Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ridjobrki

#1 Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Ridjobrki »

'Nako nešto kontam... Šta ja uopće više radim na ovome forumu?

Skontao sam da više ni na jednom podforumu, ni na jednoj temi nemaš s kim razmijeniti mišljenje i obogatiti se na taj način... Sve se svodi na isprazna nadmudrivanja i palamuđenja koja su sama sebi svrha (jel me ono Kerstnerica nauči da se to zove eristika?), i na politici i na religiji i na medijima, sportu... Samo isključivost, ograničenost, predrasude... Nema tu truna želje za zdravom komunikacijom, učenjem o drugome i drugačijem, mogućnosti prihvatanja tuđeg mišljenja i glavnog: elementarnog dužnog poštovanja prema drugoj osobi.

Ja nikad na forum nisam gledao kao na gubljenje vremena nego kao na sredstvo kojim mogu utažiti svoju želju za komunikacijom. Kao da u svakom momentu mogu skoknuti u kafanu u kojoj ima deset punih stolova a na svakom možeš razgovarati o drugoj temi koja te zanima. Šta čovjeku više treba? I na šta se to sve svelo...?

Odeš na politiku, dva-tri posta i pokolju se crveni i zeleni i nikog ne zanima o čemu se priča... Odeš na medije - jednima je Senad Bog, drugima je Fahro Ramzes, treći bi nešto pričali a ne znaju šta bi, četvrti ne daju usta otvoriti... Odeš na sport, zanima te gdje će Džeko - za minut se naši Talijani i Englezi raspravljaju bez ikakve razumne logike, argumenata, poštovanja, a sve skupa bez ikakve veze s temom... Odeš na regije, ništa van Sarajeva ne valja, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica su sela bez asfalta...

Što meni ovo treba, pa mogu i ja čitati Express...

Zbogom.

Pozdravlja Vas vaš

Ridjobrki
black

#2 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by black »

ma ridjobrki u pravu si, ali ne zivciraj se i nema potrebe da ides :)
upravnik

#3 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by upravnik »

Mudro brate Ridjobrki
Compact

#4 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Compact »

Nadam se da je to bio trenutak tvoje slabosti!
Iskreno, nikada nisam ulazio sa tobom u diskusije, ali su mi tvoji postovi često bili duhoviti i zabavni! ;-)
Lesli Eldridž

#5 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Lesli Eldridž »

I od mene vala zbogom. :) 8-)
Abacija

#6 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Abacija »

Dear Ridjobrki,

da nisi napisao ovaj post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2754938 bilo bi mi pravo zao sto nas napustas, ali ovako mi je svejedno. :zzzz:
nellington

#7 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by nellington »

Gudbaj Josemiti :wink:

Mada znam da nećeš izdržati bez nas :D
upravnik

#8 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by upravnik »

Abacija wrote:Dear Ridjobrki,

da nisi napisao ovaj post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2754938 bilo bi mi pravo zao sto nas napustas, ali ovako mi je svejedno. :zzzz:
evo pročitah
što jeste jeste tamo se dobro isprovaljivao...
navratiponekad

#9 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by navratiponekad »

nisam puno na forumu ali pratim ćesto zbivanja na forumu.

neznam šta bi ti reko na tvoju odluku,donekle si u pravu.žao mi je što odlaziš iz ovog foruma( jednoumlja)
POZ.
pustopoljina

#10 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by pustopoljina »

ne idi.
musac

#11 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by musac »

Sretno ti bilo!
upravnik

#12 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by upravnik »

navratiponekad wrote:nisam puno na forumu ali pratim ćesto zbivanja na forumu.

neznam šta bi ti reko na tvoju odluku,donekle si u pravu.žao mi je što odlaziš iz ovog foruma( jednoumlja)
POZ.
Aurea Mediocritas

#13 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Aurea Mediocritas »

Ridjobrki wrote:'Nako nešto kontam... Šta ja uopće više radim na ovome forumu?

Skontao sam da više ni na jednom podforumu, ni na jednoj temi nemaš s kim razmijeniti mišljenje i obogatiti se na taj način... Sve se svodi na isprazna nadmudrivanja i palamuđenja koja su sama sebi svrha (jel me ono Kerstnerica nauči da se to zove eristika?), i na politici i na religiji i na medijima, sportu... Samo isključivost, ograničenost, predrasude... Nema tu truna želje za zdravom komunikacijom, učenjem o drugome i drugačijem, mogućnosti prihvatanja tuđeg mišljenja i glavnog: elementarnog dužnog poštovanja prema drugoj osobi.

Ja nikad na forum nisam gledao kao na gubljenje vremena nego kao na sredstvo kojim mogu utažiti svoju želju za komunikacijom. Kao da u svakom momentu mogu skoknuti u kafanu u kojoj ima deset punih stolova a na svakom možeš razgovarati o drugoj temi koja te zanima. Šta čovjeku više treba? I na šta se to sve svelo...?

Odeš na politiku, dva-tri posta i pokolju se crveni i zeleni i nikog ne zanima o čemu se priča... Odeš na medije - jednima je Senad Bog, drugima je Fahro Ramzes, treći bi nešto pričali a ne znaju šta bi, četvrti ne daju usta otvoriti... Odeš na sport, zanima te gdje će Džeko - za minut se naši Talijani i Englezi raspravljaju bez ikakve razumne logike, argumenata, poštovanja, a sve skupa bez ikakve veze s temom... Odeš na regije, ništa van Sarajeva ne valja, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica su sela bez asfalta...

Što meni ovo treba, pa mogu i ja čitati Express...

Zbogom.

Pozdravlja Vas vaš

Ridjobrki
Razumijem zašto želiš napustiti forum. Čini mi se da imam identičan dojam iako sam jako kratko već na ovom forumu.
Ali, ako možeš nastavi sa pisanjem na ovom forumu jer pismen si i obrazovan čovjek (to se vidi) i šteta je da se tvoji postovi više ne pojavljuju.
Ne treba da te nerviraju stvari koje si naveo. I takvo ponašanje je ljudsko i razumljivo jer anonimno forumaštvo je idealna prilika za istresanje frustracija. Ali, i pored svega, vjeruj da ipak ono što pismen, inteligentan, dobronamjeran i pismen čovjek ovdje ostavi, nije uzaludno. Neko će posjetiti ovaj forum, pročitaće i to može uticati na formiranje njegovog mišljenja o nečemu. Zar to, na kraju, i nije smisao foruma?
Lesli Eldridž

#14 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Lesli Eldridž »

:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by pici »

Alajhmanet Brate :(
Paco

#16 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Paco »

Eee.....kako je to Mirci lijepo uradila 8-)

Lave moj, zar je moguce da te neko/nesto na forumu iznervira?

Pa nismo u biblioteci, misha mu njegovog.
Abacija

#17 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by Abacija »

zagazaga wrote:
@abacija i @upravnik.........zar se nismo svi ponekad, ponegdje isprovaljivali.....jednostavno naiđe dan :zoka:
Drugo je isprovaljivati se a drugo je omalovazavati logorase. :x
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#18 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !

Post by grunt »

:D

Locked