Pozitivna slika Bosne

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

haubica_i_to_teshka

#26 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by haubica_i_to_teshka »

@Risto Kuglaric, da li si poznavao pokojnog Milana :( ?

Iz mog iskustva.

Milana sam upoznao u Londonu . Dok sam lezao u bolnici, sa pokojnim Bojanom Pecarom :( 2x me je posjetio prije njegovog odlaska za Brazil. Suprotno tvojoj konstataciji, mogao sam primijeti da ga "neshto" spaja sa Sarajevom, najvishe vremena proveli smo pricajuci o Sarajevu. Mozda je samo meni tako izgledalo, bio sam tada djecak pod ratnom psihozom, na lijecenju...
Josh uvijek se dobro sjecam kada mi je rekao: "Koja si ti kombinacija, bit ce od tebe pravi jalijash" :-D , aludirajuci na sarajevsku jaliju :-) i Jaliju (Donji Dorcol) :-D odakle je moja stara rodom. Toliko ,mozda nije puno, al' dobro dodje da se procita.. :-D
vozdra!

Shto se @kriticarke/kriticara (da ne pogrijeshim rod :D ) i i stomishljenika tice:

Ime i prezime pa "udarajte" koliko Vam volja GOSPODO !!! Nije bitno, da li je neko 2 dana ili 2000 god u Sarajevu,slobodno (i ja cu Vam se pridruziti kad spomenete"alijice', 'brankovice"... )

Od Sarajeva kao grada ODJEBITE VISHE ...lagano. Zbog ONIH koji kritikuju samo da bi neshto k'o fol kritikovali (valjda je sad to neka nova furka) sa ZADOVOLJSTVOM u "banovice"

administracijo, naTebe je red :dance:

"
Risto Kuglarić

#27 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by Risto Kuglarić »

haubica_i_to_teshka wrote:@Risto Kuglaric, da li si poznavao pokojnog Milana :( ?

Iz mog iskustva.

Milana sam upoznao u Londonu . Dok sam lezao u bolnici, sa pokojnim Bojanom Pecarom :( 2x me je posjetio prije njegovog odlaska za Brazil. Suprotno tvojoj konstataciji, mogao sam primijeti da ga "neshto" spaja sa Sarajevom, najvishe vremena proveli smo pricajuci o Sarajevu. Mozda je samo meni tako izgledalo, bio sam tada djecak pod ratnom psihozom, na lijecenju...
Josh uvijek se dobro sjecam kada mi je rekao: "Koja si ti kombinacija, bit ce od tebe pravi jalijash" :-D , aludirajuci na sarajevsku jaliju :-) i Jaliju (Donji Dorcol) :-D odakle je moja stara rodom. Toliko ,mozda nije puno, al' dobro dodje da se procita.. :-D
vozdra!

"
e vozdra, vozdra, šta ima, kakav si. :D

Milana nisam poznavao, ovo što sam rekao zaključio sam iz emisija koje sam gledao o njemu i EKV-u, i njegovih izjava vezano za period koji je živio u Sarajevu. "Nešto" ga definitivno spaja sa sarajevom, tu ćemo se složiti, živio je tu određen period, ali mislim da to "nešto" nije nužno pozitivno.
haubica_i_to_teshka

#28 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by haubica_i_to_teshka »

Risto Kuglarić wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:@Risto Kuglaric, da li si poznavao pokojnog Milana :( ?

Iz mog iskustva.

vozdra!

"
e vozdra, vozdra, šta ima, kakav si. :D

Milana nisam poznavao, ovo što sam rekao zaključio sam iz emisija koje sam gledao o njemu i EKV-u, i njegovih izjava vezano za period koji je živio u Sarajevu. "Nešto" ga definitivno spaja sa sarajevom, tu ćemo se složiti, živio je tu određen period, ali mislim da to "nešto" nije nužno pozitivno.
nije loshe,moze se... :-D

Ogradio sam se( na svoja dva kratka susreta sa njim), shto priznajem nije dovoljno da mogu reci "u pravu sam".
Vishe sam osjetio tuge i sjete nego neceg drugog.
Nisam citao izjave tako da Ti dajem za pravo da bolje poznajesh citavu situaciju

vozda
sa obzirom na...

#29 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by sa obzirom na... »

*ebi ga, ode ova tema u skroz u pogresnom pravcu, nemojte me ovde regionalizama, prica o Sarajlijama , wanna be Sarajlijama, itd.., vec bilo toliko tema o tome da je to zamorno,ovo da jucerasnje Sarajlije se najvise busaju u prsa i ne podnose novopridosle je ziva istina,meni je to bilo hilarious, ja se grohotom smijo, zapravo smatrao sam to nekom vrstom nesigurnosti onih koji su se rodili u SA, ali njihovi roditelji nisu.
Medjutim ono sto sam htio ovom temom ocigledno nisam uspio jer mi niko jos nije postirao neko pozitivno interesantno iskustvo o nama kao narodu.
Risto Kuglarić

#30 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by Risto Kuglarić »

sa obzirom na... wrote:*ebi ga, ode ova tema u skroz u pogresnom pravcu, nemojte me ovde regionalizama, prica o Sarajlijama , wanna be Sarajlijama, itd.., vec bilo toliko tema o tome da je to zamorno,ovo da jucerasnje Sarajlije se najvise busaju u prsa i ne podnose novopridosle je ziva istina,meni je to bilo hilarious, ja se grohotom smijo, zapravo smatrao sam to nekom vrstom nesigurnosti onih koji su se rodili u SA, ali njihovi roditelji nisu.
Medjutim ono sto sam htio ovom temom ocigledno nisam uspio jer mi niko jos nije postirao neko pozitivno interesantno iskustvo o nama kao narodu.
ne znam vala, možda me je ovih 20 najtežih godina zajedno učinilo cinikom, al ja ti nemam baš pozitivnih iskustava sa nama kao narodom. Ja naopakijeg svijeta i luđih nacija u životu nisam vidio. Ko je s nama u kontakt došo - propala mu je država (turci su još najduže izdržali). Il što bi se reklo, ko je nas poznavo - ni pak'o mu neće teško pasti. :twisted:

EDIT: na ovako pozitivnoj temi se uspiju posvađat i za vratove pohvatat ljudi koji u konačnici manje-više isto razmišljaju. Kućeš dalje.
Last edited by Risto Kuglarić on 04/08/2010 10:58, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#31 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by uvjek dobar gost »

Risto Kuglarić wrote:
sa obzirom na... wrote:*ebi ga, ode ova tema u skroz u pogresnom pravcu, nemojte me ovde regionalizama, prica o Sarajlijama , wanna be Sarajlijama, itd.., vec bilo toliko tema o tome da je to zamorno,ovo da jucerasnje Sarajlije se najvise busaju u prsa i ne podnose novopridosle je ziva istina,meni je to bilo hilarious, ja se grohotom smijo, zapravo smatrao sam to nekom vrstom nesigurnosti onih koji su se rodili u SA, ali njihovi roditelji nisu.
ne znam vala, možda me je ovih 20 najtežih godina zajedno učinilo cinikom, al ja ti nemam baš pozitivnih iskustava sa nama kao narodom. Ja naopakijeg svijeta i luđih nacija u životu nisam vidio. Ko je s nama u kontakt došo - propala mu je država (turci su još najduže izdržali). Il što bi se reklo, ko je nas poznavo - ni pak'o mu neće teško pasti. :twisted:
jaka jaka !

:thumbup: :thumbup:
Adriatic

#32 Re: Pozitivna slika Bosne

Post by Adriatic »

Nigdje ljepše zemlje a gorih ljudi.
Post Reply