Povratak u BiH?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked

Namjeravam se vratiti u BiH

da
66
36%
ne
86
46%
već sam se vratio/la
33
18%

Total votes: 185

vox-populi

#251 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

corolla02 wrote: naravno sve je to relativno al kad cujem da se doktori sa zapada velicaju naspram nasih, meni dodje zlo jer je laz, i ja ti mogu niz slucajeva navesti i potvrditi ovo o cemu pricam.
Vjerujem.

Medjutim, ne radi se iskljucivo o kvaliteti pojedinca (mada i to cesto moze biti presudno), nego o kvaliteti cjelokupnog sistema, od osiguranja, implementacije, uslova itd. Nasi doktori su mozda individualno i bolji od "zapadnih" (mada je ovo jako relativno i u principu zavisi od individue), dzaba im to kada je citav sistem naopak i kada ja tog istog doktora moram "podmazati" (i ne samo njega nego od portira, cistacice, sestre...) da bi imao koristi od te njegove kvalitete.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#252 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:Pa to mi i jeste nekako logicno.........ako nema nalaza trebaju li doktori bacati grah ? :D :D

ovako ja sam s juga i kod nas je recimo Zijo Setka ili Marko Ruzic su doktori tog kalibra da prevrnes veci dio zapada neces naci takvih doktora tog kalibra! Sta hocu reci je to da su ovi doktori koji kad nema ni nalaza ili su nepotpuni mogu povezati sta s cim i otkriti to problem, dok na zapadu doktori operiraju srce i rade transplatacija ovog onog organa al padaju ko kruske na vadjenju zuba recimo![/quote]
Pa na zapadu se ne skoluju kadrovi tipa narodnih doktora.......

To je ko kad bih ja rekao kako je moj dedo sam sebi vadio zub.I hajd sad nadji nekoga dedu na zapadu koji ce to sam sebi uraditi..... :mrgreen: :mrgreen:
Nidje veze.........[/quote]

ova oba doktora sto sam ti ja naveo su doktori opste prakse i vrijede koliko i 10 specijalista i to raznoraznih na zapadu!
a sad hoces ti to prihvatiti il ne, pa svi smo drugaciji :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#253 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

vox-populi wrote:
corolla02 wrote: naravno sve je to relativno al kad cujem da se doktori sa zapada velicaju naspram nasih, meni dodje zlo jer je laz, i ja ti mogu niz slucajeva navesti i potvrditi ovo o cemu pricam.
Vjerujem.

Medjutim, ne radi se iskljucivo o kvaliteti pojedinca (mada i to cesto moze biti presudno), nego o kvaliteti cjelokupnog sistema, od osiguranja, implementacije, uslova itd. Nasi doktori su mozda individualno i bolji od "zapadnih" (mada je ovo jako relativno i u principu zavisi od individue), dzaba im to kada je citav sistem naopak i kada ja tog istog doktora moram "podmazati" (i ne samo njega nego od portira, cistacice, sestre...) da bi imao koristi od te njegove kvalitete.
da, to je stvar kulture nacije a ne profesije ove il one

no svak je najbolji svoj doktor; a na zapadu doktori te samo spremaju od vrata do vrata pa kad ne znaju sta je onda pocmu ti pricati price kako si ti to umislio il davati pogresnu dijagnozu, koju ni pas s maslom ne bi mogo pojesti :mrgreen:
Last edited by corolla02 on 01/06/2011 00:32, edited 1 time in total.
vox-populi

#254 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

anonimni clan

#255 Re: Povratak u BiH?

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
vox-populi wrote:
Vjerujem.

da, to je stvar kulture nacije a ne profesije ove il one

no svak je najbolji svoj doktor; a na zapadu doktori te samo spremaju od vrata do vrata pa kad ne znaju sta je onda pocmu ti pricati price kako si ti to umislio il davati pogresnu dijagnozu, koju ni pas s maslom ne bi mogo pojesti :mrgreen:
Ti si mi izgleda mnogo bolestan covjek...............
Vidim obisao si puno doktora na zapadu..............a i kod nas.............na jugu!
corolla02

#256 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:da, to je stvar kulture nacije a ne profesije ove il one

Vidim obisao si puno doktora na zapadu..............a i kod nas.............na jugu!
nesto tudjeg s generacije na generaciju a nesto svog iskustva drug, al pricati o doktorima a tamo nisu ni bili, apsolutni je apsurd :D
anonimni clan

#257 Re: Povratak u BiH?

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
anonimni clan wrote:da, to je stvar kulture nacije a ne profesije ove il one

nesto tudjeg s generacije na generaciju a nesto svog iskustva drug, al pricati o doktorima a tamo nisu ni bili, apsolutni je apsurd :D
Jadna mu je majka ko od njih trazi pomoc............bilo gdje.
Ja radim s njima haman pa svaki dan............daleko im kuca od moje.........i ovdje........... a dole posebno.
ahuseino

#258 Re: Povratak u BiH?

Post by ahuseino »

Koje se ovdje gluposti pricaju glede zdravstvenog sistema, specijalno doktora, pa to ni u Aland Fordu nema... i to, iznenadjujuce, od ovih dijasporaca sto su vani pa znaju sistem, i sta sve smrdi u drzavi Danskoj. :-)
Pa IDITE nazad kad je tako mrko, ne znam sto kufer prazan stoji.

Tim Setlka-Ruzic bi RAZBILI vascieli Harvard, Yale, Stanford, Carnegie - Mellon itd... Nema dalje.
corolla02

#259 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

Upravo svi ti navedeni izvikani su dali i najvece bankare i businessmene po americi pa vidi ekonomije i drzavnog aparata na racun njihovih spekulacija i procjena, i gle cuda svi imaju upravo te elitne diplome. Takodjer, i u Hollywoodu pojedinci zaradjuju $30mil + godisnje na imaginaciji, i to je mjerilo znanja, vrijednosti zasigurno :-) a o bivsem predsjedniku i da ne govorim :D dakle, primjera je X ; i zato navodim ja doktorima i njihovom znanju, pogotovo ovim ovdje ne vjerujem!

Nego, davno je opjevano i oslikano jadno stanje u zdravstvu ovdje, neko je sluso i uvjerio se a neki to jos uvjek to negiraju, jer to tako vole il im to tako odgovara :mrgreen:

Koolin1

#260 Re: Povratak u BiH?

Post by Koolin1 »

Trenutno boravim u SAD-u, tako da odicno znam sitoaciju kad je zdravstveno osiguranje u pitanju... istina je, kao sto je neko vec naveo da u SAD-u svaka bolnica mora primiti svakog pacijenta bez obzira dali ima osiguranje ili ne...

eh sad, problem nastaje onda kad dodjes kuci i kad ti dodje bill od najmanje 10000 dollara za nekoliko sati provedenih u bolnici... znaci nije tako sjajno kao sto je to neko pokusao da prikaze...

oko 80 % bankrota u SAD-u su povezana sa lijecenjem... ljudi jednostavno nemogu placati osiguranje, koje konstantno raste. Velike korporacije su preuzele sve u svoje ruke, a posto je njima primarni cilj da zarade novac, onda sami mozete ocjeniti u kakvim su govnima stanovnici SAD-a...

Nisam upoznat sa sitoacijom u BIH, al vjerovatno da ni tu sitoacija nije puno bolja...
luckylaka

#261 Re: Povratak u BiH?

Post by luckylaka »

Pa tema uopste nije lijecenje i doktori nego povratak u BiH(ABD)ali ova ,,ahusha,,trazi bilo kakav razlog da zakuha samo da bi se sto crnje pisalo o BiH.Nis joj bosansko ne valja.Idi ba sa teme ako ti ne valja.Neces se vracati u Bosnu,ne moras al ne kaki previse kontra Bosne.Sto puta ponovis ,necu se vratiti sto bi reko jedan moj haj-bay.
HAVANA

#262 Re: Povratak u BiH?

Post by HAVANA »

Ljudi moji mora ovo uvijek prerasti u neke suvisne price,svadje... :-)
Za sta treba da sluze ovakve teme?
Po meni trebalo bi da oni koji zele da se vrate dobiju neke informacije koje im mogu biti od pomoci pri povratku ili pri definitivnoj odluci vratiti se ili ne.Ja prvi bi da sam jos uvijek vani na ovakvim temama trazio milion nekih informacija sta,kako i gdje?Koji dijelovi i oblasti su interesantni za ulaganje,nekretnine,otvaranje firme,lokacija,prostor,rentati ili ne,carinski postupci,zaposljavanje radnika,proizvodnja...ma milion korisnih stvari moze covjek cuti...ali ne...vazda suplja...Sasvim sigurno ne bi trebalo da sluzi za prepucavanja i lajanja na nasu zemlju ili neku drugu.Svi mi znamo kako je tamo negdje,kako je ovde,gdje nas srce vuce i sta zelimo...Svako ima mogucnost izbora i od mene mu sretno bilo kakav god on bio...Atko odlazi...sretno mu bilo,valjda ce se vratiti :twisted: :D Sandra je zelila da se vrati...pa je pisala...pa je sad svojoj kuci,zadovoljna i sretna,bar po njenom pisanju... :-D Sretno i njoj bilo.
A pare...para ima...ko je pravio pare vani,pravice ih i ovde...sigurno!
Bar ste vi tu u prednosti...Kako god imate pocetnu osnovu i kapital bolji nego neko ko je ovde citavo vrijeme i kuburi kako zna i umije.
ljubav_aha

#263 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

Koolin1 wrote:Trenutno boravim u SAD-u, tako da odicno znam sitoaciju kad je zdravstveno osiguranje u pitanju... istina je, kao sto je neko vec naveo da u SAD-u svaka bolnica mora primiti svakog pacijenta bez obzira dali ima osiguranje ili ne...

eh sad, problem nastaje onda kad dodjes kuci i kad ti dodje bill od najmanje 10000 dollara za nekoliko sati provedenih u bolnici... znaci nije tako sjajno kao sto je to neko pokusao da prikaze...

oko 80 % bankrota u SAD-u su povezana sa lijecenjem... ljudi jednostavno nemogu placati osiguranje, koje konstantno raste. Velike korporacije su preuzele sve u svoje ruke, a posto je njima primarni cilj da zarade novac, onda sami mozete ocjeniti u kakvim su govnima stanovnici SAD-a...

Nisam upoznat sa sitoacijom u BIH, al vjerovatno da ni tu sitoacija nije puno bolja...
racun stgne kuci,a ti lijepo dokazes bolnici svojim papirima kako i koliko mozes placati mejsecno,ili ako ne radis i ako si zaradio ispod poverty line,ne moras platiti ABSOLUTNO 0.00 $
ljubav_aha

#264 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:ja doktorima i njihovom znanju, pogotovo ovim ovdje ne vjerujem!
zar imas tako lose iksutvo sa njima;kod mene je obratno

plus:nasa omladina studira medicinu ,znam nekoliko koji su proveli mjesec dana u BiH bolnicama;kazu,smao se kafa ispijala,vlada totlana letargija :| ,a nasa omladina iz BiH,kako prije rata,tako i danas,ide van na specijalizacije,hm,why :!:
Jack Be Nimble

#265 Re: Povratak u BiH?

Post by Jack Be Nimble »

Ako imas dobro osiguranje ili mozes platiti doktora u Americi dozivjeces stotu bez problema. Ako nemas dobro osiguranje eh onda neka ti je bog na pomoci. Znam par nasi koji su otisli u Bosnu samo da bi izvukli dijagnozu. Zive u zavjeri i misle da americke bolnice bi radije 3 mjeseca na tebi radili dok ne ustanove u cemu je problem da bi izvukli svaki moguci dinar.

Ne moze se reci da su ovi doktori bolji nego oni tamo, ali se moze reci da je vrhunska medicina sto se tice ljecena tezih bolesti u Americi i samo u Americi. Izvoli i plati!

Jedino sto izgleda zakazuje u Bosni su zubari. Citava moja rodbina isla je u BiH da popravlja zube, sto iz Amerike sto iz Evropskih zemalja. Bili vise nego zadovoljni. Cjene bile niske, pa su cak placali duplo iz zahvalnosti, sto je opet jeftinije nego u Americi. Ali u zadnje vrijeme sve vise i vise cujem price "em sam sjela na avion plomba ispala, pa onda morala ici zubaru u Americi". Jesu li stvarno zubari opali u kvalitetu ili su skontali da mogu da urade bilo kakav posao, opet ce dobiti lovu a ovima se nece dati letjeti nazad i zaliti :D.
jutarnja zvijezda

#266 Re: Povratak u BiH?

Post by jutarnja zvijezda »

ima jedna stara uzrecica :"budala zivi gdje se rodio,pametan tamo gdje mu je bolje"(ovo prvo se odnosi na mene). :sad: nemam nista protiv ljudi koji zele da se vrate ili se vracaju.samo,nostalgija je jedno ,a zivot nesto sasvim drugo. ljudi iz dijaspore dolaze ovamo "u posjetu".mi smo veoma gostoprimljivi ljudi,a pogotovo prema svojima.pozelimo ih puno,jedva cekamo da dodju,da vidimo djecu ,unucad ,prijatelje.ako nemamo para,posudimo,napunimo frizider,trpamo stolove ,svim i svacim(sto inace sebi ne priustimo),vodimo ih na cevapcice,a bogami i mijesano,po izletima,rostiljamo,smijemo se,veseli smo, sretni smo... :-D onda neminovno dolazi trenutak rastanka, :( ,drhtimo dok nam se ne jave da su sretno stigli,posusimo oci i suocimo se sa stvarnoscu. :sad: za one koji ne znaju,a trebali bi ,ovo je kapitalisticki sistem prvobitne akumulacije kapitala (dakle najnehumaniji moguci) :x .radnici su bez ikakvih prava ,za platu ni ne pitas,o bolovanju ,samo mozes sanjati.znam ljude koji su se vratili,zapoceli neki biznis,izdrzali 2-3 mjeseca i trci nazad.(srecom ,dobiju period za razmisljanje).jedino je dobro penzionerima,jer u odnosu na nase ,oni su rokefeleri. :twisted:,ali opet ,ko zeli nazad,neka mu je sretno i BERICETNO. :-D .
vox-populi

#267 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

HAVANA wrote: Po meni trebalo bi da oni koji zele da se vrate dobiju neke informacije koje im mogu biti od pomoci pri povratku ili pri definitivnoj odluci vratiti se ili ne.
I oni koji su u nedoumici da dobiju info i sa jedne i sa druge strane.

A ostalo se slazem.

Inace jako cijenim tvoje postove :thumbup: .

Ne postoji univerzalno ispravna odluka, vratiti se ili ne. Prvenstveno to zavisi od pojedinca. Ja nisam otisao zbog lose plate, nezaposlenosti, nemogucnosti putovanja.... vec sam otisao onoga trenutka kada sam skontao da ce biti bolje. Mozda. Za 15-20 godina. A nisam bio spreman da jos toliko vremena cekam da bude bolje.

Ne osudjujem ni one koji su otisli pa se ne zele vratiti, ni one koji se zele vratiti, ni one koji su ostali dole a ni one koji su se vratili. Valjda svako bira da zivi tamo gdje mu je bolje.
corolla02

#268 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:ja doktorima i njihovom znanju, pogotovo ovim ovdje ne vjerujem!
zar imas tako lose iksutvo sa njima;kod mene je obratno

plus:nasa omladina studira medicinu ,znam nekoliko koji su proveli mjesec dana u BiH bolnicama;kazu,smao se kafa ispijala,vlada totlana letargija :| ,a nasa omladina iz BiH,kako prije rata,tako i danas,ide van na specijalizacije,hm,why :!:
i ti si sa Harvarda dok tak pricas 8-)
corolla02

#269 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

Koolin1 wrote:Trenutno boravim u SAD-u, tako da odicno znam sitoaciju kad je zdravstveno osiguranje u pitanju... istina je, kao sto je neko vec naveo da u SAD-u svaka bolnica mora primiti svakog pacijenta bez obzira dali ima osiguranje ili ne...

:thumbup:

Jos nesto, raja se zavarava jer sva ta osiguranja imaju CAP odnosno limit godisnji bilo to za ocno, zdravstveno, ili zubno. Znaci sve preko tog limita ide po tebi, a recimo moras ici doktoru ponovno jer druga dva nisu uradila svoj poso pa plati po punoj cijeni il neka te stave na kolektore pa placaj pennies on the dollar ali kreditna hitorija nakon tog ti je bye bye. Takodjer X osiguranja ti nece ER odnosno hitnu pokriti dva puta godisnje, al to vrlo malo nase raje zna! Nego hvali i moli Boga da ti podari zdravlje i dobro, a ne praviti razlike izmedju ovih i onih doktora, jer opet prije il kasnije zatrazit ces pomoc i jednih i drugih, ovdje il dole!

PS
i mislim da se niko ovdje ne svadja vec samo iznosimo drugacije perspektive glede stvari na sto svi imamo puno pravo i na osnovu licnih iskustava, koja opet mogu biti i losa i dobra :mrgreen:
ahuseino

#270 Re: Povratak u BiH?

Post by ahuseino »

luckylaka wrote:Pa tema uopste nije lijecenje i doktori nego povratak u BiH(ABD)ali ova ,,ahusha,,trazi bilo kakav razlog da zakuha samo da bi se sto crnje pisalo o BiH.Nis joj bosansko ne valja.Idi ba sa teme ako ti ne valja.Neces se vracati u Bosnu,ne moras al ne kaki previse kontra Bosne.Sto puta ponovis ,necu se vratiti sto bi reko jedan moj haj-bay.
Dze sam ja reko i jednu PROTIV bosne, i kuho ista. Mojne mi te 'fear tactics' tikataka, to cuvaj za u mahali minderaske price kad ti kone dodju na vikler seshn i frizuru.

Ovo ti ono: 'Hamo vid' mu glave'... 'haj sad mrsh odavde da mi mozemo u miru uzivat i sanjat'... Ovo bona nije tema samo za povratnike vec za raspravu glede povratka.
ahuseino

#271 Re: Povratak u BiH?

Post by ahuseino »

corolla02 wrote:Upravo svi ti navedeni izvikani su dali i najvece bankare i businessmene po americi pa vidi ekonomije i drzavnog aparata na racun njihovih spekulacija i procjena, i gle cuda svi imaju upravo te elitne diplome.
Takodjer, i u Hollywoodu pojedinci zaradjuju $30mil + godisnje na imaginaciji, i to je mjerilo znanja, vrijednosti zasigurno :-) a o bivsem predsjedniku i da ne govorim :D dakle, primjera je X ; i zato navodim ja doktorima i njihovom znanju, pogotovo ovim ovdje ne vjerujem!

Nego, davno je opjevano i oslikano jadno stanje u zdravstvu ovdje, neko je sluso i uvjerio se a neki to jos uvjek to negiraju, jer to tako vole il im to tako odgovara :mrgreen:

Svasta ti nesto nadrobio u juhu, a ja nish ne kontam. Do mene je, vjerovatno ima veze s temom, a jos vise s onim sto sam ja rekao.

Nego, dobar si ti meni, prije si mi rekao kako je kod mene sve 'peachy' kako preuvelicavam, i stanojosh?, nesta uvredljivo... Vjerujem mlad si, i po postovima mozda malo naivan, ali na dobrom putu, citas, ucis... pa kad prodje jedno 10-20 godina uvidjeces i to sto sada spominjes sta i kako, specificno glede ove teme, da ne uporedjujes kiwi i mango. Dva kompletno razlicita domena nemaju mjesta u istoj recenici, kamo li da se porede. Kada to razlucis, onda se daj u analizu sta je to health care system i sta ga cini. Mijesas finansijski (osiguravajuci) dio i dio zdravstvenih usluga i koristis ih kao kontra-argumenti. Fokusiraj se na jedan ili drugi pa poredi. Dalje, svi slucajevi za koje si ti CUO (ne samo iskusio), pa tu dodaj moje, i svih forumasa na ovoj temi, pa onda pomnozi sa 100, ne cine ni 0.1% svih zdravstvenih usluga i procedura, tako da meni nit kome razumnom ne bi trebale znaciti nista.

A kada slusas na radiju sta je truHlo u americkom health care system-u sta valja i sta ne valja, ne primjenjuj na bosanski, nema smisla, i imaj na umu da sve sto cujes je dio politicke bitke protiv biznisa. U pregovorima se stvari drugacije postavljaju, ovi (biznisi) su jaki, a mi nismo, pa treba koristit' sve nacine.
ahuseino

#272 Re: Povratak u BiH?

Post by ahuseino »

vox-populi wrote:
HAVANA wrote: Po meni trebalo bi da oni koji zele da se vrate dobiju neke informacije koje im mogu biti od pomoci pri povratku ili pri definitivnoj odluci vratiti se ili ne.
I oni koji su u nedoumici da dobiju info i sa jedne i sa druge strane.

A ostalo se slazem.

Inace jako cijenim tvoje postove :thumbup: .

Ne postoji univerzalno ispravna odluka, vratiti se ili ne. Prvenstveno to zavisi od pojedinca. Ja nisam otisao zbog lose plate, nezaposlenosti, nemogucnosti putovanja.... vec sam otisao onoga trenutka kada sam skontao da ce biti bolje. Mozda. Za 15-20 godina. A nisam bio spreman da jos toliko vremena cekam da bude bolje.

Ne osudjujem ni one koji su otisli pa se ne zele vratiti, ni one koji se zele vratiti, ni one koji su ostali dole a ni one koji su se vratili. Valjda svako bira da zivi tamo gdje mu je bolje.

Svaka cast, :thumbup:

Odluka je individualna i potpuno subjektivna.
HARISF

#273 Re: Povratak u BiH?

Post by HARISF »

ko pomisli da se vrati nek promjeni dilera i nastavi zivjet gdje god to bilo van bih
corolla02

#274 Re: Povratak u BiH?

Post by corolla02 »

ahuseino wrote:
Svasta ti nesto nadrobio u juhu, a ja nish ne kontam. Do mene je, vjerovatno ima veze s temom, a jos vise s onim sto sam ja rekao.

Nego, dobar si ti meni, prije si mi rekao kako je kod mene sve 'peachy' kako preuvelicavam, i stanojosh?, nesta uvredljivo... Vjerujem mlad si, i po postovima mozda malo naivan, ali na dobrom putu, citas, ucis... pa kad prodje jedno 10-20 godina uvidjeces i to sto sada spominjes sta i kako, specificno glede ove teme, da ne uporedjujes kiwi i mango. Dva kompletno razlicita domena nemaju mjesta u istoj recenici, kamo li da se porede. Kada to razlucis, onda se daj u analizu sta je to health care system i sta ga cini. Mijesas finansijski (osiguravajuci) dio i dio zdravstvenih usluga i koristis ih kao kontra-argumenti. Fokusiraj se na jedan ili drugi pa poredi. Dalje, svi slucajevi za koje si ti CUO (ne samo iskusio), pa tu dodaj moje, i svih forumasa na ovoj temi, pa onda pomnozi sa 100, ne cine ni 0.1% svih zdravstvenih usluga i procedura, tako da meni nit kome razumnom ne bi trebale znaciti nista.

A kada slusas na radiju sta je truHlo u americkom health care system-u sta valja i sta ne valja, ne primjenjuj na bosanski, nema smisla, i imaj na umu da sve sto cujes je dio politicke bitke protiv biznisa. U pregovorima se stvari drugacije postavljaju, ovi (biznisi) su jaki, a mi nismo, pa treba koristit' sve nacine.
Vazi drug, sve je OK to sto ti kazes, ne misleci na juhu :D , i opste poznato je to da postoje dvije amerike, bas kao i to da sit gladnog nikad nije razumio, ni zdrav bolesnog.

Ti si ocigledno odvec dugo u americi i tvoj je arsin je conformity i worshipovanje istog systema (zdravstvenog), tj lanaca u cijem nizu su utkane induvidue u bijelom koje sluze kao karike i rade u interesu istog, i mi se tu se ocigledno razlikujemo; licno nisam dio te struje, nisam ni dole bio pa jos manje ovdje!

ps.
Sad mi se mozemo slagat i ne slagat u nasim vidjenjima dok u medjuvremenu Humana (HUM) napreduje na trzistu, koga interesuje neka provjeri i zasto, meni je jasno.
jefferson

#275 Re: Povratak u BiH?

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
ahuseino wrote:

Vazi drug, sve je OK to sto ti kazes, ne misleci na juhu :D , i opste poznato je to da postoje dvije amerike, bas kao i to da sit gladnog nikad nije razumio, ni zdrav bolesnog.

Ti si ocigledno odvec dugo u americi i tvoj je arsin je conformity i worshipovanje istog systema (zdravstvenog), tj lanaca u cijem nizu su utkane induvidue u bijelom koje sluze kao karike i rade u interesu istog, i mi se tu se ocigledno razlikujemo; licno nisam dio te struje, nisam ni dole bio pa jos manje ovdje!

ps.
Sad mi se mozemo slagat i ne slagat u nasim vidjenjima dok u medjuvremenu Humana (HUM) napreduje na trzistu, koga interesuje neka provjeri i zasto, meni je jasno.
I ti s obzirom da imas BiH drzavljanstvo se vratis nazad i cao djaci!
Locked