Povratak u Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

POVRATAK U SARAJEVO

DA
31
53%
NE
28
47%

Total votes: 59

pitt

Post by pitt »

ne prisjedaj na muku :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Nemam vremena sve da čitam sad jer odoh na teren evo sad... Hoću samo da kažem ... imam 28. godina... ovaj grad koji Sarajevo se zove sve manje prepoznajem, a njije ljepši... mnogo, ni ljude u njemu ne prepoznajem više... ni običaje... ni ni... samo par stvari me asocira na onaj stari grad na ono moje Sarajevo koje lagano blijedi u meni i u meni sličnima, današnji šeher je blijeda sijenka onog nekad, a to smo svi skupa krivi....
Ja molim što više ljudi da se vrate ili bar da probaju jer jedino tako možemo vratiti ovaj grad o kakvu takvu normalu, jer grad je dopao u ruke seljacima iz druge galaksije koji ga bjesomučno uništavaju , a mi kao da još od rata sebi došli nismo pa ih u čudu gledamo i izgovaramo onu našu poznatu krilaticu... "sram ih bilo vidi šta rade" istu onu koju smo i u početku rata govorili... a one bradate nikad stid nije ni bilo...

P.S

Svi koji se vratite ili ste se vratili, brzo poželit ćete da bježite odavde toliko daleko da to normalno nije.... i znajte da falite mi svi i da pun mi je kufer ovih seljaka koji danas hode gradom kao da oslobodili su ga....

živili...
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

neka te dole ba... fataj aligatore. koji ces nam k ovdje... svakako imamo previse svakakvih.
Santos

Post by Santos »

Halo ko hoce da se vrati.Gdje.U Sarajevo.Imali on oci.Dodjes li ti na godosnji frajeru dole.Dodjes.Pa vidis li Sarajevo.Vidis.Sta zgrade hotele folovi djidji midji.Kafane raja sjedi ha cuga pije fuka u 14 sati a ti moras da radis.Pa plata ti 1.500 a rezija 800 glava.Nemoj da se vracas.Nema tu vracanja.Otidji loma na Stup na onu pijaci i reci halo ja sam Sarajlija.Ostani gdje si kad pozelis skokni malo i brzo nazad.
digger

Post by digger »

pitt wrote:pih....a taman sam mislio :D:D
Ako ti planiras, ja odustajem. :D

Salu na stranu, razmisljam o povratku. Dobra peMzija garantovana—sa povecanjima za inflaciju—stan... Nista mi ne treba kupiti za kucenje... well... :-D
Liv4

Post by Liv4 »

Evo, prodje podosta vremena od ove teme, a kako vidjeh nestle cokoladu, pade mi na pamet da je "osvjezim".
Zna li iko vrati li se Skenderija ili osta na pogresnoj strani lopte nakon sto mu je braco dojavio da suti???
Kakav lik!!! :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

skenderija-dosao je tiho i usao u legendu :lol: :lol:
krcka

Post by krcka »

ima i ona-dosao tiho i stao u govno...

e a sada da vas sve pozdravim.
bogami ste svi srcani. i ja bi bila ali ne zivim dole. rodjena jesam u sarajevu, ko klinku me odvedose, al ne slusa srce pamet pa me opet tjera dole. kazem dole jer sam sada u zagrebu. radim i studiram, tek izasla iz teen godina. otisla i os roditelja, koji su pak svaki na svojoj strani.

moj povod povratka u sarajevo je adademija scenskih umjetnosti koja djeli prvo mjesto sa osjecajem koji uzivam kada dodjem dole.

ne pisem da bi dobila potvrde ni negiranja.
samo ocu to podijeliti s onima koji ce kada procitaju osjetiti nesto sto i ja osjetim kada se osvrnem na ovaj post...

pozzz...
Post Reply