povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
- ljubav_aha
#1 povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
s ozbiorm da postoje teme o povratku u BiH,kao i odlazak iz BiH,mozda je nova tema produzeni dio egsitencije dijaspore
poznajem dva primjera: porodice se ponovo vratile u SAD nakon povratka u BiH prije 8 godina
poznajem dva primjera: porodice se ponovo vratile u SAD nakon povratka u BiH prije 8 godina
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#2 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
i o cemu sad treba raspravljati?
- ljubav_aha
#3 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
razlozi povratka u dijasporu
- Priorat
#4 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
naravno, sad ce poceti pljuvanje po domovini a hvalospjevi o dijaspori... 
- ljubav_aha
#5 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
to nije cilj temePriorat wrote:naravno, sad ce poceti pljuvanje po domovini a hvalospjevi o dijaspori...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#6 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
bas bezze
malo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno 
nego dajte nesto konkretno, recimo kako klepiti pare npr. na stok marketu, i sl. pa da se ide nazadd..
eto ja bio dobar 300 dolara jutros a sad sam vec ispod $50 il prevedi jos nist od povratka
nego dajte nesto konkretno, recimo kako klepiti pare npr. na stok marketu, i sl. pa da se ide nazadd..
eto ja bio dobar 300 dolara jutros a sad sam vec ispod $50 il prevedi jos nist od povratka
-
detroit-mercy
#7 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Cime trgujes, peny stocks?corolla02 wrote:bas bezzemalo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#8 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
pa daj ti bolju idejudetroit-mercy wrote:Cime trgujes, peny stocks?corolla02 wrote:bas bezzemalo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno
- HAVANA
#9 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
ljubav_aha wrote:s ozbiorm da postoje teme o povratku u BiH,kao i odlazak iz BiH,mozda je nova tema produzeni dio egsitencije dijaspore
Znam i ja 2.
Znam i 22 da se nisu ponovo vratili. Šta ćemo sad?
- ljubav_aha
#10 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
ti imas svooju temu o 22 i sebe,tema je o 2HAVANA wrote:ljubav_aha wrote:s ozbiorm da postoje teme o povratku u BiH,kao i odlazak iz BiH,mozda je nova tema produzeni dio egsitencije dijaspore
Znam i ja 2.
Znam i 22 da se nisu ponovo vratili. Šta ćemo sad?
- ljubav_aha
#11 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
sto bi radio u BiHcorolla02 wrote:bas bezzemalo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno
- Ridjobrki
#12 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Šiljio stožine.
- corolla02
#13 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
pa s kapitalom si svugdje prispio, zar neljubav_aha wrote:sto bi radio u BiHcorolla02 wrote:bas bezzemalo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno
-
detroit-mercy
#14 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
commodities, nije kao na penny stock trading, ali idu dobro i ici ce gore jos par godinacorolla02 wrote:pa daj ti bolju idejudetroit-mercy wrote:Cime trgujes, peny stocks?corolla02 wrote:bas bezzemalo jedne, dvije, pa i jos treca tema iz supljeg u prazno
Preko koga trgujes sa penny stocks odnosno od koga dobijas tips
-
detroit-mercy
#15 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Bolje je plesti sepete ili djeljati nanule, vece su profit marginsRidjobrki wrote:Šiljio stožine.
- corolla02
#16 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
ih, pa ja sam ceko/mislio da ces mi ti reci nesto novodetroit-mercy wrote: commodities, nije kao na penny stock trading, ali idu dobro i ici ce gore jos par godina.
Preko koga trgujes sa penny stocks odnosno od koga dobijas tips.
eto npr. ja sam na Vanguardu, nije savrsen al je dobar!
- Priorat
#17 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
ova tema je UZAS
predlazem za NEtemu godine!!
predlazem za NEtemu godine!!
- ShakiraHanuma
#18 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Oho, ovo su sada počele kompleksnije teme.
Hajmo sada odlazak iz dijaspore u dijasporu pa povratak u BiH pa odlazak u dijasporu pa opet povratak...itd.
Hajmo sada odlazak iz dijaspore u dijasporu pa povratak u BiH pa odlazak u dijasporu pa opet povratak...itd.
-
RtrnOfSalisbury
#19 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
taman scedo rijet da ima i gorije tema: multiplexni povratak-odlazak. pojenta je da se sve krece ali u njekoj konacnici
to tamo-vamo preraste u stil zivota sto smo vidjeli kod nekije naroda i narodnosti
to tamo-vamo preraste u stil zivota sto smo vidjeli kod nekije naroda i narodnosti
- Priorat
#20 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
vjeruj bila bi interesantnija nego ova 100%ShakiraHanuma wrote:Oho, ovo su sada počele kompleksnije teme.![]()
- vox-populi
#21 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Toliko ti neinteresantna da si vec dva posta napisao. Ocekujem i treciPriorat wrote:vjeruj bila bi interesantnija nego ova 100%ShakiraHanuma wrote:Oho, ovo su sada počele kompleksnije teme.![]()
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#22 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
hajmo sada temu Povratak u BiH, ponovni povratak u dijasporu, i onda definitivno vraćanje u Bosnu. 
-
jurgen
#23 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
Pošto se izgleda svi vole osjetiti upitanim da daju svoje mišljenje, očigledno za neke ova tema i nije podobna sa svakakvim komentarima. Isto ko da sam pročitao one debilne komentare "ta će on ja mu kroz noge probacivo" samo se pametuje i gdje ne treba. Ako brate misliš da je shit i ne javljaj se. Isto ko da se tebe pita kakvo se pitanje može postaviti a koje ne. Čovjek postavio temu, pa ako nije atraktivna valjda se niko neće ni javitiTAČKA
Ako ćemo iskreno moja kolegica razmišlja o povratku u dijasporu i ja tu ne vidim ništa pogrešno, čak šta više o tome treba razgovarati jer je stvarnost. Jednostavno ima bolje mogućnosti za porodicu negdje drugo nego ovdje. Odeš navikneš se na drugi život, vratiš se u haos i nered i ne možeš se snaći. Ja mislim da će to takvi slučajevi i potvrditi.
Pozdrav
Ako ćemo iskreno moja kolegica razmišlja o povratku u dijasporu i ja tu ne vidim ništa pogrešno, čak šta više o tome treba razgovarati jer je stvarnost. Jednostavno ima bolje mogućnosti za porodicu negdje drugo nego ovdje. Odeš navikneš se na drugi život, vratiš se u haos i nered i ne možeš se snaći. Ja mislim da će to takvi slučajevi i potvrditi.
Pozdrav
- Priorat
#24 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
eve gavox-populi wrote:Toliko ti neinteresantna da si vec dva posta napisao. Ocekujem i treciPriorat wrote:vjeruj bila bi interesantnija nego ova 100%ShakiraHanuma wrote:Oho, ovo su sada počele kompleksnije teme.![]()
salim se , nije...dobra je tema..
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#25 Re: povratak u BiH,a potom ponovni povratak u dijasporu
anthraxQ wrote:hajmo sada temu Povratak u BiH, ponovni povratak u dijasporu, i onda definitivno vraćanje u Bosnu.
... i onda uhljebljavanje u neku državnu službu pomoći Ojra...