Povreda koljena, iskustva, savjeti.

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lubenica_

#1 Povreda koljena, iskustva, savjeti.

Post by lubenica_ »

Prije nekoliko dana osjetila sam kao da mi je nešto kvrcnulo u koljeno i samo se srušila na pod. Bol je bila prisutna, mada podnošljiva, otoka nije bilo, a do kraja dana sam mogla normalno funkcionisati uz povremene neznatne bolove pri nekim pokretima. Ujutro sam se probudila bez ikakve funkcije u nozi, sa ogromnim otokom. Otišla sam u hitnu, tu su mi prepipali nogu i rekli da sam oštetila meniskus, te da se obratim ortopedu. Kod ortopeda sam uradila snimak koljena, ustanovljeno mi je nategnuće medijalnog kolateralnog ligamenta(meniskus nije uopće spominjao), preporučeno mirovanje i hladni oblozi. Danas se osjećam mnogo bolje, otok je spao, boli tek na jak dodir, a noga je dosta pokretljiva, osim kod potpune fleksije, tada osjetim pritisak koji mi onemogućava da nogu savijem do kraja. Ono što je najčudnije od svega, i što mi je doktor teško povjerovao, je da u momentu kad mi se desilo ovo sve nisam radila apsolutno ništa, stajala sam i noga je samo "pobjegla". Inače se sportom bavim rekreativno, fitness i to. Obzirom da mi doktor nije rekao do kad da mirujem (a naručio me na kontrolu kroz 7 dana) interesuje me da li baš svih tih 7 dana trebam strogo mirovati, jer me iskreno mirovanje ubija. Interesuju me vaša iskustva, da li ste se brzo nakon povrede vratili svakodnevnim aktivnostima, da li se istegnuće vraćalo i da li je operacija neophodna za potpuno saniranje?
Unaprijed hvala :)
Post Reply