Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
csejla

#1 Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

Danas je u Novom Gradu na ulici lezao pas, star 2 mjeseca i automobili su ga samo zaobilazili :( Ivana se zaustavila vidjela da je povrijedjen (lom prednjih sapa i njuskica je povrijedjena), i odnijela ga na veterinu. Upravo je zvala veterinu i bili su jako neljubazni. U smislu... kada je pitala koliko ce kostati svi vet troskovi odg je bio O TOME STE TREBALI RAZMISLJATI PRIJE NEGO STE GA DONIJELI :( Ivana je doticnu doktoricu pitala da li je trebala da ga ostavi da ga gaze auta ili je nornalno da ga je donijela vet na pregled? Ova je na to samo zasutila... Oko 3 ce raditi rengen... Ivana ce tamo oko pola 5 jer radi i ne moze ranije. Ivana ima kuci povrijedjenog psa i nema gdje sa njim... molim Vas koji mozete pomoci da se javite hitno je... potrebna je pomoc oko smjestaja psa... Ivana ce donositi hranu za njega i lijekove, samo je bitno da se pas skloni sa ulice, jer ako se ne nadje potencijani udomitelj pas ce morati biti uspavan jer drugog rjesenja nema :( Zato molim Vas da zajedno pomognemo ovom malisanu i pruzimo mu sansu da zivi. Jos je beba i ne zasluzuje da radi nekog kretena koji ga je pregazio nema sansu da zivi :(

sve inf na pp ili broj mob 062/341-344 ili 061/360-285

HVALA
csejla

#2 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

:( Zar bas niko ne zeli da se javi da pomognemo ovom malisanu :(
csejla

#3 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

Na veterini su pregledali konacno psa i rekli da ima slomljenu šapicu i da vidi kao neko oštećenje između nekog kralješka. Doticna doktorica kaze da su prognoze crne, ali Ivana se cula sa Andrejom i stene je upravo na putu prema Vetlife-u gdje ce ga pregledati Andrej i pokusati na sve nacine pomoci. I dalje molim sve za pomoc!!! Pomoc oko udomljenja, placanja troskova... :(

Cuvajte fige da malisa ozdravi
csejla

#4 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

Mrvica je kod Andreja, došla je sebi i kaže Andrej da će biti u redu. Sutra će joj operirati šapicu. Ona je već vesela, jede kao provalija :D zalosno je da bi kod onih idijota vec bila uspavana :( I DALJE TRAZIMO SMJESTAJ ZA LJEPOTICU
ajsela

#5 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by ajsela »

Pa ti na veterini bi samo da uspavljuju, uzas!!
csejla

#6 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

ukoliko nekoga zanima, curicu ce danas opreisati Andrej. cuvajmo joj fige da sve prodje ok.
adonni

#7 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by adonni »

Mozemo li svi skupa pomoci kucicu koji je tek poceo da zivi da se sretno udomi i da mu platimo operaciju??
damirm

#8 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by damirm »

Sta radi pas na ulici???
Ne pitam zato sto mi psi smetaju, naprotiv, veliki sam ljubitelja pasa. Pitam zato sto sve pse, koji se na ovaj ili onaj nacin nadju na ulici, ceka manje-vise slicna sudbina. Nekolicinu ce spasiti dobri ljudi, ostali...Kako bi sprijecili patnju, ovih dragih stvorenja, potrebno je ne dozvoliti da se oni uopce stvore tamo. Iako su mozda prvi koraci nepopularni, vise su nego potrebni, kako ne bi dolazili u situaciju da jedno slatko kucence, automobili lome po cestama.
csejla

#9 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

damirm wrote:Sta radi pas na ulici???
Ne pitam zato sto mi psi smetaju, naprotiv, veliki sam ljubitelja pasa. Pitam zato sto sve pse, koji se na ovaj ili onaj nacin nadju na ulici, ceka manje-vise slicna sudbina. Nekolicinu ce spasiti dobri ljudi, ostali...Kako bi sprijecili patnju, ovih dragih stvorenja, potrebno je ne dozvoliti da se oni uopce stvore tamo. Iako su mozda prvi koraci nepopularni, vise su nego potrebni, kako ne bi dolazili u situaciju da jedno slatko kucence, automobili lome po cestama.
Na zalost uvijek ce biti cukica na ulici htjeli mi to ili ne :( Mi ih spasavamo koliko mozemo, i do sada je broj spasenih cukica sa nase strane i vise nego voliki s obzirom da se radi o gupici osoba koje jednostavno vole ova lijepa stvorenja.
Ovaj psic je imao srece da se Ivana zaustavila. Danas u 15h ce biti operisana i ako sve bude ok, a nadam se da hoce, uzima je Ivanina sestra, ima kucu, avliju i curica ce imati sve sto joj treba. Samo jos da prodje operacija.

Sta je ona bebica mogla znati da ne smije na ulicu izaci i da ce je nesto tj. neki kreten udariti i proci :(

Cuvajt fige da sve bude ok, mada ja ne sumnjam da ce Andrej uraditi sve sto moze da opet prohoda na sapicu.
kiseljak

#10 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by kiseljak »

Javljajte kako je curica,zabrinuti smo iako to ne pisemo :) Sejla molim sve info u detalje :)
csejla

#11 Re: Povrijedjen pas HITNO potrebna pomoc

Post by csejla »

kiseljak wrote:Javljajte kako je curica,zabrinuti smo iako to ne pisemo :) Sejla molim sve info u detalje :)
Samo se ti zezaj :) Curica je juce operisana, sve je proslo ok. Novim udomiteljima ce za par dana ;)
Post Reply