Gora izvini molim te, ali de mi ovo pojasni:
1. Kako RS moze biti tolerantna demokratska tvorevina ako se u nazivu nalazi samo prefiks jednog naroda?
To je nesto sto je poznato u praksi...
Npr.u bivsoj SFRJ si imao SR Hrvatsku u kojoj su i Hrvati i Bosnjaci(tada Muslimani) i Srbi bili konstitutivni narodi,pa niko nije dovodio u pitanje naziv republike...
Takodjer ni u nazivu Bosna i Hercegovina se ne pominje ime Srba,vec to ime podsjeca na naziv samo jednog naroda...
2. Kako ta "republika" moze biti srpska, kada je prije rata na tom teritoriju vecinsko bilo muslimansko stanovnistvo?
Ona se zove Republika Srpska,a Ustavom RS je definisana kao "entitet Bosnjaka,Hrvata,Srba i svih ostalih koji u njoj zive."
Tu treba praviti razliku izmedju imena republike i njene ustavne definisanosti!
Nema razloga zasto je drugi ne bi osjecali svojom...
3. Kako to da sada stanovnici RS mogu odlucivati, a 1992-95 nije niko u toj "republici" dao muslimanima,hrvatima i nepodobnim srbima pravo da glasaju sta hoce?
Ovo mi je nejasno...
O kojem glasanju ti govoris...
Tada se nije glasalo...
4. Otkud ti ideja da je ovo "bosnjacki" forum?
Ako je neko uvrijedjen time,ja povlacim tu tvrdnju...
Da ti pojsanim malo. To je zato sto ste Vi u RS navikli da sve djelite na srpsko i drugo, pa ocekujete da se i ostali ljudi tako isto ponasaju.
...pojednostavljujes stvar..
Ipak i ti si u tim,nacionalnim,okvirima pisao dosadasnji tekst...
I ti pominjes Bosnjake i Hrvate...
...i ti govoris o pravu pojedinih naroda da odlucuju...
...nisam ja usamljen u toj prici...
I jos nesto...uposte ne dijeli ljude na taj nacin,ali na forumu se prica o globalnim temama,o problemima vecih razmjera,a manje ili nimalo o pojedincu.
Ako se stavis u takvu situaciju,onda su parametri kojima definises raspravu upravo takve prirode...
Ali eto molim te odgovorimi na ovo pitanje, po cemu je ovo bosnjacki forum.
Upravo po idejama koje prozimaju ovaj forum,a koje su zastupljene kod bosnjackih politickih elita...
Ti neces naci ideju ukidanja Srpske kod SDS,SNSD-a,PDP-a ili neke druge stranke iz RS...
...ali kao sto sam rekao,ako se to nekom ne svidja,povlacim tvrdnju...
5. Nadji mi i jedno istorijsko uporiste zasto bi RS i Federacija trebale da postoje?
Evo jedna vrlo jaka:
Tzv.bratoubilacki rat 1941.-1945.godine...stavio sam tzv.da me ne bi opet napali...
RAT 1992.-1995.G.
Ima li smisla da nekad u buducnosti opet ratujemo...
Ja kazem da nema!
...istorija nas uci da je sve moguce...