POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ibrik

#1 POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by ibrik »

Ima li neko iskustva sa naplatom osiguranja prilikom povrede na radu? Kakva je procedura? I zna li neko koliko bi mogao naplatiti? Imam slomljen prst na ruci i desetak šavova na istom!!!...osiguranje je u Triglav osiguranju...
amrica

#2 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by amrica »

u firmi uzmes obrazac osiguranja, dostavis kompletnu medicinsku dokumentaciju, ali to mozes samo poslije zavrsenog medicinskog tretmana, i onda ti njihovi strucnjaci odrede cifru, samo ne nadaj se puno. znam covjeka koji je na poslu imao tezak lom noge, 4-5 mjeseci bolnica, jos 5-6 mjeseci rehabiliacija, i neka sitna lova, bar on tako prica
uciteljica

#3 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by uciteljica »

IMALA SAM SLICAN,NE BAS ISTI PROBLEM!
OVAKO,KOD NAS NA FAXU JE TAKODJE TRIGLAV OSIGURANJE.PROSLE GODINE SAM SE OKLIZNULA(OSIGURANJE JE 24 h A JA SAM PALA NA PUTU OD FAXA DO KUCE),SLOMILA NOGU NA TRI MJESTA.NOSILA GIPS 2 MJESECA I ISLA NA FIZIKALNE MJESEC DANA.
PREDALA SVE PAPIRE I SNIMKE U TRIGLAV OSIGURANJE,CEKALA TRI PUNA MJESECA DA DODJEM NA RED ZA LJEKARSKU KOMISIJU, I PROCIJENILI ODSTETU NA 374,00 KM.
CEKALA SAM 4 MJESECA DA NOVAC LEGNE NA RACUN.MOJE LICNO ISKUSTVO JE JAKO LOSE SA TRIGLAV OSIGURANJEM,KRAJNJE SU NEPROFESIONALNI I NELJUBAZNI.UZAS!
U SVAKOM SLUCAJU SACUVAJ SVE NALAZE OD LJEKARA I SNIMKE I PREDAJ IMAS PRAVO NA ODSTETU!
ibrik

#4 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by ibrik »

Znaci tako peglativno, a malo love:::(((
scooter21ba

#5 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by scooter21ba »

zavisi kako kod koga :D
znam jednu zaposlenicu koja se porezala i naplatila je 800 maraka
a takodje jedan zaposlenik isto cini mi se posjekao prst ili sta vec i uzeo oko 2000 maraka

vjerovatno zavisi od firme u kojoj radis
beso72

#6 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by beso72 »

U januaru 2009 godine pao sam na skijanju na jahorini, medijalni ligamenti na desnom koljenu stradali, gips, mirovanje, fizijtrijske vježbe i sve neuspješno, poslije dva mjeseca tretiran sam operativno artroskopija koljena, nakon toga isti tretman fizijatrijskih vježbi, nakon 100 dana lioječenja hodam, nemam punu fleksiju noge, pripadnik sam policije,MUP ZE DO, imamo kolektivno osiguranje radnika u firmi od posljedica neserećenog slučaja 24 sata, pošaljem dokumentaciju BSO osiguranju sa završnim nalazom i evo danas dobijem odbijenicu, kao nemam trajnu invalidnost kao posljedicu. Molim savjet za dalje postupanje, mislim tužba i slično....
amrica

#7 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by amrica »

beso72 wrote:U januaru 2009 godine pao sam na skijanju na jahorini, medijalni ligamenti na desnom koljenu stradali, gips, mirovanje, fizijtrijske vježbe i sve neuspješno, poslije dva mjeseca tretiran sam operativno artroskopija koljena, nakon toga isti tretman fizijatrijskih vježbi, nakon 100 dana lioječenja hodam, nemam punu fleksiju noge, pripadnik sam policije,MUP ZE DO, imamo kolektivno osiguranje radnika u firmi od posljedica neserećenog slučaja 24 sata, pošaljem dokumentaciju BSO osiguranju sa završnim nalazom i evo danas dobijem odbijenicu, kao nemam trajnu invalidnost kao posljedicu. Molim savjet za dalje postupanje, mislim tužba i slično....

Prvo procitaj Ugovor koji je potpisan sa BSO, sta tacno pise, u kojim slucajevima i kako se isplacuje naknada.
gaius

#8 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by gaius »

BSO je ubjedljivo najteža osiguravajuća kuća za naplatiti osiguranje.. s njima je najteže i ubjedljivo su najškrtiji.. politika im je "ponudi malo, nadaj se da mu se žuri".. uglavnom ako se radi o klasičnom kolektivnom osiguranju od nesreće uz ugovor postoje i tablice invalidnosti po kojima se izračunava iznos naknade štete (osigurana svota x procenat)

sudeći po tvom slučaju ti bi morao imati kakvu takvu naknadu - zavisi od toga pod koji vid invalidnosti potpada tvoja povreda.. nađi advokata i spremi se na spor.. BSO nikad nikome ne isplaćuje - ili ide u spor ili nudi presmiješan iznos..
Šandor

#9 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by Šandor »

Ibrik, nećeš se usrećiti s naplatom osiguranja. Slomljen prst i desetak šavova na istom? Ne vrijedi potrošenog vremena da bi na kraju dobio odštetu koja u tvom slučaju vjerovatno neće prelaziti 750 KM. U najboljem slučaju.

Znam ljude koji su za gubitak dijela tijela dobijali oko 40.000 KM. Jedna noga raznijeta do ispod koljena, a druga izrešetana sve do par centimetara ispod muda. I na toj nozi koju je sačuvao je bio fiksator dugo vremena. Nije hodao sigurno godinu i po najmanje. Imao je ženu i 3 male djece.

Za gubitak noge u domaćoj firmi ne bi dobio ni polovinu gore navedenog iznosa. Nema šanse.

Beso72, nemaš punu fleksiju noge. Moraš vježbati. Niko ti neće priznati da si invalid samo zato što ne možeš čučnuti. Ne priznaje se status invalida tako lako. Izostanak pune fleksije nakon teže povrede i mirovanja je manje-više normalan. Moraš vježbati kao lud da bi ponovo mogao čučnuti, i opet, teško da će ikad više biti stari osjećaj u nozi, sve i ako je povreda sanirana kako treba.

Koliko se ja razumijem, arteroskopija (ili kako se već kaže?) praktično skoro i nije hirurški zahvat? Samo te otvore, i snimaju kamerom unutra?

http://en.wikipedia.org/wiki/Arthroscopy

Da, to je prdimahovina. Ne može se porediti s pravim hirurškim zahvatom nakon kojeg koljeno natekne kao fudbalska lopta. I treba minimum 6 mjeseci da zaraste sve što su rezali (unutrašnjost).
mirnisan

#10 Re: POVREDA NA RADU - NAPLATA OSIGURANJA

Post by mirnisan »

ne troši vrijeme,neceš ništa dobiti.vjeruj mi.imala sam vecu povredu i dobila odbijenicu.nekad si placao osiguranje i naplatio za povredu.danas placaš al ništa ne dobijaš.svi su isti po pitanju naplate štete. :sad:
Post Reply