POZDRAV!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

teAMICA

#26 Re: POZDRAV!

Post by teAMICA »

Ovako nešto kad pročitam srce mi ko tepsija! Mislim da grad čine prvenstveno građani, pa tek onda zgrade. Mi smo ti koji treba da se potrudimo da nam neko sutra opet poželi doći.
Najsvježiji primjer: Juče ja čekam ćevape u Kastelu, uđe konobar vidno iznerviran - u baštu mu sjelo 5-6 amerikanaca koji ga pitaše za "Sarajevo-navigator" , hoće ljudi da se organizuju da vide gdje šta ima... Kaže on njima sav ponosan da tu odmah na ćošku ima turistički info centar gdje mogu dobiti sav materijal i potrebna informacije. Na to će amer: "Znamo, upravo smo bili tamo, ali oni to nemaju! :shock: "
Kaže konobar da je njega sramota bilo, htjede im otić tamo, al ne može od posla... Naravno, odem ja :mrgreen: (bolje bi im bilo da nisam :mrgreen: )
Da ne dužim, nađem ja tih Sarajevo-navigatora i odnesem ljudima.

Pričam ja to taxisti, kaže čovjek da ti isti uposlenici VLASTITIM autima i kombijima prevoze turiste do tunela i nazad. Taxi dođe cca 50 KM za tu relaciju, a oni uzmu 40 EURA po osobi.

E, kad ljudi skontaju da se svi moramo malo potruditi oko turista, bit će i više ovakvih postova i nećemo se šokirati :lol: kad neko ovako fino naš grad opiše.
Za sad dosta i ovaj jedan :thumbup:
Nekako s proljeća

#27 Re: POZDRAV!

Post by Nekako s proljeća »

everybody hurts wrote:Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada?? :roll:
:)

Jer joj mi koji ga ne smatramo ''prčijom'' priblizimo na drugaciji nacin.Valjda i bolji... 8-)
Jara

#28 Re: POZDRAV!

Post by Jara »

hakazvaka wrote:danas sam upoznao jednu super djevojku u Splitu, i ona je tako odusevljena Sarajevom, ali nazalost nikada nije bila, i to joj je velika zelja, ali ne moze stici od faksa i tako... bas sam se nekako ponosno osjecao kad se trznula na to sto sam rekao da sam iz Sarajeva :bih:
:-D Pomozi joj da ispuni želju, nije Split preko svijeta! :)
Vitamin C

#29 Re: POZDRAV!

Post by Vitamin C »

Baš mi nešto toplo oko srca i nešto zgrčeni obrazi i iskeženi zubi. Ev' 'vako :-D .
Isto bih i ja rekao za Zagreb.
Eweleen

#30 Re: POZDRAV!

Post by Eweleen »

parkove stalno čiste, al od 70% klupa su ostale samo one 2 betonske gredice, sad koliko je do vlasti koliko do gradskog podmlatka koji duševnu satisfakciju ima u razvaljivanju klupa :-?

za mene Sarajevo nikad neće bit prčija, na stranu što je pun papaka, ali ne moram voljet ljude da bi volio grad, grad je samo moj i ničiji drugi :mrgreen:

EDIT: baš ujutru idem u Zagreb, pa ću donijet informacije iz prve ruke :P
fixer

#31 Re: POZDRAV!

Post by fixer »

Sarajevo ima svojih pozitivnih strana, a jedna od tih je sto se ljudi bas trude kad neko drugi dodje. Polako, ali sigurno dosta stvari u Sarajevu dolazi na svoj mjesto. Sarajlije moraju da zavole ovaj grad, da shvate koja je prednost u odgovornom civiliziranom ponasanju, da se postave hrabro protiv delikvenata koji kvare ovaj grad.
p.s. Zanima me nesto u vezi ovog novog spomenika ispred BBI. Postavili su klupe, i sad na tim klupama stoji nezasticen - odvojen gornji dio. Cini mi se da te klupe samo cekaju da neko odnese taj gornji dio, pa ne bi zelio da se to desi, jer taj dio daje neku ugodnu notu, glazuru, djeluje bas toplo. Interesuje me je li taj dio planiran da bude pomican, ili se samo odvojio?
ProS

#32 Re: POZDRAV!

Post by ProS »

da kazem i ja da mi je srce ko đamija kad vidim sarajvo :-D pogotovu kad ga uporedim s drugim gradovima/metropolama :)
rado bih i zivio tu al da me ne zovete dosljom :oops: :D
malizeleni

#33 Re: POZDRAV!

Post by malizeleni »

hakazvaka wrote:danas sam upoznao jednu super djevojku u Splitu, i ona je tako odusevljena Sarajevom, ali nazalost nikada nije bila, i to joj je velika zelja, ali ne moze stici od faksa i tako... bas sam se nekako ponosno osjecao kad se trznula na to sto sam rekao da sam iz Sarajeva :bih:
Koliko joj je godina, ja sam haro po Splitu u mojim mladjim danima ;)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34 Re: POZDRAV!

Post by Chmoljo »

Admir_1984 wrote:
Ak ovo nije ironija:? :?

Pa hiljade kvadrata travnatih povrsina nakon rata su zamijenile betonske gradjevine i poslovni prostori privatnika i kvaziprivatnika.

A kazes nikad u b fazi nije bilo vishe travnatih povrsina? To se nakon rata srusili neki objekti maksuz da se urede travnate povrsine da se djeca imaju gdje igrati i da grad lijepo izgleda :D
nije nikakva ironija. koji je objekat napravljen u B fazi na travnatoj površini? nijedan.

istini za volju, jeste se napravilo nekoliko objekata u A fazi, dole uz cestu, ali na čast im ide što nisu neki tržni centri i smoposluge već nešto malo drugačije (ASA, Euroherc, Volvo). Onaj dio kod Hypo banke i dalje prema zgradi opštine Novi Grad ionako nikad nije bila zelena površina, nego parking koji je i u julu bio pun vode i bolesti. zato kažem, zelene površine na Alipašinom nisu zaplatile, a kako ima jako malo djece koje se bave onim stvarima kojima smo mi (klikeri, autići) nema više ni razgažene trave...

eh sad, što se tiče zelenih površina u gradu, ok, slažem se da ih ima malo, ali iskreno, nikad ih nije ni bilo previše. grad nam je tako uzak i nabijen tako da se betonira i onaj najmanji komadić zemlje u centru...
andrija2007

#35 Re: POZDRAV!

Post by andrija2007 »

HAVANA wrote:Haj i da nešto lijepo pročitam :-D
Dođi ti opet, imaš od mene uštipke. :D
A od mene kajmak! :)
8. sekretar SKOJ-a

#36 Re: POZDRAV!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Obožavam meHko zagrebačko ''Š'',...Imam ja tamo amidžu Rasima, zvani Ras, pa kada su mog malog rođaka Kenana osunetili on uzviknuo:
-Isuuusseeee, kaj ste mu ovo uradili?! Vidi kak' je ružan! :D
Bandierra Rossa

#37 Re: POZDRAV!

Post by Bandierra Rossa »

vesgo22 wrote:Samo da vas sve pozdravim !!!
Bila sam 1.put u životu u vašem predivnom gradu prije jedno 2 mjeseca i naravno,oduševila sam se.Posjetila sam sve važnije kulturne i religijske ustanove,ali sam namjerno izostavila otići na klopu u Park prinčeva,samo kako bih se ponovno vratila.
Obožavam Bosnu,vaš grad i ljude,a i sama sam pol Bosanka.Samo čuvajte naše Sarajevo,čišći i uređeniji grad nisam vidjela!

Pozdrav i velika pusa svim Sarajkama i Sarajlijama,hvala vam na srdačnosti i gostoprimstvu!

Do ponovnog viđenja,pusa iz Zagreba!
Kako je ovo lijepo pročitati...

Evo i od mene jedna...

http://www.youtube.com/watch?v=WWpkYHA8 ... re=related
Jara

#38 Re: POZDRAV!

Post by Jara »

Bandierra Rossa wrote: Kako je ovo lijepo pročitati...
Evo i od mene jedna...
http://www.youtube.com/watch?v=WWpkYHA8 ... re=related
Đe me nađe... :) :thumbup: Skoro me rasplaka... Ne čuh je od rata, od onog spota - Mića s gitarom na ulazu u grad. Već sam mislila da je pjesma zaboravljena.
Ovaj spot :thumbup: :-D
Post Reply