Poziv Javnosti Bosne i Hercegovine
-
KraljTvrtkoII
#1 Poziv Javnosti Bosne i Hercegovine
POZIV JAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Poziv javnosti BiH od strane Nacionalnog Kongresa Republike BiH
REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
U DEJTONU NIJE NASTALA NITI JE U DEJTONU MOGLA NESTATI
ZBOG ZAŠTITE INTERNACIONALNOG PRAVA REPUBLIKA BIH JE SAMO SUSPENDOVANA, A PRLJAV POSAO UKIDANJA JEDNE CLANICE UN PREBACEN JE U INSTITUCIJE DEJTONSKOG USTAVA.
DA BI PRLJAV POSAO BIO BEZ POSLJEDICA ZA INSTITUCIJE UN, REPUBLIKA JE IZVUCENA IZ PODRUCJA U KOJEM SE PRIMJENJUJE PRAVO NA PODRUCJE U KOJEM SE PRIMJENJUJE DOGOVOR ŽRTVE I KRIVCA.
DOGOVOR POZNAT KAO DEJTONSKI SPORAZUM JE PROCES U KOJEM REPUBLIKA TREBA DA NESTANE NA JEDINI MOGUCI LEGALAN NACIN – DA GRADJANI JEDNE CLANICE UN SAMI I DOBROVOLJNO IZMJENE USTAVNI SISTEM U KORIST NOVIH ENTITETA ODNOSNO REPUBLIKE SRPSKE.
DA BI TAJ PROCES USPIO, U BOSNI I HERCEGOVINI JE NA DJELU MEDIJSKI, USTAVNI, KULTURNI I EKONOMSKI PROJEKAT NAVIKAVANJA ŽRTVE DA PRIHVATI REZULTATE GENOCIDA, ŠTO JE I SAM GENOCID ( Vizentalovo mišljenje o definiciji genocida).
NIJE TACNA “MISAO” DA “BOSNE NEMA, AKO JE SRBI I HRVATI NECE”. TACNO JE DA BOSNA MOŽE NESTATI SAMO AKO I KADA SE I BOŠNJACI SA TIME SLOŽE, KAO KONSTITUTIVNI NAROD U ZNACENJU PREMA ZADNJEM LEGALNOM USTAVU RBiH.
NEOVISNO O USPJEHU ILI NEUSPJEHU, SVI GRADJANI KOJI ŽELE OPSTANAK RBiH MORAJU RECI “NE” PROCESU KOJI OD NJIH ŽELI DOBITI PRISTANAK DA IM SE USTAVI PRAVE GENOCIDOM.
NIKO NEMA PRAVO, U IME GRADJANA RBiH, POSLJEDICE AGRESIJE I GENOCIDA PRIHVATITI KAO OSNOV USTAVNOG STANJA.
ZA BOŠNJAKE TO NIJE POLITICKO PITANJE, NEGO JE PITANJE OPSTANKA.
------------------------------------------------------------------------------------
Ako se slazete sa ovim, nudimo vam da potpisete Peticiju (ako jos niste) za vracanje u funkciju legalnog Ustava Republike BiH.
PETICIJA ZA VRACANJE U FINKCIJU LEGALNOG USTAVA REPUBLIKE BIH
Poziv javnosti BiH od strane Nacionalnog Kongresa Republike BiH
REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
U DEJTONU NIJE NASTALA NITI JE U DEJTONU MOGLA NESTATI
ZBOG ZAŠTITE INTERNACIONALNOG PRAVA REPUBLIKA BIH JE SAMO SUSPENDOVANA, A PRLJAV POSAO UKIDANJA JEDNE CLANICE UN PREBACEN JE U INSTITUCIJE DEJTONSKOG USTAVA.
DA BI PRLJAV POSAO BIO BEZ POSLJEDICA ZA INSTITUCIJE UN, REPUBLIKA JE IZVUCENA IZ PODRUCJA U KOJEM SE PRIMJENJUJE PRAVO NA PODRUCJE U KOJEM SE PRIMJENJUJE DOGOVOR ŽRTVE I KRIVCA.
DOGOVOR POZNAT KAO DEJTONSKI SPORAZUM JE PROCES U KOJEM REPUBLIKA TREBA DA NESTANE NA JEDINI MOGUCI LEGALAN NACIN – DA GRADJANI JEDNE CLANICE UN SAMI I DOBROVOLJNO IZMJENE USTAVNI SISTEM U KORIST NOVIH ENTITETA ODNOSNO REPUBLIKE SRPSKE.
DA BI TAJ PROCES USPIO, U BOSNI I HERCEGOVINI JE NA DJELU MEDIJSKI, USTAVNI, KULTURNI I EKONOMSKI PROJEKAT NAVIKAVANJA ŽRTVE DA PRIHVATI REZULTATE GENOCIDA, ŠTO JE I SAM GENOCID ( Vizentalovo mišljenje o definiciji genocida).
NIJE TACNA “MISAO” DA “BOSNE NEMA, AKO JE SRBI I HRVATI NECE”. TACNO JE DA BOSNA MOŽE NESTATI SAMO AKO I KADA SE I BOŠNJACI SA TIME SLOŽE, KAO KONSTITUTIVNI NAROD U ZNACENJU PREMA ZADNJEM LEGALNOM USTAVU RBiH.
NEOVISNO O USPJEHU ILI NEUSPJEHU, SVI GRADJANI KOJI ŽELE OPSTANAK RBiH MORAJU RECI “NE” PROCESU KOJI OD NJIH ŽELI DOBITI PRISTANAK DA IM SE USTAVI PRAVE GENOCIDOM.
NIKO NEMA PRAVO, U IME GRADJANA RBiH, POSLJEDICE AGRESIJE I GENOCIDA PRIHVATITI KAO OSNOV USTAVNOG STANJA.
ZA BOŠNJAKE TO NIJE POLITICKO PITANJE, NEGO JE PITANJE OPSTANKA.
------------------------------------------------------------------------------------
Ako se slazete sa ovim, nudimo vam da potpisete Peticiju (ako jos niste) za vracanje u funkciju legalnog Ustava Republike BiH.
PETICIJA ZA VRACANJE U FINKCIJU LEGALNOG USTAVA REPUBLIKE BIH
Last edited by KraljTvrtkoII on 03/01/2005 03:49, edited 1 time in total.
-
verbal
jest covjek uporan 
ko mazga si, a otprilike si toliko i nadaren za politiku
nego, kralju moj, sta ti mislis da li bi ponovo moglo doci do rata kad bismo samo tako, naprasno zajebali dokument koji je btw mirovni sporazum kojeg su potpisali legitimni predstavnici konstituivnih naroda BiH? jebiga, u politici nema reklamacije. zato i jeste vazno da na celu naroda stoji sposoban covjek, a ne neki starcic koji se pred smrt poceo baviti diplomatijom.
bilo bi tqko lijepo da se manes velikih misli, ali nije do tebe. sta mozes kad si jednostavno rodjeni vizionar. Kralj Tvrtko i to II, jebote...
nego, kralju moj, sta ti mislis da li bi ponovo moglo doci do rata kad bismo samo tako, naprasno zajebali dokument koji je btw mirovni sporazum kojeg su potpisali legitimni predstavnici konstituivnih naroda BiH? jebiga, u politici nema reklamacije. zato i jeste vazno da na celu naroda stoji sposoban covjek, a ne neki starcic koji se pred smrt poceo baviti diplomatijom.
bilo bi tqko lijepo da se manes velikih misli, ali nije do tebe. sta mozes kad si jednostavno rodjeni vizionar. Kralj Tvrtko i to II, jebote...
-
KraljTvrtkoII
Dejtonsku podvalu nisu potpisali bosanski Hrvati (Zubak-princip legaliteta), a tzv bosnjacki predstavnik A.I, nije imao mandat da to potpise posto se Ustavi ne mogu PREGOVARATI ni sa kime, osim u institucijama drzave. Sem toga aneks iV Dejtonskog sporazuma je finaliziran u parizu, kao zavrsni dokument, koga Parlament REPUBLIKE BIH NIKADA NIJE NI VIDIO NITI VERIFIKOVAO.verbal wrote:jest covjek uporan
nego, kralju moj, sta ti mislis da li bi ponovo moglo doci do rata kad bismo samo tako, naprasno zajebali dokument koji je btw mirovni sporazum kojeg su potpisali legitimni predstavnici konstituivnih naroda BiH?
Posto ti sudis po tome KO PISE, a ne STA PISE, ocito da ti IQ nije velik i da i u svakodnevnom zivotu lupas glavom o zid.
Rata nece niti moze biti, jer sada se vodi samo bitka u medjunarodnim legalnim institucijama, po principu legaliteta i prava. Cetnici mogu spasiti svoj Treci Rajh nastao na genocidu jedino ako im tzv Bosnjacki predstavnici na sudu u Hagu (ICJ) poklone pola BiH (kao sto je neovlasteno uradio A.I), varajuci i izdajuci zrtvu agresije i genocida, kao i sve gradjane RBiH. To cemo vidjeti, a ako se to desi ima da ih nema.
Za slucaj da sljedbenici Karadziceve ideologije (svi Srbi u jednoj drzavi) ne prihvate princip legalnosti oni mogu nesto pokusati, ali taj pokusaj ce se vjerovatno svesti na penjanje na traktore i bjezaniju, posto vise nema cetnicke JNA i posto je prezivila Armija BiH (ma kako je sada zvali).
-
Toozla
uffffff....dobro...skupice te nekih 20-30 000 potpisa....i sta onda....sami finansirati neki novi dejton, pronaci medju nacionalni konsenzus, naci sredstva i metode za implementaciju novog - savrsenog sporazuma....
i svi cemo zivjeti sretno do kraja nasih zivota......
...pa jebo te rambo, sto mi se ranije nisi javio...ja bih ti novi sporazum napravio....
i svi cemo zivjeti sretno do kraja nasih zivota......
...pa jebo te rambo, sto mi se ranije nisi javio...ja bih ti novi sporazum napravio....
-
verbal
ti nastavi sa mijenjanjem Ustava, ja cu nastaviti lupati glavom od zid... i odbijati seKraljTvrtkoII wrote: Posto ti sudis po tome KO PISE, a ne STA PISE, ocito da ti IQ nije velik i da i u svakodnevnom zivotu lupas glavom o zid.
moj IQ=124, al sta mi vrijedi kad stalno imam posla sa budalama
KAo da sam ovo vec jednom cuo... "Nece svijet dozvoliti..."KraljTvrtkoII wrote:Rata nece niti moze biti, ...
-
violentjack
Previse naporanverbal wrote:jest covjek uporan
-
violentjack
U Americi svak iz izbjegava..zovu ih budalama..onaj Boro je idiot od covjeka..sad mu jadan Alija nije dobar
Iako ja mislim da se on zove Jovan
Iako ja mislim da se on zove Jovan
- manijak1
Ali
-
KraljTvrtkoII
Pileca pamet rulje je lincovala Hamdiju Pozderca, da bi tek nakon 10 godina shvatili da su ih cetnici naguzili. Isto se sada desava. Toj rulji je uvijek pametniji neko drugi...jer nemaju svoje pameti. Maistori jeste li za kahvu...Engram::X wrote:Eki Nacionalnog Kongresa Republike BiH
pa koga vi pravite budalom![]()
Trojanci Borogovca i tzv. "Bos.kongesa"![]()
-
livadic
meni bas i nije mjesto u bosnjackom kongresu ...manijak1 wrote:![]()
Nedodirljivi , rekao bih
![]()
Alii vi ste im pandan
ako ćemo među nama da ostane
ali ...
makar sto se retorike tice ...
sasvim fino uklopili ...
- manijak1
-
violentjack
NIsu oni Bosnjaci niti ce ikad biti..nego neki Udbasi koji se predstavljaju kao Bosanci..nadam se da Livadicu vidis dobro i da ti ne treba dioptrijalivadic wrote:fakat su neumorni ...
ovi iz *bosnjackog kongresa* ...![]()
-
KraljTvrtkoII
Kao sto rekoh.
Ovaj poziv nije upucen jalijasima i rulji sa pilecom pameti. Pametne ljude komentari takvih ne zanimaju. Djaba se neki od tih ovdje eksponiraju, to rade na vlastitu stetu.
Dakle,
Bosanci i Hercegovci, ne dozvolite da vas kriminalci i prodane duse odvedu u laganu dejtonsku smrt i vas i vase domovine. Dignite svoj glas, sada je vrijeme.
Ovaj poziv nije upucen jalijasima i rulji sa pilecom pameti. Pametne ljude komentari takvih ne zanimaju. Djaba se neki od tih ovdje eksponiraju, to rade na vlastitu stetu.
Dakle,
Bosanci i Hercegovci, ne dozvolite da vas kriminalci i prodane duse odvedu u laganu dejtonsku smrt i vas i vase domovine. Dignite svoj glas, sada je vrijeme.
-
Toozla
pametnjakovicu, poprilicno lako lijepis etikete drugim ljudima, ajde ti meni objasni sto skupljate potpise.....STA NAKON PETICIJE....jel' imate neku znacajnu politicku i finansisku podrsku....jestel' strucno osposobljeni da se uhvatite u kostas sa svim problemima koji se mogu pojaviti prilikom realizacije vase inicijative (povratak na R BIH ustav)....ima ovdje jos pitanja, ali za pocetak dosta...KraljTvrtkoII wrote:Kao sto rekoh.
Dakle,
-
KraljTvrtkoII
Nisam pametnjakovic, ali nisam ni stoka, sa kojom bilo ko moze raditi sta hoce. Zivim u demokratiji i znam da imama pravo na jvnu rijec, pravo na protest nepravdi. To mozda ovdje nekima je nepojmljivo jer znaju samo za poziv pastira da idu u svoj tor ili na klanje.Toozla wrote:pametnjakovicu, poprilicno lako lijepis etikete drugim ljudima, ajde ti meni objasni sto skupljate potpise.....STA NAKON PETICIJE....jel' imate neku znacajnu politicku i finansisku podrsku....jestel' strucno osposobljeni da se uhvatite u kostas sa svim problemima koji se mogu pojaviti prilikom realizacije vase inicijative (povratak na R BIH ustav)....ima ovdje jos pitanja, ali za pocetak dosta...KraljTvrtkoII wrote:Kao sto rekoh.
Dakle,
Vasa pitanja o strucnoj osposobljenosti (podobnosti) i finansijskoj podrsci (teorija konspiracije) odavaju vas limitirajuci kapacitet da shvatite sta znaci rijec demokratija. Te insinuacije, koje navodite pripadaju umovima iz nekih drugih vremena (UDBA, INFORBIRO i td.). Ne ocekujem da me shvatite, jer za to niste sposobni. Zalosno je sto principi demokratije i svijest o demokratiji nisu naisli na razumjevanje kod mnogih, te stoga lutamo u zabludama.
Najednostavnij odgovar na ta vasa pitanja, a koji mozda mozete shvatiti bi bio da, ako vam neko otme novcanik, ne morati biti pravnik da bi trazili pravdu na sudu. I druga stvar, nema te dobrotvorne institucije koja ce ti donirati pare da prijavis razojnika sudu. Ako ti je drazi razbojnik od sebe samog i nemas potrebu da branis svoja prava onda si ti psiholoski slucaj sadomazohiste. Tebi niti treba pomoc niti ti trenba zastita prava, a pogotovu ne finansijske donacije, jer si ti samodestruktivan, odlucan da unistis sebe i sve oko sebe. Zalosno, ali iz tvojih pitanja proizilazi dijagnoza tvoje bolesti.
-
Toozla
KraljTvrtkoII wrote:Nisam pametnjakovic, ali nisam ni stoka, sa kojom bilo ko moze raditi sta hoce. Zivim u demokratiji i znam da imama pravo na jvnu rijec, pravo na protest nepravdi. To mozda ovdje nekima je nepojmljivo jer znaju samo za poziv pastira da idu u svoj tor ili na klanje.Toozla wrote:pametnjakovicu, poprilicno lako lijepis etikete drugim ljudima, ajde ti meni objasni sto skupljate potpise.....STA NAKON PETICIJE....jel' imate neku znacajnu politicku i finansisku podrsku....jestel' strucno osposobljeni da se uhvatite u kostas sa svim problemima koji se mogu pojaviti prilikom realizacije vase inicijative (povratak na R BIH ustav)....ima ovdje jos pitanja, ali za pocetak dosta...KraljTvrtkoII wrote:Kao sto rekoh.
Dakle,
Vasa pitanja o strucnoj osposobljenosti (podobnosti) i finansijskoj podrsci (teorija konspiracije) odavaju vas limitirajuci kapacitet da shvatite sta znaci rijec demokratija. Te insinuacije, koje navodite pripadaju umovima iz nekih drugih vremena (UDBA, INFORBIRO i td.). Ne ocekujem da me shvatite, jer za to niste sposobni. Zalosno je sto principi demokratije i svijest o demokratiji nisu naisli na razumjevanje kod mnogih, te stoga lutamo u zabludama.
Najednostavnij odgovar na ta vasa pitanja, a koji mozda mozete shvatiti bi bio da, ako vam neko otme novcanik, ne morati biti pravnik da bi trazili pravdu na sudu. I druga stvar, nema te dobrotvorne institucije koja ce ti donirati pare da prijavis razojnika sudu. Ako ti je drazi razbojnik od sebe samog i nemas potrebu da branis svoja prava onda si ti psiholoski slucaj sadomazohiste. Tebi niti treba pomoc niti ti trenba zastita prava, a pogotovu ne finansijske donacije, jer si ti samodestruktivan, odlucan da unistis sebe i sve oko sebe. Zalosno, ali iz tvojih pitanja proizilazi dijagnoza tvoje bolesti.
hahaha....ovako mali Mujica zamislja kako se vodi nuklearni institut....i ubrzo BUUUUMMMM....nije covjek pojma imao koje su posljedice....
...ja stvarno ne znam sta ti nije jasno iz mojih pitanja i zasto nisi odgovorio na njih....
kad se vec toliko razumijes u demokratiju i prezires torove, zasto ignorises odgovor....ja necu tako lako u bilo ci tor i shodno tome pitam:
koja je poenta peticije(politicki)....kako mislite izvesti proces povratka na stari ustav(ovo je jako ozbiljno i realno pitanje)....kako ce te finansirati sve ovo...kakvu politicku podrsku imate u svijetu i kod nas(mislim da ti znacaj i opravdanost ovog pitanja ne moram objasnjavati)....itd....
...nudis radikalne promjene....obrazlozi validnost istih, daj mi nacin na koji mislite to izvesti i daj mi viziju rezultata vase inicijative za nekih deset godina od danas....
sta je u mojim pitanjima ne demokratsko.....jel' ne demokratski sto me interesuje kako ce vasa inicijativa uticati na moj zivot i zivot moje drzave i sugradjana....jel' ne demokratski sto postavljam validna pitanja prije donosenja odluke da se pridruzim jednom od torova(vasem)....
ps-(citiram) Vasa pitanja o strucnoj osposobljenosti (podobnosti)...
ne mogu vjerovati da stavljas znak jednakosti izmedju strucnosti i podobnosti....
sa obzirom da odbijas odgovoriti koliko ste strucni, ja cu sam izvuci zakljucak....mozda tebi nije jasno, ali uspjesno vodjenje drzave zahtijeva znanje, znanje i znanje....moje propitivanje vase strucnosti je sasvim legitimno....zasto bih vam vjerovao da znate napraviti i voditi drzavu na osnovu vase sposobnosti da sastavite jednu peticiju....
-
KraljTvrtkoII
sama tvoja pitanja upucuju na osobu, koja o demokratiji apsolutno pojma nema. Grupa gradjana USA, koja je pokrenula pitanje Watergate i Monike, nije se borila za vlast niti je imala neku "grupu" iz sebe. Oni su samo iskristili svoje gradjansko pravo da zastite Ustav i zakone Amerike. I uspjeli su u tome. Niko od njih nije novi predsjednik Amerike. U Britanija grupica ljudi je otkrila sitni mali previd ministra Davida Blanket-a, koji je pomogao nekoj svojoj prijateljici da dobije "ranije" vizu. To ga je kostalo ministarske fotelje i karijere. Niko nije "stajao iza toga" i niko "nije finansirao" to niti je ta grupa ljudi preuzela vlast.Toozla wrote:KraljTvrtkoII wrote:Nisam pametnjakovic, ali nisam ni stoka, sa kojom bilo ko moze raditi sta hoce. Zivim u demokratiji i znam da imama pravo na jvnu rijec, pravo na protest nepravdi. To mozda ovdje nekima je nepojmljivo jer znaju samo za poziv pastira da idu u svoj tor ili na klanje.Toozla wrote: pametnjakovicu, poprilicno lako lijepis etikete drugim ljudima, ajde ti meni objasni sto skupljate potpise.....STA NAKON PETICIJE....jel' imate neku znacajnu politicku i finansisku podrsku....jestel' strucno osposobljeni da se uhvatite u kostas sa svim problemima koji se mogu pojaviti prilikom realizacije vase inicijative (povratak na R BIH ustav)....ima ovdje jos pitanja, ali za pocetak dosta...
hahaha....ovako mali Mujica zamislja kako se vodi nuklearni institut....i ubrzo BUUUUMMMM....nije covjek pojma imao koje su posljedice....
...ja stvarno ne znam sta ti nije jasno iz mojih pitanja i zasto nisi odgovorio na njih....
kad se vec toliko razumijes u demokratiju i prezires torove, zasto ignorises odgovor....ja necu tako lako u bilo ci tor i shodno tome pitam:
koja je poenta peticije(politicki)....kako mislite izvesti proces povratka na stari ustav(ovo je jako ozbiljno i realno pitanje)....kako ce te finansirati sve ovo...kakvu politicku podrsku imate u svijetu i kod nas(mislim da ti znacaj i opravdanost ovog pitanja ne moram objasnjavati)....itd....
...nudis radikalne promjene....obrazlozi validnost istih, daj mi nacin na koji mislite to izvesti i daj mi viziju rezultata vase inicijative za nekih deset godina od danas....
sta je u mojim pitanjima ne demokratsko.....jel' ne demokratski sto me interesuje kako ce vasa inicijativa uticati na moj zivot i zivot moje drzave i sugradjana....jel' ne demokratski sto postavljam validna pitanja prije donosenja odluke da se pridruzim jednom od torova(vasem)....
ps-(citiram) Vasa pitanja o strucnoj osposobljenosti (podobnosti)...
ne mogu vjerovati da stavljas znak jednakosti izmedju strucnosti i podobnosti....
sa obzirom da odbijas odgovoriti koliko ste strucni, ja cu sam izvuci zakljucak....mozda tebi nije jasno, ali uspjesno vodjenje drzave zahtijeva znanje, znanje i znanje....moje propitivanje vase strucnosti je sasvim legitimno....zasto bih vam vjerovao da znate napraviti i voditi drzavu na osnovu vase sposobnosti da sastavite jednu peticiju....
Covjece nauci abecedu demokratije, pa ces znati i kako da pstavljas pitanja.
Ovaj Poziv javnosti je ista stvar. Ljudi, koji ne prihvataju da im se USTAVI PRAVE GENOCIDOM, pozivaju javnost da nesto uradi. Peticije, protesti, pisma, pritisci sve dok se nasi "jebaci Monike" ne odjebu i plate za svoju jebacinu. Zar je to tesko shvatiti.
-
Kotromanic
KraljTvrtkoII wrote:Dejtonsku podvalu nisu potpisali bosanski Hrvati (Zubak-princip legaliteta), a tzv bosnjacki predstavnik A.I, nije imao mandat da to potpise posto se Ustavi ne mogu PREGOVARATI ni sa kime, osim u institucijama drzave. Sem toga aneks iV Dejtonskog sporazuma je finaliziran u parizu, kao zavrsni dokument, koga Parlament REPUBLIKE BIH NIKADA NIJE NI VIDIO NITI VERIFIKOVAO.verbal wrote:jest covjek uporan
nego, kralju moj, sta ti mislis da li bi ponovo moglo doci do rata kad bismo samo tako, naprasno zajebali dokument koji je btw mirovni sporazum kojeg su potpisali legitimni predstavnici konstituivnih naroda BiH?
Posto ti sudis po tome KO PISE, a ne STA PISE, ocito da ti IQ nije velik i da i u svakodnevnom zivotu lupas glavom o zid.
Rata nece niti moze biti, jer sada se vodi samo bitka u medjunarodnim legalnim institucijama, po principu legaliteta i prava. Cetnici mogu spasiti svoj Treci Rajh nastao na genocidu jedino ako im tzv Bosnjacki predstavnici na sudu u Hagu (ICJ) poklone pola BiH (kao sto je neovlasteno uradio A.I), varajuci i izdajuci zrtvu agresije i genocida, kao i sve gradjane RBiH. To cemo vidjeti, a ako se to desi ima da ih nema.
Za slucaj da sljedbenici Karadziceve ideologije (svi Srbi u jednoj drzavi) ne prihvate princip legalnosti oni mogu nesto pokusati, ali taj pokusaj ce se vjerovatno svesti na penjanje na traktore i bjezaniju, posto vise nema cetnicke JNA i posto je prezivila Armija BiH (ma kako je sada zvali).
Ja ne znam jel se ti pravis lud ili si zaista lud ili si neki cetnicki insajder koji pokusava da razbije Bosnjake.
Bosna i Hercegovina je opstala kao drzava.
Zastava BiH je ispred UN-a u Nju Jorku.
Suverenitet BiH je zagarantovan potpisima svih velikih sila u svijetu.
I niko normala se naravno ne slaze sa ustavom koji je Dejtona nametnuo, ali takodjer svako normalan zna da je Dejton imao iskljucivo cilj da se zaustavi klanje i ubijanje!!! Zar Vam je to tesko shvatit.
RS ce nestati jer joj nestaju institucije, a zvanicno se ceka jos presuda za agresiju kada ce i pravno RS prestati postojati!
Ako ste tolike patriote dodjite u BiH, pa se ovdje promovisite, nemojte pametovati iz daljine o nasem ustavu, a vi se tamo kao ponosite Amerikom, demokratijom i standardom...Boze sacuvaj!!!
-
Toozla
KraljTvrtkoII wrote: sama tvoja pitanja upucuju na osobu, koja o demokratiji apsolutno pojma nema. Grupa gradjana USA, koja je pokrenula pitanje Watergate i Monike, nije se borila za vlast niti je imala neku "grupu" iz sebe. Oni su samo iskristili svoje gradjansko pravo da zastite Ustav i zakone Amerike. I uspjeli su u tome. Niko od njih nije novi predsjednik Amerike. U Britanija grupica ljudi je otkrila sitni mali previd ministra Davida Blanket-a, koji je pomogao nekoj svojoj prijateljici da dobije "ranije" vizu. To ga je kostalo ministarske fotelje i karijere. Niko nije "stajao iza toga" i niko "nije finansirao" to niti je ta grupa ljudi preuzela vlast.
Covjece nauci abecedu demokratije, pa ces znati i kako da pstavljas pitanja.
Ovaj Poziv javnosti je ista stvar. Ljudi, koji ne prihvataju da im se USTAVI PRAVE GENOCIDOM, pozivaju javnost da nesto uradi. Peticije, protesti, pisma, pritisci sve dok se nasi "jebaci Monike" ne odjebu i plate za svoju jebacinu. Zar je to tesko shvatiti.
da preskocimo suplju pricu, polemiku....
sta ce te vi uraditi sa peticijom.....sta je cilj skupljanja potpisa...
evo, recimo da ste skupili 500 000 potpisa....sta je sljedeci korak...
...ja se nadam da ovo sve ne radite iz razloga da mozete reci ...joj sto smo mi cool...skupismo 500 000 potpisa....
....sta je sljedeci korak...
- pitt
Sve je to fino i krasno al vi samo zaboravljate da se ovdje ne rafdi ni o US a ni o Uk vec o BiH i njenim politicarima kojima maltene niko nemoze nista. U svakoj normalnoj zemlji bi poslije onakvog izvjestaja o krsenju drzavnog budzeta prozvani likovi sami sebe udarili sljuz-u-guz dok se kod nas 3 degena jos i uvrijedila. Dzaba potpisi, peticije i ostale karafeke sve dok se narod ne opameti i pocne glasati za normalne ljude.
-
St.Germain
A ko je taj Kongres? Mislim, kakav je politicki cimbenik u BIH 
ja za njih nikad cuo nisam
ja za njih nikad cuo nisam