Entiteti RS i Federacija kao i svi Kantoni se moraju ukinuti. BiH se teritorijalno moze podijeliti na recimo 3 decentralizovane Regije.
Ovdje ti prilazem sliku sa tri (3) decentralizovane Regije:
1. BH Regija
2. RS Regija
3. HB Regija
gora, ja ne znam koliko ti je godina i koliko si licno svjestan o gigantizmu propustene sanse srba da 92. konacno stanu 'u kraj' i bosnajcima i bosni. govorim o ogromnoj prevari JNA i nasih komsija Srba ali i po 'vas' projekat pogodnom, geopolitickom, regionalnom i globalnom momentu.gora wrote:Ja sam pominjao Povelju UN kao vrhovni pravni akt,a koji dopusta pravo naroda na samoopredjeljenje.Malo pojasljenja Gorane o tvom ''referendumu za otjepljenje''
''Sporazum o promjeni granice između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine može se iznijeti i na potvrdu putem referenduma u Republici" Ustav RS-a
Ovo je sve sto pise u ustavu RS-a i odnosi se samo na izmjene granice izmedju F BiH i RS-a. Sto znaci da nemate pravo na bilo kakvo otcjepljenje vec samo na mogucu izmjenu granica izmedju entiteta sto opet mora prihvatiti i federacija.
To sto Ustav BiH nije doradjen u tom smjeru,znaci dasu u njemu ne navodi temeljno pravo koje gartuje Povelja Un...
...a Povelja UN je iznad Ustava BiH,to je svima jasno....
Pa mi cemo zivjeti i daljezajedno...ali jedni pored drugih...Sve u svemu kako vidis blokirani smo i mi da vas ukinemo i vi da se otcijepite sto znaci da nam je zivjeti zajedno
Alal ti vjera kartografe.Bumerang wrote:@ Gora,
Entiteti RS i Federacija kao i svi Kantoni se moraju ukinuti. BiH se teritorijalno moze podijeliti na recimo 3 decentralizovane Regije.
Ovdje ti prilazem sliku sa tri (3) decentralizovane Regije:
1. BH Regija
2. RS Regija
3. HB Regija
klif wrote:Volimo brate biti u pravu, pa makar!
Ovo je rečeno '92. za moju rahmetli majku u Banjoj Luci. Da, rekoh RAHMETLI.gora wrote:Ne brini za majku,nju niko nee pipnuti...
Želiš reći "ako si gradjanin tog entiteta, onda..."gora wrote:Pa to je pitanje o kome treba da raspravljaju gradjani Republike Srpske zar ne..giga wrote:ja nisam Bosnjak
i mislim da je RS tvorevina nastala ratnim djelovanjem i ubijanjem neduznih civila, etnickim ciscenjem i zlocinom
zbog toga je sramotno da postoji
Ako si gradjanin te republike,onda nadji nacin da pokrenes to pitanje...
i nikome nije psovao...i nije govorio o "mrskoj" federaciji...i prihvata odluke donesene referendumom, iako bi glasao protiv...ovo je za mene dijalog, diskutovanje...klif wrote:Smatram da je bilo kakav dijalog bolji od rata. Goran se javio da razgovara. Na tome mu se ipak mora odati priznanje. Da je vise takvih...