakacila na principe moderne evropske ljevice - ili barem pokusavaju. Imali su jednog Racana koji nije socijaldemokratiju definisao i utvrdio po Titovim smjernicama i jugo standardima,... te su kao sto su bili to sve samo i jedino Hrvati - gdje se dijele samo na normalne i ekstremne. Kritikovace naravno desnicu, seljakluk, korumpirani kler,... ali nece pljuvati niko po hrvatstvu.
Srbi su pobijedjeni, porazeni i vise ne predstavljaju nikakvu prijetnju. U takvoj situaciji pobjednik ima tu privilegiju da ne mora vjecito kuditi susjede pa da i pohvali u necemu Srbe, da cure kupe taj stereotip macho gentlemena Srba,.. isto kao i temperamentnih simpa Bosanaca,... Ali da i dalje postoji RSK u Kninu ili da Bosnjaci ikako ugrozavaju Hrvatsku - nebi tu naravno vidjela nikakvih simpatija, pohvala,... Ne radi se tu o nikakvoj superiornosti. Bosanski fgr ne gleda u liberalne Srbe kao superiorne - vec kao srodne duse u mnogim stvarima. Gdje zanemaruje jednu bitnu koju ovdje kacimo.
General War

#688 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:Haze ziv bio, promjeni terapiju :lol:
...tacno te lupa sindrom izmedju Napoleona i sindroma nize vrijednosti...u svakom komentaru i zapisavas svijet a i ujedno se zalis sto si mokar :-) :mrgreen:
Eno ga opet on o mojim osjecajima,... :roll: Otkud znas da ih uopce imam censored? :D
...boli me briga za tvoje..imas li ili nemas...sta god koristis trebas mijenjati....
hAZNADAR

#689 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote:Haze ziv bio, promjeni terapiju :lol:
...tacno te lupa sindrom izmedju Napoleona i sindroma nize vrijednosti...u svakom komentaru i zapisavas svijet a i ujedno se zalis sto si mokar :-) :mrgreen:
Eno ga opet on o mojim osjecajima,... :roll: Otkud znas da ih uopce imam censored? :D
...boli me briga za tvoje..imas li ili nemas...sta god koristis trebas mijenjati....
Pa kog vraga pricas ovdje o tome,.. koga briga ovdje za tvojom psihoanalizom jednog haznadara? Ili imas nesto reci na temu ili nemas pa kenjas ko i obicno. :-)
U neku ruku je i dobro sto si prisutan, s'obzirom na tvoje ranije bisere.
I ostalih sto skacu ko ubodenici svaki put kada se kritikuje jedna krajnost.

A kada se kritikuje ona druga krajnost tipa SDA, turkofilija, IZ, Fatmir, homofobija, Zahiragic brani Sarajevo, sisahane,... nesto ne vidim toliko ubodenika sto skacu i miniraju temu na svaki moguc nacin. Zato kritika ovoj krajnosti naravno ima mjesta.
MarshalDodik

#690 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by MarshalDodik »

Ma samo naprijed, kritika uvijek i svudgdje :thumbup:
Meni je simpaticno sve sto je vama simptomaticno :-D
Bodkin

#691 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

_Scarlett_ wrote:
Bodkin wrote:Jebote tito, ljudi imaju vremena da prate grafitnu scenu u hr i sr. Ludilo :D
Tebi cu nalijepiti ovaj komentar kad bude osvanuo grafit "Srbe na vrbe" (ili tome slicno) u Sarajevu :D

"Buoze, i to imas vremena pratiti" :D

Nego, je li istina da si morao otici iz SAD?
Valjda bi trebala jer je to u tvojoj drzavi. A ne moras meni. Ja ne komentarisem takve stvari.

Nije naravno. Mislim kao da je bitno ja kazem. Znam ja tu forumsku ekipu. To je vec istina :D
Bodkin

#692 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Nikad. Ja samo dobacim kad dijaspora ubjedjuje domace sta trebaju raditi i kako se ponasati u bosni.
Sve ostalo je ok.

Fudo je relevantan :D izmedju ostalog jer je on prosuo tu pricu
hAZNADAR

#693 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:

Nikad. Ja samo dobacim kad dijaspora ubjedjuje domace sta trebaju raditi i kako se ponasati u bosni.
Sve ostalo je ok.

Ih bas tebe ubjedjuju sta treba da radis,.... :D Kako vam vise ne dosadi taj glupi stereotip. :roll:

Usput receno - imamo i vani crvene i zelene,... ista pretjerivanja i isto sranje. Cak i klubove podijeljene. Nisi valjda mislio da smo postali zapadnjaci? :D

Slusaj stari - i Zahiragic na jednoj strani i Dijana na drugoj nisu nista izmislili. Samo su proizvod svoje raje, mahale, kluba,... nazovi kako hoces. Prije covjek treba da kritikuje pojavu, standard,... koji stvara takve ljude a same pojedince.
General War

#694 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote:
Pa kog vraga pricas ovdje o tome,.. koga briga ovdje za tvojom psihoanalizom jednog haznadara? Ili imas nesto reci na temu ili nemas pa kenjas ko i obicno. :-)

A kada se kritikuje ona druga krajnost tipa SDA, turkofilija, IZ, Fatmir, homofobija, Zahiragic brani Sarajevo, sisahane,... nesto ne vidim toliko ubodenika sto skacu i miniraju temu na svaki moguc nacin. Zato kritika ovoj krajnosti naravno ima mjesta.
Pa tebi je citav opus da prozivas forumase a u istoj recenici se zalis kad ti se vrati....a to ti nikako ne kontas.
Prozivas nekakve fgr, bosance, a ujedno se zalis na ugrozenost i na kontra prozivke. :-)
vlagov

#695 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by vlagov »

...
Last edited by vlagov on 31/10/2019 18:33, edited 1 time in total.
Bodkin

#696 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:

Sve ostalo je ok.

Ih bas tebe ubjedjuju sta treba da radis,.... :D Kako vam vise ne dosadi taj glupi stereotip. :roll:

Usput receno - imamo i vani crvene i zelene,... ista pretjerivanja i isto sranje. Cak i klubove podijeljene. Nisi valjda mislio da smo postali zapadnjaci? :D

Slusaj stari - i Zahiragic na jednoj strani i Dijana na drugoj nisu nista izmislili. Samo su proizvod svoje raje, mahale, kluba,... nazovi kako hoces. Prije covjek treba da kritikuje pojavu, standard,... koji stvara takve ljude a same pojedince.
Ono sto ti ne kontas da dijana nije moja raja. To ti ne moze neko cak ni nacrtati. Dijana ni sanja nisu na suprotnoj od zahiragica i one iz parlamenta
¤ jelena ¤

#697 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by ¤ jelena ¤ »

dobar osjecaj wrote:
int21 wrote:
madner wrote:Ne vidim problem sa kvalifikacijom da je glupa kobila. Djeca moraju znati da ima glupih i pametnih ljudi i da cesto ovi glupi budu glasniji. :D
Hvala
Mozda vam je obojici prihvatljivo i kad neko bilo koju zenu iz vase sire porodice koja je mozda zastranila od vasih genijalnih gena neko naziva kobilom. Mora li se i u tim situacijama znati ko je glupa kobila a ko nije?

Žalibože pameti i inteligencije.

Dok im potomak ne odraste pa rođenu ili njihovu majku ne nazove glupom kobilom il' krmačom, neće shvatiti ozbiljno ovo o čemu im govoriš.

Mada, nije isključeno da će i tad kvalifikacija biti opravdana nekom majčinom ili neninom/bakinom... glupošću.
madner

#698 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

Opet fokusiranje na nebitan dio.

Ovi desnib Bosnjaci su zarobljeni u 68oj. Jos se bore za bitke koje je Pozderac vodio. Kompleks nize vrijednosti, uparen sa manjkom inteligencije i obrazovanja.

Nikako da skontaju koji je politicki narod nosilac suvereniteta, a sta znaci ako imamo 3. Cak i SDA je to shvatila, ali oni po svom.

Jos se ljute kada im neko sasvim dobronamjerno kaze kako su izrazito glupi.
Bodkin

#699 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

¤ jelena ¤ wrote:
Žalibože pameti i inteligencije.

Dok im potomak ne odraste pa rođenu ili njihovu majku ne nazove glupom kobilom il' krmačom, neće shvatiti ozbiljno ovo o čemu im govoriš.

Mada, nije isključeno da će i tad kvalifikacija biti opravdana nekom majčinom ili neninom/bakinom... glupošću.
Sigurno. Ne smijes zenu uvrijediti uvredom koja je iskljucivo zenskog roda. Recimo idiot bi bilo ok jelde?
hAZNADAR

#700 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:

Pa tebi je citav opus da prozivas forumase a u istoj recenici se zalis kad ti se vrati....a to ti nikako ne kontas.
Prozivas nekakve fgr, bosance, a ujedno se zalis na ugrozenost i na kontra prozivke. :-)
Ja se ne zalim na ugrozenost,... ali me ne iznenadjuje niti tangira jos jedna etiketa od mnogobrojnih koje ste prisili. Koga to fgr cime ugrozava osim sto minira teme? Samo pisem kako jeste. Ponekad se istina jesam pozalio na moderaciju ali i to vise kao apel na profesionalnost iz prakticnih razloga a ne kuknjava, zrtva i sl.
U stvarnosti ja vise vracam negoli da se meni vraca. Tvoj copor vise fokusira neciju personu negoli tematiku,.. i tenzijama i uvredama nastoji biva pobijediti ili nadglasati,.. i podsjetnik na to je u neku ruku podsjetnik da niti imate stavove niti ih znate braniti. A to nije zalba. A ti sad nastavi sastavljati jos jedan moj psiho profil,... :D Kad si uspio sastaviti nacionalistu i talibana,... mozes sve. :D
Post Reply