Pozicija ili Opozicija?

adidas

#1 Pozicija ili Opozicija?

Post by adidas »

Gospodo, ove godine su nam opci izbori, pa ako nemate nista protiv da vidimo za koga ce glasati posjetioci ovog foruma? Pretpostavljam da znate ko nam je na vlasti a ko u opoziciji pa krenimo...
Ja prvi: SDP (objasnjenje slijedi kasnije)

Pozdrav svima.
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

SDA

Najjača probošnjačka stranka....
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

Radikali
mostarac

Post by mostarac »

Ako ima neka partija sto ce da gaji tekovine UDBA-e i KNOJ-a iz najboljih dana ja bi za nju glas'o :D
senada

Post by senada »

radikalna opozicija
Prenj

Post by Prenj »

Bosanski Zmaj wrote:SDA

Najjača probošnjačka stranka....
A zasto mislis da su oni probosnjacki orijentisani?
Vingo

Post by Vingo »

Valjda sto brane interese Bosnjaka (Iz Srebrenice i Kozluka) po Beogradu ovih dana...
adidas

Post by adidas »

Ja kako vidim ima vas koji ce sigurno apstinirat tako da u tom slucaju dajete sansu pobjedniku. A mislim da su dosadasnji pobjednici zasluzili da predju u opoziciju.
Ili stvarno neki misle da se to njih ne tice...
adidas

#9 sdp

Post by adidas »

Evo i objasnjenje zasto SDP, ostao sam duzan.
Pa vrlo jednostavno, ne glasam za SDP zato jer naj naj, savrseni bez greske itd. Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav
Fair Life

Post by Fair Life »

Vingo wrote:Valjda sto brane interese Bosnjaka (Iz Srebrenice i Kozluka) po Beogradu ovih dana...
Od njih interese bosnjaka uspjesnije brane Natasa Kandic i Sonja Biserko...

I ne samo one...

Popisaj nacionaliste zajedno sa njihovim strankama.
Vingo

Post by Vingo »

Sinoc me satrao osjecaj stida i jada kada je Natasa Kandic govorila o tome kako ambasada BiH u Beogradu uopste ne pokazuje znakove zivota, a kamo li da daje neku podrsku majkama (iz slucaja Skorpioni) ili svjedocima iz Kozluka...Za razliku od npr. ambasade RH, koja je svakodnevno pratila sudjenje za Ovcaru i organizovala podrsku svjedocima...
davis.ba

#12 Re: sdp

Post by davis.ba »

adidas wrote:Evo i objasnjenje zasto SDP, ostao sam duzan.

Pa vrlo jednostavno, ne glasam za SDP zato jer naj naj, savrseni bez greske itd. Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav
Takvo razmišljanje nas neće nigdje odvesti. Ovo je isto kao razmišljanje, eh moj glas neće ništa promjeniti. Isto tako vi sad, eh neću ja davati svoj glas malim strankama. A najžalosnije što na ova dva načina razmišlja preko 60% građana pa onda zato imamo da nam je pobjednik sda-hdz-sds.

Odgovor na pitanje iz teme:SDU
mostarac

Post by mostarac »

SDP :D
adidas

#14 Re: sdp

Post by adidas »

davis.ba wrote:
adidas wrote:Evo i objasnjenje zasto SDP, ostao sam duzan.

Pozfrav
Takvo razmišljanje nas neće nigdje odvesti. Ovo je isto kao razmišljanje, eh moj glas neće ništa promjeniti. Isto tako vi sad, eh neću ja davati svoj glas malim strankama. A najžalosnije što na ova dva načina razmišlja preko 60% građana pa onda zato imamo da nam je pobjednik sda-hdz-sds.

Odgovor na pitanje iz teme:SDU

Nemam ja nista protiv malih (ove koje sam naveo) naprotiv! Ali jednostavno nemaju snage i ako ne prodju prag njihovi glasovi idu velikim. Mislim ipak je krivica na njima, pogotovo SDU (silna previranja u posljednje vrijeme)
I kao sto rekoh SDP, a ne nacionalni...
davis.ba

Post by davis.ba »

Vjeruj mi da tako razmišlja ogromna većina građana, dosta od njih uopšte i ne glasa. Kada bi svi oni glasali za onoga koga žele, i kada bi uopšte promjenili mišljenje kako njihov glas ne može ništa promjeniti pa Liberali, SDU bi bile dvije najjače stranke u cijeloj BiH.

O tome govorim.
adidas

Post by adidas »

davis.ba wrote:Vjeruj mi da tako razmišlja ogromna većina građana, dosta od njih uopšte i ne glasa. Kada bi svi oni glasali za onoga koga žele, i kada bi uopšte promjenili mišljenje kako njihov glas ne može ništa promjeniti pa Liberali, SDU bi bile dvije najjače stranke u cijeloj BiH.

O tome govorim.
Pa da mislim slazemo se mi, izgleda da su samo nijanse u pitanju (samo da ne pocnemo polemiku SDU-SDP) :-D
Ja sam za da svi glasaju protiv nacionalnih, bilo za koga gore navedenih, al' budi realan, prije da za SDP glasati nego SDU.
Kako sada stvari stoje i sljedeca vlast ide ili nacionalistima ili SDP, Stranka za BiH, SNSD i nadam se NHI umjesto HDZ.
A nek se tu pridruze Liberali i SDU ako mogu naravno. Ne ocekuj da gradjani samo tako glasaju, malo kampanje itd...
Vingo

Post by Vingo »

U cijeloj BiH...? Ne bi ni u Kantonu...
Ljude npr. nista ne sprecava da glasaju za male stranke u virtuelnim anketama. Pa opet to ne rade.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ja kako sam vidio zadnju virtuelno anketu na ovom forumu, mala SDU stanka je bila druga na listi, tako da...
Vingo

Post by Vingo »

Ovaj forum nije cijela BiH. Totalno je sarajevocentrican. Ljudi vole Lamiju Tanovic. Volim je i ja. Ali koliko ljudi van Sarajeva uopce zna ko je ona...
adidas

Post by adidas »

Vingo wrote:Ovaj forum nije cijela BiH. Totalno je sarajevocentrican. Ljudi vole Lamiju Tanovic. Volim je i ja. Ali koliko ljudi van Sarajeva uopce zna ko je ona...
Upravo tako! U posljednjih deceniju male stranke nisu napravile Bog zna kakve rezultate ako izuzmemo balabana mirnesa sa zaprdjivanjem o titu a i on je na kraju pao k... kako mu i dolikuje.
davis.ba

Post by davis.ba »

Nije bit da li ljudi znaju za nju ili ne. Bit je da ljudi prestanu razmišljati kako njihov glas neće ništa promjeniti i da prestanu razmišljati kako je glas dat "malim" strankama izgubljen. Zbog ovakvih razmišljanja imamo vladu nacionalnih stranaka.
davis.ba

Post by davis.ba »

adidas wrote:
Vingo wrote:Ovaj forum nije cijela BiH. Totalno je sarajevocentrican. Ljudi vole Lamiju Tanovic. Volim je i ja. Ali koliko ljudi van Sarajeva uopce zna ko je ona...
Upravo tako! U posljednjih deceniju male stranke nisu napravile Bog zna kakve rezultate ako izuzmemo balabana mirnesa sa zaprdjivanjem o titu a i on je na kraju pao k... kako mu i dolikuje.
Pa kako će napraviti ako im ne daš glas. Kod nas svi čekaju da neka od tih malih stranaka pravo zaživi da bi onda tek glasali za njih. Pa ne može tako.
Vingo

Post by Vingo »

Pa ne dam im glas jer cu ga dat SDP-u...A i adidas ce.... :-D
davis.ba

Post by davis.ba »

Zašto? Zato što samo ONI mogu promjeniti nešto jel? :-D
adidas

Post by adidas »

davis.ba wrote:
adidas wrote:
Pa kako će napraviti ako im ne daš glas. Kod nas svi čekaju da neka od tih malih stranaka pravo zaživi da bi onda tek glasali za njih. Pa ne može tako.

Vrtimo se u krug. Dat cu glas onome ko zasluzi ako vec pitas, a obecavam da neci nikad biti za nacionalne stranke! Pa u svakoj normalnoj drzavi ljudi daju glas onome ko zasluzi, ko ostvari rezultate. Za mene je to do sad SDP.
Jel ovo dovoljno?
Post Reply