POZDRAV!
-
vesgo22
#1 POZDRAV!
Samo da vas sve pozdravim !!!
Bila sam 1.put u životu u vašem predivnom gradu prije jedno 2 mjeseca i naravno,oduševila sam se.Posjetila sam sve važnije kulturne i religijske ustanove,ali sam namjerno izostavila otići na klopu u Park prinčeva,samo kako bih se ponovno vratila.
Obožavam Bosnu,vaš grad i ljude,a i sama sam pol Bosanka.Samo čuvajte naše Sarajevo,čišći i uređeniji grad nisam vidjela!
Pozdrav i velika pusa svim Sarajkama i Sarajlijama,hvala vam na srdačnosti i gostoprimstvu!
Do ponovnog viđenja,pusa iz Zagreba!
Bila sam 1.put u životu u vašem predivnom gradu prije jedno 2 mjeseca i naravno,oduševila sam se.Posjetila sam sve važnije kulturne i religijske ustanove,ali sam namjerno izostavila otići na klopu u Park prinčeva,samo kako bih se ponovno vratila.
Obožavam Bosnu,vaš grad i ljude,a i sama sam pol Bosanka.Samo čuvajte naše Sarajevo,čišći i uređeniji grad nisam vidjela!
Pozdrav i velika pusa svim Sarajkama i Sarajlijama,hvala vam na srdačnosti i gostoprimstvu!
-
nova_korisnica
#2 Re: POZDRAV!
bas je lijepo procitati ovako nesto 
hvala Tebi sto si bila i dodji nam opet
sta ti se najvise dopalo??
hvala Tebi sto si bila i dodji nam opet
sta ti se najvise dopalo??
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3 Re: POZDRAV!
vesgo22 wrote:Samo da vas sve pozdravim !!!
-
malizeleni
#4 Re: POZDRAV!
Pusti park princheva, radije se zaputi do bibana, koji je u neposrednoj blizini, s boljim pogledom, i boljim ustipcima 
-
barby02
#5 Re: POZDRAV!
Dodji ti nama opet
a to oko cistoce , predvidjam da ce biti i " cisci" 
-
everybody hurts
#6 Re: POZDRAV!
Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada?? 
- HAVANA
#7 Re: POZDRAV!
Haj i da nešto lijepo pročitam
Dođi ti opet, imaš od mene uštipke.
Dođi ti opet, imaš od mene uštipke.
- atko
#8 Re: POZDRAV!
Jesi li ti sigurna da si bila u Sarajevu ???Admir_1984 wrote:vesgo22 wrote:Samo da vas sve pozdravim !!!
- HAVANA
#9 Re: POZDRAV!
everybody hurts wrote:Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada??
-
barby02
#10 Re: POZDRAV!
Ko ovdje provede do 5 dana, moze biti odusevljen jer : ima cajta sve kuRLturne objekte da obidje (izuzev skupĆine opĆine- od kulturolosko-politicko i nacio-fundamentalistickog bontona) i fakat taman je tih 5 dana u 3-4 ulice, 2 kvarta. Uz dobru ekipu- puuuuno smjeha i zeze. . svakom bi bilo predivno a cijene naspram konkretno zagrebacih ko birvaktile Rumunija, da se raspametis. Raja na Čarsiji otvorena duse i ruke za "strance" sa nasih ex prostora, takodje i zato je djevojci bilo fino. . Ono sto gospodicna rece " cuvajte nase Sarajevo" je sa njene tacke gledista moguce a mi mozemo sta mozemo. . . znamo seeverybody hurts wrote:Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada??
-
The 51st State
#11 Re: POZDRAV!
zato da si obisao i malo gradova po evropi slicne velicine, a bogami metropola, ne bi tako govorio...everybody hurts wrote:Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada??
- Jara
#12 Re: POZDRAV!
Beskrajno sam se iznenadila i načudila
kad mi prijatelj dijasporac, inače Sarajlija (ne bi me lag'o
) reče da je sada Sarajevo čišće od Beča! A prijašnjih je godina, veli on, bilo toliko prljavo da bi ga muka spopadala svaki put kad bi došao.
I o drugih čujem da je čisto!
Meni nikad ljepši nisu bili parkovi i zelene površine, bar u centru i oko glavne longitudinale.
Što, jelte, ne znači da ne bi moglo biti mnogo čišće i ljepše.
Slažem se s Barby
. Naravno da je različit doživljaj bilo kojeg grada u svijetu ako si nekoliko dana u njemu i ako u njemu živiš...
I o drugih čujem da je čisto!
Meni nikad ljepši nisu bili parkovi i zelene površine, bar u centru i oko glavne longitudinale.
Što, jelte, ne znači da ne bi moglo biti mnogo čišće i ljepše.
Slažem se s Barby
- hakazvaka
#13 Re: POZDRAV!
zasto je vecina ljudi 'iznutra' toliko sebi zacrtala u glavu da smo mi uzasni ?everybody hurts wrote:Zašto je većina ljudi "sa strane" oduševljena ovom prčijom od grada??
zasto vecina nasih ljudi ne moze prihvatiti cinjenicu da se mozda razvijamo ?
razvoj i zaustavljaju skeptici poput tebe
- atko
#14 Re: POZDRAV!
Ja samo da kazem da se salim (ma da u svakoj sali ima istine kao sto u sarajevu ima dijlova koji nisu bas najcisci
) dok me niste razapeli
Sarajevo jeste grad koji imad dusu ... bez obzira sta su mu sve priredjivali razni jahaci apokalipse svih ovih godina ... i kada se salim ili kad sam ljut zasto mnogo stvari ne stima u Sa to je zato sto grad koji imad dusu zasluzuje i moze i mora bolje
Ili u pejakovicevom fazonuu
Ma kakvo Sarajevo ... trebala si ti obici rajvoSa... to je grad
Sarajevo jeste grad koji imad dusu ... bez obzira sta su mu sve priredjivali razni jahaci apokalipse svih ovih godina ... i kada se salim ili kad sam ljut zasto mnogo stvari ne stima u Sa to je zato sto grad koji imad dusu zasluzuje i moze i mora bolje
Ili u pejakovicevom fazonuu
Ma kakvo Sarajevo ... trebala si ti obici rajvoSa... to je grad
- HAVANA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17 Re: POZDRAV!
ja sam milijardu puta rekao: u mojoj mahali nikad više nije bilo zelenih površina. pobogu ljudi pa meni ispod prozora drvo raste
eeeeeeeeeeej, drvo cijelo u B fazi.
na stranu to što su djeci sad interesantniji kompjuteri i droga od fudbala, ali ono jest čišće (grad). sjećam se prije rata da gotovo nisam mogao izaći na balkon od smrada ispod prozora
a sada ima i neke trave, pa čak i cvijeća
nema djece da je razgaze
(ko bi rek'o da je i droga korisna
)
mislim da ljudi uopšte ne razmišljaju glavom, slušaju šta drugi pričaju i samo reproduciraju ono što vidjeli i čuli: grad je pun papaka, p mu materina vidi ga što baca hljeb sa prozora, a da nije bilo rata ne bi vidio grada, grad je previše prljav, svi su narkomani, svi su turbofolkeraši, svi se trkaju džadom, svi su pasivni, svi ispijaju kahve po baštama...
neću reći da je super, daleko od toga, ali ima i nekih stvari koje su se i popravile od onoga kakve su bile 1990. otvorite oči, pogledajte, možda se nekad i iznenadite...
na stranu to što su djeci sad interesantniji kompjuteri i droga od fudbala, ali ono jest čišće (grad). sjećam se prije rata da gotovo nisam mogao izaći na balkon od smrada ispod prozora
mislim da ljudi uopšte ne razmišljaju glavom, slušaju šta drugi pričaju i samo reproduciraju ono što vidjeli i čuli: grad je pun papaka, p mu materina vidi ga što baca hljeb sa prozora, a da nije bilo rata ne bi vidio grada, grad je previše prljav, svi su narkomani, svi su turbofolkeraši, svi se trkaju džadom, svi su pasivni, svi ispijaju kahve po baštama...
neću reći da je super, daleko od toga, ali ima i nekih stvari koje su se i popravile od onoga kakve su bile 1990. otvorite oči, pogledajte, možda se nekad i iznenadite...
-
barby02
#18 Re: POZDRAV!
XXXXXXXXXXXXXXXXXChmoljo wrote: pobogu ljudi pa meni ispod prozora drvo rasteeeeeeeeeeeej, drvo cijelo u B fazi.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
a meni iz saksije raste u kuci
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#19 Re: POZDRAV!
Ma Sarajevo je super ljudi, sta vam je, sto ste nezahvalni! Kakvih sve gradova i carsija ima ... Ovo je hit, sto bi jedan moj drug reci...
Ali fakat- Sarajevo je bas lijepo. I sto duze zivim tu, to mi je nekako ljepse- ma sve 10 osim onog Avazovog tornja.... ali eto...
Ali fakat- Sarajevo je bas lijepo. I sto duze zivim tu, to mi je nekako ljepse- ma sve 10 osim onog Avazovog tornja.... ali eto...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20 Re: POZDRAV!
Naravno,kada se promjenila vladajuca struktura u graduvesgo22 wrote:.Samo čuvajte naše Sarajevo,čišći i uređeniji grad nisam vidjela!
Sad bez zezancije,jesi ti sigurno u Sarajevu bila
p.s Pozdrav i tebi,i meni je bas gotivno u Zg. bilo ,i to vise puta. Basa sam bio iznednadjen kolika je srdacnost i bliskost ,prema nekome ko dodje sa strane.
- Ateista
#21 Re: POZDRAV!
Ni ja se ne bih slozio da je nesto cist, ali jako cesto su ljudi reagovali kada im kazem da sam iz Sarajeva, nekako se obraduju, imaju pozitivne uspomene i asocijacije, ima nesto u ovom gradu...
Stvarno je fino vidjeti ovako poitivne utiske, i u potpunosti je u pravu, treba ovo cuvati.
Stvarno je fino vidjeti ovako poitivne utiske, i u potpunosti je u pravu, treba ovo cuvati.
- Jara
#22 Re: POZDRAV!
Grad jeste čist
, hortikulturni radnici odlično rade svoj posao.
Radili su ga i prije '90
, ali ostade ondašnji problem: i sada, kad puhne vjetar, krpama i plastičnim kesama se okiti drveće, bandere i žbunje.
Ta zemlja smo otvorenih kontejnera.
Ta zemlja smo otvorenih kontejnera.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#23 Re: POZDRAV!
Ak ovo nije ironija:?Chmoljo wrote:ja sam milijardu puta rekao: u mojoj mahali nikad više nije bilo zelenih površina. pobogu ljudi pa meni ispod prozora drvo rasteeeeeeeeeeeej, drvo cijelo u B fazi.
na stranu to što su djeci sad interesantniji kompjuteri i droga od fudbala, ali ono jest čišće (grad). sjećam se prije rata da gotovo nisam mogao izaći na balkon od smrada ispod prozoraa sada ima i neke trave, pa čak i cvijeća
nema djece da je razgaze
(ko bi rek'o da je i droga korisna
)
Pa hiljade kvadrata travnatih povrsina nakon rata su zamijenile betonske gradjevine i poslovni prostori privatnika i kvaziprivatnika.
A kazes nikad u b fazi nije bilo vishe travnatih povrsina? To se nakon rata srusili neki objekti maksuz da se urede travnate povrsine da se djeca imaju gdje igrati i da grad lijepo izgleda
Last edited by Admir_1984 on 30/07/2009 01:04, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#24 Re: POZDRAV!
Primjetila sam i ja da je u zadnje vrijeme Sa bas "procvjetalo" ali daleko je ono jos od ostatka svijeta.
Pa mi nemamo fontane u centru nigdje.
Ona sto je bila uklonise je.
Radi se, ali potrebno je tu jos puno truda.
A svakako je lijepo ovako nesto procitati.
Pa mi nemamo fontane u centru nigdje.
Radi se, ali potrebno je tu jos puno truda.
A svakako je lijepo ovako nesto procitati.
- hakazvaka
#25 Re: POZDRAV!
danas sam upoznao jednu super djevojku u Splitu, i ona je tako odusevljena Sarajevom, ali nazalost nikada nije bila, i to joj je velika zelja, ali ne moze stici od faksa i tako... bas sam se nekako ponosno osjecao kad se trznula na to sto sam rekao da sam iz Sarajeva