Meni se čini da je i prošle godine isto bio požar na sličnom mjestu...
Požar na Alipašinom
- cyprus
#1 Požar na Alipašinom
Evo upravo vidjeh sa prozora, u B fazi, plave zgrade, stan u velikom plamenu
. Zna li iko išta o ovome?
-
drama
#2 Re: Požar na Alipašinom
nista ne brini...
kup'o se ja ono za bajram, pa rek'o da nalozim da se ne prehladim...
- sffovac
#3 Re: Požar na Alipašinom
vatrogasci tek maloprije otisli, a dugo su bili
nadam se da nema povrijedjenih
nadam se da nema povrijedjenih
- 8. sekretar SKOJ-a
#4 Re: Požar na Alipašinom
Ti od Bajrama do Bajrama?drama wrote:nista ne brini...
Uh, nije se dobro šaliti na ovakvim temama, tri su incidenta požarne vrsste bila u mojoj zgradi- plin. Uh,...Nedo bog nikome katastrofe.
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Požar na Alipašinom
Prosle godine je bio pozar u istom stanu.
Znam da su djecurlija ganjala horoza koji se spasio skokom sa velike visine (ja mislim da je stan na desetom ili dvanaestom, slagacu...).
Izgleda da gore zivi (ili je zivio) nekakav problematican lik, mozda ce neko bolje znati, ja sve sto znam o liku je cula-kazala.
Znam da su djecurlija ganjala horoza koji se spasio skokom sa velike visine (ja mislim da je stan na desetom ili dvanaestom, slagacu...).
Izgleda da gore zivi (ili je zivio) nekakav problematican lik, mozda ce neko bolje znati, ja sve sto znam o liku je cula-kazala.
- Edin H.
#6 Re: Požar na Alipašinom
Nadam se da horoz nije sletio na tvog Maybacha i ostetio lak, bez obzira da li si se odlucio za 57-cu ili 62-kuchuchumbamayumbe wrote:Prosle godine je bio pozar u istom stanu.
Znam da su djecurlija ganjala horoza koji se spasio skokom sa velike visine (ja mislim da je stan na desetom ili dvanaestom, slagacu...).![]()
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Požar na Alipašinom
Ma jok, kakvi, zavrsio je skuhan u supi...Edin H. wrote:Nadam se da horoz nije sletio na tvog Maybacha i ostetio lak, bez obzira da li si se odlucio za 57-cu ili 62-kuchuchumbamayumbe wrote:Prosle godine je bio pozar u istom stanu.
Znam da su djecurlija ganjala horoza koji se spasio skokom sa velike visine (ja mislim da je stan na desetom ili dvanaestom, slagacu...).![]()
btw, skono't sam da sacekam do iza prvog da vidim sa ovim carinama sta ce biti, mozda ustedim sta jer ipak kupujem novo.
Odlucio sam se za Maybach 62, dobro mi dodje kada idem u fishing da mogu metnuti schapova za musicharenje i tako to...
- sheilak
#8 Re: Požar na Alipašinom
Fakat, sta je bilo s pijetlom ( iliti " horom " )
? Je li mrtav? Je li bio " stanar " to stana?
Prijatelj mi rekao da je bio pozar, ali sam mislila da nije nista strasno.
Last edited by sheilak on 07/12/2008 17:36, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#9 Re: Požar na Alipašinom
ja u b fazi... veze nisam imala za pozar...
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Požar na Alipašinom
Pozar je bio sinoc, negdje oko 22h.sheilak wrote:Fakat, sta je bilo s pijetlom ( iliti " horom " )? Je li mrtav? Je li bio " stanar " to stana?
![]()
Gledao sam kako lik sa sprata iznad zalijeva vodom kroz prozor balkon ispod, a dole isto kao da je gorjela nekakva plastika, ali je vatra bila bas zestoka.
Kada je gorilo prosle godine (taj isti stan) znam da su vatrogasci ugasili pozar i da su u stanovima ispod sedmicama poslije toga susili tepihe i vidjelo se dokle je probila voda na spratovima ispod.
Sinoc sam zvao vatrogasce cim sam primijetio da gori, pola naselja je bilo na prozorima, gledali smo jedno pola sata sta se desava ali nisam vidio nikakve vatrogasce! Na momenat je u cijelom kvartu nestajalo struje pa je opet dosla. Kasnije se vidjelo da neko sa baterijom trkelja po zgaristu.
Inace na tom stanu nema nikakve stolarije nego su prozori ko da je jucer bio rat, ustvari, nema ni stokova, nego je lik zad'o drvetom i najlonom okolo, prava rupa.
Ne bi me cudilo da su to narkomani zapalili.
Valjda ce biti vise informacija u novinama.
A sto se horoza tice, prosle godine je zaglavio u jednoj dobroj kokoshijoj supi, tako da nisam vidio da je opet nesto letilo dok je gorjelo.
Osim ako lik sada nije drzao koze i ovce, koje, kako svi znamo, nemaju krila.
- amrica
#11 Re: Požar na Alipašinom
Sarajevo
Požar u općini Novi Grad
Jučer u 22.15 sati službenici policije Treće PU su obaviješteni da je na sedamnaestom spratu stambene zgrade u ulici Nerkeza Smajlagića broj 15, općina Novi Grad došlo do požara u stanu, vlasništvo R.S, saopćeno je iz FMUP-a.
Foto: Ilustracija
Na lice mjesta izašla je ekipa PVB Kantona Sarajevo i požar lokalizovala u 23.05 sati.
U požaru je nastupila materijalna šteta, a lakše tjelesne povrede u vidu opekotina po licu i rukama je zadobio vlasnik sta ta R. S., koji je istog dana u 01.40 sati, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323 KZ F B H - izazivanje opće opasnosti lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje.
O tome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj će biti izvršen danas.
Požar u općini Novi Grad
Jučer u 22.15 sati službenici policije Treće PU su obaviješteni da je na sedamnaestom spratu stambene zgrade u ulici Nerkeza Smajlagića broj 15, općina Novi Grad došlo do požara u stanu, vlasništvo R.S, saopćeno je iz FMUP-a.
Na lice mjesta izašla je ekipa PVB Kantona Sarajevo i požar lokalizovala u 23.05 sati.
U požaru je nastupila materijalna šteta, a lakše tjelesne povrede u vidu opekotina po licu i rukama je zadobio vlasnik sta ta R. S., koji je istog dana u 01.40 sati, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323 KZ F B H - izazivanje opće opasnosti lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje.
O tome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj će biti izvršen danas.
- mayab
#12 Re: Požar na Alipašinom
Tip je neki "romina", ako sam dobro cuo, ali neprovjereno
- bpsang
#13 Re: Požar na Alipašinom
dobro je da nije u mom dijelu
- karanana
#14 Re: Požar na Alipašinom
da jeste vec bi ovdje bilo slika.100_KA wrote:dobro je da nije u mom dijelu