Povrijedjen macic trazi dom
Moderator: anex
- mr_niceee
#1 Povrijedjen macic trazi dom
Hitno trazim nekog ko bi primio ili barem izlijecio povrijedjenog macica kojeg je prije 2 dana udarilo auto. Srecom macic je ostao ziv, zadnja lijeva noga mu je povrijedjena i nema skoro nikakve funkcije, ispod noge mu se pojavio otok, moguce da mu je povrijedjen mokracni mjehur jer mu se malo trbuh napuhao i ne vrsi nuzdu od nesrece (koliko sam ja mogao upratiti). Macicu je tek mjesec dana i sam je na ulici, prijeti mu opasnost od uspavljivanja da se ne pati. To je bio prijedlog nekih osoba, ali ja im nisam dopustio jer sam protiv toga,jer sam vidio da je macic jako zivahan i pun zivota. Dakle hitno je, sto prije to bolje, ne znam dali ce moci prezivjeti sam. Macic se nalazi u pofalicima i ko zeli moze me kontaktirati na pm ili ovdije da se dogovorimo.
I dali slucajno znate dali neko moze pomoci iz SOS centra za brigu zivotinja?
Unaprijed hvala
I dali slucajno znate dali neko moze pomoci iz SOS centra za brigu zivotinja?
Unaprijed hvala
-
jaca78
#2 Re: Povrijedjen macic trazi dom
macic hitno treba veterinaru. mozes nazvati 061/397/178, to je veterinar
ako nemas da platis, ja cu rado pomoci, ali macica nazalost ne mogu uzeti sebi. mislim da je situacija veoma ozbiljna.
SOS udruzenje je na 651-435, ali nisam sigurna mogu li pomoci
ako nemas da platis, ja cu rado pomoci, ali macica nazalost ne mogu uzeti sebi. mislim da je situacija veoma ozbiljna.
SOS udruzenje je na 651-435, ali nisam sigurna mogu li pomoci
-
jaca78
#3 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Macic ce dobiti neophodnu pomoc veterinara. hitno mu treba privremeni smjestaj, malo prostora gdje bi se oporavio. ako ovdje ima neko ko bi ga udomio, makar na privremeno, ili ako znate nekog ko bi to mogao uraditi, molim vas pomozite.
kontakt osoba je na broju 061 191 079. hvala puno svima
kontakt osoba je na broju 061 191 079. hvala puno svima
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Jaco, ako je mace zivo jos uvijek, ako ga Amar spasi, mozete ga donijeti kod ovih mojih zvijeri u bastu, ima korpa za njega, samo mi javi.
-
jaca78
#5 Re: Povrijedjen macic trazi dom
OK, druga djevojka ga vodi veterinaru. Prenijet cu joj to. Mirci hvala puno 
-
jaca78
#6 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Macic je nasao dom. Mirci, jos jednom hvala sto si velikodusno ponudila dvoriste svojih maca 
-
mIRCerka
#7 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Jupijaca78 wrote:Macic je nasao dom. Mirci, jos jednom hvala sto si velikodusno ponudila dvoriste svojih maca
Ovdje je drama, Semsa ima tjeranje :S
-
jaca78
#8 Re: Povrijedjen macic trazi dom
veselo
moja jedna mcka iako je sterilisana svakih par mjeseci dobije "ljubavne probleme". Haos
moja jedna mcka iako je sterilisana svakih par mjeseci dobije "ljubavne probleme". Haos
-
mIRCerka
#9 Re: Povrijedjen macic trazi dom
ma ova pojma nema sta je snaslo, nocima ne spavam od njejaca78 wrote:veselo![]()
A btw, imas krasne mace kod trafo stanice, i juce i danas smo se mazili dok su rucale
jest lijepo kad vidis da je maceda nasla dom, evo sam se odmah razradila, odo cistit stan
-
jaca78
#10 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Znam, predu ekstra 
-
jaca78
#11 Re: Povrijedjen macic trazi dom
povrijedjeni macic je dobro, na srecu nije bilo nista ozbiljno. ali djevojka koja ga je jucer bila voljna uzeti danas se predomislila
mirci vazi li ponuda iz tvog dvorista jos
-
mIRCerka
#12 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Vazi naravno.jaca78 wrote:povrijedjeni macic je dobro, na srecu nije bilo nista ozbiljno. ali djevojka koja ga je jucer bila voljna uzeti danas se predomislila![]()
-
jaca78
#13 Re: Povrijedjen macic trazi dom
mogu dati tvoj broj djevojci kod koje je macic , koja je ustvari vodila ga veterinaru i trazi mu smjestaj
-
mIRCerka
#14 Re: Povrijedjen macic trazi dom
daj joj i objasni joj gdje zivim, da se ne peglam ja, znas da ne limvo HOCU NECU situacije...jaca78 wrote:mogu dati tvoj broj djevojci kod koje je macic , koja je ustvari vodila ga veterinaru i trazi mu smjestaj
-
jaca78
#15 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Ok, ona ce te nazvati i dovesti ga do tebe. ako trebam biti tu, nije problem
-
mIRCerka
#17 Re: Povrijedjen macic trazi dom
HaHa ma ne trebas mila, samo ja radim do 5, kuci sam 5 i 15, pola 6...jaca78 wrote:Ok, ona ce te nazvati i dovesti ga do tebe. ako trebam biti tu, nije problem
-
jaca78
#18 Re: Povrijedjen macic trazi dom
ma nije frka, ona ce te nazvati i dovesti macica. faja 
-
mIRCerka
#19 Re: Povrijedjen macic trazi dom
ako se mace oporavi, bogam ce sarmirat Arslu da ide u pwiwodu sa Slinomjaca78 wrote:ma nije frka, ona ce te nazvati i dovesti macica. faja
-
mIRCerka
#20 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Eh ovako...
Posto je macic povrijedjen, treba nam neko ko ga moze paziti makar 5 dana, njemu ipak treba kucna njega i nadzor.
Dok sam ja sa "posrednicom" dogovarala preuzimanje ovog macica, rekla mi je da na veterini ima mali krasnici i da vetrinar trazi dom za njega. Naravno, ja posaljem sms veterinaru MOZES GA DONIJETI KOD MENE AKO PREGLEDAS MACICE U BASTI, ali u roku od 30 minuta, veterinar (a koji drugi neg Amar) ga je udomio
Dakle, Posrednica preuzima macica danas od ove djevojke i bice kod nje plafon 2 dana, jer vec ima ranjenika u stanu (psa nekakvog) a radi full time pa nema ko oko mace.
Hajmo sad NADJITE RODITE STVORITE nekoga ko je slobodan ove hefte da se brine o jednom sivkastom andjelku.
HITNO
Posto je macic povrijedjen, treba nam neko ko ga moze paziti makar 5 dana, njemu ipak treba kucna njega i nadzor.
Dok sam ja sa "posrednicom" dogovarala preuzimanje ovog macica, rekla mi je da na veterini ima mali krasnici i da vetrinar trazi dom za njega. Naravno, ja posaljem sms veterinaru MOZES GA DONIJETI KOD MENE AKO PREGLEDAS MACICE U BASTI, ali u roku od 30 minuta, veterinar (a koji drugi neg Amar) ga je udomio
Dakle, Posrednica preuzima macica danas od ove djevojke i bice kod nje plafon 2 dana, jer vec ima ranjenika u stanu (psa nekakvog) a radi full time pa nema ko oko mace.
Hajmo sad NADJITE RODITE STVORITE nekoga ko je slobodan ove hefte da se brine o jednom sivkastom andjelku.
HITNO
-
mIRCerka
#21 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Eh ovako...
HITNO
HITNO
- Mushu
#22 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Mirci sta je bilo s macom? Joj jadne mace, pa zar nema niko ziv ko je u kuci po vazdan da se brine o maloj maci???? Ja bih rado, ali Luna je ljubomorikus, radim do 16h i trenutno sam usred selidbe..Ali ako ikako drugacije mogu pomoci tu sam..
-
mIRCerka
#23 Re: Povrijedjen macic trazi dom
MAca je jos uvijek kod psorednice, niko uzeo nije..Mushu wrote:Mirci sta je bilo s macom? Joj jadne mace, pa zar nema niko ziv ko je u kuci po vazdan da se brine o maloj maci???? Ja bih rado, ali Luna je ljubomorikus, radim do 16h i trenutno sam usred selidbe..Ali ako ikako drugacije mogu pomoci tu sam..
- Mushu
#24 Re: Povrijedjen macic trazi dom
Joj joj...A jel jadnica puno bolesna?