Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post Reply
Bušman

#226 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

LBVIEW wrote: Cuj, drolja plod mrznje, a opravdavanje nasilja nad djecom sto nose marame nije? :-)
Objasnio sam svoj stav po tom pitanju. Vidio sam komentar, vidio sam raspravu koja je prethodila tom komentaru. Stojim iza toga da se ne treba zakljucivati na osnovu one slike koja je bila na temi. Jer na osnovu nje je onaj komentar grozan i zaista jeste poziv na nasilje nad djecom. Medjutim, prica je malo drugacija.
mali jomu

#227 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mali jomu »

PRAVO NA RAD
Novinari u Sarajevu izašli na proteste: Potrebno je mijenjati zakone i zaštititi struku

Novinari u Sarajevu traže izmjene zakona te da se napadi na novinare i medije tretiraju kao krivična djela, a sve se učestalije spominju i zahtjevi da novinari dobiju status službenih osoba.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novinar ... /190930071
LBVIEW

#228 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

SaraFina wrote:
LBVIEW wrote:Nije to najgore, vec sto ima prilican broj onih sto ovu tuku opravdavaju.
Sto rece Insomnia, nakon svega sto im se desilo, imaju li Sarajalije pravo na povecanu osjetljivost kad se radi o ovakvim bljuvotinama?
Rugati se, ismijavati zrtve, pravdati nasilje na bosnjackom djecom samo zato sto nose marame i sl.., pa onda "nisam ja tako mislila". :-)
Da bi poznati forumski licemjeri horski zakmecali kako su "Sarajlije grozne" i kako je to on sto "Beograd hoce".
Libo me tuki sta ce fasisticki Beograd/Banja Luka misliti, nasla se odabrana ekipa koja ce drugom nesto spocitavati, a u svijetu ih svakako niko ne jebe ni za sta. :izet:
Sto se ove tuke tice, nek se cuje s onom dildo - Lejlom, mozda ima kakva uloga u filmu s tim rekvizitom. :D

Ja sam neutralna. Iznosim "odbranu" zbog nelogičnosti kao pojave :D u priči.

Ne što ju branim.
Ne, Sarafina, nisam mislio na tebe, vec na ove sto kmece zbog "linca".
Svako dobro. :kiss:
SaraFina

#229 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by SaraFina »

Također :kiss:
_Scarlett_

#230 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

LBVIEW wrote: Cuj, drolja plod mrznje, a opravdavanje nasilja nad djecom sto nose marame nije? :-)
Nemoj traziti ni logiku ni dosljednost kod FGRovaca.

Kod njih vazi jedno glavno pravilo: ako je nesto receno protiv Bosnjaka - ima nijansi, sivih zona, treba se potruditi da se razumije, siri kontekst, ovo, ono, humor, satira

Kad je situacija obrnuta - "hate speech", kolektivna akcija ne samo da je pozeljna nego prijeko potrebna za drustvo.
LBVIEW

#231 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

pustopoljina wrote:Duhovito, ironicno...
Ne kontam ja taj fol...mozda da proba u rs uciteljevati...isti im je humor.
:thumbup:
Isti nivo kao i onaj onomad o "flasama".
SaraFina

#232 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by SaraFina »

mali jomu wrote:PRAVO NA RAD
Novinari u Sarajevu izašli na proteste: Potrebno je mijenjati zakone i zaštititi struku

Novinari u Sarajevu traže izmjene zakona te da se napadi na novinare i medije tretiraju kao krivična djela, a sve se učestalije spominju i zahtjevi da novinari dobiju status službenih osoba.

Ima li i nesuđenog konzula Šušnjara nam? :D

Lujanovićke??? Knezovića???

Prvo neka oni definiraju status i zanimanje novinara, pa onda traže takve vrste zaštite.

Sve dok je zanimanje novinara srozano do prosera, poluinformacija, i režimskih potrčkala u cilju sijanja nacionalne i vjerske mržnje nemaju šta tražiti.
Maraschino

#233 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Maraschino »

mali jomu wrote:PRAVO NA RAD

Pise li sta kako se zastititi od novinara?
mali jomu

#234 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mali jomu »

LBVIEW wrote:
pustopoljina wrote: Duhovito, ironicno...
Ne kontam ja taj fol...mozda da proba u rs uciteljevati...isti im je humor.
Isti nivo kao i onaj onomad o "flasama".

Ministrica Bogunić: Postovi i slike učiteljice Pelidije su skandalozni

Bogunić smatra kako svaki učitelj ima posebnu odgovornost u svom poslu te da mora djelovati u skladu s etičkim normama. Istaknula je da je Ministarstvo jutros poslalo dopis Osnovnoj školi da se izjasni o tom slučaju te da donese zaključke.

- Šokirana sam i nisam to očekivala od učiteljice koju poznajem i koja se nikada nije tako ponašala - naglasila je ministrica Bogunić te je dodala da je škola ta koja može otpustiti ili primiti nekoga u radni odnos, a ne Ministarstvo.

Pelidija se, između ostalog, fotografirala pored štanda s četničkom ikonografijom.

https://avaz.ba/vijesti/bih/519756/mini ... kandalozni
mali jomu

#235 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mali jomu »

Maraschino wrote: Pise li sta kako se zastititi od novinara?

Ne pise. :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#236 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by SaraFina »

_Scarlett_ wrote:
Nemoj traziti ni logiku ni dosljednost kod FGRovaca.

Kod njih vazi jedno glavno pravilo: ako je nesto receno protiv Bosnjaka - ima nijansi, sivih zona, treba se potruditi da se razumije, siri kontekst, ovo, ono, humor, satira

Kad je situacija obrnuta - "hate speech", kolektivna akcija ne samo da je pozeljna nego prijeko potrebna za drustvo.

Ženo, vatreno braniš svoje stavove i moram priznati odlično. Plus u tom patriotskom zanosu si neprobojna :thumbup: :bih:

Ozbiljno mislim.
daddy-kool

#237 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by daddy-kool »

Jezik mržnje se definiše spram društva u kojem se živi.
Nije isti jezik mrženju Americi i kod nas, jer sve ovisi o kontekstu. Recimo ovu budalu su smijenili zato što je pokazao jedan "javnosti relativno nepoznat" znak supremista bijele rase. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45535715

Kada tako pogledamo ne bi bilo nečuveno ni da je otpuste zbog jezika mržnje.
Last edited by daddy-kool on 30/09/2019 13:57, edited 1 time in total.
dobojlija81

#238 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by dobojlija81 »

kakvi su joj ovo prenosi jbt, pa od 10 profesora Srba koji predaju mom malom u srednjoj skoli nijedan nije ovako i ne bi ovako javno srao...
balinluk,fgr sta li joj je vec?
pljuc
mali jomu

#239 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mali jomu »

LBVIEW wrote:
Cuj, drolja plod mrznje, a opravdavanje nasilja nad djecom sto nose marame nije? :-)
Tabijat

#240 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Tabijat »

Ako je opravdavanje nasilja nad djecom - opet, kontekst.

Niko nije branio Barbarićku radi ZDS. Niti onu sa BHT-a radi dana RS.
Digla se hajka na pokojnog Predraga Lucića radi "Ići mići Ahmići".

Nije problem FGR ovdje nego upaljene glave ograničene ko balkon.
Ako nije žena za prosvjete-nije, i to je ok. Ali ne odlučuje o tome forumski živalj niti komentari na klixu, nego valjda ti koji su je i zaposlili.
Kaligrafija

#241 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Kaligrafija »

Sto rece insomnia78, okliznula se i glava joj slucajno upala u sajkacu...!

Sto kaze izreka, voli svoje, postuj tudje...!

Kakav mozak moras biti da nabijes sajkacu i u zajebanciji, a ono te pod tom sajkacom bombardovalo 4 godine!?!
Ja sam mozda papak i zadrt, jer nikad od rata nisam otisao u Lukavicu, niti na Jahorinu... A kamo li Pale... Lukavica i Pale su mi uvijek bile selendre, kako prije rata, tako i sad, jedino ako moram prodjem, ali Jahorinu sam uvijek volio najvise od svih planina, ali cim pomislim da su cetalji rokali moj grad odatle, na poginulu djecu, prijatelje, familiju, ljude, zene, ja ne vidim nikakav cejf da odem tamo i jos ga nahranim i dam mu svoje pare...! Ne svidja mi se da uopste i oni dolaze u Sarajevo i da ovde rade i grade, jer sto smo sjedili, sjedili smo, sto smo pili, pili smo, sto smo se zenili, udavali, zenili smo se i udavali... Zna se ko je poceo rat i zna se ko rat prizeljkuje ponovo...! Hvala Bogu da se i mi kao narod radikalizujemo, jer samo tako ima nade za opstanak nas Bosnjaka kao naroda...!
A doticnoj dami otkaz, da se nauci pameti, da joj vise nikad ne zasmeta marama neke zene i njene kcerke!
Evo ja prvi sam za sve slobode, budi panker, gay, metalac, nosi maramu, pokrij se skroz, cugaj, pjevaj, moli se Bogu, sta god hoces, ali nemoj mi cetnika i fazona ko nas zavadi i kad se nadju ovi iz RS u mjesovitom drustvu u Sarajevu, Tuzli, Zenici, nebitno, svi su mi fini, multi-kulti, djeca cvjeca, a cim ode tamo gdje su vecina, jebe majku balijsku... 99,99% njih isto razmislja...! Po tom pitanju ja nisam FGR, htjeli ste tor, dobili ste ga, silom prilika si napravio da i ja budem u nekom mom toru, pa kad sam vec u tom toru, sad mrs u PM iz mog tora!
LBVIEW

#242 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

Tabijat wrote:

Ako nije žena za prosvjete-nije, i to je ok. Ali ne odlučuje o tome forumski živalj niti komentari na klixu, nego valjda ti koji su je i zaposlili.
Naravno, samo hocemo li uvesti cenzuru i zabraniti diskusije na forumu?
A drolja sa ili bez konteksta tesko moze biti govor mrznje, dok ovo njeno jeste.
Last edited by LBVIEW on 30/09/2019 14:11, edited 1 time in total.
Bušman

#243 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

Tabijat wrote:Digla se hajka na pokojnog Predraga Lucića radi "Ići mići Ahmići".
E o ovakvim stvarima ja sve vrijeme govorim. Ali je problem kada ovdje ljude stavis pred ogledalo i vide u njemu Biljanu Plavsic. I jos im to kazes.
muha_sa

#244 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by muha_sa »

Kaligrafija wrote:Sto rece insomnia78, okliznula se i glava joj slucajno upala u sajkacu...!

Kakav mozak moras biti da nabijes sajkacu i u zajebanciji, a ono te pod tom sajkacom bombardovalo 4 godine!?!
Ja sam mozda papak i zadrt, jer nikad od rata nisam otisao u Lukavicu, niti na Jahorinu... A kamo li Pale... Lukavica i Pale su mi uvijek bile selendre, kako prije rata, tako i sad, jedino ako moram prodjem, ali Jahorinu sam uvijek volio najvise od svih planina, ali cim pomislim da su cetalji rokali moj grad odatle, na poginulu djecu, prijatelje, familiju, ljude, zene, ja ne vidim nikakav cejf da odem tamo i jos ga nahranim i dam mu svoje pare...! Ne svidja mi se da uopste i oni dolaze u Sarajevo i da ovde rade i grade, jer sto smo sjedili, sjedili smo, sto smo pili, pili smo, sto smo se zenili, udavali, zenili smo se i udavali... Zna se ko je poceo rat i zna se ko rat prizeljkuje ponovo...! Hvala Bogu da se i mi kao narod radikalizujemo, jer samo tako ima nade za opstanak nas Bosnjaka kao naroda...!
A doticnoj dami otkaz, da se nauci pameti, da joj vise nikad ne zasmeta marama neke zene i njene kcerke!
Evo ja prvi sam za sve slobode, budi panker, gay, metalac, nosi maramu, pokrij se skroz, cugaj, pjevaj, moli se Bogu, sta god hoces, ali nemoj mi cetnika i fazona ko nas zavadi i kad se nadju ovi iz RS u mjesovitom drustvu u Sarajevu, Tuzli, Zenici, nebitno, svi su mi fini, multi-kulti, djeca cvjeca, a cim ode tamo gdje su vecina, jebe majku balijsku... 99,99% njih isto razmislja...! Po tom pitanju ja nisam FGR, htjeli ste tor, dobili ste ga, silom prilika si napravio da i ja budem u nekom mom toru, pa kad sam vec u tom toru, sad mrs u PM iz mog tora!

A doticna je jako inteligentna osoba--što mi nekad znali kazat :D glupa ko kurac :lol:
Tabijat

#245 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Tabijat »

LBVIEW wrote:
Tabijat wrote:

Naravno, samo hocemo li uvesti cenzuru i zabraniti diskusije na forumu?
A drolja sa ili bez komteksta tesko moze biti govor mrznje, dok ovo njeno jeste.
Gdje bolan teško govor mržnje, mizoginija jedan kroz jedan.
Vidi, ono što ja govorim je svakom svoje, ne opravdava njen govor mržnje moj ili tvoj. Ili u najgorem slučaju javni. To se onda lijepo zove linč.
dobar osjecaj

#246 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by dobar osjecaj »

cyprus wrote:A da je pri tome rijetko ko bez oraha u džepu, samo eto većina ima sreću koju Pelidija nije imala - da ostane ispod radara... Ona se nekome očito dobro zamjerila kad je sve ovako revnosno prikupio... Ja odgovorno tvrdim da se za bar 50-60% korisnika interneta uz detaljan angažman može prikupiti dovoljno materijala za jedno fino pokretanje javne hajke...
Tačno. Svakodnevno na to upozoravam sve prijatelje kojima želim dobro. Imati vlastiti stav i misljenje je super, ali dijeli svoje stavove s najblizim ljudima i ako nisi spreman da se nosis s posljedicama jedne ovakve uzasavajuce hajke, pazi gdje, s kim i sta govoris, pises i dijelis.
Last edited by dobar osjecaj on 30/09/2019 14:10, edited 1 time in total.
LBVIEW

#247 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

Kaligrafija wrote:Sto rece insomnia78, okliznula se i glava joj slucajno upala u sajkacu...!

E, vidis, to je vec govor mrznje, jer stvari ne smijes nazvati pravim imenom, po forumskom "FGR-u".
_Scarlett_

#248 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

dobar osjecaj wrote:
cyprus wrote:A da je pri tome rijetko ko bez oraha u džepu, samo eto većina ima sreću koju Pelidija nije imala - da ostane ispod radara... Ona se nekome očito dobro zamjerila kad je sve ovako revnosno prikupio... Ja odgovorno tvrdim da se za bar 50-60% korisnika interneta uz detaljan angažman može prikupiti dovoljno materijala za jedno fino pokretanje javne hajke...
Tačno. Svakodnevno na to upozoravam sve prijatelje kojima želim dobro. Imati vlastiti stav i misljenje je super, ali dijeli svoje stavove s najblizim ljudima i ako nisi spreman da se nosis s posljedicama jedne ovakve uzasavajuce hajke, pazi gdje, s kim i sta govoris, pises i dijelis.
"Nemoj se slikati s kukastim krstom, dusmani ce to koristiti protiv tebe"

:D
_Scarlett_

#249 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

SaraFina wrote:
Ženo, vatreno braniš svoje stavove i moram priznati odlično. Plus u tom patriotskom zanosu si neprobojna :thumbup: :bih:

Ozbiljno mislim.
Ako nije ironicno, hvala :kiss:
mali jomu

#250 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mali jomu »

PELIDIJA SE IZVINILA, IZVINJAVAMO SE I MI: Neko je smišljeno od poznate sarajevske zezancije želio napraviti slučaj, pa i mi nasjeli

Izvinjavamo se mladoj učiteljici, sada shvatamo da smo nasjeli. Njeno zezanje je istina pretjerano, pa i nedolično. Ali Sarajlije su takve, vole da se šale na svoj račun. A Dijana, koja je agresiju provela u svom Sarajevu, je upravo to radila, samo što mnogi iz neprimjereno izvučenih dijelova rečenica nisu to shvatili

Evo šta je DIjana Pelidija, mlada sarajevska učiteljica, navela u svom izvinjenju javnosti:

“Dragi ljudi... http://izdvojeno.ba/pelidija-se-izvinil ... i-nasjeli/
Post Reply