Povratnici cuvaju BiH, ali ko cuva njih?
- stickitout
Pa ne pokazujes mnogo razumijevanja prema slicnim iskustvima, malo si, da izvines "opor" i tvrd na svoje sugradjane i zemljake povratnike_BosanaC wrote:Ako je to moja avlija i moja zemlja - da, zivio bih tu, ako nista drugo u inat.Bosanac sa dna kace wrote:_BosanaC wrote: Izgovor koji i nase tri vrle stranke vec 15 godina koriste da drze narod u torovima i situaciju ovakvom kakva jeste.
A mene sto se tice, ne bih imao nikakvih problema s tim. Uostalom, i sada su mi dvije crkve u krugu od 100m od zgrade.![]()
![]()
![]()
Da ti ubiju 22 clana najblize rodbine, da se zbog njih godinama potucas od nemila do nedraga, da ti izgrade jednu ovakvu crkvurinu u tvojoj vlastitoj avliji, da ti psuju sta stignu i vrijedjau te, da li bi i onda bio tako sretan da zivis uz ovu crkvurinu koju su napravili na zemlji koji ti pripada 100%!
![]()
![]()
A otkud ti znas kroz sta sam ja prosao u tom istom jebenom ratu, koga sam i kako izgubio, i koje posljedice osjecam na vlastitoj kozi i osjecacu dok sam ziv?
-
novel
.....dzamija.i sada su mi dvije crkve u krugu od 100m od zgrade.
na tvojoj zemlji? Postavljene tu zbog vjernika ili i oni busom dovlace ljude da se tu ponekad pomole, onako kada je lijepo vrijeme valjda zato sto je i bogu molitva draza po lijepom vremenu?
Ne valja ako se vrate, jos gore ako zive u svom toru, pa sta valja? Vidis druze ljudi iz Bijeljine, Janje i drugih gradova, danas po Pederaciji prodaju svoje novosagradjene domove i vracaju se u svoje rodne gradove. Vecinom se bave poljoprivredom uzgajaju kupus, (zato ih zovemo kupusari) jagode, maline......Ponekad sjedu u kafani i zapjevaju, i to u kafani koja je napravljena na njihovoj zemlji. DA LI je to "grijeh"?Izgovor koji i nase tri vrle stranke vec 15 godina koriste da drze narod u torovima i situaciju ovakvom kakva jeste.
Covjece poslati 50 drotova na 40 povranika je vama normalno i vi znate sta pricate
-
novel
Ti si "prosao" , a "Majke enklave Srebrenice i Zepe" ?? Njih "cuvaju" ti isti ljudi koji su ih protjerali, popalili, poklali njih cuvaju ljudi koji su pocinili GENOCID. te majke placaju platu tim ljudima, svaki dan ih susrecu.....A otkud ti znas kroz sta sam ja prosao u tom istom jebenom ratu, koga sam i kako izgubio, i koje posljedice osjecam na vlastitoj kozi i osjecacu dok sam ziv?
SARAJEVO - Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" uputilo je otvoreno pismo predsjedniku Tužiteljstva BiH Marinku Jurčeviću u kojem naglašavaju potrebu objavljivanja 892 imena počinitelja genocida u Srebrenici.
"Nepodnošljivo je saznanje da se te osobe još nalaze nekažnjene na visokim pozicijama u Republici Srpskoj, a genocid nad 10.701 žrtvom tako biva ismijavan. Predsjednik tužiteljstva BiH Marinko Jurčević ističe kako nema potrebe za objavljivanjem ovih imena, te naglašava kako smo mi, majke, koje insistiramo na objavljivanju imena počinitelja, politički izmanipulirane", navodi se u pismu.
U otvorenom pismu Udruženje, kako se navodi, želi poručiti Jurčeviću da je krajnje drsko i neumjesno govoriti majkama, koje još prevrću kosti po masovnim grobnicama s ciljem da pronađu svoje poubijane sinove, muževe i očeve, da su pod bilo kojim političkim pritiskom.
"Zar je moguće da neko stavlja zahtjev majki ubijenih sinova za kažnjavanjem njihovih egzekutora u povezanost s nekim niskim političkim tendencijama, ciljevima i interesima? Ako je to opis posla Suda za ratne zločine BiH predlažemo da se ovaj sud preimenuje u Sud za prikrivanje i promociju srpskih zločinaca. Tako će postati jasno tko ovdje radi za politiku, a tko za pravdu", ističe se.
"Jurčeviću poručujemo i da je vrijeme da se kloni politike i vrati svom poslu, te naglašavamo da će, ukoliko se ne objave imena ratnih zločinaca, Jurčević osobno biti odgovoran za sve postupke koje će Udruženje "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" poduzeti.
"Naglašavamo da je danas (24.07.) jedanaesta godišnjica od podizanje optužnice protiv ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, a svjesni smo da oni nisu još izvedeni pred lice pravde. Zato postavljamo otvoreno pitanje svim nadležnim i odgovornim institucijama i osobama koliko ćemo mi, žrtve, još morati čekati da se makar taj mali djelić pravde zadovolji?", navodi se u pismu Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".
-
_BosanaC
Spomenuo sam "zgradu" - znaci stambeno naselje. A izmedju ostalog u tom istom gradu je preko 100 dzamija.na tvojoj zemlji? Postavljene tu zbog vjernika ili i oni busom dovlace ljude da se tu ponekad pomole, onako kada je lijepo vrijeme valjda zato sto je i bogu molitva draza po lijepom vremenu?
Procitaj malo bolje sta sam napisao. Svako ko se vratio na svoje ja mu kapu skidam, ali niposto onom ko je prodao zemlju da bi ostao u svom toru a sada sere.Ne valja ako se vrate, jos gore ako zive u svom toru, pa sta valja?
Ponekad sjedu u kafani i zapjevaju, i to u kafani koja je napravljena na njihovoj zemlji. DA LI je to "grijeh"?
Gdje sam rekao da je to normalno?Covjece poslati 50 drotova na 40 povranika je vama normalno i vi znate sta pricate
I nemoj citati selektivno sta sam pisao, ili citaj sve ili nemoj nista.
-
_BosanaC
I sada sam ja kriv sto sam ostao ziv???novel wrote:Ti si "prosao" , a "Majke enklave Srebrenice i Zepe" ?? Njih "cuvaju" ti isti ljudi koji su ih protjerali, popalili, poklali njih cuvaju ljudi koji su pocinili GENOCID. te majke placaju platu tim ljudima, svaki dan ih susrecu.....A otkud ti znas kroz sta sam ja prosao u tom istom jebenom ratu, koga sam i kako izgubio, i koje posljedice osjecam na vlastitoj kozi i osjecacu dok sam ziv?![]()
SARAJEVO - Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" uputilo je otvoreno pismo predsjedniku Tužiteljstva BiH Marinku Jurčeviću u kojem naglašavaju potrebu objavljivanja 892 imena počinitelja genocida u Srebrenici.
"Nepodnošljivo je saznanje da se te osobe još nalaze nekažnjene na visokim pozicijama u Republici Srpskoj, a genocid nad 10.701 žrtvom tako biva ismijavan. Predsjednik tužiteljstva BiH Marinko Jurčević ističe kako nema potrebe za objavljivanjem ovih imena, te naglašava kako smo mi, majke, koje insistiramo na objavljivanju imena počinitelja, politički izmanipulirane", navodi se u pismu.
U otvorenom pismu Udruženje, kako se navodi, želi poručiti Jurčeviću da je krajnje drsko i neumjesno govoriti majkama, koje još prevrću kosti po masovnim grobnicama s ciljem da pronađu svoje poubijane sinove, muževe i očeve, da su pod bilo kojim političkim pritiskom.
"Zar je moguće da neko stavlja zahtjev majki ubijenih sinova za kažnjavanjem njihovih egzekutora u povezanost s nekim niskim političkim tendencijama, ciljevima i interesima? Ako je to opis posla Suda za ratne zločine BiH predlažemo da se ovaj sud preimenuje u Sud za prikrivanje i promociju srpskih zločinaca. Tako će postati jasno tko ovdje radi za politiku, a tko za pravdu", ističe se.
"Jurčeviću poručujemo i da je vrijeme da se kloni politike i vrati svom poslu, te naglašavamo da će, ukoliko se ne objave imena ratnih zločinaca, Jurčević osobno biti odgovoran za sve postupke koje će Udruženje "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" poduzeti.
"Naglašavamo da je danas (24.07.) jedanaesta godišnjica od podizanje optužnice protiv ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, a svjesni smo da oni nisu još izvedeni pred lice pravde. Zato postavljamo otvoreno pitanje svim nadležnim i odgovornim institucijama i osobama koliko ćemo mi, žrtve, još morati čekati da se makar taj mali djelić pravde zadovolji?", navodi se u pismu Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".
Te iste majke kuju u zvjezde onog ko je prodao taj jadni narod, naseg vrlog rahmetliju i njegovu oberpatriotsku stranku, i ko je potpisao '95. da ta ista Srebrenica ostane u sastavu danasnjeg cetniteta
Srebrenica koliko god bila najveci zlocin koji je covjek (bolje reci necovjek) mogao pocitini nad drugim covjekom toliko je i najveca sramota covjecanstva: kako onih koji su dopustili da se dogodi, tako i onih koji su sprijecili da se stranka koja je pokrenula rat i ideologijom dovela do tog zlocina odrzi u BH politickom zivotu kada je medjunarodna zajednica htjela da je ukine, pa sada ista ta stranka jebe ono malo naroda sto se odluci vratiti na svoje.
Poznat je primjer da je dzamija koja je bila na podrucju bivse kasarne u Bradini srusena jer je zemlja vracena nekom Srbinu. Hajmo isti arsin za sve, pa ako je ta crkva na tvojoj zemlji - neka se rusi. U vlasti iste je republike sumske sjede i "zastitnici vitalnih bosnjackih interesa", pa neka opravdaju malo svoje plate i pozicije.
-
novel
....necu....slazem se sa ovim 100%, ja mu isto skidam kapu....svaka im cast...Svako ko se vratio na svoje ja mu kapu skidam,
Nismo svi isti, neki su prodavali za vrijeme rata neki odma nakon rata....neki nisu prodavali ali su kupili stan, kucu u "svom toru"....ona saka ljudi sto se vratila njih treba cuvati, podrzavati i pomagati koliko mozemo bar moralno...ali niposto onom ko je prodao zemlju da bi ostao u svom toru a sada sere.
Bole me leđa od Harisove borbe
U ratu je Hakija Meholjić bio jedna od ključnih ličnosti u odbrani Srebrenice. Nakon rata, upozoravao je na kriminal, pronevjere donacija, istraživao zašto je pala Srebrenica. Meholjić je danas kandidat SDP-a za predsjednika Republike Srpske. U intervjuu za Start govori o trenutnoj političkoj situaciji u RS i ponovo iznosi izuzetno teške optužbe na račun vodećih bošnjačkih političara. Priznaje da ne očekuje uspjeh nakon izbora i žao mu je što ne može da bude optimista
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=199&ID=67
-
_BosanaC
Aferim.novel wrote:....necu....slazem se sa ovim 100%, ja mu isto skidam kapu....svaka im cast...Svako ko se vratio na svoje ja mu kapu skidam,Nismo svi isti, neki su prodavali za vrijeme rata neki odma nakon rata....neki nisu prodavali ali su kupili stan, kucu u "svom toru"....ona saka ljudi sto se vratila njih treba cuvati, podrzavati i pomagati koliko mozemo bar moralno...ali niposto onom ko je prodao zemlju da bi ostao u svom toru a sada sere.
Bole me leđa od Harisove borbe
U ratu je Hakija Meholjić bio jedna od ključnih ličnosti u odbrani Srebrenice. Nakon rata, upozoravao je na kriminal, pronevjere donacija, istraživao zašto je pala Srebrenica. Meholjić je danas kandidat SDP-a za predsjednika Republike Srpske. U intervjuu za Start govori o trenutnoj političkoj situaciji u RS i ponovo iznosi izuzetno teške optužbe na račun vodećih bošnjačkih političara. Priznaje da ne očekuje uspjeh nakon izbora i žao mu je što ne može da bude optimista
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=199&ID=67
-
BiH_Izbjeglica
Hakija:
"Želio bih da to bude građanski uređen entitet. Danas se Bošnjaci i Hrvati ništa ne pitaju u RS"
o moj boze, pa covjek nezna da tzv. rs vec ima gradanski sistem, pa zbog toga se Bosnjaci i Hrvati nista ne pitaju !
ono, nisam htjeo dalje ni citati gluposti o kojim ovaj covjek prica
sto se mene tice ja bi bio spreman ukinuti entitete i uvesti ustav tzv. rs za citavu BiH
koji jadnik, pa Zlatko je izgleda jedini u SDP-u sto jos nesto ima u glavi
a sad na povratnike,
Povratnici su cuvari cijelovite Bosne i Hercegovine !
I ako zelimo cijelovitu BiH onda njima treba pomoci na sve nacine!
"Želio bih da to bude građanski uređen entitet. Danas se Bošnjaci i Hrvati ništa ne pitaju u RS"
o moj boze, pa covjek nezna da tzv. rs vec ima gradanski sistem, pa zbog toga se Bosnjaci i Hrvati nista ne pitaju !
ono, nisam htjeo dalje ni citati gluposti o kojim ovaj covjek prica
sto se mene tice ja bi bio spreman ukinuti entitete i uvesti ustav tzv. rs za citavu BiH
koji jadnik, pa Zlatko je izgleda jedini u SDP-u sto jos nesto ima u glavi
a sad na povratnike,
Povratnici su cuvari cijelovite Bosne i Hercegovine !
I ako zelimo cijelovitu BiH onda njima treba pomoci na sve nacine!
-
Jastreb35
Tacno je da povratnici cuvaju BiH, a njihov angazman je znacajan u miru koliko je bio znacajan angazman vojnika u ratu. No bilo je za ocekivati da ce se (i) ovu temu iskoristiti za stranacka prepucavanja. Relativizirati patnju i samocu Srebrenicanki njihovim (pretpostavljenim) politickim izborom je dno, ali cudjenju nema mjesta, jer cottus gobio ne zna za drugacije.
http://jastreb.blogger.ba/
http://jastreb.blogger.ba/
-
fukara_tz
Pored Konjevic Polja problema ima i u drugim povratnickim mjestima poput Divica kod Zvornika gdje je na mjestu srusene dzamije izgradjena crkva, a danas niti jedan Srbin ne zivi u Divicu. Povratnici klanjanju na stadionu...
Pa onda crkva u Novoj Kasabi, pa crkva na Kula gradu kod Zvornika, pa crkva na zemljistu Fate Orolovic, pa krst na njivi u Potocarima i na istom mjestu je obustavljena gradnja crkve a Srbina ni z glave, pa onda krst na Starom gradu u Srebrenici btw jucer su ga srusili povratnici a na cetnickoj BN TV ne vide problem sa krstom jer je postavljen "na svetoj srpskoj zemlji"
ko o cemu....
Evo pumpe na kojoj se desio incident...a kafic se nalazi tik uz pumpu s donje strane...

A crkva je prekoputa pumpe

Pa onda crkva u Novoj Kasabi, pa crkva na Kula gradu kod Zvornika, pa crkva na zemljistu Fate Orolovic, pa krst na njivi u Potocarima i na istom mjestu je obustavljena gradnja crkve a Srbina ni z glave, pa onda krst na Starom gradu u Srebrenici btw jucer su ga srusili povratnici a na cetnickoj BN TV ne vide problem sa krstom jer je postavljen "na svetoj srpskoj zemlji"
Evo pumpe na kojoj se desio incident...a kafic se nalazi tik uz pumpu s donje strane...

A crkva je prekoputa pumpe

-
AjvazDedo
Nije da se ljutim, nego je meni bas zao kad vidim sve one
novoizgradjene crkve u "rs" a prazne....nema vjernika
mislis, stvarno zalosno, same tako stoje na nekoj njivi ili nesto,
a sigurno ima potreba za crkvu negdje drugo...steta...
naravno ista stvar vazi za dzamije
-
zavrzlama
zalosno do zla boga.... zapisavanje teritorije...ali uzalud ... BIH je drzava onih koji je vole i onih koji su raja i koji uzivaju u zivotu i zemlji zvanoj Bosna i Hercegovina.
Ovakvi incidenti ce se javljati jos puno puta ali ce ucinak na kraju biti ,porazan po one koji hoce ukrasti i oduzeti neciji zavicaj.Citam na nekim srpskim forumima,pa sta to rade muslimani....a niko se ne zapita..sta to radi srpska policija u 100% muslimanskom selu...jos jedan razlog da je BIH potrebna jedinstvena policija iz popisa stanovnistva iz 1991 godine.....
Ovakvi incidenti ce se javljati jos puno puta ali ce ucinak na kraju biti ,porazan po one koji hoce ukrasti i oduzeti neciji zavicaj.Citam na nekim srpskim forumima,pa sta to rade muslimani....a niko se ne zapita..sta to radi srpska policija u 100% muslimanskom selu...jos jedan razlog da je BIH potrebna jedinstvena policija iz popisa stanovnistva iz 1991 godine.....
-
fukara_tz
Nebriga za povratnike
U pravu su oni koji tvrde da Karadžićev model uređenja BiH ima svoj petnaestogodišnji kontinuitet i da je najveći broj ekscesa koji se u RS dogodio u postdejtonskoj BiH proizvod "karadžistan politike" u kojoj motke i budaci čine osnovni postulat njenogdjelovanja.
Svako malo već punih deset godina u manjem bh. entitetu, tamo gdje su Bošnjaciobnovili svoje predratne adrese, pukne neka bošnjačka glava ili rebro. I to sve pod izgovorom da se nisu vladali kako treba, da su slušali neprimjerenu muziku, ili hodali suprotnom stranom ulice od one koju im je odredila tamošnja, narodnom voljom, izabrana vlast.
Koliko sutakvom ponašanju te vlasti (a policija je samo njenadobro izvježbana ruka)doprinijeli bošnjački izabranici ivođe, koji godinama glođu biračko povjerenje svoga naroda,pitanje je na koje nikad niko, bar od onih isprebijanih, dosadanije tražio odgovor.
Nije valjda Fata Orlović ili neka njoj slična nana iz Bratunca, Srebrenice, Zvornika ili Teslića, svojom političkom odlukom formirala vlast u RS, čiji su specijalci prije nekoliko danau Konjević-Polju isprebijali tamošnje mladiće.
Njih i one prije njih je za rukunaprijesto vlade koja upravlja njihovom slobodom i u Fatinom dvorištu čvrsto brani temelje bespravno izgrađene crkve, sa svojim skutonošama doveo upravo šef najjače bošnjačke partije.
Briga partijskih šarafa, posebno onih sarajevskih,o tobožnjem "trenutnom stanju stvari" u Konjević-Polju i psihičkom stanju povratnika kojima pred kućnim vratima pucaju bombe, u najmanju ruku, nečuven je bezobrazluk i licemjerje onih kojigodinama svoje predizborne slogane temelje upravona ubijenom dostojanstvu svojih birača.
Zato su u pravu oni koji tvrde da su fizički i psihički udarci koje godinama trpe bošnjački povratnici u RSjednako djelopolitičkih kalkulanata iz bošnjačkog naroda (čast zna se kome), koliko i djelo srpskih političkih kabadahija, odnosno postmodernista "karadžistan politike".
Piše: Almasa HADŽIĆ
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
U pravu su oni koji tvrde da Karadžićev model uređenja BiH ima svoj petnaestogodišnji kontinuitet i da je najveći broj ekscesa koji se u RS dogodio u postdejtonskoj BiH proizvod "karadžistan politike" u kojoj motke i budaci čine osnovni postulat njenogdjelovanja.
Svako malo već punih deset godina u manjem bh. entitetu, tamo gdje su Bošnjaciobnovili svoje predratne adrese, pukne neka bošnjačka glava ili rebro. I to sve pod izgovorom da se nisu vladali kako treba, da su slušali neprimjerenu muziku, ili hodali suprotnom stranom ulice od one koju im je odredila tamošnja, narodnom voljom, izabrana vlast.
Koliko sutakvom ponašanju te vlasti (a policija je samo njenadobro izvježbana ruka)doprinijeli bošnjački izabranici ivođe, koji godinama glođu biračko povjerenje svoga naroda,pitanje je na koje nikad niko, bar od onih isprebijanih, dosadanije tražio odgovor.
Nije valjda Fata Orlović ili neka njoj slična nana iz Bratunca, Srebrenice, Zvornika ili Teslića, svojom političkom odlukom formirala vlast u RS, čiji su specijalci prije nekoliko danau Konjević-Polju isprebijali tamošnje mladiće.
Njih i one prije njih je za rukunaprijesto vlade koja upravlja njihovom slobodom i u Fatinom dvorištu čvrsto brani temelje bespravno izgrađene crkve, sa svojim skutonošama doveo upravo šef najjače bošnjačke partije.
Briga partijskih šarafa, posebno onih sarajevskih,o tobožnjem "trenutnom stanju stvari" u Konjević-Polju i psihičkom stanju povratnika kojima pred kućnim vratima pucaju bombe, u najmanju ruku, nečuven je bezobrazluk i licemjerje onih kojigodinama svoje predizborne slogane temelje upravona ubijenom dostojanstvu svojih birača.
Zato su u pravu oni koji tvrde da su fizički i psihički udarci koje godinama trpe bošnjački povratnici u RSjednako djelopolitičkih kalkulanata iz bošnjačkog naroda (čast zna se kome), koliko i djelo srpskih političkih kabadahija, odnosno postmodernista "karadžistan politike".
Piše: Almasa HADŽIĆ
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
-
novel
Predsjednik Stjepan Mesić i potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetili Srbe povratnike i osudili napad
Mesić: To je kamenje udar na hrvatsku državu
Autor STELA FILIPI
Predsjednik RH Stjepan Mesić, potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i predstavnici OESS-a jučer su u Biljanima Donjim posjetili obitelji srpskih povratnika kojima su prije dva dana kamenovane kuće. Mesić je osudio taj čin i rekao da se takve stvari više ne smiju događati jer su one rezultat viška alkohola i manjka pameti. – Šteta je napravljena vama, ali i hrvatskoj državi jer nitko ne smije poslije pića izvršavati samovoljne presude iz birtije. Nije to nikakav nacionalizam, to su ljudi koji vas žele istjerati iz vaših kuća i u njih se useliti. To je čisti pljačkaški pohod. Vi ste lojalni građani ove zemlje i imate pravo u njoj živjeti.
Svi znamo za zločine u Škabrnji i krivci će odgovarati, no ovi nisu napali vas, već su kamenovali Hrvatsku – rekao je Mesić. Na upit kako komentira prosvjede kazao je da su se ti ljudi očito napili u birtiji i da žele pokazati nezadovoljstvo. Dodao je da će u Škabrnju doći kada se tamo nešto dogodi. I Jadranka Kosor jučer je pokušala smiriti tenzije Škabrnjana te došla među ljude kazavši im da prosvjedom neće vratiti svoje žrtve te da će zločinci odgovarati.
Benkovački gradonačelnik Branko Kutija, potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić i predsjednik županijskog vijeća HSLS-a Šibensko-kninske županije Željko Bulić jučer su posjetili obitelj srpskog povratnika Svetozara Škorića, kojem su četvorica muškaraca kamenovali kuću, kao i kuće još triju obitelji. Kutija i Zrilić odbacili su kritike koje je uputio Milorad Pupovac. – Ne znam zašto su nas napali ti ljudi, jer imam više prijatelja u Škabrnji nego u svom selu.
Nitko mi nije bio u četnicima i nije mi jasno zašto nam to rade – rekao je Škorić. Sonja i Roko Bilaver, roditelji Zorana Bilavera iz Škabrnje, ogorčeni su zbog čina svoga sina, no ističu da ne vjeruju da je to bio napad na Srbe, nego čisto pijanstvo.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 5/index.do
-
BiH_Izbjeglica
De novele, postiras ovaj link na pogresnom forumu
Hrvati u Hrvatskoj (a vecina u BiH) i Bosnjaci su tolerantni narodi i pokusavaju da nadu bilo kakav tolerantan odnos prema svojim komsijama
Ovaj link treba da postiras na nekom srpskom forumu, jer njima treba doza civilizacije
Bosnjacima u Podrinju ne treba dolaziti ni Cavic (ili Covic, mjesam imena) niti Dodik
Bosnjacima u Podrinju treba jaka drzavna policija, a sve ostalo je izdaja Bosne i Hercegovine !
Hrvati u Hrvatskoj (a vecina u BiH) i Bosnjaci su tolerantni narodi i pokusavaju da nadu bilo kakav tolerantan odnos prema svojim komsijama
Ovaj link treba da postiras na nekom srpskom forumu, jer njima treba doza civilizacije
Bosnjacima u Podrinju ne treba dolaziti ni Cavic (ili Covic, mjesam imena) niti Dodik
Bosnjacima u Podrinju treba jaka drzavna policija, a sve ostalo je izdaja Bosne i Hercegovine !