Povratak
- sadie_forever
- Država
#2 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ne daj im da čitaju AVAZ. On samo crno piše. Kada bi BiH osvojila zlato na Olimpijskim Igrama, AVAZ to ne bi objavio.
Dobro nam došla (vratila se).

Dobro nam došla (vratila se).
Last edited by Država on 10/05/2015 16:47, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#3 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
koliko ti je godina?
-
Forsaken
#4 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Nazalost, roditelji su ti u pravu.
- sadie_forever
#5 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Država wrote:Ne daj im da čitaju AVAZ. On samo crno piše. Kada bi BiH osvojila zlato na Olimpijskim Igrama, AVAZ to ne bi objavio.
Dobro nam došao (vratio se).
Last edited by sadie_forever on 11/05/2015 21:47, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#6 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
edit
Last edited by sadie_forever on 11/05/2015 21:48, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#7 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
Dok vecina ljudi masta da se ispali iz Bosne ti bi da se vratis , sta mislis ko je u krivu
Neznam koliko godina ni kakav posao imas, sta mislis da radis kad se /ako se vratis ali probaj da gledas na malo duze staze zivot nije samo ispijanje kafe I "raja"
- insomnia78
#8 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
A od cega konkretno ti mislis uzivati po Bosni?sadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
- animals
#9 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
To ti se samo cini...sadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
- sadie_forever
#10 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
uskoro 26Bodkin wrote:sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
koliko ti je godina?
- sadie_forever
#11 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Buduci muz ima dobar posao,i ja namjeravam naci naravno ali za pocetak zivimo od njegovog radainsomnia78 wrote:A od cega konkretno ti mislis uzivati po Bosni?sadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
- insomnia78
#12 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
A ti vidi
- Država
#13 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ko hoće raditi, posao može naći i u Bosni.
Još ako dođete sa nekim početnim kapitalom pa otvorite neku firmu ili obrt...
Može se ba, samo ljudi više vole sjediti u kladionici i kukati nego raditi...
- sadie_forever
#14 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
A zasto? pobogu udajem se,oduvijek se ide kod muza.A sad ako nam ne bude ok meni ne gine drzavljanstvo ove drzaveinsomnia78 wrote:Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
- dinooh
#15 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH
A BiH ili zapad? Hmm, zasto "bona" BiH?
-
Forsaken
#16 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
i moja rodbina iz dijaspore kad dodje poluturiskicki svako ljeto u BiH smatra da je BiH najbolje mjesto na zemlji. Nikakvih briga samo uzivancija. Jedno od njih se prije par godina pokusalo vratiti ( stan posao i tako to ). Kad su vidjeli kako to ovdje hoda u stvari( prvi susret sa zdravstvom i birokratijom ) odmah su se vratili odakle su doslisadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
-
Bodkin
#17 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
prvo, kako ti sa 26 roditelji jos mogu nesto odredjivati? drugo, ako dolazis nazad, da li napustas posao? mozes li otici i reci uzecu 3 mjeseca neplaceno? napravis to i dodjes u bosnu na tri mjeseca. prvo valjda probas. kazes nemas posao i zivjecete od plate koji ima muz/momak. to je malo...nategnutosadie_forever wrote:uskoro 26Bodkin wrote:sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
koliko ti je godina?
- sadie_forever
#18 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ja volim cuti ovakve stvari.Ja mogu radi i u marketu za pocetak ,iskreno.A mislim da bi se snasla.Ali ljudi imaju to vidjenje kako je u BIH nemoguce,ali etoDržava wrote:Ko hoće raditi, posao može naći i u Bosni.
- radiša
#19 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Radis li ti tu ili zivis od roditelja?sadie_forever wrote:A zasto? pobogu udajem se,oduvijek se ide kod muza.A sad ako nam ne bude ok meni ne gine drzavljanstvo ove drzaveinsomnia78 wrote:Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
- sadie_forever
#20 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
A zasto svi misle da leti za papirima ako je nasao curu iz druge drzavedinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
- animals
#21 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
A dobro poznam par koje su se udale u Bosnu, vratile se kao i ti..sadie_forever wrote:A zasto? pobogu udajem se,oduvijek se ide kod muza.A sad ako nam ne bude ok meni ne gine drzavljanstvo ove drzaveinsomnia78 wrote:Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
i ne zive lose..roditelji pomazu..sve zavisi od muza ti..
- Grean
#22 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Iskreno, ne razumijem ni ja tvoje roditelje.sadie_forever wrote:A zasto? pobogu udajem se,oduvijek se ide kod muza.A sad ako nam ne bude ok meni ne gine drzavljanstvo ove drzaveinsomnia78 wrote:Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
Ako muz smatra da treba da zivite u BiH i jo se i tebi ta ideja svidja ne kontam tu njihovu posesivnost. Jedino ako nemaju nesto protiv muza a opravdavaju to odlaskom u BiH.
- sadie_forever
#23 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ma vole muza buduceg,ali nece da cuju da cu zivjeti u BIHGrean wrote:Iskreno, ne razumijem ni ja tvoje roditelje.sadie_forever wrote:A zasto? pobogu udajem se,oduvijek se ide kod muza.A sad ako nam ne bude ok meni ne gine drzavljanstvo ove drzaveinsomnia78 wrote:Meni se cini da ti naivno ulazis u to sve
A ti vidi
Ako muz smatra da treba da zivite u BiH i jo se i tebi ta ideja svidja ne kontam tu njihovu posesivnost. Jedino ako nemaju nesto protiv muza a opravdavaju to odlaskom u BiH.
-
razonoda
#24 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Forsaken wrote:i moja rodbina iz dijaspore kad dodje poluturiskicki svako ljeto u BiH smatra da je BiH najbolje mjesto na zemlji. Nikakvih briga samo uzivancija. Jedno od njih se prije par godina pokusalo vratiti ( stan posao i tako to ). Kad su vidjeli kako to ovdje hoda u stvari( prvi susret sa zdravstvom i birokratijom ) odmah su se vratili odakle su doslisadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
- dinooh
#25 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
par slucaja u familijisadie_forever wrote:A zasto svi misle da leti za papirima ako je nasao curu iz druge drzavedinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
Ali realno, lakse je njemu naci posao na zapadu nego tebi u BiH. Rizik je to velik. Imas li bar papire druge zemlje, da imate za svaki slucaj neku sigurnost, ako ovdje ne upali vas plan?