pozdrav VOGOSCANI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
srecnica

#1 pozdrav VOGOSCANI

Post by srecnica »

:-) hello ja sam nova....danas sam doputovala na ovaj sajt...pozdrav za moje Sarajlije...i moje Vogoscane.....ako neko ima iz Vogosce neka mi se javi......... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Centar, Stari grad, Novo Sarajevo i Novi grad = Grad Sarajevo

Vogosca+Ilijas+Ilidza+Hadzici+Trnovo + Grad = Kanton broj 9.

Moze li otpozdrav sa Ilidze. Nisam Sarajlija. Navijam za Zelja.
pametnica

Post by pametnica »

c c c vogosca :lol:
e stanovnici tog dijela me uvijek ispizde
Garamond

Post by Garamond »

što?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

pametnica wrote:..... ispizde
:shock:

Pa kako/zasto te, bona, natjeraju da poprimis tu karakternu osobinu zvanu, pi*** ?

srecnici dobrodoslica golema
dajdzarile

Post by dajdzarile »

ej srecnice nemoj da te nasekiraju ove "sarajlije" koje dobrinju,al-pachino,vojnicko i ostala geta nastala za olimpijadu svrastavaju u grad ..
jedan dio moje familije je imao kuce i zemlju u vogosci dok je granica grada bila na m.dvoru ... toliko o sarajlijama nakon m.dvora :mrgreen:
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

ja sam iz inostranstva. opcina/opstina prijedor.
dajdzarile

Post by dajdzarile »

ma no srklet prijedor nije napravljen za olimpijadu kao neke sarajevske... hm opstine :mrgreen:
elviss83

Post by elviss83 »

ja sam iz vogosce sada zivim u vogi znam sve i sviju ako te sta zanima pitaj :))
manijak1

Post by manijak1 »

:D Na kojem je mjestu Unis'?
srecnica

Post by srecnica »

drage moje sarajlije... :-D :-D :-D u granicama ili ogranicenjima....samo sam zeljela pozdraviti vas sve...pa da li zivimo u kantonu 9 ili izvan Mar. dvora ili unutar svejedno je....ne zivim vise sticajem okolnosti tamo...rodjena sam u Kosevskoj bolnici...davne 1980.god..selila sam se verovatno po tvom iz kantona u kanton i zavrsila u Vogosci gdje sam provela najljepse godine svog zivota...velika nostalgicarka i Sarajevo u srcu nosim pa tako da sve sto je u vezi dok grada dotice me veoma.....

Da li poznajes Dautovic Amelu zivjela je u P.O.Z(vjerovatno je naziv ulice promjenjen).. i ako zelis posalji mi privatnu poruku zeljela bih jos nesto da te pitam :-D :-D :-D
omcho

Post by omcho »

Neki komentari su toliko glupi da me totalno ispizde.Pa šta ima veze ako je neko iz Vogošće,evo ja sam iz strogog Centra grada tu sam se i rodio tu sam se i borio,tu sam proveo sve dane mog života.Vogosca je udaljena jako malo od Centra grada,da je u kojem slucaju to Konjic ili Visoko pa bi ih mogli smatrati Kantonom 9,ali Vogoscu nikakoč.I to su ljudi,I TO SU BOSANCI,možda nisu prave Sarajlije ali jesu Bosanci i ne znam odakle tolika zavist tolikih Sarajlija.HVALA :? :? :-? :?
burundi mao

Post by burundi mao »

i ne znam odakle tolika zavist tolikih Sarajlija.
to nisu sarajlije, to su iskompleksirani papci koji zele da se izdignu iznad nekoga, pa makar i na ovakav nacin. malogradjani. :x
srecnica

Post by srecnica »

:-) :-)za mene su svi ljudi iz Bosne isti..da li su za zapada,sjevera ili bilo drugdje svejedno je....djelim ljude na dobre i lose a ne kojoj nacijonalnosti,religiji,boji,porocima pripadaju.....
Nema boljih ljudi (ma odakle oni bili) od bosanaca... :roll: :roll:
pametnica

Post by pametnica »

nisam imala namjeru nikog vrijedati
i ja sam sarajka,nisam u centru vec u jednom nimalo atraktivnom naselju :P
samo me vogosca asocirala na nest bezveze

al u svakom slucaju pozdrav srecnici

p.s. zasto se svi nadose uvrijedeni?
srecnica

Post by srecnica »

:? nisam ti se pametnice...uvrijedila...postujem tudja misljenja i tudja osjecanja..ako te Vogosca asocira na nesto 'fuj' to je tvoj osecaj i tvoje pravo...meni je Vogosca sve i sto sam duze van nje sve mi vise nedostaje.....pozdrav
elviss83

Post by elviss83 »

sretna znam halilovic amelu zivi u p o zvijezda
u pravu ste za vogoscu i meni je fuj to je centar turbofolka u kanotnu devet as cigo palermo....al et ljudi zaradjuju mora se
a unis nije vise unis sada je vogosca promjenili ime radi dugova kontaju ne moraju dogove platit radi promjene imena i trenutno su 7 daj Boze da ne ispadnu
vozdrica iz vogosce ma kakva da je sretan sam sto zivim tu meni je ok puna je zelenila van je buke a ipak je sve blizu :)
Hajvan

#18 Re: pozdrav VOGOSCANI

Post by Hajvan »

Da li su 'vogošćanke' još u modi?!?

Image
bach

#19 Re: pozdrav VOGOSCANI

Post by bach »

Evo neko napravio grupu

https://www.facebook.com/UdruzenjeVogoscani?fref=ts

I hvala mu za to...

Na slikama postavljenim na grupu vidi se da je Vogošća prije skoro 60 godina imala

- motociklistički klub
- mažoretkinje
- klub avio modelara
- limenu muziku
- tamburaški orkestar
- i još mnogo toga...

Danas nema skoro ništa. Samo pasa lutalica za izvoz...
Post Reply