Ovako stvari stoje.
Prije par godina povrijedio sam ligamente koljena na skijanju, javio se doktoru, snimio nema loma, onda ona klasična, strogo mirovanje kontrola za 10 dana sve super, noga skoro ne boli, madžutim moji problemi tek počinju.
Radi se o tome da poslije te povrede moje koljeno ne trpi vise opterečenja, dovoljno je da skočim sa pola metra na tu nogu da koljeno iskoči iz svog ležista.
Javio sam se ortopedu, on predlaže operaciju. Ja se još dvoumim, iskreno i nije mi baš svejedno.
Zanimaju me iskustva drugih, a mogu i mišljenja ljekara, ako ih ima na ovom forumu.
Dali koljeno poslije takve operacije bude ko novo ili če me bolovi pratiti čitav život?
A i kakvi su ovi naši doktori?
Povreda ligamenata u koljenu
Moderator: anex
- muftija
#2 Re: Povreda ligamenata u koljenu
Neznam koji su ligamenti, nisam nikad snimio ni magnet ni ct samo obicni rentgen.kiki-miki wrote:Nisi napisao koje ligamente si povrijedio.Pretpostavljam križne ili prednje ili zadnje.Nije mi jasno kako ti odmah nisu predložili operaciju,jer su oni izuzetno važni za stabilnost koljena.I kakvo skakanje???To možeš samo ako želiš da ih skroz potrgaš i uništiš.
Poslije operacije tih ligamenata,ako je odrađena kako treba,i adekvatno sprovedene fizikalne terapuije(koja je pod obavezno) možeš se i dalje baviti nekim sportskim aktivnostima,vjerujem čak i skijanjem,ali to ti može samo reći onaj koji te bude operisao,jer sve zavisi od stanja ligamenata,a to se ne može znati prije operacije.
Što se tiče doktora,kod nas,ne bih ti sa sigurnošču znala koji je najbolji,mada neki preporučuju dr.Dizdara,a većina naših sportista idu u Rijeku da se operišu kod dr. ne mogu mu se sada sjetiti imena,ali je pravo dobar.
Bolovi će se javljati povremeno,ono kao s promjenama vremena ili pri izuzetnim naporima,ali to je sve do tebe tj.kako ćeš se ti posvetiti fizikalnoj terapiji i koliko ćeš je shvatiti ozbiljno.
U svakom slučaju sretno.
Nije me cak ni jedan doktor ni slao na mag. ili ct.
Samo je jedan mladi doktor predlagao operaciju mislim da se preziva nesto kao beslic beslagic nisam siguran.
Mislim da je on brat od onog naseg jedinog skijasa Enisa sto nas je predstavljao na olimpijadi.
Kako ja mogu doci do Rijeke a da ne platim?
- muftija
#3 Re: Povreda ligamenata u koljenu
Neka mi je Alah Dž.Š. na pomoči, sa ovim našim mesarima.
Tebi svakako hvala na savjetu, morat ču to što prije snimiti.
Samo kojim putem da se naručim za magnet, mislim da me mora ortoped uputiti, nemogu ja samo doći i reći hajde mi uradite magnet koljena.
Tebi svakako hvala na savjetu, morat ču to što prije snimiti.
Samo kojim putem da se naručim za magnet, mislim da me mora ortoped uputiti, nemogu ja samo doći i reći hajde mi uradite magnet koljena.