POZIV BORCIMA ARMIJE RBIH
-
maverik
#1 POZIV BORCIMA ARMIJE RBIH
Volio bih da mi se jave svi borci Armije RBiH bez razlike na vjersku i nacionalnu pripadnost, radim na projektu multietnicnosti Armije RBiH sa ciljem vracanja dostojanstva svakom borcu i heroju.Planiram da to budu tomovi knjiga, kako bi buducim narastajima i generacijama ostavili u pisanoj formi rijeci obicnih ljudi, ali velikih heroja za koje niko ne mari vec 21 godinu.Da nije bilo njih i njihovog herojstva danas ne bi bilo ni Sarajeva a ni Bosne i Hercegovine.Naglasavam da ovo radim zbog svih vas, obicnih ljudi kojh nigdje nema, za koje niko ne zna, i za koje niko ne mari, a oni koji metak nisu opalili, koji nikada nisu bili na liniji odbrane uzimaju sebi ordenje i druge stvari.Ova knjiga, ovaj projekat ima za cilj da to sve preokrene i da konacno vrati heroje Bosne i Hercegovine tamo gdje pripadaju - a to je u Panteon Besmrtnih.Svi koji bi zeljeli da ucestvuju i svojom rijecju obogate istoriju neka se jave.
-
Sarajevo11
#2 Re: POZIV BORCIMA ARMIJE RBIH
Pozdravljam vašu inicijativu,ali s obzirom da su sve pozitivne vrijednosti u našem društvu ismijane i pogažene ne znam da li će nas biti dovoljno da ispoljimo svoj pravi patriotizam prema ovom društvu kao što smo to uradili i 1992,mnogi su postali licimjeri,jer su svoje učešće samo željeli da naplate u novčanicama kućama,pa i jahtama na moru.Mislim da ćeš se složiti da nas samo iskrena revizija privatizacije može barem malo vratiti u pozitivne tokove,previše je vojnih penzionera,RVI,logoraša.
Onda je trebalo svim majkama koje su boravile u Sarajevu u toku ratnih dejstava dati ljiljana,jer ovde je očito sve djeljeno prema simpatijama,kao pr. Nedžad Branković.Pokvarenosti nigdje kraja.Pozdrav
Onda je trebalo svim majkama koje su boravile u Sarajevu u toku ratnih dejstava dati ljiljana,jer ovde je očito sve djeljeno prema simpatijama,kao pr. Nedžad Branković.Pokvarenosti nigdje kraja.Pozdrav
-
maverik
#3 Re: POZIV BORCIMA ARMIJE RBIH
Apsolutno se slazem sa tvojim stavom, potpuno si u pravu u tome ja ne mogu nista pomoci, ali mogu u jednom: da ostavimo buducnosti i buducim narastajima dokaz vase pozrtvovanosti, hrabrosti i herojstva, jer kako god ko gledaso, oduzimao ili dodavao da nije bilo vas, NITI BI BILO SARAJEVA, NITI BOSNE I HERCEGOVINE.Mislim da je duznost moje generacije a i mladjih da nastavi te slavne i hrabre tradicije (rodjen sam 1980).Ovo prvenstveno radim zbog vas.Prudruzite se svi, i vasim rijecima, mozemo da zauvjek ostavimo pecat, a vasa djela govore vec, idete u istoriju i ulazite u Panteon Besmrtnih.Kako vrijme bude prolazilo, sve vise i vise ce to dolaziti do izrazaja, ali treba da se probudi svijet mladih ljudi, da shvate da su mnogi ginuli da bi oni danas ogli da sjede po kaficima i ispijaju kafe, neko se za to izborio.Hvala vam.Politika je sve sjebala, drzavno rukovodstvo, ali ovo je jedan od nacina - perom - zelje i pokusaja da vam se pomogne.