Pozdravlja Vas Ridjobrki !
- Ridjobrki
#1 Pozdravlja Vas Ridjobrki !
'Nako nešto kontam... Šta ja uopće više radim na ovome forumu?
Skontao sam da više ni na jednom podforumu, ni na jednoj temi nemaš s kim razmijeniti mišljenje i obogatiti se na taj način... Sve se svodi na isprazna nadmudrivanja i palamuđenja koja su sama sebi svrha (jel me ono Kerstnerica nauči da se to zove eristika?), i na politici i na religiji i na medijima, sportu... Samo isključivost, ograničenost, predrasude... Nema tu truna želje za zdravom komunikacijom, učenjem o drugome i drugačijem, mogućnosti prihvatanja tuđeg mišljenja i glavnog: elementarnog dužnog poštovanja prema drugoj osobi.
Ja nikad na forum nisam gledao kao na gubljenje vremena nego kao na sredstvo kojim mogu utažiti svoju želju za komunikacijom. Kao da u svakom momentu mogu skoknuti u kafanu u kojoj ima deset punih stolova a na svakom možeš razgovarati o drugoj temi koja te zanima. Šta čovjeku više treba? I na šta se to sve svelo...?
Odeš na politiku, dva-tri posta i pokolju se crveni i zeleni i nikog ne zanima o čemu se priča... Odeš na medije - jednima je Senad Bog, drugima je Fahro Ramzes, treći bi nešto pričali a ne znaju šta bi, četvrti ne daju usta otvoriti... Odeš na sport, zanima te gdje će Džeko - za minut se naši Talijani i Englezi raspravljaju bez ikakve razumne logike, argumenata, poštovanja, a sve skupa bez ikakve veze s temom... Odeš na regije, ništa van Sarajeva ne valja, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica su sela bez asfalta...
Što meni ovo treba, pa mogu i ja čitati Express...
Zbogom.
Pozdravlja Vas vaš
Ridjobrki
Skontao sam da više ni na jednom podforumu, ni na jednoj temi nemaš s kim razmijeniti mišljenje i obogatiti se na taj način... Sve se svodi na isprazna nadmudrivanja i palamuđenja koja su sama sebi svrha (jel me ono Kerstnerica nauči da se to zove eristika?), i na politici i na religiji i na medijima, sportu... Samo isključivost, ograničenost, predrasude... Nema tu truna želje za zdravom komunikacijom, učenjem o drugome i drugačijem, mogućnosti prihvatanja tuđeg mišljenja i glavnog: elementarnog dužnog poštovanja prema drugoj osobi.
Ja nikad na forum nisam gledao kao na gubljenje vremena nego kao na sredstvo kojim mogu utažiti svoju želju za komunikacijom. Kao da u svakom momentu mogu skoknuti u kafanu u kojoj ima deset punih stolova a na svakom možeš razgovarati o drugoj temi koja te zanima. Šta čovjeku više treba? I na šta se to sve svelo...?
Odeš na politiku, dva-tri posta i pokolju se crveni i zeleni i nikog ne zanima o čemu se priča... Odeš na medije - jednima je Senad Bog, drugima je Fahro Ramzes, treći bi nešto pričali a ne znaju šta bi, četvrti ne daju usta otvoriti... Odeš na sport, zanima te gdje će Džeko - za minut se naši Talijani i Englezi raspravljaju bez ikakve razumne logike, argumenata, poštovanja, a sve skupa bez ikakve veze s temom... Odeš na regije, ništa van Sarajeva ne valja, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica su sela bez asfalta...
Zbogom.
Pozdravlja Vas vaš
Ridjobrki
- black
#2 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
ma ridjobrki u pravu si, ali ne zivciraj se i nema potrebe da ides 
- upravnik
#3 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Mudro brate Ridjobrki
- Compact
#4 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Nadam se da je to bio trenutak tvoje slabosti!
Iskreno, nikada nisam ulazio sa tobom u diskusije, ali su mi tvoji postovi često bili duhoviti i zabavni!
Iskreno, nikada nisam ulazio sa tobom u diskusije, ali su mi tvoji postovi često bili duhoviti i zabavni!
-
Lesli Eldridž
#5 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
I od mene vala zbogom.

-
Abacija
#6 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Dear Ridjobrki,
da nisi napisao ovaj post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2754938 bilo bi mi pravo zao sto nas napustas, ali ovako mi je svejedno.
da nisi napisao ovaj post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2754938 bilo bi mi pravo zao sto nas napustas, ali ovako mi je svejedno.
- nellington
#7 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Gudbaj Josemiti
Mada znam da nećeš izdržati bez nas
Mada znam da nećeš izdržati bez nas
- upravnik
#8 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
evo pročitahAbacija wrote:Dear Ridjobrki,
što jeste jeste tamo se dobro isprovaljivao...
- navratiponekad
#9 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
nisam puno na forumu ali pratim ćesto zbivanja na forumu.
neznam šta bi ti reko na tvoju odluku,donekle si u pravu.žao mi je što odlaziš iz ovog foruma( jednoumlja)
POZ.
neznam šta bi ti reko na tvoju odluku,donekle si u pravu.žao mi je što odlaziš iz ovog foruma( jednoumlja)
POZ.
- upravnik
#12 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
navratiponekad wrote:nisam puno na forumu ali pratim ćesto zbivanja na forumu.
POZ.
- Aurea Mediocritas
#13 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Razumijem zašto želiš napustiti forum. Čini mi se da imam identičan dojam iako sam jako kratko već na ovom forumu.Ridjobrki wrote:'Nako nešto kontam... Šta ja uopće više radim na ovome forumu?
Zbogom.
Pozdravlja Vas vaš
Ridjobrki
Ali, ako možeš nastavi sa pisanjem na ovom forumu jer pismen si i obrazovan čovjek (to se vidi) i šteta je da se tvoji postovi više ne pojavljuju.
Ne treba da te nerviraju stvari koje si naveo. I takvo ponašanje je ljudsko i razumljivo jer anonimno forumaštvo je idealna prilika za istresanje frustracija. Ali, i pored svega, vjeruj da ipak ono što pismen, inteligentan, dobronamjeran i pismen čovjek ovdje ostavi, nije uzaludno. Neko će posjetiti ovaj forum, pročitaće i to može uticati na formiranje njegovog mišljenja o nečemu. Zar to, na kraju, i nije smisao foruma?
-
Lesli Eldridž
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Alajhmanet Brate 
-
Paco
#16 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Eee.....kako je to Mirci lijepo uradila
Lave moj, zar je moguce da te neko/nesto na forumu iznervira?
Pa nismo u biblioteci, misha mu njegovog.
Lave moj, zar je moguce da te neko/nesto na forumu iznervira?
Pa nismo u biblioteci, misha mu njegovog.
-
Abacija
#17 Re: Pozdravlja Vas Ridjobrki !
Drugo je isprovaljivati se a drugo je omalovazavati logorase.zagazaga wrote:
@abacija i @upravnik.........zar se nismo svi ponekad, ponegdje isprovaljivali.....jednostavno naiđe dan
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.