Eto na šta je Nestle spao...

Možda i nismo ali da smo ljubitelji anarhije .....to je mnogo puta dokazano .Ako je to zloba i zavist onda smo svi zlobni
nisi me razumio niti sam nekoga trpao, odgovorio sam čovjeku na post, u čemu si se ti ovde našao, ne znam...DobroJutroKolumbo wrote:Ne ti "zavidni" ta grupa kako je ti nazivas , posto si i mene strpala u isti koš ,grupe, ja sam od onih koji su stajali sa kitom u ruci na prvim borbenim linijama nase radodajke majke BiH-a...Mrs u picku materinu!!!nemaveze wrote:naslov ti sve govori - "povratak kući"
to je sigurno bolje od "odlaska u tuđinu" ako ćeš imati od čega zivjeti kod kuće, pošto vidim imaćeš, ne znam šta se dvoumiš?
samo nemoj previše naglašavati gdje ti radi brat i kako ćeš se snaći, gledaj svoja posla i drži se svoje stare raje, ako je imaš u SA
ovi što ti zavide su ista ona grupa ljudi kojima je najvažniji taj auto od 50 milja i oni te neće nikad razumjeti ni podržati, to su robovi materijalnim vrijednostima i njih imaš svugdje
u Australiji imaš platu i nisi sretan, u SA ćeš imati platu a i biti sretniji, nadam se
ako si u radnom odnosu ili u mogucnosti da vracas rate svaka banka ce ti odobriti kredit.... mozda nije problem kredit, nego ziranti, ali evo sada daju kredite i bez ziranata.... ljudi zaboravljaju da je i ovdje kapitalizam ... i taj direktor moze primiti koga zeli (kakve to veze ima sa korupcijomLiv4 wrote:
TU BAR IMAS SANSU ZA KREDIT. VIDJECEMO KO CE TI GA DATI U SARAJEVU.
Bata Medo, nisi nenormalan samo si malo staromodno vaspitan. Možda i odveć vaspitan, i u titovini je jalija znala kako stvar hoda. E sad, te zakone mi probaj pokazati, ali ja za njih nisam čuo. Znam par guzonja koji ovdje predstavljaju multinacionalke: oni, naravno, većinom igraju fer i daju konkurse. A onda BUKVALNO uzmu ko im se SVIDI. Dal' dobru trebu, dal' dobrog računovođu, dal' dobrog druga iz kafane.... Bitno je da osoba ispunjava makar minimum formalnih uvjeta, i da može taj posao raditi na nekom "održivom" nivou.B.Medjed wrote:Nije bas tako. Postoje zakoni o tome. Mozda jedino kada se radi o internom konkursu. Ne znam nikoga ko je dobio posao, ali se upravo o tome i radi. Zbog ovakvih mutljavina se ljudima gadi sopstvena zemlja, ne mogu da shvatim da neko moze da podrzava ovako nesto. Ili sam ja nenormalan...Jimmy_The_Saint wrote:Treba provjeriti, al' bojim se da je tako, i da je korupcija JEDNO, a nepotizam DRUGO. Ovo drugo, oduvijek prilično legitimno na ovim prostorima, a sada evo i legalno. Međede, braco, jel' znaš nekoga ko je dobio posao preko biroa?A wrote: U socijalizmu mozda, ali u svijetu slobodne ekonomije mozes zaposliti koga hoces i odgovoran si samo svojim akcionerima. A njih opet interesuje samo dobit, a ne price o moralu i etici.
Ama ne bi. Imam više love, a ne radim kod burazera, i nisam morao otići u posrani Melburn da shvatim kako je tuđina fuj dokle god kod kuće imaš šansu da radiš i snage da se boriš. A i kad sam radio za 600 mambi, znao sam barem da su moja muda u mojim šakama i da sam se za to izborio sam. A ko sreću ne može naći u Melburnu, i ćevapi će mu nakon pola godine na nos izaći. To je više stvar karaktera.nemaveze wrote:nisi me razumio niti sam nekoga trpao, odgovorio sam čovjeku na post, u čemu si se ti ovde našao, ne znam...DobroJutroKolumbo wrote:Ne ti "zavidni" ta grupa kako je ti nazivas , posto si i mene strpala u isti koš ,grupe, ja sam od onih koji su stajali sa kitom u ruci na prvim borbenim linijama nase radodajke majke BiH-a...Mrs u picku materinu!!!nemaveze wrote:naslov ti sve govori - "povratak kući"
to je sigurno bolje od "odlaska u tuđinu" ako ćeš imati od čega zivjeti kod kuće, pošto vidim imaćeš, ne znam šta se dvoumiš?
samo nemoj previše naglašavati gdje ti radi brat i kako ćeš se snaći, gledaj svoja posla i drži se svoje stare raje, ako je imaš u SA
ovi što ti zavide su ista ona grupa ljudi kojima je najvažniji taj auto od 50 milja i oni te neće nikad razumjeti ni podržati, to su robovi materijalnim vrijednostima i njih imaš svugdje
u Australiji imaš platu i nisi sretan, u SA ćeš imati platu a i biti sretniji, nadam se
činjenica je da bi 99% kritičara voljelo da je na njegovom mjestu
na biroima izvan BiH te isto čeka, nećeš preko biroa naći bolji posao od čistača ili konobara ne znam kakvu diplomu da imaš, reći će ti "ti si previše kvalifikovan za ovaj posao"B.Medjed wrote:Ne nego 47,5% nezaposlenih u Federaciji BiH, koji nemaju rodbine koja im moze naci odlican posao za koji nemaju kvalifikacije i radnog iskustva.činjenica je da bi 99% kritičara voljelo da je na njegovom mjestu
Pa imaš i suprotstavljenu poentu zar komšija mora znati baš sveZar je poenta zivota da ne znas ko ti je komsija da taj isti komsija nema pojima ko si ti.
Jimmy_The_Saint wrote: A ko sreću ne može naći u Melburnu, i ćevapi će mu nakon pola godine na nos izaći. To je više stvar karaktera.
e pa nismo svi isti i ne možemo nikada bitiohladi ti i prestani covjeka uljuljkivati u lazni osjecaj normale u ovom gradu...
jasno mi je to, ali i tamo kad završiš fakultet visiš bar par godina jer nemaš radno iskustvo i moraš početi od najniže pozicije, a jasno mi je i da je kod nas mnogo korupcija veća - jer nema dovoljno posla, ni blizu, pa je korupcija i izraženijaDobroJutroKolumbo wrote:Izvini sto te poslah u "neku stvar" , trenutak slabosti !!! Bolan gledam masu svoje raje svaki dan sa zavrsenim fakultetima kako ljudi rade po prodavnicama za 400 KM, bez slobodnog dana i dusa me boli...I pogotovo od ovakvih izjava , raspadam se na atome...Nemam ja protiv nista da se raja vracaju, nek se vracaju...brate dodji , imaj stan, imaj posao ali nemoj da nas neko ponizava sa ovakvim izjavama...SUTI RADI SVOJ POSAO I TACKA...NECE TI NIKO NISTA RECI, CAK BOSANCI I HERCEGOVCI CE BITI SRETNI KAD IM SE VRATIO NEKI DOBAR PRIJATELJ ILI KOMSIJA ALI NEMOJ IM SE KURCIT...!!! LJUDI SU SE UVIJEK DIJELILI NA RAJU I PAPKE A SVAKO BIRA STA CE DA BUDE...BAREM JE TAKO ODUVIJEK U SARAJEVU BILO!!!nemaveze wrote:nisi me razumio niti sam nekoga trpao, odgovorio sam čovjeku na post, u čemu si se ti ovde našao, ne znam...DobroJutroKolumbo wrote: Ne ti "zavidni" ta grupa kako je ti nazivas , posto si i mene strpala u isti koš ,grupe, ja sam od onih koji su stajali sa kitom u ruci na prvim borbenim linijama nase radodajke majke BiH-a...Mrs u picku materinu!!!
činjenica je da bi 99% kritičara voljelo da je na njegovom mjestu
a tek hrdjavoj...manijak1 wrote:e pa nismo svi isti i ne možemo nikada bitiohladi ti i prestani covjeka uljuljkivati u lazni osjecaj normale u ovom gradu...a zar ti normalu trebaju stvoriti drugi a nenormalu trpjeti vazda , nemoguće je da baš niko nema kud ako mu se ovdje ne sviđa
ili da neko neće ovdje ako mu se tu sviđa ?
I daj , pokaži mi gdje jainsistiram da je ovdje sve normalno ?
![]()
Hrđavom .....smeta sve .....![]()
Potpisujem i ja oboje. I nemam nista protiv da se neko vrati samo me nervira kad vidim da ljudi ko sto neko rece sa zavrsenim fakultetima godinama traze pos'o i bjeze iz zemlje dok se ovakvi slucajevi svaki dan desavaju. Ne znam samo kako ispado komunista i negativac zato sto mi to smeta. A sad odo da oborim kurs Nestle SALiv4 wrote:Jimmy_The_Saint wrote: A ko sreću ne može naći u Melburnu, i ćevapi će mu nakon pola godine na nos izaći. To je više stvar karaktera.Podapisujem
![]()
@ Kolumbo
Iznosis gomilu netacnosti:
"LJUDI SU SE UVIJEK DIJELILI NA RAJU I PAPKE A SVAKO BIRA STA CE DA BUDE...BAREM JE TAKO ODUVIJEK U SARAJEVU BILO!!!"
Prije svega niko pametan ne bira da bude papak (ovo vazi i za Neleta Karajlica)
Drugo, ta podjela "raja i papci" je podjela zabludjelih tinejdzera BiH iz osamdesetih godina.
Odrastite.
Svako je nekome papak, nekome raja. Prema tome, ta podjela nista ne znaci osim zavaravanja.
Svijet se istinski dijeli na:
Bogate i siromasne
Lijepe i Ruzne
Pametne i Glupe
Jebace i Drkadzije
Zaposlene i nezaposlene (a svi zajedno cine kategoriju besposleni kada je BiH u pitanju, a pogotovo X Sa)
I da ne nabrajam
Zve ovo su egzaktnije kategorije od RAJA i PAPAK...OK?
Decko, nema mi sta ko objasnjavati. Ja sam ono sto ti nazivas "Sarajevska raja"... i prije rata i u ratu...DobroJutroKolumbo wrote: Nek ti raja u Sarajevu objasne , kako je to bilo prije rata i kako je to bilo u ratu...a sad bi se slozio sa tobom da su raja u manjini...I SAM SI ODREDJIVO SMJERNICU , HOCES LI BITI RAJA ILI CES BITI PAPAK...AKO SI BIO NAFURAN, AKO SI BIO SKRT, AKO SI BIO DUPELIZAC , AKO SI SE IZDVAJAO OD ONIH KOJI IMAJU MANJE PARA OD TEBE ,AKO SI SE FURAO DA SI VECI OD DRUGIH , AKO SU TI RAJA KOJA NISU IZLAZILA NA FENSI MJESTA BILI PAPCI ONDA SI BIO PAPAK!!!itd.
citam ovo i sto vise citam sve mi vise raste bijes i huja i sad bih glavom u zid lupala od nemoci. nisam zavidna ali sam ljuta. nabacao si kojesta, a uglavnom gluposti i iluzije kojim ti je neko nafilovao glavu. ti pojma nemas o zivotu u bih. istresas ublehe poput nije sve u parama pa poslije kazes da ne dolazis raditi za 400 km jer se ne zivi od have. ma hajde!SKENDERIJA wrote:Evo napokon odlucio sam da se vratim kuci u Sarajevo za stalno.Nisam vise mogao da zivim na relaciji Sarajevo-Melbourne.Zadnjih 7 ili 8 godina sam zivio tako sto sam 3 do 5 mjeseci provodio kuci u Sarajevu a ostalo u Melbourne.I jednostavno sad prije mjesec dana kad sam se vratio u Melb rekao ne vise.Skontao sam da nije sve u novcima,mrzim zapadni sistem zivota a sto je najgore probao sam sve moguce varijante od Usa do Svedske pa do Londona,ali sve je to u 5 deka razlike i sto je najgore Australija je mila majka za ove ostale zemlje i nacin kako se zivi tamo.Zar je poenta zivota da ne znas ko ti je komsija da taj isti komsija nema pojima ko si ti.Zar je poenta zivota da imas dvije uniforme Pidjamu i radno odijelo..Recimo moj primjer zivim u gradu koji je jedan od najvecih na svijetu po povrsini i vjerovali ili ne imam prijatelja koji zive od mene po 80 ili 90 km a u istom smo gradu da nije smijesno bilo bi zalosno.Svi su u kreditima do guse niko nema volje ni para na kraju krajeva da zive da uzivaju,a sto je najgore ti isti ljudi su zivijeli i navikli da imaju kvalitetan zivot u Sarajevu.Jako me zanima sta se promjeni u njima kad pocnu da zive vani.Zar je fol vozati auto od 50 milja a ne biti u stanju da izadjes na veceru ili da odes na neki odmor.A sto je najsmijesnije nemaju ni vremena da se voze u tom autu od posla.Mozda sam ja cudan a mozda sam osoba koji je vise zadovoljan dusevnim bogastvom nego kesom itd.I zato kazem ne vise,mislim da odmah kazem ne dolazim dole da bi radio za 400 maraka na kraju krajeva ne zivi se od have ali imacu platu od 1200 za pocetak i vise nego dosta meni samcu.Sta mi je vrijedilo ovde 3400 dolara kad poslije troskova i placanja silnih racuna dodjem na sumu od 2000 mjesecno,a dvica u Mlebourne je kao u u Sarajevu milja mislim radi skupoce.I zato bas me zanima jeli ima ljudi koji zive vani i koji slicno ili isto razmisljaju kao ja ili sam ja jedini???? i ps.ovde sam i faks zavrsio i imam pasos Aus znaci da ne misle ljudi da se sad ono moram vratiti da nemam izbora.