Vozdra raja,
Bavim se pisanjem i radim na samostalnom projektu odbrane Sarajeva za vrijeme agresije na BiH. Radim intervjue sa prezivjelim borcima, familijom i prijateljima poginulih boraca i planiram da sve to pretopim u 1 ili 2 knjige kako bi buducim generacijama kroz pisanu rijec ostavili u amanet hrabrost i pozrtvovanost obicnih ljudi, obicnih boraca iz prve ruke, a za koje niko ne mari, da nije bilo njih, ne bi vise ni bilo Sarajeva ni BiH. Ujedno ovo je i bitka za Bosanstvo u onom najboljem smislu te rijeci koje pokusavaju da nam otmu svaki dan ali i dokaz da su svi stali u odbranu nasih zivota, ne samo jedni, drugi ili treci. Obicno generali i komandanti pisu njige i sjecanja, ovo je rad, projekat koji se bavi obicnim borcima, obicnoj raji, buraniji ali koji su zasluzni sto smo danas zivi. Sa ovom knjigom necu ja biti taj koji ce pisati istoriju, nego branioci Sarajeva, moj posao je samo da pokusam da to izgleda na najbolj moguci nacin. Ovu zemlju su odbranili i borili se i ginuli Bosanci i Hercegovci a ne kako se danas kaze ''tri konstutivna naroda'' ili Srbi, Hrvati i Bosnjaci, tri tora u koja nas guraju. Ovu knjigu pise i radi na njoj Bosanac, i knjiga ce biti bosanskohercegovacka.
Zelim da mi se jave svi branioci Sarajeva bez obzira na ime i prezime koji bi zeljeli da budu dio ovog projekta. Ovaj projekat je o vama, obicnoj raji, obicnim borcima, ali lavljeg srca. Hvala vam za sve sto ste ucinili za nas i za nas grad Sarajevo.