POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Bosanac sa dna kace

#26 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by Bosanac sa dna kace »

na ovoj stranici izgleda u pravoslavce ne broje one koji tokom agresije nisu bjezali u R.Sumsku. Pise da u Banovicima ima 32 porodice pravoslavne vjeroispovijesti, ja do sad izbrojo vise od 50... i to nikud nisu makli
losha

#27 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by losha »

A kakve sve to ima veze sa Vaskrsnjim praznicima?
walt

#28 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by walt »

Ovdje se ne radi o tome ko je na kom terenu koliko i šta uradio, već je bolje pokušati istražiti neke lijepe gestove međuvjerske saradnje, čuvanja i slično, ako to uopšte postoji u ovoj zemlji. Jasno je u potpunosti da su sve tri velike vjerske zajednice tokom rata dodavali ulje na vatru umjesto da su poučavali svoje sledbenike nečemu drugom; na kraju krajeva, da su imali iole uspjeha u tome, rata ne bi bilo. Umjesto toga, svaka od tri zajednica je imala svoje predstavnike koji su veoma često bili uz političare koji su vodili politiku borbe protiv jednog od druga dva (neprijateljska) naroda. Priče o čistoti jednih, drugih ili trećih su čista neistina.
Volio bih, zauzvrat, čuti lijepe istinske priče pojedinih duhovnika koji su išli protiv struje u svom vlastitom toru, a onda i protiv pogrešne logike u cijeloj zemlji.
I ovo nije uopšte relativizacija ili umanjivanje pojedinih pogrešnih skretanja, bilo koga pa i ovog ovdje spomenutog vladike. Poenta je da on nije jedini, niti da takvih jedino ima u pravoslavnoj crkvi. Na žalost.
nokia6170

#29 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by nokia6170 »

sta je cudno u svemu ovome...niti Hrvatska niti BiH nisu rascistili sa fasizmom i njegovim post oblicima...sve dok je tako...ovo ce se desavati sasvim prirodno bez ikakvih posljedica, jer je u modi vec zadnjih 20 godina na ovim prostorima biti ksenofobican.
yugi

#30 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by yugi »

Niti u jednom jedinom medijskom nastupu ovaj "sveštenik zla" nije propustio priliku da RS nazove državom svjestan i sam činjenice da RS to niti je ikada bila niti će nadam se ikada i biti.Tako je bilo i u nedavnom gostovanju ove spodobe na BN tv.Ono što je najžalosnije u cijeloj priči u vezi kačavende je to da se u crkvenim krugovima pominje mogućnost da on bude imenovan za patrijarha SPC.
Bosanac sa dna kace

#31 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

u emisji od 01.052008 on zestoko prijeti svima onima koji se suprostave SPC....i opet ga ne nazvase teroristom :-?
fukara_tz

#32 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by fukara_tz »

Snimci sa gostovanja svestenika zla na BN-u 01.05.2008....

"Da li se molite za Radovana Karadzica"

Kacavenda o Udruzenju gradjana "Front" iz Tuzle

Kacavenda o muftiji tuzlanskom

O ezanu u Bijeljini

Kacavenda o optuzbama iz federacije (ovdje spominje RS kao drzavu) a to konstatno ponavlja i na svojim propovijedima u Bozijim kucama

I na kraju kad se stvari nazovu pravim imenom :thumbup:
fukara_tz

#33 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by fukara_tz »

I jos jedan dodatak za ovog fasistu nedavno je dao intervju sa srbijansku politiku u kojem izmedju ostalog kaze

"Српски свештеник не сме у Тузли да иде улицом у мантији, пљују га добацују му, прете," ostatak na http://www.politika.co.yu/rubrike/exyu/ ... ni.sr.html

I naravno da ovo nije tacno. Tuzlanski Srbi su bili zadovoljni dok je u crkvi sluzbovo Nikolaj ali ga je nakon odredjenog vremena Kacavenda smijenio i postavio protjereja Niku Tosica. @Bosanac sa dna kace Niko Tosic uredjuje sajt SPC-a Tuzla i vidio si sta i kako pise.
tranquil

#34 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by tranquil »

Ima li bilo koga u ovoj državi da tuži zločinca ? Vjerujem da ima osnove za tako nešto.
Bosanac sa dna kace

#35 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Kačaven­da će za­tražiti da se sru­ši de­vet džami­ja i je­dna ka­to­lička crkva

Na ze­mlji­štu ko­je pri­pa­da Srpskoj pra­vo­sla­vnoj crkvi i Srbi­ma, iz­građeno je de­vet džami­ja i je­dna ka­to­lička crkva. Ovo sto­ji u pi­smu ko­je je epis­kop zvor­ničko-tu­zlan­ski Va­si­li­je Kačaven­da upu­tio Međure­li­gij­skom vi­jeću BiH.

Pi­smo kao uvod

Do­bro oba­vi­je­šte­ni izvo­ri na­šeg lis­ta kažu da je to pi­smo uvod u sko­raš­nji zva­ničan zah­tjev da se sru­ši tih de­vet džami­ja i ta crkva.

Vla­di­ka Kačaven­da tvrdi da je džami­ja Kra­lja Fa­hda u Sa­ra­je­vu iz­građena na ze­mlji­štu po­ro­di­ce Mlađen. Na po­sje­du te po­ro­di­ce u Moj­mi­lu ta­kođer je iz­građena džami­ja, a na ze­mlji Mlađena na Ali­pa­ši­nom po­lju po­di­gnu­ta je ka­to­lička crkva, tvrdi on u pi­smu.

Kačaven­da is­tiče da je to ze­mlji­šte do ra­ta bi­lo upi­sa­no u ze­mlji­šnim knji­ga­ma kao vla­sniš­tvo po­ro­di­ce Mlađen i da je tre­ba­lo bi­ti vraćeno. Međutim, po­sli­je ra­ta, ze­mlji­šte je upi­sa­no kao vla­sniš­tvo sa­ra­jev­ske općine No­vi Grad. On is­tiče da je po sri­je­di oti­mačina pri­va­tne imo­vi­ne i da se ona mo­ra vra­ti­ti vla­sni­ku.

U svom pi­smu Međure­li­gij­skom vi­jeću BiH, vla­di­ka Va­si­li­je na­gla­ša­va i da je u Ra­ko­vi­ci na po­sje­du Mo­me De­spića iz­građena džami­ja. De­spić je ze­mlji­šte po­klo­nio ka­ko bi se na nje­mu iz­gra­di­lo škol­sko igra­li­šte, po­ručuje Kačaven­da.

Ne­ma rea­kci­ja

Ta­kođer is­tiče da su džami­je iz­građene na po­sje­di­ma Srpske pra­vo­sla­vne crkve u Bo­san­skom Pe­trov­cu gdje su uklo­nje­ne 22 bis­te na­ro­dnih he­ro­ja iz Dru­gog svjet­skog ra­ta i u Ključu gdje je pre­ko pu­ta crkve po­ru­šen par­ti­zan­ski spo­me­nik da bi se po­di­gla džami­ja. Po nje­go­voj tvrdnji, i u Zde­ni kod San­skog Mos­ta, Križevićima kod Olo­va i mos­tar­skom na­se­lju Vrapčići po­di­gnu­te su džami­je na ze­mlji ko­ja je vla­sniš­tvo Srba.

Bar za sa­da, iz Međure­li­gij­skog vi­jeća BiH ne­ma rea­kci­ja na pi­smo vla­di­ke Kačaven­de. Jučer smo sa­zna­li da će on is­to­vje­tno pi­smo upu­ti­ti i na adre­se Vi­jeća mi­nis­ta­ra BiH i OHR-a za zah­tje­vom da te in­sti­tu­ci­je pod hi­tno in­ter­ve­ni­šu ka­ko bi se ze­mlji­šte na ko­jem je iz­građeno de­vet džami­ja i je­dna ka­to­lička crkva vra­ti­lo vla­sni­ci­ma.

san.ba
kako se ono kaze: Ko o cemu, kurva o postenju :oops:
Ponekad s'proljeca

#36 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by Ponekad s'proljeca »

Prilikom ulaska cetnika u Srebrenicu na snimku se moze vidjeti kako jedna zena docekuje mladica, pri cemu joj on kaze , kao napravi kafu, navraticu malo do tebe.
Interesuje me koja je to zena i dali ko od Srebernicana zna njeno ime. Ja koliko sam shvatio to je bila Srpkinja koja je citavo vrijeme provela u Srebrenici.
StLouis

#37 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by StLouis »

Koji je ovo nacista!! :x Svasta Bosna prezvace
Leonid Breznjev

#38 Re: POZIV NA BOJKOT VASKRSNJE LITURGIJE

Post by Leonid Breznjev »

StLouis wrote:Koji je ovo nacista!! :x Svasta Bosna prezvace
i proguta kao gutljaj vode.. :roll:
Post Reply