povremeno treperenje srca

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
panter19

#1 povremeno treperenje srca

Post by panter19 »

zdravo svim forumasima.
imam problem sa srcem ponekad mi dolazi svremena na vrijeme kao da preskace te se moram u tom momentu smirit.ja se bojim da nije u pitanju neko zacepljenje krvnih sudova.ako ima neko savjet neka ovde pise. :sad:
.mima.

#2 Re: povremeno treperenje srca

Post by .mima. »

imam i ja isti problem.Isla sam raditi pregled srca prije mozda 2 godina sve bilo uredu... Mada to preskakanje i ubrzano kucanje traje vec godinama i nikad nije prestalo :(
SvojTiPos'o

#3 Re: povremeno treperenje srca

Post by SvojTiPos'o »

Ono kao da golub zalupeta krilima - tako sam ja objasnila doktorici :D
Radila ultrazvučni pregled, sve ok, samo jedan zalistak (prednji mitralni haman) malo uvećan pa tako nekad malo k'o šlajdra, malo u rikverc, malo brza i tako to. Nije opasno, samo malo uznemirujuće :)
Ne moraš se prepadat na prvu, ali u svakom slučaju zakaži kod interniste, bolje je biti siguran šta je u pitanju.
neretvanac

#4 Re: povremeno treperenje srca

Post by neretvanac »

Uradi sve nalaze srca, kao osnovno EKG, ultrazvuk srca, holter EKG, ergometriju i ako je potrebno CT srca.
Ako su svi ovi nalazi uredu, onda je vjerovatno psihosomatski.
To se zove ekstrasistola i najcesce je psihosomatke prirode (cesto kao dio anskioznosti, depresije i stresa), puno ljudi pati od toga. Ukoliko se ne radi o salvama (vidljivo na EKG-u) nije nista opasno.
Cim prestanes mislit o tome, vjerovatno ce se smiriti. Srce je organ koji promjenom ritma najvise reagira na fizicki i psihicki (!) stres.
Post Reply