Pozitivna razmisljanja jednog Srbina
-
violentjack
Zar su zidovi imali vojsku 15/5 1948?
NIsu..ali kasnije sa lukavom strategijom..postali su super sila na bliskom istoku
NIsu..ali kasnije sa lukavom strategijom..postali su super sila na bliskom istoku
-
u_prolazu2
svu tu opremu moras opet dopremiti preko srbije ili hrvatske.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Istina je da je lo¹e stanje u Armiji BiH ali sam u jednom od predhodnih postova fino rekao da se na¹a snaga ne ogleda u instituciji veæ u sredstvima kojima raspola¾e narod..i vezama koje smo ostvarili u posljednjih 10 godina a koje prije nisu postojale. Nekoliko stvari ne znate a to je podatak da su se 22 Bo¹njaka pilota borbenih aviona obuèila u Americi i sada lete kao pripadnici Amerièkog Zrakoplovstva od kojih su dvojica letaèki asovi..¹to znaèi da su meðu najboljim u amerièkoj vojsci..
dalje tu su izuzetno jaki vojni odnosi sa Turskom i Pakistanom koji je postao glavni amerièki saveznik u borbi protiv terorizma i time dobio sve povlastice pri kupovini vojne tehnike. Turska s druge strane je proizvoðaè brojnih amerièkih oru¾ja a samo neka su novi AMX, turska varijanta bradleya itd...znaèi da bez obzira koliko nam je vojska siroma¹na imamo predispozicije da u kratkom roku..za ne daj Bo¾e..bude dobro naoru¾ana.
Ali sve je ovo na kraju krajeva ¹uplja prièa oko koje e mo¾emo prepucavati iduæih 100 godina..zato ponavljam prethodno izreèenu tvrdnju: imali smo priliku da se uvjerimo koliko je ko jak i mo¾ete da ka¾ete ¹ta hoæete ali je vas Amerika spasila i jedne i druge po zavr¹etku rata jer da je trajao jo¹ godinu danas bismo mi postirali iz druge perspektive.
amerika je spasila samo bosnjake. jer da nije bilo americkog bombardiranja i hrvatske vojske, vi nikada ne bi bili u prilici da se iskoprcate iz opkoljenih gradova, a da i ne govorim o napadu na banjaluku. zato shut up.
-
violentjack
Istanbul ce jos uvijek imati vise stanovnika nego sva Srbija i Hrvatska
Njemacka ce uvijek biti antiSrpska
Hrvati ce uvijek biti lukavi ali ne i glupi..nikadi i nisu bili
Hercegovacki Hrvati su moroni..ali to je do njih
-
violentjack
Ding_Dong osce ti nije vojni izvor..trazi nesto od Cia..ili tako..pa vidi sta oni kazu o vojsci
Osce izvor nema toliko validnosti..kao npr Cia izvor ili neki drugi
-
ding-dong
Majstore,vidi se da si 7 godina u Americi.OSCE je krovna organizacija u Evropi preko koje se ostvaruju sporatumi o kontroli naoruzanja.OSCE se pita za broj i stanje u svakoj oruzanoj sili u Evropi...violentjack wrote:Ding_Dong osce ti nije vojni izvor..trazi nesto od Cia..ili tako..pa vidi sta oni kazu o vojsci
Evo ti jedan clanak o VF i donacijama:
http://www.bhdani.com/arhiva/153/t1531.htm
usput...sta to CIA kaze o VF?
-
violentjack
6..ali znam sta Osce zastupa..bar ako nisu promjenili sliku u ovih 6 godina 
-
u_prolazu2
ti si i glup i moron.violentjack wrote:Istanbul ce jos uvijek imati vise stanovnika nego sva Srbija i Hrvatska
citaj i dalje svoje statistike i uzivaj.
njemacku boli i za hrvatskom i za srbijom-koprca se s svojom istocnom njemackom i nezaposlanoscu.
turska ne zna jos sta bi - ako ce u eu mora prihvatiti dosta stvari sto joj ne pasu - a i to nece prije 2015 nikako. pitanje je jel uopce moguce takvu zemlju primiti i tu se pola evropskih politicara ne slazu.
to sto ima jaku vojsku i prenapucene gradove to je sve, jer je donedavno bila vojska na vlasti i jer ih naoruzavaju amerikanci i englezi iz nekih svojih interesa. a i s izraelskom vojskom suradjuju. sve ostalo im je nula ! ok, kebab nije los......
-
ding-dong
i ti si malo pretjerao...usput ne spomenu MPRI i obuku HV.ogromni doprinos Pitera Galbrajta koji je ponekad zastupao Hrvatsku umjesto USA.americku podrsku "Oluji",kupovinu silnog naoruzanja po Argentini...u_prolazu2 wrote:svu tu opremu moras opet dopremiti preko srbije ili hrvatske.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Istina je da je loše stanje u Armiji BiH ali sam u jednom od predhodnih postova fino rekao da se naša snaga ne ogleda u instituciji već u sredstvima kojima raspolaže narod..i vezama koje smo ostvarili u posljednjih 10 godina a koje prije nisu postojale. Nekoliko stvari ne znate a to je podatak da su se 22 Bošnjaka pilota borbenih aviona obučila u Americi i sada lete kao pripadnici Američkog Zrakoplovstva od kojih su dvojica letački asovi..što znači da su među najboljim u američkoj vojsci..
dalje tu su izuzetno jaki vojni odnosi sa Turskom i Pakistanom koji je postao glavni američki saveznik u borbi protiv terorizma i time dobio sve povlastice pri kupovini vojne tehnike. Turska s druge strane je proizvođač brojnih američkih oružja a samo neka su novi AMX, turska varijanta bradleya itd...znači da bez obzira koliko nam je vojska siromašna imamo predispozicije da u kratkom roku..za ne daj Bože..bude dobro naoružana.
Ali sve je ovo na kraju krajeva šuplja priča oko koje e možemo prepucavati idućih 100 godina..zato ponavljam prethodno izrečenu tvrdnju: imali smo priliku da se uvjerimo koliko je ko jak i možete da kažete šta hoćete ali je vas Amerika spasila i jedne i druge po završetku rata jer da je trajao još godinu danas bismo mi postirali iz druge perspektive.
amerika je spasila samo bosnjake. jer da nije bilo americkog bombardiranja i hrvatske vojske, vi nikada ne bi bili u prilici da se iskoprcate iz opkoljenih gradova, a da i ne govorim o napadu na banjaluku. zato shut up.
-
u_prolazu2
to sve stoji !ding-dong wrote:i ti si malo pretjerao...usput ne spomenu MPRI i obuku HV.ogromni doprinos Pitera Galbrajta koji je ponekad zastupao Hrvatsku umjesto USA.americku podrsku "Oluji",kupovinu silnog naoruzanja po Argentini...u_prolazu2 wrote:svu tu opremu moras opet dopremiti preko srbije ili hrvatske.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Istina je da je lo¹e stanje u Armiji BiH ali sam u jednom od predhodnih postova fino rekao da se na¹a snaga ne ogleda u instituciji veæ u sredstvima kojima raspola¾e narod..i vezama koje smo ostvarili u posljednjih 10 godina a koje prije nisu postojale. Nekoliko stvari ne znate a to je podatak da su se 22 Bo¹njaka pilota borbenih aviona obuèila u Americi i sada lete kao pripadnici Amerièkog Zrakoplovstva od kojih su dvojica letaèki asovi..¹to znaèi da su meðu najboljim u amerièkoj vojsci..
dalje tu su izuzetno jaki vojni odnosi sa Turskom i Pakistanom koji je postao glavni amerièki saveznik u borbi protiv terorizma i time dobio sve povlastice pri kupovini vojne tehnike. Turska s druge strane je proizvoðaè brojnih amerièkih oru¾ja a samo neka su novi AMX, turska varijanta bradleya itd...znaèi da bez obzira koliko nam je vojska siroma¹na imamo predispozicije da u kratkom roku..za ne daj Bo¾e..bude dobro naoru¾ana.
Ali sve je ovo na kraju krajeva ¹uplja prièa oko koje e mo¾emo prepucavati iduæih 100 godina..zato ponavljam prethodno izreèenu tvrdnju: imali smo priliku da se uvjerimo koliko je ko jak i mo¾ete da ka¾ete ¹ta hoæete ali je vas Amerika spasila i jedne i druge po zavr¹etku rata jer da je trajao jo¹ godinu danas bismo mi postirali iz druge perspektive.
gdje sam ja to porekao ???
-
violentjack
Silne fragmentacije..pisanje gradova malim slovima..greske u padezima..i ti na kraju aludiras da sam ja glup?
He..sjedi 1..nauci se izrazavati ..pa tek onda pisi po forumima,.... tj ako se znas izrazavati

He..sjedi 1..nauci se izrazavati ..pa tek onda pisi po forumima,.... tj ako se znas izrazavati
-
violentjack
litary branches:
VF Army (the air and air defense forces are subordinate commands within the Army), VRS Army (the air and air defense forces are subordinate commands within the Army)
Military manpower - military age:
19 years of age (2004 est.)
Military manpower - availability:
males age 15-49: 1,133,847 (2004 est.)
Military manpower - fit for military service:
males age 15-49: 898,451 (2004 est.)
Military manpower - reaching military age annually:
males: 30,130 (2004 est.)
Military expenditures - dollar figure:
$234.3 million (FY02)
Military expenditures - percent of GDP:
4.5% (FY02)
Malo CIA KAZE..ali bas cu malkice pogledati sta drugi kazu
Osim Dana..sacuvaj me
VF Army (the air and air defense forces are subordinate commands within the Army), VRS Army (the air and air defense forces are subordinate commands within the Army)
Military manpower - military age:
19 years of age (2004 est.)
Military manpower - availability:
males age 15-49: 1,133,847 (2004 est.)
Military manpower - fit for military service:
males age 15-49: 898,451 (2004 est.)
Military manpower - reaching military age annually:
males: 30,130 (2004 est.)
Military expenditures - dollar figure:
$234.3 million (FY02)
Military expenditures - percent of GDP:
4.5% (FY02)
Malo CIA KAZE..ali bas cu malkice pogledati sta drugi kazu
Osim Dana..sacuvaj me
-
ding-dong
nisam procitao gdje si to napisao...u_prolazu2 wrote:to sve stoji !ding-dong wrote:i ti si malo pretjerao...usput ne spomenu MPRI i obuku HV.ogromni doprinos Pitera Galbrajta koji je ponekad zastupao Hrvatsku umjesto USA.americku podrsku "Oluji",kupovinu silnog naoruzanja po Argentini...u_prolazu2 wrote: svu tu opremu moras opet dopremiti preko srbije ili hrvatske.
gdje sam ja to porekao ???
btw,da nije Armije BiH bilo ne bi Ameri imali koga spasavati.Malo smo mi bili u goroj situaciji nego Hrvatska.I u tome je poenta komparacije oruzane borbe ovdje i u Hrvatskoj:da smo se uspjeli odbraniti i prezivjeti uprkos svim zeljama susjeda da bude suprotno.
i osta BiH...
-
u_prolazu2
mi smo oruzje moglu kupiti bilo gdje.
to bar nije problem - kod vas bio veci problem.
zato je americko bombardiranje spasilo najvise bosnjake.
srbe je najmanje spasilo u svakom slucaju !
to bar nije problem - kod vas bio veci problem.
zato je americko bombardiranje spasilo najvise bosnjake.
srbe je najmanje spasilo u svakom slucaju !
-
violentjack
Bihac je bio okruzen i enklava..kidisalo je 20 000 cetnika na njega..kad ga tad niste uzeli..onda ocekujte malo vise i jace od tih Krajisnika..koji su vas potjerali preko Une a bogami i Sane
-
u_prolazu2
ne znam kom se ti opet obracas. ali nas nisu protjerali, nego smo ih mi oslobodili obruca, da bi se poslije kurcili kako su oni nesto napravili i kako bi oni zauzeli ovo i ono. kad su bili tako dobri sto to nisu napravili prije akcije hrvatske vojske (potpomognute amerikom ili ne - svejedno).violentjack wrote:Bihac je bio okruzen i enklava..kidisalo je 20 000 cetnika na njega..kad ga tad niste uzeli..onda ocekujte malo vise i jace od tih Krajisnika..koji su vas potjerali preko Une a bogami i Sane
-
violentjack
Vi niste nikom pomogli..nego oslobadali Hrvatsku
Sto ste trebali uraditi 1992 a ne 1995
Enklava Bihac nije mogla jer je bila Enklava nakon Oluje i nije bila vise enklava
A Rakovica.. Korenica..Prijeboj..Licko Petrovo Selo..masu gradova oslobodeni od Armije
Enklava Bihac nije mogla jer je bila Enklava nakon Oluje i nije bila vise enklava
A Rakovica.. Korenica..Prijeboj..Licko Petrovo Selo..masu gradova oslobodeni od Armije
-
u_prolazu2
violentjack wrote:Vi niste nikom pomogli..nego oslobadali Hrvatsku
ma i hrvatsku je oslobodila tzv. "armija bih"
-
violentjack
Za Hrvatsku mi je poznato svaka kotu, selo i sumski put koje je Armija BIH uzela.
Ali zadrtom tipu poput tebe..je to tesko objasniti

Ali zadrtom tipu poput tebe..je to tesko objasniti
-
KUJTA
Ja stvarno cjenim tvoja nastojanja da pises za mnom kilometarske postove i da u svemu operes Bosnjake.violentjack wrote:Jedinica Mesa Selimovic je bila jedinica DERVENTSKE BRIGADE..NE PORICEM..ALI TO SU CINILI UGLAVNOM OSOBE IZ DERVENTE...MODRICE..ITDKUJTA wrote:A babini??
A jedinica Mesa Selimovic u VRS??
![]()
Da vas je malo bilo pametnih da su vas Hrvati u Ahmicima,Stupnom Dolu naguzili i po Hercegovini
Stupni dol je imao zrtava..ali zato su Hrvati otisli i spakovali se iz Varesa..
Napravljen je da ne bude Bosanskih Hrvata u BOsni..izgeda da su i uspjeli
Jarane..Hercegovina je siroki pojam..ko je koga naguzio u Hercegovini..mozda nisi cuo za Jusku ofanzivu 1993 Armije Bih kada Armija uzima gradske dijelove Mostara Cernicu..pa Bijelo Polje..Potoci..Vrapcice..izbijaju na Drazenku i penju se na Cvrsnicu..odakle im je pucao pogled prema Posusju,...kojeg su mogli i uzeti..ali nije bio Alijin interes tada..borci su bili za..da se uzima Posusje naseljen 99% Hrvatima
Danas..93% Travnicke..oko 90% NovoTravnicke opcine su pod kontrolom Armije Bih..Hrvati se moraju ponasati lijepo ili ce i oni na traktorima zavrsavati
Provaljujes bezveze..mislim razmisljaj prije nego sto pocnes bubati o BABINIM..Hrvatima Bosne i ostalim stvarima
Babini
Oko 70% boraca Fikreta Abdica se lijecilo u Beogradu, sada znam najmanje 15 momaka koji hodaju po Beogradu i koje vidjam na utakmicama C Zvezde.Mnogi babini su sada u USA, raspitaj se koliko su jaki u USA, cak se i tuku sa vasim Bosnjacima koji su bili kod Dudakovica.
Mrze Dudakovica postuju pokojnog Nanica koji je poginuo u sumljivim okolnostima na Grmecu.To vidis da znam i sta se prica po Bihacu
Ta ofanziva koju spominjes u Hercegovini se nazivala Neretva 93 vodio je licno Sefer Halilovic i pokojni Pasalic.Tacno da ste pocerali Hrvate preko mostarskih brda i tacno da su poceli i u Listici da panice, ali niste smjeli od Hrvatske koja je zapretila da ulazi u rat [kao prije nije bila??] Uopste Alija se nije pitao nego USA i Hrvatska.Halilovic se vraca u Sarajevo i svadja se u komandi, optuzen je za Grabovicu za hrvatske civile.
Zna se da su mu djelovi familije nastradali poslije,zbog cega ti bolje znas mozda i za to nadjes opravdanje za "branioce BIH"?
Ne znam za Travnik ali znam da Vitez ste drzali u poluokruzernju i niste smjeli ga uzeti, da i danas u Vitezu postoje jaki hrvatski nacionalisti, da Livno je hrvatski sada gradic.Poklali su vas u Ahmicima ko pilice [118] civila Bosnjaka vi sa njima u Federaciji??
Moj golobradi mladicu ti hercegovci po Posusiju,Grudama,Ljubuskom,Listici i 20 god prije rata nisu bili u BIH,taj kraj se nikada nije oslobodio od fasizma, to kazu i Bosnjaci Stoca,Mostara itd.
Mahanje mili
-
Sarajevska Princeza
Babinih ima u SAD ali ne toliko kao sto ti rece, naravno tvoja propaganda da se tuku sa 'VASIM BOSNJACIMA' je ipak samo propaganda i nista vise. Posto ne zivis u SAD, neznas - sve je to samo 'rekla-kazala'.KUJTA wrote: Mnogi babini su sada u USA, raspitaj se koliko su jaki u USA, cak se i tuku sa vasim Bosnjacima koji su bili kod Dudakovica.
Mrze Dudakovica postuju pokojnog Nanica koji je poginuo u sumljivim okolnostima na Grmecu.To vidis da znam i sta se prica po Bihacu
-
KUJTA
Da moja je propaganda ista kao tvoja da se ne tuku!
Nazalost tebe u drzavi Iowa istjeruju Aline sa posla.
Ima jedna velika mesnica[ najveca u USA] i tu nastaje sukob kada skupa radite.
Ima ih i u UTAH e tu ste podjeljeni sa njima.
Ti reci gdje idete zajedno sa njima na teferice.
U Las Vegasu nevolite Bosnjake iz Banjaluke koje su citavo vrijeme bili u RS iako su sada za BIH
Nazalost nije cula kazala.
U Las Vegasu nevolite Bosnjake iz Banjaluke koje su citavo vrijeme bili u RS iako su sada za BIH
-
Sarajevska Princeza
KUJTA wrote:Da moja je propaganda ista kao tvoja da se ne tuku!![]()
U Las Vegasu nevolite Bosnjake iz Banjaluke koje su citavo vrijeme bili u RS iako su sada za BIH![]()
Izvini ali neko te opasno laze. Ovo sve sto si naveo uopste nije tacno. Jel ti zivis u SAD?
-
violentjack
Ja stvarno cjenim tvoja nastojanja da pises za mnom kilometarske postove i da u svemu operes Bosnjake.
Babini
Oko 70% boraca Fikreta Abdica se lijecilo u Beogradu, sada znam najmanje 15 momaka koji hodaju po Beogradu i koje vidjam na utakmicama C Zvezde.Mnogi babini su sada u USA, raspitaj se koliko su jaki u USA, cak se i tuku sa vasim Bosnjacima koji su bili kod Dudakovica.
Vecina Babinih autonomasa je sad tako za BOsnu..a poznati su i po AntiSrpskoj propagandi..ovi u Americi
Ne trebam ja pisati postove kilometarske.nije mi bio cilj..nego da poreknem tvoje lazi
Masa Babinih preko 5000 su sada veliki BOsnjaci..Babo je bio ideologija..a kasnije je ta ideologija izumrla..i gotova prica..znaci donji si..nisi mogao da poreknes ono sto sam rekao..a ako mi ne vjerujes navrati u Vrnograc..pa ako ostanes ziv..prvo im reci kako se zoves
Mrze Dudakovica postuju pokojnog Nanica koji je poginuo u sumljivim okolnostima na Grmecu.To vidis da znam i sta se prica po Bihacu Smile
Dudakovic je jedna castna osoba koji je i ranjen..isao je sa borcima a mogao je bjezati..nije general iz sjene
Nanic je bio posten covjek..i on se je totalno suprostavljao Babinim..nemoj poganiti covjeka svojim sutovim rijecima..on ce za tebe biti ljudeskara i krajiska gazija..koji je na Grmecu 1994 porazbijao Srpske linije oko Krupe..pa porazbijao Hrvatske Srbe na Corkovaci..znaci psssssssst
Ta ofanziva koju spominjes u Hercegovini se nazivala Neretva 93 vodio je licno Sefer Halilovic i pokojni Pasalic.Tacno da ste pocerali Hrvate preko mostarskih brda i tacno da su poceli i u Listici da panice, ali niste smjeli od Hrvatske koja je zapretila da ulazi u rat [kao prije nije bila??]
Pa..sta mi oce vidi. covjek priznaje?
Ne znam za Hrvatsku..ali Hrvatska nikad nije smjela angazovati se vise nego sad..jer bi svaka komparacija oslobadanje zemlje pogotovo bivse krajine..otpala..ako bi se znalo da oni namjeravaju tako u tude zemlje ulaziti
Uopste Alija se nije pitao nego USA i Hrvatska.Halilovic se vraca u Sarajevo i svadja se u komandi, optuzen je za Grabovicu za hrvatske civile.
Usa se ne pita toliko..jer Alije nije htjeo da izazove gnjev Hrvatske..Hrvati nista ne bi uradili po tom pitanju....ali bi bili ljuti na Bosnjake..i mozda bi se slozili sa Srbima oko Bihaca..Alije nije smjeo..jer Tudman je imao drugacije planove
Sada..ti krajevi padaju za 2 dana..ako i toliko izdrze..a Hrvati ce nam bacati cvijece..jer ce se napokon osloboditi ''Hercegovaca''
Zna se da su mu djelovi familije nastradali poslije,zbog cega ti bolje znas mozda i za to nadjes opravdanje za "branioce BIH"?
Ne znam za Travnik ali znam da Vitez ste drzali u poluokruzernju i niste smjeli ga uzeti, da i danas u Vitezu postoje jaki hrvatski nacionalisti, da Livno je hrvatski sada gradic.Poklali su vas u Ahmicima ko pilice [118] civila Bosnjaka vi sa njima u Federaciji??
Ako nisi znao a vidim da nisi dobar dio grada Viteza Naselja Mahala sa oko 2000 stanovnika..neki ga zovu Stari Vitez je cjelo vrijeme bio pod kontrolom Armije Bih
Ahmici nisu obradeni zbog strategije prema Hrvatima..Bosnjaci nisu zeljei da budu optuzeni kao genocidni narod..i za nova Hrvatska stradanje
93% Travnicke..91% NovoTravnicke opcine..66% Viteske opcine je drzala Armija Bih nakon Washingtona
Pilici i ljudi nisu isti..zlikovce jedan kako se usudujes nazvati 118 nevino -poklanih ljudi..medu njima bebe i zene'' pilicima''
Ti si bolesnik i bijedna osoba bez savjesti..nek ti bog oprasta..ja ti necu...sa takvim po kratkom postupko
Mamlaze jedan ljudi nisu pilici..oni su bili poklati i civile..Pogledaj slike Ahmicke grobnice..2 mjeseca beba nije pile..mozda tebi jeste..idiote jedan ...stoko bjelosvjetska
Pardon za vrijedanje..ali komparacija ljudi i pilica i neadekvatno ostavljanje i pustanje ovog bolesnika..me je nagnalo u gnjev
Moj golobradi mladicu ti hercegovci po Posusiju,Grudama,Ljubuskom,Listici i 20 god prije rata nisu bili u BIH,taj kraj se nikada nije oslobodio od fasizma, to kazu i Bosnjaci Stoca,Mostara itd.
Ti nisi normalan..idi lijeci se svojim bolesnim postom nisi zasluzio moju repliku..nego samo prezir najgore vrste..majmune jedan nevaspitani
Babini
Vecina Babinih autonomasa je sad tako za BOsnu..a poznati su i po AntiSrpskoj propagandi..ovi u Americi
Ne trebam ja pisati postove kilometarske.nije mi bio cilj..nego da poreknem tvoje lazi
Masa Babinih preko 5000 su sada veliki BOsnjaci..Babo je bio ideologija..a kasnije je ta ideologija izumrla..i gotova prica..znaci donji si..nisi mogao da poreknes ono sto sam rekao..a ako mi ne vjerujes navrati u Vrnograc..pa ako ostanes ziv..prvo im reci kako se zoves
Mrze Dudakovica postuju pokojnog Nanica koji je poginuo u sumljivim okolnostima na Grmecu.To vidis da znam i sta se prica po Bihacu Smile
Dudakovic je jedna castna osoba koji je i ranjen..isao je sa borcima a mogao je bjezati..nije general iz sjene
Nanic je bio posten covjek..i on se je totalno suprostavljao Babinim..nemoj poganiti covjeka svojim sutovim rijecima..on ce za tebe biti ljudeskara i krajiska gazija..koji je na Grmecu 1994 porazbijao Srpske linije oko Krupe..pa porazbijao Hrvatske Srbe na Corkovaci..znaci psssssssst
Ta ofanziva koju spominjes u Hercegovini se nazivala Neretva 93 vodio je licno Sefer Halilovic i pokojni Pasalic.Tacno da ste pocerali Hrvate preko mostarskih brda i tacno da su poceli i u Listici da panice, ali niste smjeli od Hrvatske koja je zapretila da ulazi u rat [kao prije nije bila??]
Pa..sta mi oce vidi. covjek priznaje?
Ne znam za Hrvatsku..ali Hrvatska nikad nije smjela angazovati se vise nego sad..jer bi svaka komparacija oslobadanje zemlje pogotovo bivse krajine..otpala..ako bi se znalo da oni namjeravaju tako u tude zemlje ulaziti
Uopste Alija se nije pitao nego USA i Hrvatska.Halilovic se vraca u Sarajevo i svadja se u komandi, optuzen je za Grabovicu za hrvatske civile.
Usa se ne pita toliko..jer Alije nije htjeo da izazove gnjev Hrvatske..Hrvati nista ne bi uradili po tom pitanju....ali bi bili ljuti na Bosnjake..i mozda bi se slozili sa Srbima oko Bihaca..Alije nije smjeo..jer Tudman je imao drugacije planove
Sada..ti krajevi padaju za 2 dana..ako i toliko izdrze..a Hrvati ce nam bacati cvijece..jer ce se napokon osloboditi ''Hercegovaca''
Ako nisi znao a vidim da nisi dobar dio grada Viteza Naselja Mahala sa oko 2000 stanovnika..neki ga zovu Stari Vitez je cjelo vrijeme bio pod kontrolom Armije Bih
Ahmici nisu obradeni zbog strategije prema Hrvatima..Bosnjaci nisu zeljei da budu optuzeni kao genocidni narod..i za nova Hrvatska stradanje
93% Travnicke..91% NovoTravnicke opcine..66% Viteske opcine je drzala Armija Bih nakon Washingtona
Pilici i ljudi nisu isti..zlikovce jedan kako se usudujes nazvati 118 nevino -poklanih ljudi..medu njima bebe i zene'' pilicima''
Ti si bolesnik i bijedna osoba bez savjesti..nek ti bog oprasta..ja ti necu...sa takvim po kratkom postupko
Mamlaze jedan ljudi nisu pilici..oni su bili poklati i civile..Pogledaj slike Ahmicke grobnice..2 mjeseca beba nije pile..mozda tebi jeste..idiote jedan ...stoko bjelosvjetska
Pardon za vrijedanje..ali komparacija ljudi i pilica i neadekvatno ostavljanje i pustanje ovog bolesnika..me je nagnalo u gnjev
Ti nisi normalan..idi lijeci se svojim bolesnim postom nisi zasluzio moju repliku..nego samo prezir najgore vrste..majmune jedan nevaspitani
-
KUJTA
Vidis kako ti kada udaris na jaceg sa argumentima pjenis
Pjeni pjeni,ubili su ti Nanica,izvukli ste Orica iz Srebrenice, Ahmici su ti pokazali koliko vas Hrvati vole i postuji i ne samo Ahmici nego i logori po Hercegovini,Stupni Dol.
Ti si mala riba koja se hvata u plicaku, de jos sta slazi da zapjenis.
Da da vasi saveznici Hrvati, zabole me sta ti mislis o meni a bio si se zaletio da pametujes.

Pjeni pjeni,ubili su ti Nanica,izvukli ste Orica iz Srebrenice, Ahmici su ti pokazali koliko vas Hrvati vole i postuji i ne samo Ahmici nego i logori po Hercegovini,Stupni Dol.
Ti si mala riba koja se hvata u plicaku, de jos sta slazi da zapjenis.
Da da vasi saveznici Hrvati, zabole me sta ti mislis o meni a bio si se zaletio da pametujes.