Dole dodjem oko pola dva.. Osoblje bolnice odlazi kuci.. Medicinski tehnicar na moj odgovor zasto sam dosla prilicno drsko odgovara’sto ti nisu imobilizirali ruku odakle si dosla?’, doc8 ce doktor za nekoliko minuta...Med tehnicar mi uzme papirnu uputnicu za Bijeli Brijeg je4 8m kao elektronska nije stigla iako je dr poslala nekih sat vremena ranije..
Dolazi dr za desetak m8nuta, zvucno ime, ima 13 godina i pita me sta se desilo.. Ispricam mu sta se desilo, otvori snimak kojimju je stigao iz lok.doma 6dravlja, gleda i razmislja.. Piita me sta je problem.. Problem je da ne mogu ispraviti ruku, ni pod pritiskom jer me boli u laktu.. Doktor pregleda mjesto gdje je modrica, pita boli li.Pokazem mu tacno gdje boli i objasn8m sta je rekla dr iz l.bolnice. ovaj kaze med teh da mi im9bilise ruku, na sto mi ovaj sveze komad zavoja ok9 vrata, sto je sigurno mogla uraditi
doktorica kod kuce koja me ne bi ni uputila ortopedu da je znala koliko je neozbiljan..
Moji problemi:
1 Nevjerovatno je koliko malo postovanja jedan doktor pokazuje prema misljenju 2 doktora iz manje bolnice..Znaci misljenje dr opce prakse i radiologa je za njega prdimahovina..
2 Napisao mi je nalaz prijelom podlaktice i poslao me kuci sa zavojem oko vrata, rekao mi da dodjem na kontrolu u ponedjeljak i to sto ranije jer ne primaju vise od 20 pacijenata.

3 Iskreno med tehnicar. koji je radio s njim i sam dr su mi izgledali kao da su izasli iz obdanista jucer i po iskustvu i po znanju.. Narocito med tehnicar sa stavom ‘jesam faca, rad8m u bolnici, niko mi nije ravan.. Dr opce prakse je mala maca za mene, ja rad8m u Kantonalnoj b9lnici SFM’.
4 Mladi neiskusni doktor kome je radno vrijeme do 15:00,i vjerovatno da nisam. dosla vec u 14:00 bi vec otisao iz bolnice..
5 Lakat me boli kad ruku izvucem iz poveza, ne mogu je ispraviti vise od 45-47 stepeni..
6 Mislim da ću pokusati dobiti uputnicu za Bijeli Brijeg, valjda imaju savjesnije i ozbiljnije doktore i ortopeda koji zna sta radi..
Da li da odem na kontrolu kod djeteta od doktora ili na Bijeli Brijeg?