Pozdrav iz Republike Srpske!

Post Reply
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

gora wrote:Izuzetno losa stva se dogadja na ovom forumu...

Nesrecnike koji su protjerani iz RS i nesrecnike koji su protjerani iz FBiH ne tretirate na isti nacin!

Prognanik iz RS je zrtva genocida iz etnickog ciscenja,a prognanik iz FBiH je sam otisao!!!!!!!????
nije tacno, neka se svi tretiraju na isti nacin.
ja ti lijepo navodim primjer iz prve ruke.
evo ti jos jedan: Crkva u centru Bijeljine je sagradjena tako sto je sruseno nekoliko bosnjackih kuca. Otidji iza omladinskog doma i pogledaj vlastitim ocima. Udji unutra i pitaj ih na cijoj se zemlji bogu mole (koje li ironije!) Raspitaj se, pa prosudi. A onda mi navedi konkretno gdje je srusena jedna srpska kuca da bi se sagradila dzamija. Navedi jedan provjeren primjer. Cisto radi statistike.
nineac

Post by nineac »

Ma vidite da covjek predstavlja tipican prototip neobrazovanog i zatucanog seljaka koji je eto na srni cuo za rjeci demokratija i referendum.
On nemoze skontati razliku da je 92-95 ono sto se zvalo RBiH bilo drzava, priznata u AVNOJ-skim granicama od istog tog UN na koji se on poziva, a ono sto se zvalo RS bila genocidna tvorevina u kojoj su vladali najgori i najmracniji mozgovi koji su se pojavili na nasim prostorima.
Stvarno kako neko moze imati obraza, morala, savjesti da RS naziva svojom domovinom i jos da se njome ponosi?
I on sada dosao nama ovdje prosipati o demokratiji i ljudskim pravima!
Cak se i sam Begrad pocinje polako buditi iz vjestackog sna u kojem su bili, ali ne ima Banja Luka koja ce se boriti za srpsku stvar.
Goran shvati jedno!!! Ti si BOSANAC PRAVOSLAVAC a ne SRBIN!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

gora wrote:Nemam sta da kazem o bosnjackim zrtvama,osim da izjavim moje saucesce i da kazem da svi odgovorni za to treba da se nadju iza resetaka!

Zanima me da mi kazete da li su ovi civili za neke od vas takodjer ljudi?

Da li oni zasluzuju epitet "nevih zrtava" ili su oni stoka za klanje?

http://www.usde.se/zaboravi/akomozes/bo ... rajevo.htm

Da ne kazete da je srpska propaganda...

Priredilii: Senad PECANIN
i Vildana SELIMBEGOVIC
A vidi ko je ovo priredio? Bosnjaci. Jeste, i sad nam ti lijepo daj link nekog zlocina nad Bosnjacima kojeg su priredili Srbi. Zlocin je grozan. Zgadilo mi se u grlu citajuci i nisam mogao i sve procitat, i zbog sadzraja i zbog umora. Ali cuo sam ranio za ovo. Ali gledaj, ovo je bilo djelo pojedinaca iz oslobodilacke Armije RBiH isto kao sto su i pojedinci iz Partizana izvrsili zlocine. Jednostavno Caco je trebao branit Sarajevo a onda je zajedno sa svojom brigadom izvrsio zlocine. Znaci zlocin pojedinca i to manjinski ako se poredi sa vecinom Armije RBiH i njenim postupcima prema ne-Bosnjacima. Pa samo u Tuzli su jos tolko Srbi bili u njoj u borbi protiv fasistickih agresora. I evo pitanje, ko je ubio zlocinca i fasistu Cacu? Srbi zbog pravde il osvete? Da nije slavna "RS"? Ne, njega je srusila Armija RBiH i MUP BiH bez umjesanosti ikoga izvana. Sta mislis da je Caco bio komandant u srpskoj armiji? Bil ga Karadzic il Milosevic smako? Jasta, dali bi mu medalje. Toliko...

I samo pitanje za ostale sta je sa Ramizom Delalicem Celom? Zar nece platit?
Den

Post by Den »

Uh da nam je vise Gorana,bas je interesantno.. :D

Ali,Gorane.Ti meni neodgovori na ono pitanje moje:RAM1,RAM2.Dali je ti sada jasno sto smo se malo poceli naoruzavati? :roll:
ding-dong

Post by ding-dong »

gora wrote:
Nadam se da ce dogodine da sazrije situacija i da cemo mirno da raspisemo referendum o nezavisno Repubici Srpskoj,kako bi se povetili programu stabilizacije i pridruzivanju EU,kao nezavisna i medjunarodno prinata drzava Republika Srpska!

RICHARD HOOLBRUK: "Svi na Balkanu imaju pravo na samoopredjeljenje sem bosanskih Srba". :D :D

Americka administracija i EU cvrsto stoje iza BiH. Otcjepljenja nema moj gorane :D :D

Rekao sam u jednom postu da je laz ono sto si rekao o Tuzli. Mozes me demantovati ako pokazes slike koje si spominjao i imena "200 nevinih".
I zasto se Haag interesovao za Vozucu i Grabovicu a nije za Tuzlu?

Inace, RS je nastala radom iz Beograda. O tome haaski Tribunal kaze u optuznici Milosevicu:" 54. Dana 5. februara 1991, Skupština Republike Srbije donela je “Zakon o ministarstvima” na predlog Slobodana MILOŠEVIĆA. Ovim zakonom je u vladi Srbije osnovano dvadeset “ministarstava”, među kojima i Ministarstvo za veze sa Srbima van Srbije. Ovo ministarstvo je pomoglo SDS-u da uspostavi Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu." Dalje optuznica nastavlja:"57. Dana 25. marta 1991, Slobodan MILOŠEVIĆ i Franjo TUĐMAN sastali su se u Karađorđevu i razgovarali o podeli Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske."
U istoj se optuznici dalje kaze"65. Dana 22. oktobra 1991. ili oko tog datuma Slobodan MILOŠEVIĆ, zajedno sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, nastavio je da zagovara unitarnu srpsku državu kojom bi se upravljalo iz Beograda u Srbiji. Istog dana “krnje Predsedništvo” je pozvalo na mobilizaciju rezerviste u Srbiji i u “drugim regijama koje žele da ostanu u Jugoslaviji”.

Danas u tom Beogradu na pitanju o postojanju Republike Srpske kazu NE sto mozes vidjeti na linku ispod :D :D

http://www.b92.net/invboard/index.php?s ... ika+Srpska

Takodje na istom forumu je provedeno glasanje o manjem BH entitetu i njegovoj sudbini. Beogradjani nekad listom uz RS sada o njoj misle drugacije:

http://www.b92.net/invboard/index.php?s ... ika+srpska

Oni koji su mislili da bi RS prikljucili Srbiji dobili su na istom forumu ovaj odgovor:

http://www.b92.net/invboard/index.php?s ... c=6635&hl=

jedan od ucesnika tog foruma napisao je na tom topicu o prikljucenju RS SiCG:"Kada ne umijete zivjet zajedno sa vasim komsijama, kojega djavola trazite preko Drine, vi takvi kakvi ste se pokazali, pocheli bi i ovamo da chistite od manjinskih naroda.
Nadjite resenje sa vasim komsijama, dobro ih izljubite i fino ih zamolite da vam oproste za sva nedjela , kada vidimo da ste dobri, sa vama zajedno preko Brisela pa pravo u Evropu.
Ali prvo Karla del Ponte da odabere svoj tim za Hag. "

Haag o nacinima i sredstvima kako je stvorena RS kaze sljedece u presudi Tadicu:"113. Secesijom nesrpskih republika i priznanjem Srbije i Crne Gore da Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija više ne postoji, JNA više nije mogla djelovati kao narodna armija. Na sastanku ministara vanjskih poslova Evropske zajednice 6. oktobra 1991. izražena je zabrinutost zbog izvještaja da se "pokazalo da JNA više nije neutralna i disciplinovana institucija". (Dokaz Tužilaštva br. 48) Ipak je u Bosni ostala dosta snažna uprkos secesiji te republike. To je bio problem: kako pretvoriti JNA u armiju onog što je preostalo od Jugoslavije, odnosno armiju Srbije i Crne Gore, a ipak zadržati u srpskim rukama kontrolu nad značajnim dijelovima Bosne i Hercegovine i istovremeno se pretvarati da su ispoštovani međunarodni zahtjevi za odlazak JNA iz Bosne i Hercegovine. Dana 15. maja 1992. Savjet bezbjednosti je svojom Rezolucijom 752[26] zahtijevao da u Bosni i Hercegovini sve intervencije od strane jedinica JNA izvana odmah prestanu, te da se te jedinice ili povuku ili da se stave pod kontrolu vlade Republike Bosne i Hercegovine, ili da se rasformiraju i razoružaju.

114. Pronađeno je rješenje, bar što se Srbije tiče, u prekomandovanju u Bosnu i Hercegovinu svih bosanskih Srba, vojnika koji su služili u jedinicama JNA na drugim mjestima, te povlačenju svih ne-Bosanaca iz Bosne i Hercegovine. To je naizgled trebalo zadovoljiti međunarodne zahtjeve dok bi u Bosni i Hercegovini istovremeno ostale velike srpske oružane snage. Oružanim snagama koje su kasnije postale vojska Republike Srpske (VRS) u Bosni i Hercegovini zapovijedali bi oficiri bivše JNA. Tako je ta nova armija naslijedila i oficire i ljudstvo iz JNA kao i značajne količine oružja i opreme, uključujući 300 tenkova, 800 oklopnih transportera i preko 800 komada teške artiljerije. Ostatak bivše JNA postaće vojska nove Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora), poznata kasnije kao VJ.

115. Formalno povlačenje JNA iz Bosne i Hercegovine izvršeno je 19. maja 1992; VRS je zapravo bila proizvod raspada stare JNA i povlačenja njenih nebosanskih dijelova u Srbiju. Međutim, većina komandanata jedinica bivše JNA, ako ne i svi, skoro svi Srbi, koji su se 18. maja 1992. sa svojim jedinicama našli na dužnosti u Bosni i Hercegovini, ostali su na dužnosti kao komandanti svojih jedinica tokom 1992. i 1993. ne vraćajući se u Srbiju, bez obzira da li su porijeklom bili bosanski Srbi ili ne. Ovo je vrijedilo i za većinu oficira i podoficira. Iako su tada formalno bili pripadnici VRS, a ne bivše JNA, nastavili su primati plate od vlade Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora), a penzije od te vlade dobijali su i oni koji su s vremenom penzionisani. Na sastanku oficira zaduženih za logistiku general Đorđe Đukić, tada u VRS, ali do 18. maja 1992. načelnik štaba tehničke uprave JNA u Beogradu, objavio je da će svi aktivni pripadnici na službi u VRS nastaviti primati plate od savezne vlade iz Beograda, koja će nastaviti finansirati VRS kao što je to činila i sa JNA, sa istim brojnim stanjem oficira kakvo je zabilježeno 19. maja 1992. Oružje i oprema kojim je bila naoružana nova VRS bili su oni isti koje su jedinice imale dok su bile u sastavu JNA. Poslije 18. maja 1992. oružane snage Bosne i Hercegovine nastavile su se snabdijevati iz Srbije.

116. General Kadijević je o ulozi JNA u Bosni i Hercegovini rekao: "jedinice i štabovi bivše JNA činili su kičmu vojske Srpske Republike (Republika Srpska), sa sve oružjem i opremom". Takodje je dodao: "prvo je JNA, a zatim armija Republike Srpske koju je JNA postavila na noge, pomogla da se oslobode srpske teritorije, zaštiti srpski narod i stvore povoljni vojni preduslovi za ostvarivanje interesa i prava srpskog naroda u Bosni i Hercegovini političkim sredstvima..." (Dokaz Tužilaštva broj 30)

117. Vrijedi napomenuti da je u svom izvještaju od 3. decembra 1992. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija spomenuo događaje oko JNA i njeno navodno povlačenje iz Bosne i Hercegovine, zaključivši: "Iako se JNA potpuno povukla iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa opremom ostavljeni su njeni bivši pripadnici bosanskog srpskog porijekla da čine vojsku Srpske Republike". [27]

118. Uprkos objavljenom povlačenju JNA iz Bosne i Hercegovine u maju 1992, aktivni elementi nekadašnje JNA, sada prekršteni u VJ, sarađivali su sa VRS u Bosni i Hercegovini. Posebno su u Bosni i Hercegovini i nakon povlačenja u maju 1992. ostali vazduhoplovci i avioni koji su sarađivali sa VRS tokom 1992. i 1993. Bivši komandant 2. vojne oblasti JNA, sa sjedištem u Sarajevu, general Ratko Mladić, postao je komandant VRS nakon objavljenog povlačenja JNA iz Bosne i Hercegovine."

http://www.un.org/icty/bhs/cases/tadic/ ... 70507b.htm

@tiha noc

jos uvijek ocekujem link sa Ustavom SFRJ iz 1974. i imam nekoliko linkova o tom Ustavu i misljenju perjanica srpske nacionalisticke politike.

Od forumasa gora i tiha noc ocekujem da mi daju jednake relevantne dokaze za ono sto oni tvrde. ocekujem linkove za slike i imena "200 nevino ubijenih" u Tuzli kao i link za Ustav SFRJ iz 1974.

Pozdrav
Eshek

Post by Eshek »

Jok to. Goran jednostavno ignoriše one postove koji mu se ne dopadaju, jer mu dokazuju da valja gluposti. Kao što je moj :D
DarioR

Post by DarioR »

Eshek :thumbup: :bih: :thumbup:

samo da Vas pozdravim, napokon se registrovah, necu vise koristiti nik Selena84, sad imam svoj :P
maksuz pozdrav za ''vesele''...
forUMASH

Post by forUMASH »

...goran je u cudu i nevjerici jer jos nije banovan.... :D :D :D
Eshek

Post by Eshek »

forUMASH wrote:...goran je u cudu i nevjerici jer jos nije banovan.... :D :D :D
:lol: :lol:

Sačekaj...prvo ćemo organizovati "demokratsko glasanje", pa tek onda.. :D :D :D

Ako ne budemo izglasali da ga banujemo, imam ja nešto naoružanja u podrumu. Čisto preventivno :D :D
HuLYGaN

Post by HuLYGaN »

Vi stvarno niste normalno što se uopšte raspravljate sa njim
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..ja sam stvarno mislila da ce tema dogurati do druge ev. trece stranice kad ono punih 16 :shock: :D :D :D

..dobro se drzite...i ti gorane :D :D
kokili_g

Post by kokili_g »

Lege'da o Gedi Gluperdi

Ovo je priča koju vrlo nerado pričam...
To je priča o antihristu jednom, i raspikući...
Gedi, takozvanom, što je silnu zemlju nasledio od pokojnog teče, i sve spisko...
Bilo je tih slučajova već i ranije...
Da je neko zemlju potrošio i razbuco...
Al' da je neko našu zemlju razbuco to još nismo doživljavali...
E, tu smo se mi iz familije malko zamislili i metili prst na čelo,
mada je bilo i predloga da i Gedi prislonimo štagod na čelo, al' to nije prošlo...
Mislim, još me nije prošlo...

Gedo, gluperdo...
Svu si zemlju proćerdo...
Sve si spisko... Sram te bio...
Gedo, bekrijo...

Jednom tako Geda išo na vašar...
Za opkladu jaho junca...
Otkad je s tog junca tresno malko usta krivi desno...
Breca se i bunca...

A jednom, opet, Geda išo u teatar...
I gledo komad s onim vitezom i zmajom...
Još mu tad na pamet palo da se, čim odraste malo,
oženi aždajom...
I svi mu kazli, ej:

Gedo, gluperdo...

Jednom Geda, onda, išo na igranku...
Al ga bubnjar merko mrsko... I drsko...
"Šta me g'edaš, ti sa kosom?" E, oma mu je geda nosom svu onu pesnicu razmsko...
U paramparčad...

Jednom Geda jedva išo u crkvu...
Al i tu se bruko grdno...
Jo, sramote i belaja, istero ga otac-Paja,
Jer je naglas podrigivo...

Gedo, gluperdo...

Ovo je druga glava o Gedi pripovedanja...
Geda je... Kako bih ga fizički opiso... Jako ima oštar pogled...
Mož' seći lubenice njim...
Al drugo mu tupo...
Svu je zemlju slupo...

Jednom zgodom Geda išo da pravi mostić...
Pa pričkino palac daskom...
Siso ga, da smanji otok, i smišljo da bolje potok zatrpamo časkom...

Jednom tako Geda nije nigdi išo, za promenu...
Što je nažalost značilo da smišlja neku još goru bedu...
Uvali se na otoman... Reklo bi se: Al je skroman?
Al mi znamo Gedu...
I svi mu kažu:

Gedo, gluperdo...

Jednom davno Geda išo u bijoskop...
Tužni ruski ratni film ga dirno, svojski...
Sav uplakan reče ženi: E, to vidiš, da je meni...
Ratova i vojski!

A jednom tako Geda nijednom nije otišo na sud...
A minuse mu pišu kredom...
Jao, kad se zaparniči, tu sve ima da varniči...
Teško nama s Gedom...
I svi će mu reći u glas:

Gedo, gluperdo...

Ovo je treća glava o Gedi, bilo bi još glava...
Geda je ko meksikanska serija sa hepiendom...
Jer, kako god se završi biće hepiend...
Za nas il' za Gedu...

Jednom tako Geda išo na živce... Jedio komšiluk redom...
I sad, ko je lud najposle? Dali Geda il mi što se natežemo s Gedom?

Stalno, brašo, Geda išo u krajnost...
Osta zemlje tolko samo...
Da mi lepo našeg Gedu, kada pođe sve po redu,
Sretno zakopamo...
Na šta će popa kasti:

Gedo, gluperdo...
Den

Post by Den »

Daj Gorane, jarane Sulejmane. :D Nadi nam jos kojeg Gorana da supljiramo malo na ovom Sa-x.Da vidimo malo vasu istinu i nacin razmisljanja... :-D
gavrilo

Post by gavrilo »

Den wrote:Da vidimo malo vasu istinu i nacin razmisljanja... :-D
o ti jedini poznavatelju istine... uslisi nase molitve :-)
senada

Post by senada »

Pozdrav jarane Jovane :)
senada

Post by senada »

Den wrote:Daj Gorane, jarane Sulejmane. :D Nadi nam jos kojeg Gorana da supljiramo malo na ovom Sa-x.Da vidimo malo vasu istinu i nacin razmisljanja... :-D
Dean, reci dosta!
klif

Post by klif »

Zanimao bi me stav RS po pitanju piramide. Da li bi se i u slucaju da Federacija pronadje Piramidu sunca RS zeljela otcijepiti?
gavrilo

Post by gavrilo »

klif wrote:Zanimao bi me stav RS po pitanju piramide. Da li bi se i u slucaju da Federacija pronadje Piramidu sunca RS zeljela otcijepiti?

... e to zavisi od toga da li je kralj tvrtko imao aferu sa papinom sestricinom 8-)
senada

Post by senada »

gavrilo wrote:
klif wrote:Zanimao bi me stav RS po pitanju piramide. Da li bi se i u slucaju da Federacija pronadje Piramidu sunca RS zeljela otcijepiti?

... e to zavisi od toga da li je kralj tvrtko imao aferu sa papinom sestricinom 8-)

esdeaovci bi vam pozavidjeli na zdravom dijalogu sa esdeesovcima...
epilog

Post by epilog »

Licno mislim da je ovo jedna odlicna tema koja je opet kao i mnoge druge do sada zavrsila na neozbiljan nacin. Ja zivim u Sarajevu i da odmah na pocetku objsanim da nisam musliman. Ja sam hrvat katolicke vjeroispovjesti koji je rodjen i zivi u Bosni. Gorane dijelim tvoj misljenje o samoopredjeljenju Republike Srpske i mislim da ni to i trebalo da se dogodi. Mislim da stav vecine tog dijela gradjana BiH jeste za opredjljenje i ti je stvarno njihovo pravo. Smatram da ono sto se dogadjalo od 92-95 ne treba da bude tema polemike : Jeli bilo? Sta je bilo?
Ono sto je cinjenice je to da FBiH ima veci standard od RS i uvijek ce ga imati, tako da mislim da ne bi ni bilo tako lose da se RS osamostali..Mene vise nervira to sto se mi vise brinemo o RS nego oni sami..to je perverzno..bilo bi lijepo kad bi se mi okrenuli nasem dijelu i lijepo pocistili govna u svojo basti..FBiH ima potencijala i na treba raditi na tome da ojacamo i jos vecu razlčiku napravimo prema nama jos uvijek sastavnom entitetu..

pozdrav i jednim i drugima
epilog

Post by epilog »

Bas sam to sve dobro rekao, jos da sam jos jednom procitao i popravio greske.. :D ajde ne zamjerite mi..
murti439

Post by murti439 »

@gora, oko moje lijepo....

O 60% Srba po popisu iz 1991. u onom dijelu BiH koji danas pripada "četnitetu", mogu ti reći slijedeće...

Misliš li to na:

Foču,
Bijeljinu,
Zvornik,
Prijedor ili, možda,
Srebrenicu?

Fraze i ublehe o saučešću i kažnjavanju odgovornih okači mačku o rep... Znaš ti dobro šta se ovdje desilo, samo se praviš hajvan...

P.S.
Pominjući Senada i Vildanu skačeš samom sebi u usta... To su, naime, Bošnjaci koji u kontinuitetu pišu o "bošnjačkim" zločinima otkako su se desili... Da ne pominjemo "Slobodnu Bosnu" i još neke... A ti meni nađi nekoga ko radi nešto slično u "demokratskom" RS-u... Kopanja se drznuo da proba, pa smo vidjeli šta ga je nakon toga snašlo...
Last edited by murti439 on 31/01/2006 23:39, edited 2 times in total.
klif

Post by klif »

epilog wrote:Gorane dijelim tvoj misljenje o samoopredjeljenju Republike Srpske i mislim da ni to i trebalo da se dogodi.
pozdrav i jednim i drugima
Molio bih da pojasnis!
murti439

Post by murti439 »

I još nešto:

gora, predlažem ti da u svom uvodnom komentaru zamijeniš Srbe sa Bošnjacima, a RS sa BiH, te da s tim i takvim komentarom otvoriš odgovarajuću temu na "blicu" ili "serbian cafe"-u...

Čisto zato što vidim da koristiš svaku priliku da se iščuđavaš nivou (ne)tolerancije i navodnoj količini mržnje prema Srbima i srpskom na ovom forumu...
epilog

Post by epilog »

Izvini ako nije bilo jasno, neka ljudi sprovedu referendum i otcijepe se ako hoce. Licno mislim da bi FBiH daleko dalje bila danas da nije bilo RS u sastavu ove drzave.Mozda manja ali daleko ekonomski jaca i mozda cak tik uz Hrvatsku na ulazu u Europsku Uniju. Sa ovim entiteskim susjedima nam nema napretka jos duzi niz godina a meni je moj zivot isuvise drag ali i kratak da bi ja nekome objasnjavao sta je bolje i konstruktivnije. Mislim da je ovdje linija manjeg otpora kljuc uspjeha... BiH moze i na manjem teritoriju da zazivi i posatne uzor svim zemljama nasljednicama ex-Yu.

pozdrav
Post Reply